Προς το περιεχόμενο

The Orville - FOX

akpe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 ώρες πριν, Dantε είπε

Προσωπικα δε μου αρεσε το 1ο επεισοδιο.

Αν ηθελα να δω μαθηματα ζωης,θα εβλεπα τιποτα αλλο.

Το έχεις δει λάθος, όλα τα παλιότερα Star trek (και το Orville είναι Star trek στην καρδιά του) είχαν και μαθήματα ζωής, μερικά από από τα καλύτερα επεισόδια είναι τέτοια.

Πάντως είναι το πρώτο επεισόδιο μονο, σίγουρα θα αλλάζει ύφος ανά επεισόδια.

Στις 7/6/2022 στις 1:58 ΠΜ, Apoll είπε

Είδα το 1ο επεισόδιο της 3ης περιόδου απόψε. Πάρα πολύ καλό με βαθύ νόημα περί ζωής. 

Πολύ καλό επεισόδιο, με περισσότερο συναίσθημα και μηνύματα από ολόκληρη σεζόν του Picard

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

περισσότερα και από το επεισόδιο με τα "social media" ?  (απίστευτο επεισόδιο)

δεν το έχω δει ακόμα, θα περιμένω να τελειώσουν  και τα 10

2 ώρες πριν, smpt είπε

περισσότερα και από το επεισόδιο με τα "social media" ?  (απίστευτο επεισόδιο)

δεν το έχω δει ακόμα, θα περιμένω να τελειώσουν  και τα 10

Αυτό είναι πιο βαρύ, πιο δραματικό. Από αυτή την άποψη καταλαβαινω την αντίδραση του @Dantε. Είναι σαν να βλέπεις μια σοβαρή, δραματική σειρά. Καμία σχέση με light hearted sci-fi σειρά όπως παρουσιάστηκε στην αρχή της 1ης σεζόν.

20 ώρες πριν, Dantε είπε

Προσωπικα δε μου αρεσε το 1ο επεισοδιο.

Αν ηθελα να δω μαθηματα ζωης,θα εβλεπα τιποτα αλλο.

Πάντα το sci fi , από την λογοτεχνία μέχρι τη μεγάλη οθόνη περιλαμβάνει φιλοσοφικά ζητήματα.

Δες κάτι άλλο!

• Like 1
  • Confused 2

11 ώρες πριν, mike299 είπε

Το έχεις δει λάθος, όλα τα παλιότερα Star trek (και το Orville είναι Star trek στην καρδιά του) είχαν και μαθήματα ζωής, μερικά από από τα καλύτερα επεισόδια είναι τέτοια.

Δε βλεπω star trek ομως.

Η σειρα ξεκινησε πιο κωμικα και χωρις τετοια κλισε με μαθηματα ζωης και προσωπικα μου αρεσε πιο πολυ.

Χαιρομαι που εβαλαν και καποια πλοκη εκει στη 2η σεζον παρα να ειναι σχεδον αυτονομα τα επεισοδια.

Αλλα παρα εγινε βαρυ με το 1ο αυτο επεισοδιο.Ελπιζω να μη συνεχισουν σε αυτο το πλαισιο ,γιατι αυτοι χαλανε το χαρακτηρα που θεσανε εξαρχης μονοι τους.

Αν κανουν ενα στη καθε σεζον ετσι,τοτε οκ δεκτο.

• Confused 1

6 ώρες πριν, Dantε είπε

Δε βλεπω star trek ομως.

Η σειρα ξεκινησε πιο κωμικα και χωρις τετοια κλισε με μαθηματα ζωης και προσωπικα μου αρεσε πιο πολυ.

Χαιρομαι που εβαλαν και καποια πλοκη εκει στη 2η σεζον παρα να ειναι σχεδον αυτονομα τα επεισοδια.

Αλλα παρα εγινε βαρυ με το 1ο αυτο επεισοδιο.Ελπιζω να μη συνεχισουν σε αυτο το πλαισιο ,γιατι αυτοι χαλανε το χαρακτηρα που θεσανε εξαρχης μονοι τους.

