Προς το περιεχόμενο

The Orville - FOX

akpe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για όσους ενδιαφέρονται, στο τελευταίο επεισόδιο της 2ης season το σκηνικό με το twinkie έχει να κάνει με το ep 3 season 2 του Family Guy, που λέει ο Peter Griffin (Seth) ότι όλοι ξέρουν μετά την πυρηνική καταστροφή τα μόνα πράγματα που επιβιώνουν είναι οι κατσαρίδες και το twinkie. 

Ξεκίνησα μετά από 10+ χρόνια να ξαναδώ Family Guy και έπεσα πάνω σε αυτό το επεισόδιο χτες. 🤣

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 193
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τρομερό το 7ο επεισόδιο παρά το ότι κρατούσα μικρό καλάθι λόγο Τόπα και Heveena. Από τα καλύτερα 5 της σειράς μέχρι σήμερα πρέπει να ομολογήσω. 

Τα CGI και του πλανήτη-αποικία των θηλυκών Μόχκλαν και της Γης όλα τα λεφτά. 

Ναι είναι μιάμιση ώρα επεισόδιο, μέγεθος ταινίας, όμως είναι καλής ποιότητας χωρίς fillers. Πραγματικά δεν κατάλαβα πως πέρασε τόσο γρήγορα μάλιστα. 

Και ναι, ορισμένοι θα ασχοληθούν με την πλαστική της Palicki, 🙄 φαίνεται καθαρά ότι οι σκηνές στην μέση της ταινίας είναι μετά το λίφτινγκ, που έχει καταντήσει το πρόσωπό της πιο τριγωνικό κάτι σαν της Chloe Bennet στην τελευταία season του Agents of Shield. 

H φώτο της πρώτης σειράς είναι από το τέλος (αριστερά), μέση του επεισοδίο (δεξιά) και κάτω από το 1ο επεισόδιο της 1ης season. 

adriane.png

• Like 1

Το πρωτο επεισοδιο της σαιζον που δε μου αρεσε καθολου.

Spoiler

Ελεος με το σοκ του να βασανιζουμε παιδακια, το οποιο σεναριακα ηταν κι εντελως αχρειαστο. Σε εποχη που γινονται διαγαλαξιακα ταξιδια δεν υπαρχουν οροι αληθειας? Με χαλασε παρα πολυ ολο αυτο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Blah-Blah-Blah είπε

Το πρωτο επεισοδιο της σαιζον που δε μου αρεσε καθολου.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ελεος με το σοκ του να βασανιζουμε παιδακια, το οποιο σεναριακα ηταν κι εντελως αχρειαστο. Σε εποχη που γινονται διαγαλαξιακα ταξιδια δεν υπαρχουν οροι αληθειας? Με χαλασε παρα πολυ ολο αυτο. 

Οι σαδιστές πάντα θα είναι ίδιοι εις τον αιώνα τον άπαντα. 

Και σε όλες τις scifi σειρές έτσι ήταν. Star Wars, Star Trek, B5, Stargate κλπ. 

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 2

19 ώρες πριν, Apoll είπε

Οι σαδιστές πάντα θα είναι ίδιοι εις τον αιώνα τον άπαντα. 

Και σε όλες τις scifi σειρές έτσι ήταν. Star Wars, Star Trek, B5, Stargate κλπ. 

ποτε εδειξαν τετοια σκηνη τα παραπανω? με παιδια, οχι ενηλικες..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τρελάθηκα με το τελευταίο επεισόδιο, διότι είχε κάποιες ευκολίες, αλλά και κάποιες επιλογές των βασικών προσώπων που δεν θα περίμενες να τις πάρουν ποτέ. Αλλά τους ξανά βγάζω το καπέλο για το πόσο σωστά εκμεταλλεύονται τον επιπλέον χρόνο τους. Η σειρά δεν φλυαρεί με την περίπου επιπλέον μισή ώρα με 40 λεπτά. Αξιοποιεί αυτόν τον χρόνο για να επιτύχει ολοκληρωμένες σκηνές και ομαλή μετάβαση από την μία στην άλλη.

Δεν μπορεί πάντως να μην μου έρθει στο μυαλό το

ΝΑΤΟ - Τουρκία

Union - Moclan

Απλά στην σειρά έγινε αυτό που ξέρουμε ότι δεν γίνεται στην πραγματικότητα, παρόλο που υπάρχει πλήρης αντιστοιχία στα παραπάνω. Στην πραγματικότητα ο Malloy θα είχε πάει στρατοδικείο για αυτά που είπε και πολλοί θα ήθελαν να πουν να τα ακούσουν και στο ΝΑΤΟ.

Επεξ/σία από john_dr
  • Like 1

Πολύ κακό επεισόδιο, σχεδόν σε κάθε πτυχή του.

