Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειχα και εγω προβλημα και με ταλαιπωρουσε κανα 6μηνο αλλα μου περασε απο μονο του...φυσικα εβγαζε πυον και με πονουσε οχι πολυ ομως οταν περπατουσα...αλλα περασε μονο του κοβοντας το οχι πολυ κοντο 

εμενα ειχε ενα κενο στο κατω μερος του νυχιου και δεν ηταν ενωμενο με το κρεας και στην ακρη εβγαζε πυον οταν το πιεζα λιγο αλλα τελικα ολα οκ εθρεψε μονο του αλλα ηθελε καιρο

αδικα εφαγες ταλαιπωρια...επρεπε να πας σε νυχου και σε 15 ημερες με 20 ευρω θα ησουν αρχοντας.

Δημοσ.

ΠΙθανον να εχεις μικρη πληγη...ριξε λιγο οινοπνευμα, εγω προχτες εριξα μετα την επεμβαση οινοπνευμα.

Μάλλον κάτι τέτοιο θα ναι

Δημοσ.

Με ενοχλεί το νύχι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού-ακουμπάει στο κρέας.έβαλα βαμβάκι με οινόπνευμα στη γωνία αλλα πονάει όταν το πατάω.να περιμένω 2-3 μερες μπας κ περασει ή να παω σε γιατρό; και σε τι γιατρό να πάω; δερματολόγο,χειρουργό ή ορθοπεδικό;

να μην πας σε κανενα κομπογιανιτη

να βαλεις λιγο βαμπακι που λεν και στο χωριο μου στην ακρη για να σηκωθει λιγο το νυχι για κανενα 2-3 εβδομαδες

και εισαι κομπλε.

Δημοσ.

να μην πας σε κανενα κομπογιανιτη

να βαλεις λιγο βαμπακι που λεν και στο χωριο μου στην ακρη για να σηκωθει λιγο το νυχι για κανενα 2-3 εβδομαδες

και εισαι κομπλε.

Βαμπακι το λέτε; μπαμπάκι είναι.. :)

Καλή ιδέα πάντως αυτό με το βαμβάκι αλλά θέλει κ μπεταντιν να ξέρετε.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Εδώ και χρόνια έχω θέμα με τα νύχια μου στα μεγάλα δάχτυλα του ποδιού. Όποτε πάω γυμναστήριο ή γενικά φοράω για καιρό κλειστά παπούτσια μπαίνουν στο δέρμα. Στο δεξί η κατάσταση είναι πιο υποφερτή και μπορώ να παρεμβαίνω μόνη ή έστω με βοήθεια μανικιουριστ. Στο αριστερό η κατάσταση είναι άθλια. Τον περασμένο Απρίλιο είχε δημιουργηθεί απόστημα και μου αφαίρεσε το νύχι χειρουργός. Παρόλα αυτά δεν μου έδωσε αντιβίωση οπότε τώρα που το νύχι έχει επανέλθει έχει εισχωρήσει πάλι στο δέρμα και έχει κάνει απόστημα. Αρχικά δεν με πονούσε τόσο πολύ οπότε πήγα σε Δερματολογο και διέγνωσε μυκητες. Ακολουθώ μια θεραπεία που μου έδωσε αλλά δεν βλέπω αποτέλεσμα ποναω πάρα πολύ και το δάχτυλο είναι κόκκινο και πρησμένο και το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να πάω σε νυχου να το φτιάξει γιατί δεν αντέχω να το αγγίζω πονάει πάρα πολύ πόσο μάλλον να το ακουμπήσει κάποιος που δεν αισθάνεται τον πονο.. Κάποια βοήθεια; 

Δημοσ.
7 hours ago, Georgia2726 said:

