Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

το μηχάνημα μου φοράει 2x 4GB DDR3 μνήμες (PC3-10700 Cas:9 Kingston ). 

Σκέφτομαι να του κάνω μια αναβάθμιση και να βάλω άλλα 8GB, αλλά το δίλημμα είναι το εξής: 

α)Να πάρω άλλες 2 4GB μνήμες για να δουλεύει σωστα το dual channel ή 

β)Να πάρω 2 8GB μνήμες για να μην φορτώσω τον CPUs memory controller?

Τι λέτε?

Για τις 8GB ποιες να επιλέξω?

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Αυτό έπρεπε να το κάνεις πέρσι που ήταν φθηνές οι μνήμες. Τώρα θα σου βγεί "ο κούκος αηδόνι"!

Αν ακόμα πιστεύεις πως έχει "ζωή" το σύστημά σου (φαντάζομαι μιλάμε για το σύστημα της υπογραφής σου) ίσως είναι καλύτερα να πουλήσεις τις μνήμες σου (που από τα λεγόμενά σου είναι 1333Mhz) και να πάρεις τις 2x8GB σε τουλάχιστον 1600Mhz και με χαμηλά timings (μην πάρεις 1600Mhz με CL 11)!

Πάντα με δεδομένο πως θα κρατήσεις το σύστημά σου και οτι χρειάζεσε τα 16GB (δεν μας είπες γιατί θέλεις τόση μνήμη).

Δημοσ.

Δυστυχώς φέτος χρειάζομαι την μνήμη για κάποια προγράμματα που χρησιμοποιώ για την δουλειά.. και παρατηρώ οτι 2 8αρες θα μου κάτσoυν γύρω στο 100αρι :cry:

Το σύστημα θα το ξεζουμίσω για κανα 2-3 χρονάκια ακόμα, οπότε δεν πρόκειται να αλλάξω motherboard σύντομα.

Δημοσ.

Τότε σε βλέπω για αλλαγή στις μνήμες.

Πάντως αν η διαφορά των 1600 CL9 (παράδειγμα  , 1600Mhz, 9-9-9-24 1,5V, χωρίς όμως XMP και χαμηλού προφίλ αν έχεις "γομάρι" ψύκτρα) με μεγαλύτερες συχνότητες δεν σου βγαίνει μεγάλη, πάρε μεγαλύτερη συχνότητα.

Πρόσεχε, αν έχεις μεγάλη ψύκτρα επεξεργαστή θα χρειαστείς χαμηλού προφίλ μνήμες.

Ίσως η μεγαλύτερη συχνότητα δεν σου δώσει κάποιο κέρδος (ανάλογα για τι ακριβώς τις χρειάζεσε).

Δημοσ.

Την Α70  είχα βάλει που δεν την λες και γομάρι.

Ο σκοπός που θέλω να κάνω την αγορά είναι διπλός, και για gaming αλλά και για προγράμματα..οπότε η συχνότητα θα έχει μια σημασία αλλά δεν ψήνομαι να δώσω 100+ ευρώ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο ποιο οικονομικό σε 1600 cl9 ή είναι μονόδρομος?  

Ισως να κοιτάξω σε 2x 4GB που μπορεί να βγει πιο οικονομικά?

Δημοσ.

Μια χαρά "γομάρι" είναι η Α70, όχι όπως άλλες βεβαια. Η δική μου Α70 καλύπτει το πρώτο slot μνήμης δίπλα στον επεξεργαστή και γι' αυτό άλλωστε έχω πάρει μνήμες χαμηλού προφίλ (χωράει το ύψος τους κάτω από την ψύκτρα). Μπορείς για πιο οικονομικά να πάρεις 2x4GB αλλά θα λειτουργήσουν στα 1333Mhz σαν τις δικές σου. Πρόσεξε, η μητρική σου να έχει 4 slots μνήμης και αν οι Kingston που έχεις δεν είναι χαμηλές, να είναι οι καινούριες γιατί θα χρειαστεί η μια να μπει κάτω από την Α70.

Δημοσ.

Ωχ, νομίζω τώρα που το λες οτι όντως μπορει να μην χωράει άλλες 2 οπότε τζάμπα όλα τα απο πάνω..

Θα το ανοίξω το σκ που θα έχω χρόνο (γιατι στο σημείο που τον έχω βάλει θέλει διαδικασία) να δω τι παίζει και θα ενημερώσω.. μάλλον δεν το γλιτώνω το 100αρη  :cry:

Thanks! 

Δημοσ.

Δικό μου λάθος, ξέχασα οτι μιλάμε για το σύστημα της υπογραφής σου. Η μητρική σου (Gigabyte Z68AP-D3) έχει 4 θέσεις για μνήμες!

Μιας και θα τον ανοίξεις πάντως κοίταξε τις μνήμες αν είναι χαμηλού προφίλ (να μην έχουν ψηλές ψύκτρες) και αν μπορείς να δεις ακριβως τον τύπο/κωδικό τους. Αν και πολύ πιθανό να μπορείς να δεις τον τύπο τους από το CPU-Z (καρτέλα SPD) και να γλιτώσεις το άνοιγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...