Μοιάζει με επεισόδιο που "έπρεπε" να βγει, περισσότερο κατά παραγγελία (κάτι που δικαιολογεί και το χρόνο του επεισοδίου).

Ασχολήθηκε ξανά και ξανά ο κύκλος με τέτοια/άλλα κοινωνικά/πολιτικά ζητήματα (ειδικά τα τρέχοντα), με μεγαλύτερη/μικρότερη επιτυχία.

Για εμένα, απέτυχε εντελώς στο συγκεκριμένο γιατί ήταν εντελώς βιασμένο από την αρχή μέχρι το τέλος.

• Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ντόμινο λέγεται το σημερινό, προτελευταίο, επεισόδιο ενώ θα έπρεπε να λέγετε Rollercoaster. 

Από την άλλη με έκανε να ταχθώ υπέρ των Κριλλ, να το χσ το Union.

HAIL TELEYA

Επεξ/σία από Apoll
  • Like 1

Πραγματικά 

Spoiler

αν είναι να συνεχίσουν έτσι, ας ανατινάξουν το Όρβιλ στο τελευταίο επεισόδιο και να ψοφήσουν όλοι στο Union. 

Αναφορά σε κείμενο

The Anhkana teaches that vengeance is the will of Avis. His will shall be done. - Teleya

Ωραίο επεισόδιο και το 9ο. Αν και μάλλον έπρεπε να το έχουν σαν series φινάλε. Ελπίζω το τελευταίο να μην είναι απλά ένα μεγάλο farewell με αδιάφορη in-door πλοκή.

1 ώρα πριν, mike299 είπε

Ωραίο επεισόδιο και το 9ο. Αν και μάλλον έπρεπε να το έχουν σαν series φινάλε. Ελπίζω το τελευταίο να μην είναι απλά ένα μεγάλο farewell με αδιάφορη in-door πλοκή.

Αναφορά σε κείμενο

Future Unknown

είναι ο τίτλος του επόμενου, και τελευταίου, επεισοδίου. 

Θα δούμε, πάντως εγώ πλέον είμαι υπερ τον Κριλλ να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Το Union πρέπει να πεθάνει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Apoll είπε

είναι ο τίτλος του επόμενου, και τελευταίου, επεισοδίου. 

Θα δούμε, πάντως εγώ πλέον είμαι υπερ τον Κριλλ να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Το Union πρέπει να πεθάνει. 

Από τον τίτλο του επεισοδίου και το γεγονός που είχες αναφέρει παλιότερα, ότι βασικοί χαρακτήρες ήδη δουλεύουν αλλού, είναι που με κάνουν να υποψιάζομαι ότι το 10ο θα είναι απλά ένα μεγάλο farewell.

Επειδή η 3η σεζόν του Orville ήταν ότι καλύτερο και ευχάριστο έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια σε sci-fi, ελπίζω οι παραγωγοί να προχωρήσουν σε κάποιο spin off. Οι χαρακτήρες δεν θα μου λείψου ιδιαίτερα ούτως ή αλλιώς.

Γιατί τέτοια μένος κατά του Union πάντως? Αυτό που έκαναν ήταν το ηθικά σωστό. Ασχέτως εάν στρατηγικά ή ρεαλιστικά μπορεί να θεωρηθεί ουτοπικό

Επεξ/σία από mike299
  • Like 2

Νομίζω αυτό εδώ ήταν το πρώτο επεισόδιο της 3ης σεζόν που ο επιπλέον χρόνος δεν ήταν αρκετός για να μην δείχνει βιαστικό. Θα μπορούσε η όλη εξέλιξη αυτού του επεισοδίου να ήταν 4-5 ταινίες των 75 λεπτών, που αν και θα ήταν λιγάκι κουραστικό, θα έδινε μια πιο ομαλή μετάβαση σε αυτό το conclusion.

Ουσιαστικά έχουμε μια επανάληψη του τέλους του Voyager. Έτσι όπως τελείωσε το Voyager (νομίζω δεν το θυμάμαι λάθος μετά από δεκαετίες)

Spoiler

με την Janeway να βουτάει την τεχνολογία της ασπίδας από τον Κλίνγκον και να την στέλνει με τα ΕΛΤΑ στο Voyager όπου μετά κάνανε πλάκα στα Borg ships

έτσι και το The Orville, ένα σημαντικό twist

Spoiler

που άλλαξε τις ισορροπίες στο Αιγαίο....sorry..., γαλαξία

και αυτό ήταν. The End.

Αν και το επεισόδιο είναι χορταστικό οπτικά, με bigger than Star Wars space battles, Top Gun dog fighting και μέχρι και εντυπωσιακό Harry Potter sequence, όχι με μαγικές σκούπες προφανώς, χάνει στους υπόλοιπους τομείς. Ειδικά η underground σκηνή πάσχει τα μέγιστα 

Spoiler

μιας και τώρα δεν έχουμε μια κρυφή βάση για ανακρίσεις, αλλά την πλέον σημαντική βάση με την Καγκελάριο, επιστήμονες και υψηλόβαθμους από δύο διαφορετικά είδη. Θα έπρεπε ο κάθε διάδρομος να είναι γεμάτος επιστήμονες και στρατιώτες, όχι να είναι άδειος.

