Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια καλημερα. Τον τελευταιο περιπου μηνα αντιμετωπιζω προβλημα με την συνδεση μου στο ιντερνετ. Συγκεκριμμενα περιπου τις μισες φορες που ανοιγω τον υπολογιστη δεν μπορει να συνδεθει στο διαδικτυο και το σφαλμα που βγαζει ειναι οτι ο ''προσαρμογεας ethernet δεν εχει εγκυρη ρυθμιση παραμετρων IP''. Το προβλημα εμφανιζεται παντα απο την εναρξη των windows και οχι κατα τη διαρκεια της λειτουργιας του υπολογιστη κι οποτε εμφανιζοταν λυνοταν με μια-δυο επανεκκινησεις, αλλα τις τελευταιες ημερες εχει χειροτερευσει κατα πολυ γιατι εμφανιζεται σχεδον καθε φορα που ανοιγω τον Η/Υ και μπορει να χρειαστει να κανω και 10 φορες επανεκκινηση. Εχω windows 10 απο αναβαθμιση απο τα 7 χωρις clean install εχω και ενα περιπου χρονο χωρις αλλα προβληματα. Επισης εχω αλλαξει modem χωρις να δω αποτελεσμα ,κι εχω τσεκαρει το προβλημα και με το laptop μου που ενω το εμφανιζει στο desktop , στο laptop λειτουργει κανονικα.  Υπαρχει κατι που μπορω να κανω χωρις να χρειαστει καποιο format?

Ευχαριστω πολυ!

Επεξ/σία από drpain
Δημοσ.

κανε για αρχη scan για ιους (χωρις να συνδεθεις στο νετ)δλδ να εχεις κλειστο το μοντεμ.αν εισαι καθαρος μετα το σκαν τοτε δοκιμασε να συνδεθεις ασυρματα...

Δημοσ.

Ετρεξα scan για ιους καθως και το anti-malware malwarebytes και δεν βρεθηκε τιποτα(βεβαια με ανοιχτο το μοντεμ). Οπως ανεφερα το ασυρματο δικτυο λειτουργει κανονικα , το προβλημα εντοπιζεται στη συνδεση του σταθερου Η/Υ με το ethernet.

Στην τελευταια ενημερωση των windows , το windows defender μου αναφερει οτι ενα προγραμμα δεν ειναι ενημερωμενο σωστα και ψαχνοντας το παραπανω βρηκα οτι ειναι αυτο ''marvell 91xx config ata device''. Εχει καμμια σχεση αυτο? Βεβαια το προβλημα οπως ανεφερα εχει ξεκινησει καιρο πριν.

googlaροντας το παραπανω βρηκα επισης το drivertoolkit , το οποιο και ετρεξα και μου βρηκε αρκετα drivers που πρεπει να ενημερωσω. μπορω να το κανω με ασφαλεια αυτο , ειναι αξιοπιστο το προγραμματακι?

Υ.Γ απο anti-virus εχω το avast, μηπως το windows defender ειναι αρκετο?

Δημοσ.

Μπα δεν είναι θέμα λογισμικού προστασίας σίγουρα.

Ακολουθώντας τη διαδρομή   >  

Πίνακας Ελέγχου

Σύστημα και ασφάλεια

Ασφάλεια και συντήρηση

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Δίκτυο και Internet 

εκεί κάνε ένα έλεγχο εφόσον δεν διορθωθεί μετά κάνεις τον επόμενο

Προσαρμογέας δικτύου

Εισερχόμενες συνδέσεις

Συνδέσεις ίντερνετ 

Δημοσ.

Αυτη τη στιγμη εχω ιντερνετ. Οταν εμφανιστει το προβλημα η αντιμετωπιση προβληματων δεν το λυνει και εμφανιζει το εξης μηνυμα '' ο προσαρμογεας ethernet δεν εχει εγκυρη ρυθμιση παραμετρων IP''.

εχω windows 10 και την δευτερη διαδρομη που μου γραφεις δεν μπορω να την εντοπισω. μηπως ειναι διαφορετικη ή δεν υπαρχει?

Δημοσ.

βαλε αλλο driver στη καρτα δικτυου και δες αν εχει αλλο firmware το ρουτερ σου. Αν σου ξανατυχει κανα ρεσταρτ το ρουτερ να δεις αν μπορεις να συνδεθεις.

Δημοσ.

rfc ευχαριστω για την απαντηση! αλλα πως ακριβως το κανω αυτο?

Δημοσ.

Κάνε δεξί κλικ στη σημαία και πήγαινε Συνδέσεις Δικτύου.

Μετά στην τοπική σύνδεση κάνε δεξί κλικ->Κατάσταση (αν είσαι ασύρματα κάντο στον ασύρματο προσαρμογέα).

Στο παράθυρο που θα ανοίξει έχει κάποιες πληροφορίες.

- Τι λέει στο Ενεργοποιημένο DHCP; Είναι Ναι ή Όχι;

- Τι έχει στο Διεύθυνση IPv4;

- Σημείωσε κάπου τα 4 νούμερα που λένε IPv4 (ip, μάσκα, πύλη, dns).

Κλείσε το παράθυρο και στο προηγούμενο παράθυρο πάτα Ιδιότητες.

Μετά επέλεξε το Πρωτόκολλο Internet έκδοση 4 (TCP/IPv4) και πάτα Ιδιότητες.

