Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.Πριν απο μερικες ημερες αποφασισα να κανω την μεταβαση απο τα Windows 8.1 στα Windows 10.Oλα καλα με την εγκατασταση και γενικα δεν ειχα καποιο προβλημα με το περιβαλλον τους το μονο θεμα ειναι και εδω θα ηθελα την βοηθεια σας οτι παρα πολυ συχνα οταν παω να κανω καποια ενεργεια πχ κατεβαζω ενα αρχειο με τον IDM πριν γινει η αποθηκευση στον προκαθορισμενο σκληρο μου ζηταει δικαιωματα διαχειριστη οπως επισης οταν μερικες φορες παω να κανω Unrar ενα αρχειο η ακομα και οταν παω να κανω αποκοπη ενα αρχειο και επικοληση σε εναν αλλο φακελο(σε μερικες περιπτωσεις δεν με αφηνει να το κανω κιολας αυτο)Καποια λυση ? Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ο χρήστης που έχεις είναι διαχειριστής ή είναι περιορισμένος χρήστης; Κάνε δεξί κλικ στη σημαία της έναρξης και επέλεξε τη γραμμή εντολών. Όταν ανοίξει δώσε

net user USERNAME

όπου USERNAME είναι το όνομα χρήστη του λογαριασμού σου, Δες αν είναι ο χρήστης στο group Administrators.

Αν δώσεις

net users

θα δεις όλους του λογαριασμούς που είναι ενεργοί στον υπολογιστή.

Μετά κάνε δεξί κλικ->ιδιότητες στον φάκελο που αποθηκεύεις από τον idm και μετά Ασφάλεια. Δες ποιοι έχουν πλήρη δικαιώματα στον φάκελο. Αν οι Users έχουν όλα τα δικαιώματα θα πρέπει να αποθηκεύεις κανονικά. Βασικά δώσε ένα screenshot από τοπαράθυρο αυτό με επιλεγμένο το Users (με ALT+prtscr παίρνεις μόνο το ενεργό παράθυρο).

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ.Εδωσα πληρη δικαιωματα με το δεξι κλικ στον φακελο στους Users και διχνει να αποθηκευει κανονικα.Βy the way με alt+prtscr δεν μου περνει screenshot γιατι?

Δημοσ.

Win + PrtScr, ο παλιός συνδιασμός δεν δουλεύει στα 10.

(Και με σκέτο PrtScr τραβάει screenshot, αλλά με τον συνδιασμό την αποθηκεύει κιόλας μέσα στις εικόνες)

Δημοσ.

Εγώ στο λάπτοπ με 10άρια 1607 και στο desktop με 10άρια 1704 παίρνω κανονικά screenshot με alt+prtscr. Κάτι άλλο πρέπει να φταίει.

Μήπως έχεις desktop με πληκτρολόγιο ms που έχει F-Lock πλήκτρο και πρέπει να πατήσεις το f-lock για να πάρεις screenshot;

f-lock-key1.png?w=604

f-lock.jpg

'Η μήπως πρέπει να πατήσεις και το Fn πλήκτρο (λάπτοπ) μαζί με το alt;

12059.1.0.jpg

Δημοσ.

Desktop MS πληκτρολογιο εχω αλλα δεν εχει F-Lock ουτε Fn καπου.Παντως εαν εχω κανει εγκατασταση καποιο προγραμα για screenshot μου πχ Lightshot μου παιρνει κανονικα ετσι χωρις δεν κανει τιποτα. :(

post-299156-0-57191000-1495016092_thumb.jpg

Δημοσ.

WIN + Fn + prt sc   σε HP laptop αλλά βγάζει ολόκληρη την οθόνη

https://support.microsoft.com/el-gr/help/12445/windows-keyboard-shortcuts

... μου αρέσουν τα

WIN + TAB και ALT + TAB τα έχω ξεζουμίσει νομίζω κάνουν την νέα επιφάνεια εργασίας περιττή ή κάτι δεν καταλαβαίνω στη χρήση τους καθώς και

CTRL + TAB και CTRL + SHIFT + TAB για να πηδάω τις καρτέλες αντί να μετακινώ ποντίκι.

Με την ευκαιρία μια ερώτηση μιας και το είδα στη γραμμή εντολών με τους χρήστες με τo net users υπάρχουν δύο χρήστες που δεν έχω δημιουργήσει ποτέ μου και αρχίζουν με το όνομα SophosSAUNEMOaaa και SophosSAUNEMOaab (τα NEMO είναι ο admin χρήστης στο φορητό αυτόν) όταν έγραψα net user και το όνομα του ενός μου έβγαλε κάτι στοιχεία και στο σχόλιο γράφει Used for download of Sophos update. Αυτό το βλέπω και όταν με δεξί κλικ επιλέγω "κοινή χρήση με" εκτός από τους 3 χρήστες που υπάρχουν μου βγάζει και αυτούς τους 2 σίγουρα είναι κατάλοιπο από δοκιμαστική εγκατάσταση ενός AV της Sophos γιαυτό και δεν έχω ανησυχήσει μέχρι τώρα .

Σκέφτομαι μπορώ να αφαιρέσω από τη γραμμή εντολών τους χρήστες αυτούς γιατί σαν χρήστες των windows είναι ανύπαρκτοι αν υπήρχε κάποια εντολή..

Παλιότερα είχα προσπαθήσει με μια υπόδειξη για επέμβαση στο μενού του δεξί κλικ από το howtogeek.com να τα αφαιρέσω αυτά αλλά δεν τα είχα καταφέρει και τα παράτησα, το πιθανότερο να είναι προστατευμένα κατά την εγκατάσταση τους αυτή την εξήγηση δίνω.  

Δημοσ.

Desktop MS πληκτρολογιο εχω αλλα δεν εχει F-Lock ουτε Fn καπου.Παντως εαν εχω κανει εγκατασταση καποιο προγραμα για screenshot μου πχ Lightshot μου παιρνει κανονικα ετσι χωρις δεν κανει τιποτα. :(

Το 1/2 κάτω αριστερά τι κάνει;

btw, ωραίο πληκτρολόγιο! ;)

WIN + Fn + prt sc   σε HP laptop αλλά βγάζει ολόκληρη την οθόνη

https://support.microsoft.com/el-gr/help/12445/windows-keyboard-shortcuts

... μου αρέσουν τα

WIN + TAB και ALT + TAB τα έχω ξεζουμίσει νομίζω κάνουν την νέα επιφάνεια εργασίας περιττή ή κάτι δεν καταλαβαίνω στη χρήση τους καθώς και

CTRL + TAB και CTRL + SHIFT + TAB για να πηδάω τις καρτέλες αντί να μετακινώ ποντίκι.

Με την ευκαιρία μια ερώτηση μιας και το είδα στη γραμμή εντολών με τους χρήστες με τo net users υπάρχουν δύο χρήστες που δεν έχω δημιουργήσει ποτέ μου και αρχίζουν με το όνομα SophosSAUNEMOaaa και SophosSAUNEMOaab (τα NEMO είναι ο admin χρήστης στο φορητό αυτόν) όταν έγραψα net user και το όνομα του ενός μου έβγαλε κάτι στοιχεία και στο σχόλιο γράφει Used for download of Sophos update. Αυτό το βλέπω και όταν με δεξί κλικ επιλέγω "κοινή χρήση με" εκτός από τους 3 χρήστες που υπάρχουν μου βγάζει και αυτούς τους 2 σίγουρα είναι κατάλοιπο από δοκιμαστική εγκατάσταση ενός AV της Sophos γιαυτό και δεν έχω ανησυχήσει μέχρι τώρα .

Σκέφτομαι μπορώ να αφαιρέσω από τη γραμμή εντολών τους χρήστες αυτούς γιατί σαν χρήστες των windows είναι ανύπαρκτοι αν υπήρχε κάποια εντολή..

Παλιότερα είχα προσπαθήσει με μια υπόδειξη για επέμβαση στο μενού του δεξί κλικ από το howtogeek.com να τα αφαιρέσω αυτά αλλά δεν τα είχα καταφέρει και τα παράτησα, το πιθανότερο να είναι προστατευμένα κατά την εγκατάσταση τους αυτή την εξήγηση δίνω.  

Θέλει και το  ALT για να πάρει μόνο το ενεργό παράθυρο. Το Fn είναι απαραίτητο μόνο αν τα F πλήκτρα λειτουργούν στις έξτρα λειτουργίες όταν πατηθούν ξερά. Συνήθως έχει ρύθμιση στο bios για το πως θα λειτουργούν τα F Keys.

Όσο για τους χρήστες, σαν όνομα (sophos) παραπέμπουν στο sophos security και στη λειτουργία secure update για τη σουίτα. μήπως είχες ποτέ κάποιο πρόγραμμα της sophos στον υπολογιστή; Αν είχες και το αφαίρεσες ή δεν είχες ποτέ δοκίμασε να τους απενεργοποιήσεις με

net user SophosSAUNEMOaaa /ACTIVE:No
net user SophosSAUNEMOaab /ACTIVE:No

Θέλει elevated command prompt.