Καλησπέρα. Εδώ και χρόνια έχω θέμα με τα νύχια μου στα μεγάλα δάχτυλα του ποδιού. Όποτε πάω γυμναστήριο ή γενικά φοράω για καιρό κλειστά παπούτσια μπαίνουν στο δέρμα. Στο δεξί η κατάσταση είναι πιο υποφερτή και μπορώ να παρεμβαίνω μόνη ή έστω με βοήθεια μανικιουριστ. Στο αριστερό η κατάσταση είναι άθλια. Τον περασμένο Απρίλιο είχε δημιουργηθεί απόστημα και μου αφαίρεσε το νύχι χειρουργός. Παρόλα αυτά δεν μου έδωσε αντιβίωση οπότε τώρα που το νύχι έχει επανέλθει έχει εισχωρήσει πάλι στο δέρμα και έχει κάνει απόστημα. Αρχικά δεν με πονούσε τόσο πολύ οπότε πήγα σε Δερματολογο και διέγνωσε μυκητες. Ακολουθώ μια θεραπεία που μου έδωσε αλλά δεν βλέπω αποτέλεσμα ποναω πάρα πολύ και το δάχτυλο είναι κόκκινο και πρησμένο και το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να πάω σε νυχου να το φτιάξει γιατί δεν αντέχω να το αγγίζω πονάει πάρα πολύ πόσο μάλλον να το ακουμπήσει κάποιος που δεν αισθάνεται τον πονο.. Κάποια βοήθεια; 

α.πηγαινε σε γιατρο.

β.το να σου δινε αντιβιωση ενα χρονο πριν για τωρα δεν θα κανε τιποτα.

γ.πολλοι λενε γιατρος δεν ειμαι οτι πολλα ατομα ,τους εχουν βγαλει το νυχι αλλα το προβλημα ξαναδημιουργηθηκε πολυ απλα γιατι οταν ξαναμεγαλωνε δεν το κοβαν σωστα οποτε ξαναμπηκε δερμα.

δ.οι μυκητες επισης μου φαινεται παραξενο να εχουν σχεση με οτι μπαινει στο δερμα.

ε.απο εκει και περα. εχω δει ατομα να κοβουν πολυ κοντα τα νυχια ειδικα στο μεγαλο δαχτυλο και να μπαινει στο δερμα.εχω δει πατεντα να εχουν βαλει σαν λιγο βαμβακι ελαχιστα κατω απο το νυχι ωστε να ανασηκωθει ελαχιστα και  να μην μπει στο δερμα.

καποιοι στις γωνιες να κοβουν το νυχι λιγοτερο.κοινως αντι για να το κοβουν σαν παρενθεση που κοιταει προς τα κατω να το κοβουν σαν παρενθεση που κοιταει προς τα πανω.

αμα μπει στο δερμα μπορει να δεις πυον σε εκεινο το σημειο.

επισης ελπιζω με τον ορο κλειστα παπουτσια να μην εννοεις τιποτα γοβες η δεν ξερω τι με δεκα ποντους τακουνι που στην ουσια ριχνουν το βαρος μπροστα αρα τα δαχτυλα σου ειδικα το μεγαλο πιεζονται μπροστα.

αλλα ξαναλεω μια βολτα απο εναν αλλο γιατρο να σου πει γνωμη αποψη

• Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, poulinos said:

α.πηγαινε σε γιατρο.

β.το να σου δινε αντιβιωση ενα χρονο πριν για τωρα δεν θα κανε τιποτα.

γ.πολλοι λενε γιατρος δεν ειμαι οτι πολλα ατομα ,τους εχουν βγαλει το νυχι αλλα το προβλημα ξαναδημιουργηθηκε πολυ απλα γιατι οταν ξαναμεγαλωνε δεν το κοβαν σωστα οποτε ξαναμπηκε δερμα.

δ.οι μυκητες επισης μου φαινεται παραξενο να εχουν σχεση με οτι μπαινει στο δερμα.

ε.απο εκει και περα. εχω δει ατομα να κοβουν πολυ κοντα τα νυχια ειδικα στο μεγαλο δαχτυλο και να μπαινει στο δερμα.εχω δει πατεντα να εχουν βαλει σαν λιγο βαμβακι ελαχιστα κατω απο το νυχι ωστε να ανασηκωθει ελαχιστα και  να μην μπει στο δερμα.

καποιοι στις γωνιες να κοβουν το νυχι λιγοτερο.κοινως αντι για να το κοβουν σαν παρενθεση που κοιταει προς τα κατω να το κοβουν σαν παρενθεση που κοιταει προς τα πανω.

αμα μπει στο δερμα μπορει να δεις πυον σε εκεινο το σημειο.

επισης ελπιζω με τον ορο κλειστα παπουτσια να μην εννοεις τιποτα γοβες η δεν ξερω τι με δεκα ποντους τακουνι που στην ουσια ριχνουν το βαρος μπροστα αρα τα δαχτυλα σου ειδικα το μεγαλο πιεζονται μπροστα.