Εάν θυμάμαι καλά, υπήρχε από την πρώτη σεζόν η φήμη ότι οι παραγωγοί/σεναριογράφοι ξεκίνησαν ανάλαφρα και κωμικά προκειμένου να πάρουν το πράσινο φως από το κανάλι και είχαν σκοπό να το γυρίσουν μετά σε πιο σοβαρά επεισόδια στα πρότυπα του TNG.  Όπως και έκαναν σιγά σιγά από την μέση της πρώτης σεζόν.

Ας με επαληθεύσει/διαψεύσει όποιος θυμάται καλύτερα.

Επαναλαμβάνω πάντως ότι θεωρώ σίγουρο το γεγονός ότι θα αλλάζει ύφος ανά επεισόδιο

• Like 2

11 ώρες πριν, Dantε είπε

Δε βλεπω star trek ομως.

To 2o επεισόδιο είναι ΤΡΟΜΕΡΟ. Δεν βάζω spoilers. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Apoll είπε

To 2o επεισόδιο είναι ΤΡΟΜΕΡΟ. Δεν βάζω spoilers. 

Σημείωση. Mην δείτε το επεισόδιο μέσα στην νύχτα 😅

Επεξ/σία από Apoll

Πολυ καλα τα δυο πρωτα επισοδεια και ειδικα το 2ο, βαζει τα γυαλια στα καθιερωμενα franchise που νομιζουν οτι φτανει μονο η "φανελα",το παρελθον και οχι η τρεχουσα ποιοτητα τους.

• Like 1

Καλό και το δεύτερο επεισόδιο. Δεν θα το έλεγα τρομερό, αλλά μια χαρά ήταν. Νομίζω το Orville απέκτησε τους δικούς του Borg. Οι Kaylon είναι άλλη φάση "kill everyone".

Μόνο χοντρό άκυρο στο επεισόδιο, η τελευταία σκηνή.

Spoiler

Περάσαν ότι περάσανε και μάλιστα με απώλειες (πολλών) μελών του πληρώματος και μετά πίνανε το ποτάκι τους σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Όσο αναγκαίο και αν θεωρούσαν οι συντελεστές το στήσιμο της σκηνής με αυτόν τον τρόπο, ήταν άκυρο.

• Like 1
  • Confused 1

7 ώρες πριν, john_dr είπε

Καλό και το δεύτερο επεισόδιο. Δεν θα το έλεγα τρομερό, αλλά μια χαρά ήταν. Νομίζω το Orville απέκτησε τους δικούς του Borg. Οι Kaylon είναι άλλη φάση "kill everyone".

Μόνο χοντρό άκυρο στο επεισόδιο, η τελευταία σκηνή.

Απόκρυψη περιεχομένων

Περάσαν ότι περάσανε και μάλιστα με απώλειες (πολλών) μελών του πληρώματος και μετά πίνανε το ποτάκι τους σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Όσο αναγκαίο και αν θεωρούσαν οι συντελεστές το στήσιμο της σκηνής με αυτόν τον τρόπο, ήταν άκυρο.

Ξεχνάς ότι η σκηνή αυτή ήταν στο simulator και τα άτομα εκεί μέσα ήταν ΑΙ; Η γιατρίνα έχει πει όταν θέλει να μείνει μόνη της και να καθαρίσει το μυαλό της, επέλεγε αυτό το πρόγραμμα. Το έκανε και στο 1ο επεισόδιο και στην αρχή του 2ου επεισοδίου. 

• Like 2

33 λεπτά πριν, Apoll είπε

Ξεχνάς ότι η σκηνή αυτή ήταν στο simulator και τα άτομα εκεί μέσα ήταν ΑΙ; Η γιατρίνα έχει πει όταν θέλει να μείνει μόνη της και να καθαρίσει το μυαλό της, επέλεγε αυτό το πρόγραμμα. Το έκανε και στο 1ο επεισόδιο και στην αρχή του 2ου επεισοδίου. 

Α! αυτό ναι πιθανόν δικό μου λάθος. Νόμιζα ότι το πρόγραμμα ήταν άλλο, με τα τραπέζια σε πιο κεντρική θέση και ότι η σκηνή στο παράθυρο ήταν από υπαρκτό δωμάτιο του διαστημοπλοίου (όχι holodeck κατάσταση).

