Chrisgs Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Καλημέρα! Επειδή τον τελευταίο καιρό με έχει πιάσει ένας οίστρος δημιουργηκότητας θέλω να φτιάξω μόνος μου ένα fan controller,βασικά ένα διακοπτάκι το οποίο θα ανοίγει/κλείνει τα ανεμιστηράκια του υπολογιστή μου,αρα δεν το λες και fan controller .Έχω δει ότι υπάρχουν και στο ίντερνετ και είναι αρκετά φθηνά αλλά έλεγα να το δοκιμάσω μόνος μου έτσι για το γαμώτο.Στο θέμα μας τώρα :Ρ Αρχικά αυτό που θέλω να κάνω είναι να βάλω ένα on/off διακοπτάκι στο κόκκινο ή μαύρο καλώδιο του ανεμιστήρα για να τον ανοιγωκλείνω.Επειδή το τέσταρα σε ένα ανεμιστηράκι που είχα,όταν έκοβα ένα απο τα 2 τότε δεν δούλευε(αυτό που θέλω δηλαδή).Είναι όμως οκ να συνδέσω πχ μόνο το κόκκινο στον διακόπτη και το μαύρο να το αφήνω μονίμως συνδεδεμένο?Αν τα συνδέσω όπως στην εικόνα θα υπάρχει θέμα?Ή μήπως πρέπει να βάλω 2πλο διακόπτη?(Και να συνδέσω και το μαύρο και το κόκκινο) Το 3-pin βύσμα έπειτα συνδέεται με molex γιατι η μητρική δεν έχει αρκετές υποδοχές για ανεμιστηράκια. Έχω δει διάφορους να λένε ότι πρέπει να βάλεις και ασφάλεια στο σύστημα,και άλλους να λένε ότι δεν χρειάζεται γιατι είναι αρκετά αδύναμα τα ανεμιστηράκια.Τι απο τα 2 ισχύει? Ευχαριστω πολυ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα