Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το x86 αναφέρεται στην αρχιτεκτονική και περιλαμβάνει τις εφαρμογές 32 και 64 bit. Το x64 στα bit. Όπως καταλαβαίνεις υπολογιστής με 86 bit δεν έχει βγει ακόμη.

το ίδιο είναι καλά το κατάλαβες 32 και 64bit. x86 είναι αρχιτεκτονική περιλαμβάνει όλα τα bit 16-32-64 βάζω στοίχημα ότι 16 δεν θα παίζει και για τα 64 δεν είδα κάτι η μου διέφυγε, λέει κάπου κάτι?

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

το ίδιο είναι καλά το κατάλαβες 32 και 64bit. x86 είναι αρχιτεκτονική περιλαμβάνει όλα τα bit 16-32-64 βάζω στοίχημα ότι 16 δεν θα παίζει και για τα 64 δεν είδα κάτι η μου διέφυγε, λέει κάπου κάτι?

Λέει x86 άρα αναφέρεται μόνο σε 32bit εφαρμογές.

Όσο για τις 16bit (εφαρμογές DOS) απ' ότι ξέρω η MS δεν κάνει emulation στα Windows 10 -τουλάχιστον όχι στις 64bit εκδόσεις- άρα μάλλον ναι(?), στην τελική τρέξε ένα DOSBox.

Αν έλεγε x86-64 ή x64 ή amd64 τότε θα μιλούσε και για 64bit εφαρμογές. Έχω την υπόνοια πάντως πως αν ο arm είναι 64bit τότε θα μπορεί να κάνει emulate και την amd64 αρχιτεκτονική. 

Δημοσ.

Αφορά χρήσεις και όχι χρήστες απλά.

Αν η Microsoft πείσει το κοινό ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τη φορητή συσκευή με περισσότερους τρόπους,

τότε οι χρήσεις θα είναι περισσότερες και διαφορετικές.

Εγω προσωπικα το μονο που βλεπω απο αυτη την ιστορια ειναι φθηνοτερα tablet/boxes/laptop με arm cpus. 

Στα κινητα το εχει χασει το τρενο πλεον η MS και γενικα θα προτιμουσα ενα box μαζεμενο πανω στο γραφειο μου ως φθηνο desktop, απο το να κανω το κινητο μου desktop για πολλους και διαφορους λογους, οπως οι υπερθερμανσεις που εχει μια φορητη συσκευη, το αντικτυπο στην μπαταρια κτλ. 

Καλυτερα να μην τα μπλεκουμε ολα μαζι κανεις δεν το θελει και σιγουρα οχι οι εταιρειες που σπρωχνουν hardware.

Εγώ όταν διάβασα την είδηση ένα πράγμα σκέφτηκα

"επιτέλους fanless laptop "

Πολλα laptop με n series celerons ειναι fanless, οπως φυσικα και πολλα tablets/υβριδια με atom και core m cpus.

Δημοσ.

Καλά είναι γνωστό ότι με emulator μπορεί να τρέξεις ακόμα και σε PowerPC επεξεργαστές , όπως έτρεχαν πολλοί που είχαν PowerPC Mac , virtual pc. Το θέμα είναι ποσό βαρύ είναι και πόσους πόρους δεσμεύει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγω προσωπικα το μονο που βλεπω απο αυτη την ιστορια ειναι φθηνοτερα tablet/boxes/laptop με arm cpus. 

Στα κινητα το εχει χασει το τρενο πλεον η MS και γενικα θα προτιμουσα ενα box μαζεμενο πανω στο γραφειο μου ως φθηνο desktop, απο το να κανω το κινητο μου desktop για πολλους και διαφορους λογους, οπως οι υπερθερμανσεις που εχει μια φορητη συσκευη, το αντικτυπο στην μπαταρια κτλ. 

Καλυτερα να μην τα μπλεκουμε ολα μαζι κανεις δεν το θελει και σιγουρα οχι οι εταιρειες που σπρωχνουν hardware.

Πολλα laptop με n series celerons ειναι fanless, οπως φυσικα και πολλα tablets/υβριδια με atom και core m cpus.