Τώρα όσον αφορά το Union και την επιλογή τους, παρουσιάστηκε λάθος, με λανθασμένη δικαιολογία.

Spoiler

Παρόλο που οι ίδιοι οι συντελεστές της σειράς επιμένουν να τονίζουν την υποκρισία του Planetary Union, ίσως σε μια προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα για την δική τους Αμερικανική κοινωνία, κόλλησαν στο μήνυμα και έχασαν μια τεράστια ευκαιρία. Αν η μη καταστροφή των Kaylon είχε παρουσιαστεί ως στρατηγική εσχάτης ελπίδας, θα είχε καλύτερη εξέλιξη νομίζω η ιστορία. Να μάθαιναν δηλαδή για την συμμαχία των Krill και των Moclan και για άμεση επίθεση στην Γη και να έβγαζαν το συμπέρασμα ότι δεν έχουν καμιά απολύτως ελπίδα απέναντι σε αυτούς τους δύο. Μετά να πέταγε κάποιος την ιδέα να πάνε στους Kaylon και να τους πείσουν να αλλάξουν τα σχέδιά τους για την καταστροφή των βιολογικών μορφών και να συμμαχήσουν με την Union. Θα μπορούσαν να φτιάξουν το επεισόδιο με τρόπο που πάλι θα κατέληγε όπως κατέληξε.

Για το τελευταίο επεισόδιο, υπάρχουν αρκετές τρύπες να κλείσουν. Να βρουν την κόρη του Mercer, ίσως μια συνθηκολόγηση των Krill και των Moclan, η επανενεργοποίηση των αισθημάτων στον Isaac και ίσως και ένας γάμος με την γιατρό, ίσως μια επανένωση Mercer και Grayson.

• Like 2

6 ώρες πριν, mike299 είπε

Γιατί τέτοια μένος κατά του Union πάντως? Αυτό που έκαναν ήταν το ηθικά σωστό. Ασχέτως εάν στρατηγικά ή ρεαλιστικά μπορεί να θεωρηθεί ουτοπικό

Ηθικά σωστό δεν είναι

Spoiler

να μπουκάρεις στο σπίτι του άλλου και να αρχίσεις πόλεμο, ειδικά όταν συμμαχείς με ΑΙ το οποίο κοιτάει ως να εξοντώσει αυτούς; 

Ηθικά σωστό δεν είναι να πας να συλλάβεις την ηγεσία ενός πλανήτη και να τους τραβήξεις να τους δικάσεις για εγκλήματα που δεν έχουν τελεστεί. 

Σκότωσαν χιλιάδες Κριλ και Μόκλανς, διέλυσαν έναν ολόκληρο πλανήτη, που ήθελαν να προστατευτούν από σίγουρη γενοκτονία από τους Κέιλον. 

Δεύτερο σερί επεισόδιο για τα κλάματα.

Οκ, είπαμε ότι η σειρά έπαψε να είναι μια ανάλαφρη ST παρωδία, αλλά επειδή ξεκάθαρα δεν μπορούν να γίνουν σοβαροί, τα μουσκεψαν.

Παντού ευκολίες, παντού κλισέ, παντού χαζομάρες, παντού τρύπες σε μέγεθος μαύρης...ρουφηξαν και εξαΰλωσαν κάθε τι καλό που είχε η σειρά από όταν βγήκε.

Για να είμαι ειλικρινής, ήταν σα να βλέπω πια όλο το χάλι των ST:D, ST:P και ST:NW, αλλά με πολύ χειρότερα εφέ και σκηνικά (μη λέμε τώρα ότι το cgi και όλο το σκηνικό ήταν εκπληκτικό...σε σχέση με την 1η σεζόν, ίσως...για 10 χρόνια πριν σε παιγνίδι υπολογιστή, μπορεί...μια διόλου αληθοφανής παγωμένη σαχλαμάρα ήταν, ειδικά στα 2 τελευταία).

Να το πω κι αλλιώς...δεν γίνεται να ξεκινάει η σειρά Σεφερλής-αντ1 σαββατόβραδο και να πηγαίνει μετά από 2 χρόνια να το παίξει Μανουσάκης (για παραπάνω, δεν) με τους ίδιους συντελεστές και την ίδια βασική συνταγή...θα καταντήσει Φώσκολος, απλά.

Αν το όλο θέμα, όπως αναφέρθηκε, ήταν να πιάσουν σκηνικά της Αμερικάνικης κοινωνίας/παράνοιας, πάσο. Απλά αυτά φαίνονται σοβαρά μόνο στα Αμερικανά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...