• Like 1

Καλυτερο το 2ο επεισοδιο σεναριακα αν και χρησιμοποιει διαστημικο κλισε σεναριο αλλα αυτα τα κενα λογικης γιατι συνεχιζουν να τα βαζουν σε ταινιες και σειρες ρε παιδια?

Spoiler

Δηλαδη μπαινεις σε ξενο σκαφος χωρις στολη και βλεπεις κατι και πας και κολλας τη μουρη σου πανω του. Φαση alien που βαζουν στα αυγα τη φατσα τους.Προσωπικα νιωθω οτι μου προσβαλλουν τη λογικη οταν βλεπω τετοια πραγματα.Και δεν ειναι μονο αυτο,το συγκεκριμενο επεισοδιο ηταν τιγκα σε τετοιες χαζες λεπτομερειες.Εκτος αν θελουν να φτιαξουν ουσιαστικα μια τελειως star trek remastered 2022 λογικη με το χαζο τροπο που πεθαιναν οι red shirts (αυτοι δεν ηταν;δεν ημουν και πολυ φαν του star trek)

• Like 2

24 λεπτά πριν, Dantε είπε

Καλυτερο το 2ο επεισοδιο σεναριακα αν και χρησιμοποιει διαστημικο κλισε σεναριο αλλα αυτα τα κενα λογικης γιατι συνεχιζουν να τα βαζουν σε ταινιες και σειρες ρε παιδια?

Απόκρυψη περιεχομένων

Δηλαδη μπαινεις σε ξενο σκαφος χωρις στολη και βλεπεις κατι και πας και κολλας τη μουρη σου πανω του. Φαση alien που βαζουν στα αυγα τη φατσα τους.Προσωπικα νιωθω οτι μου προσβαλλουν τη λογικη οταν βλεπω τετοια πραγματα.Και δεν ειναι μονο αυτο,το συγκεκριμενο επεισοδιο ηταν τιγκα σε τετοιες χαζες λεπτομερειες.Εκτος αν θελουν να φτιαξουν ουσιαστικα μια τελειως star trek remastered 2022 λογικη με το χαζο τροπο που πεθαιναν οι red shirts (αυτοι δεν ηταν;δεν ημουν και πολυ φαν του star trek)

Και εμένα με χάλασε αυτή η λεπτομέρεια, αν και προσπάθησαν να το εξηγήσουν λέγοντας σε κάποιο σημείο ότι

Spoiler

Είναι κάτι που τα scanners τους δεν μπορούσαν να εντοπίσουν.

Περισσότερο από όλα με ενόχλησε ότι πήγε ολόκληρο το senior stuff. Εάν γινόταν κάτι, δεν θα υπήρχε ανώτερο στέλεχος στο σκάφος

• Like 3

2 ώρες πριν, mike299 είπε

Και εμένα με χάλασε αυτή η λεπτομέρεια, αν και προσπάθησαν να το εξηγήσουν λέγοντας σε κάποιο σημείο ότι

Απόκρυψη περιεχομένων

Είναι κάτι που τα scanners τους δεν μπορούσαν να εντοπίσουν.

Περισσότερο από όλα με ενόχλησε ότι πήγε ολόκληρο το senior stuff. Εάν γινόταν κάτι, δεν θα υπήρχε ανώτερο στέλεχος στο σκάφος

Αναγκαίο κακό όταν μιλάμε για σειρά/ταινία.

Spoiler

Διότι οι βασικοί ηθοποιοί/χαρακτήρες θα πρέπει να είναι μέσα σε όσο το δυνατόν περισσότερες σκηνές. Για να μην γίνεται αυτό θα πρέπει να έχεις πολλούς χαρακτήρες γύρω από τους οποίους είναι στημένη η σειρά, όλοι τους το ίδιο σημαντικοί ή και πιο σημαντικοί από αυτούς που θεωρητικά έχουν τον μεγαλύτερο βαθμό. Το Galactica ήταν ένα παράδειγμα. Δεν έβλεπες τον Αντάμα ή τον Τιγκ να ηγούνται των αποστολών, αλλά εκεί είχες μια ντουζίνα και βάλε χαρακτήρες με μερικούς να είναι πιο σημαντικοί από αυτούς τους δύο.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...