αλλα ξαναλεω μια βολτα απο εναν αλλο γιατρο να σου πει γνωμη αποψη

Ακριβώς αυτά. Ο γιατρός θα κρίνει αν χρειαστεί καθάρισμα ή κάποιο φάρμακο για να προλάβει τυχόν μόλυνση κλπ. 

Και οι μύκητες παίζουν ρόλο αν δημιουργηθεί αλλοίωση στο δέρμα γύρω από το νύχι, όποτε και ο ερεθισμός θα έρθει πολύ πιο εύκολα. 

Ενας απλός κανόνας είναι το να κόβονται τα νύχια των ποδιών σε ευθεία γραμμή ώστε οι γωνιές τους να παραμένουν έξω από το δέρμα. Αν τα κόβετε στρογγυλεμένα στις άκρες, αυξάνονται οι πιθανότητες μεγαλώνοντας να τραυματίσουν το δέρμα. 

Επίσης αν δείτε πως κάτι πάει να ξεκινήσει (ελαφρύς πόνος, πρήξιμο στο πλάι κλπ) αρχίστε από νωρίς σχολαστικό καθαρισμό ώστε να προλάβετε κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα. 

:) 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 17/11/2018 at 08:19, billdanos said:

Ακριβώς αυτά. Ο γιατρός θα κρίνει αν χρειαστεί καθάρισμα ή κάποιο φάρμακο για να προλάβει τυχόν μόλυνση κλπ. 

Και οι μύκητες παίζουν ρόλο αν δημιουργηθεί αλλοίωση στο δέρμα γύρω από το νύχι, όποτε και ο ερεθισμός θα έρθει πολύ πιο εύκολα. 

Ενας απλός κανόνας είναι το να κόβονται τα νύχια των ποδιών σε ευθεία γραμμή ώστε οι γωνιές τους να παραμένουν έξω από το δέρμα. Αν τα κόβετε στρογγυλεμένα στις άκρες, αυξάνονται οι πιθανότητες μεγαλώνοντας να τραυματίσουν το δέρμα. 

Επίσης αν δείτε πως κάτι πάει να ξεκινήσει (ελαφρύς πόνος, πρήξιμο στο πλάι κλπ) αρχίστε από νωρίς σχολαστικό καθαρισμό ώστε να προλάβετε κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα. 

:) 

σωστο αυτο για τους μυκητες.επισης διαβαζα που εγραφαν να αποφευγει ο κοσμος να τα κοβει με ψαλιδακι οπως και οταν ειναι βρεγμενα για να μην φαει κανα δερμα.

Δημοσ.

Betadin και Fucidin εναλαξ, μουλιασμα σε χλιαρο νερο. Ειχε φιλη μου και με αυτα έφυγε μονο του σε 10 μερες περιπου. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, StormGr είπε

Betadin και Fucidin εναλαξ, μουλιασμα σε χλιαρο νερο. Ειχε φιλη μου και με αυτα έφυγε μονο του σε 10 μερες περιπου. 

Μύκητες σε 10 μέρες με betadin και Fusidin  σαν ανέκδοτο ακούγεται ειδικά αν είναι σε προχωρημένη κατάσταση.

2-3 μήνες αντιβίωση και θεραπεία για μήνες μπορεί και χρόνια για να επανέλθουν τα νύχια υγιή στην αρχική τους κατάσταση.Δεν είναι κάποια επικίνδυνη πάθηση αλλά θέλει μεγάλη υπομονή και χρόνο για να απαλλαχτεί κάποιος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Online διαγνωσεις και θεραπειες, insomniac version ❤️ και το '19 παμε γερα!

Επεξ/σία από *nenya*
Για να είμαι on topic όπως οι υπόλοιποι γιατροί: μα φυσικά κόβεις το δάχτυλο ή ιδανικά όλο το πόδι.
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Online διαγνωσεις και θεραπειες, insomniac version ❤️ και το '19 παμε γερα!

Εδώ κάνουμε δύσκολες διαγνώσεις στου μύκητες θα κολήσουμε.:lol:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε τον ρυθμιζόμενο τροχό από τα lidl (ρωτά παππου για info) και ότι περισσεύει από νύχι πάρε το 😋😋

Μου αρέσουν οι online διαγνώσεις 

😂😂

Επεξ/σία από stelios18120
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...