Τα κινητά ούτως η άλλως φθίνουν σε αυτήν τους την μορφή, γι αυτό και η MS χάνοντας το παιχνίδι του υπερκορεσμού στην συγκεκριμένη γενεά κινητών -αυτήν που τρέχει από το πρώτο iPhone με App Store μέχρι και σήμερα- αποφάσισε πως η πιο βιώσιμη για εκείνη κίνηση θα ήταν να ασχοληθεί με το "next-big-thing" στα κινητά. Από τα λεγόμενα πολλών μεγάλων εκπροσώπων στον χώρο φαίνεται πως αυτό δεν θα είναι άλλο παρά η αλλαγή του form και του factor τους. Μην ξεχνάς πως την ίδια τακτική ακολουθεί και η google με τον δικό της propitiatory kernel τον magenta πάνω στον οποίο φτιάχνει το λειτουργικό fuchsia -ditch-άροντας έτσι το Linux και το γνωστό Android.

Δημοσ.

... φαίνεται πως αυτό δεν θα είναι άλλο παρά η αλλαγή του form και του factor τους....

Εισαι σιγουρος οτι θα αλλαξουν και τα 2?  :whistle:

Δημοσ.

Μόλις βγει το Surface Phone με αυτή την τεχνολογία θα μετανιώσετε όλοι πικρά που αμφισβητήσατε τη Microsoft.

γιατι,θα τρεξεις κανονικες windows εφαρμογες σε 5ιντσο με mouse και keyboard?!

Δημοσ.

γιατι,θα τρεξεις κανονικες windows εφαρμογες σε 5ιντσο με mouse και keyboard?!

Όχι, αλλά όταν θα το συνδέεις ασύρματα ή ενσύρματα με οθόνη, θα το κάνεις...

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλά στο 10s από δύο πηγές μπορείς να βάλεις

1. Store

2. Microsoft signed apps

Που σημαίνει ότι σχεδόν κανένα App που έχουμε η και cracked που όλοι μας έχουμε κάποια δεν μπορείς να βάλεις

oτι θες καταλαβαινεις..

Όχι, αλλά όταν θα το συνδέεις ασύρματα ή ενσύρματα με οθόνη, θα το κάνεις...

ναι,καλη τυχη με το lag..!

Δημοσ.

Μάλλον δεν διάβασες το άρθρο ούτε είδες το βίντεο. Απλά σχολιασες...

Προφανώς είναι πιτσιρικάς. ;) Αλλιως σκέφτονται.

Δημοσ.

oτι θες καταλαβαινεις..

ναι,καλη τυχη με το lag..!

Είπα και ενσύρματα. Αλλά και με το ασύρματο που δοκιμάζω το continuum, μια χαρά πάει. Φυσικά δεν κάνει για gaming το ασύρματο...

Δημοσ.

Προφανώς είναι πιτσιρικάς. ;) Αλλιως σκέφτονται.

και προφανως οποτε διαβαζω φανφαρες τις πιστευω... και αυτο με κανει σοφο?

ειλικρινα αν δεν εισαι μετοχος το σχολιο σου αστοχο διοτι ειδαμε πολλες φορες τις ωραιες θεωριες να μενουν σε θεωριες..

λυπαμαι αλλα αν δεν φανουν χειροπιαστα αποτελεσματα δεν ενθουσιαζομαι και δεν κανω τον φανατικο εταιριων,προφανως αμα μεγαλωσεις μαθαινεις να ξεχωριζεις την θεωρια απο την εφαρμογη και ο νοων νοειτω....

Δημοσ.

Θα μπορώ να τρέχω autocad 2002, σε αυτήν την πλατφόρμα?

Γιατί σε win10 δεν μπορώ , αν και είναι win32 application 100%.

Η εποχή PC compatible έχει περάσει ανεπιστρεπτί...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εισαι σιγουρος οτι θα αλλαξουν και τα 2?  :whistle:

Το έγραψα έτσι για να δώσω έμφαση (μην βαράτε :P)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...