• Like 1
Δημοσ.

Το 1/2 κάτω αριστερά τι κάνει;

btw, ωραίο πληκτρολόγιο! ;)

Θέλει και το  ALT για να πάρει μόνο το ενεργό παράθυρο. Το Fn είναι απαραίτητο μόνο αν τα F πλήκτρα λειτουργούν στις έξτρα λειτουργίες όταν πατηθούν ξερά. Συνήθως έχει ρύθμιση στο bios για το πως θα λειτουργούν τα F Keys.

Όσο για τους χρήστες, σαν όνομα (sophos) παραπέμπουν στο sophos security και στη λειτουργία secure update για τη σουίτα. μήπως είχες ποτέ κάποιο πρόγραμμα της sophos στον υπολογιστή; Αν είχες και το αφαίρεσες ή δεν είχες ποτέ δοκίμασε να τους απενεργοποιήσεις με

net user SophosSAUNEMOaaa /ACTIVE:No
net user SophosSAUNEMOaab /ACTIVE:No

Θέλει elevated command prompt.

Τέλεια εξαφανίστηκαν χίλια ευχαριστώ

Ναι έχω το defender στο παλιό φορητό τώρα αν και το ανάβω μόνο για ενημέρωση πλἐον είναι 8 ετών μονοπύρηνος τι να σου κάνει...

Το Sophos το είχα βάλει για μια ώρα αλλά βάραινε τον celeron...

Τυχαία παίζοντας μήνες μετά το ανακάλυψα κάνοντας κλικ στο "κοινή χρήση με"  μου έφαγε δίωρο στο howtogeek.com ένα άρθρο αλλά δεν μπόρεσα να  καταφέρω να απαλλαγώ από τις δύο αυτές επιλογές που έβγαζε το άρθρο έκανε λόγο για εντολές στη γραμμή εντολών αλλά για κανονικό χρήστη όχι σαν αυτών του Sophos και με παίδεψε μέχρι να το καταλάβω και να τα παρατήσω. 

Δημοσ.

Οι δύο εντολές αυτές δεν διαγράφουν τους δύο sophos, απλά του απενεργοποιούν (active:no). Το έκανα έτσι μήπως και χρειαστείς να τους ενεργοποιήσεις πάλι. Αν θέλεις να τους διαγράψεις τελείως δώσε..

net user SophosSAUNEMOaaa /DELETE
net user SophosSAUNEMOaab /DELETE
Δημοσ.

Οι δύο εντολές αυτές δεν διαγράφουν τους δύο sophos, απλά του απενεργοποιούν (active:no). Το έκανα έτσι μήπως και χρειαστείς να τους ενεργοποιήσεις πάλι. Αν θέλεις να τους διαγράψεις τελείως δώσε..

net user SophosSAUNEMOaaa /DELETE
net user SophosSAUNEMOaab /DELETE

Καλημέρα μόλις τις έτρεξα και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Να πω ότι στους λογαριασμούς χρηστών ποτέ δεν εμφανιζόταν αυτοί οι χρήστες μόνο στην επιλογή της κοινής χρήσης.

Σίγουρα δεν ήταν κάτι το ύπουλο θεωρώ.

Όμορφα  :)

Δημοσ.

Δεν είναι ύποπτο αυτό. Είναι κάτι που γίνεται.

Τα λειτουργικά έχουν κάποιους εσωτερικούς, κρυφούς λογαριασμούς (π.χ. ASP.NET) που χρησιμοποιούνται για λειτουργίες που απαιτούν ειδικά δικαιώματα. Οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί είναι λογαριασμοί ασφαλείας της sophos για τις ενημερώσεις της σουίτας ασφαλείας τους. Το κάνουν αυτό για αν μην παρεμβάλλονται κακόβολοι και κλέβουν τις υπογραφές των ιών ή για να μην μπαίνουν ενδιάμεσα trojans και παραποιούν τις υπογραφές.

• Like 1
Δημοσ.

Το πληκτρο 1/2 ειναι για εναλλαγη στα macros εχει 12 χωρισμενα σε 2 ομαδες των 6 και με αυτο επιλεγεις την ομαδα .Btw το πουλαω και ειναι σαν καινουριο :)  γιατι τσιμπησα ενα Logitech G413.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...