- Αν είναι επιλεγμένο το Αυτόματη απόδοση ΙΡ πάτα στο Χρήση της παρακάτω Διεύθυνσης ΙΡ

- - Βάλε τα νούμερα που σημείωσες πριν τα ip, μάσκα και πύλη με τη διαφορά ότι θα ανεβάσεις λίγο το τελευταίο νούμερο στην ip για να μη γίνεται conflict. Δηλαδή αν είναι 192.168.1.3 κάντο 192.168.1.35 ή ότι θέλεις πάνω από το 30 και μέχρι 250

- - Μετά πήγαινε στο Προτιμώμενος διακομιστής DNS και βάλε 8.8.8.8 και στο Εφεδρικός διακομιστής DNS βάλε 8.8.4.4

- - Πάτα ΟΚ και δες αν έχεις κανονικά internet.

- Αν είναι επιλεγμένο το Χρήση της παρακάτω διεύθυνσης ΙΡ ανέβασε λίγο το τελευταίο νούμερο στην ip όπως είπα παραπάνω.

Επίσης, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι η ip και η πύλη να συμφωνούν στη μορφή και τα τρία πρώτα τμήματα να είναι ακριβώς ίδια π.χ.

ip 192.168.1.40

πύλη 192.168.1.1

η μάσκα είναι συνήθως 255.255.255.0

το dns είναι ή το ίδιο με την πύλη ή βάζουμε τα dns της google (που σου έδωσα πριν) ή αν τα έχουμε, βάζουμε τα dns του πάροχου.

Δημοσ.

Λοιπον η φωτο ειναι αυτη. κατι αντιστοιχο εκανα μιλωντας στο τηλεφωνο με τον τεχνικο της forthnet χωρις ομως αποτελεσμα , το εκανα και τωρα οπως μου το ειπες αλλα τπτ...

post-373245-0-50247700-1495188965_thumb.jpg

Δημοσ.

Η ip σου είναι ότι να 'ναι, θεωρώ ότι έχει ενεργό το dhcp. Τέτοια νούμερα παίρνεις όταν δε δουλεύει σωστά το router ή η κάρτα δικτύου σου ή το καλώδιο.

Αν έχεις άλλο καλώδιο άλλαξε το lan γιατί μπορεί να έχει πρόβλημα.

Αλλιώς βάλε στατική ip. Το 192.168.1.ΧΧΧ είναι ένα από τα πιθανά νούμερα αλλά δεν είναι απαραίτητα και το σωστό. Πήγαινε στο λάπτοπ και δες τι στοιχεία έχει πάρει σαν ip και πύλη και γύρνα το desktop σε στατικό και βάλε την ίδια πύλη, σαν μάσκα το 255.255.255.0 και για ip θα χρησιμοποιήσεις την ίδια μορφή με την πύλη όπως είπα πριν. Αν η πύλη π.χ. είναι 192.168.2.ΧΧΧ θα βάλεις ip 192.168.2.ΧΧΧ, αν είναι 10.170.1.ΧΧΧ θα βάλεις ip 10.170.1.ΧΧΧ

Όπου ΧΧΧ ένα νούμερο από το 1 έως το 254 και πάντα διαφορετική η ip από την πύλη και από τα άλλα μηχανήματα στο δίκτυο. Το 50 για τελευταίο νούμερο στην ip είναι συνήθως αρκετά ασφαλές.

Αν και με στατική δεν μπαίνει internet τότε έχεις πρόβλημα σε κάρτα, καλώδιο ή ρούτερ, χωρίς να αποκλείουμε και το πρόβλημα με drivers κάρτας δικτύου.

Δημοσ.

λοιπν το laptop εχει 192.168.1.1 πυλη και 66 την IP

θελεις να βαλω ακριβως τα ιδια η να τα πειραξω τα τελευταια. επισης δεν καταλαβα αν η πυλη με την ip θελεις να ειναι ιδιες?

Οπως εχω αναφερει και πριν εχω αλλαξει ρουτερ χωρις αποτελεσμα. εχω μαζι και το παλιο να το δοκιμασω κι αυτο αν θελεις

Δημοσ.

Ωραία.

Λοιπόν θα βάλεις στο σταθερό σαν πύλη 192.168.1.1 και σαν ip 192.168.1.93 (γιατί έτσι μου ήρθε, μπορείς να αλλάξεις το 93 και να βάλεις άλλο νούμερο εκτός 1 και 66). Είπαμε μάσκα 255.255.255.0 και dns 192.168.1.1. και βάλε σαν δεύτερο 8.8.8.8

Δημοσ.

λοιπον εκανα οπως ακριβως μου ειπες, το ιντερνετ δεν επανηλθε αλλα πλεον στην αντιμετωπιση προβληματων μου βγαζει "η προεπιλεγμενη πυλη δεν ειναι διαθεσιμη"

Δημοσ.

Αλλαξε καλωδιο και ρουτερ (κανα δανεικο) σε πρωτη φαση για να αποκλειουμε πραγματα.

Δημοσ.

προσπαθησα να επανασυνδεσω το παλιο μου router(εκανα και reset) , ειναι ενα thompson  7ετιας αλλα δεν τα καταφερα να συνδεθω( ηθελε καποιο configuration, και καπου πρεπει να εκανα λαθος). To ρουτερ δουλευε μια χαρα προ μηνος οπου και το αλλαξα λογω του παραπανω προβληματος , μαζι και καλωδιο, το προβλημα εχει επιδεινωθει απο το τελευταιο update των windows

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...