iceman33221 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Καλημερα. Θα ηθελα την γνωμη σας σε κατι που θελω να στησω στο σπιτι που μετακομιζω.Η συνδεση ιντερνετ μεχρι τωρα στο σπιτι ηταν στο δωματιο του παππου κ απο εκει με ethernet πηγαινε στο διπλανο δωματιο. Ομως τωρα λογο αλλαγης δωματιου θελω να παρω το ρουτερ στο δωματιο που θα κοιμαμαι, εκει μπριζα τηλεφωνου δν εχει,εχει ομως η κουζινα που ειναι ακριβως διπλα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης λοιπον: 1)Να τραβηξω καλωδιο τηλεφωνου απο την μπριζα της κουζινας στο δωματιο? δλδ περιπου 10Μ για να παει κ τοιχο τοιχο? 2)Η να βαλω το ρουτερ στην κουζινα μηηπως κ ποιανουν wifi τα αλλα δωματια κ στο δικο μου να τραβηξω παλι ενα 10μετρο ethernet? Κ ρωταω γιατι θελω να συνδεσω σταθερο υπολογιστη στο δωματιο οποτε χρειαζεται ethernet. 3) Η να παρω κανενα repeater για το δωματιο για να μην μπω σε διαδικασια ξυλομα,στησιμο απο την αρχη?γιατι πρεπει να ανοιξω τα καναλια που ειχαν φτιαξει κλπ... Ευχαριστω εκ τον προτερων κ ελπιζω να ρωταω στο σωστο σημειο του φορουμ.
Avatar_GR Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Εγώ θα έκανα το 2 για να πιάνουν wifi Και τα άλλα δωμάτια που είναι κοντα. Αν σε βολεύει το καλώδιο τσάμπα έξοδα να πάρεις repeated, powerlines κτλ κτλ
squib Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Το καλώδιο του τηλεφώνου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντό για να έχεις μέγιστη απόδοση. Το ethernet όταν είναι σωστό δεν έχεις πτώση απόδοσης ,τόση που να σε απασχολεί δλδ, για αρκετά μέτρα. (το θεωρητικό μέγιστο είναι 100μ) 4
iceman33221 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 καλυτερα το 2 και για εμενα Εγώ θα έκανα το 2 για να πιάνουν wifi Και τα άλλα δωμάτια που είναι κοντα. Αν σε βολεύει το καλώδιο τσάμπα έξοδα να πάρεις repeated, powerlines κτλ κτλ Σας ευχαριστω για την απαντηση σας. θα το σκεφτω γιατι θελω κ 2ο καλωδιο ethernet στο δωματιο για το λαπτοπ για να παιζει η γυναικα χωρις προβλημα wow που λιωνει γιατι με το wifi μηπως εχει παρεμβολες κ εχει θεμα. Πιστευεται οτι ετσι ομως δεν θα εχω μεγαλες απωλειες στο σημα ε? Εννοώ με το ethernet
Avatar_GR Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Σας ευχαριστω για την απαντηση σας. θα το σκεφτω γιατι θελω κ 2ο καλωδιο ethernet στο δωματιο για το λαπτοπ για να παιζει η γυναικα χωρις προβλημα wow που λιωνει γιατι με το wifi μηπως εχει παρεμβολες κ εχει θεμα. Πιστευεται οτι ετσι ομως δεν θα εχω μεγαλες απωλειες στο σημα ε? Εννοώ με το ethernet Αν είναι να γεμίσεις το σπίτι καλώδια, τότε δες και την λύση των powerlines http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4020pkit-500mbps-2-port-nano-powerline-ethernet-adapter-kit-p-PER.612589
iceman33221 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Αν είναι να γεμίσεις το σπίτι καλώδια, τότε δες και την λύση των powerlines http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4020pkit-500mbps-2-port-nano-powerline-ethernet-adapter-kit-p-PER.612589 Ερωτηση για αυτο που μου εστειλες. θελουν ατοφιες μπριζες δικες τους κ το 1 κ το αλλο? Η μπορω να τα βαλω πανω σε πολυμπριζο πχ. μπορω να συνδεσω πανω του πχ πολυμπριζο? ρωταω γιατι καποια δν μπορουν κ πρεπει να πανε απευθειας σε μπριζες κλπ
glougr Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Ερωτηση για αυτο που μου εστειλες. θελουν ατοφιες μπριζες δικες τους κ το 1 κ το αλλο? Η μπορω να τα βαλω πανω σε πολυμπριζο πχ. μπορω να συνδεσω πανω του πχ πολυμπριζο? ρωταω γιατι καποια δν μπορουν κ πρεπει να πανε απευθειας σε μπριζες κλπ EDIT: Για το παρακάτω, το Link που σου έστειλε είναι PA Δηλαδή κάνουν για αυτό που θέλεις. Απλώς γενικά τα Powerlines, ανάλογα και με την καλωδίωση του σπιτιού σου, υπάρχει περίπτωση να μην σου δουλέψουν. Για αυτό θα πρέπει να πάρεις κάποιο μοντέλο που να είναι PA (pass through) έτσι θα σου μείνει και ελεύθερη η πρίζα. Επίσης, το ότι έχει τηλεφωνική γραμμή σε άλλο δωμάτιο δεν σημαίνει απόλυτα ότι θα συγχρονίσει η γραμμή σε αυτή την πρίζα. Δοκίμασε το πριν αλλάξεις κάτι 1
Amaretos Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Εδω και 7-8 χρονια εχω καλώδιο δικτυου 50 μετρα χυμα σε εξωτερικο χωρο, απο το ισογειο ανεβαινει ταρατσα 5ο οροφο και πεφτει μπροστα στο μπαλκονι στον 2ο, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1
Avatar_GR Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Ερωτηση για αυτο που μου εστειλες. θελουν ατοφιες μπριζες δικες τους κ το 1 κ το αλλο? Η μπορω να τα βαλω πανω σε πολυμπριζο πχ. μπορω να συνδεσω πανω του πχ πολυμπριζο? ρωταω γιατι καποια δν μπορουν κ πρεπει να πανε απευθειας σε μπριζες κλπ Το βάζεις πάνω στην πρίζα και πάνω του συνδέεις ότι θέλεις χωρίς κανένα πρόβλημα.
veteranos123 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Παρόμοια περθπτωση με εσένα και ήθελα 12 μέτρα καλωδιο τηλεφώνου. Σε τ8σα μέτρα με το καλώδιο τηλεφώνου είχα αποσυνδεσεις κλπ όποτε πήρα ένα cat 5 ή 6 καλώδιο και το τερματισα με rj 11 (το τηλεφωνικό βύσμα δλδ)
suffocater Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Το πιο σωστο ειναι η μεγαλη αποσταση να καλυφθει απο το καλώδιο utp.Που απ οτι βλέπω,σε εξυπηρετει και περισσότερο αυτο το setup,αφου παιζει να εχεις wifi και στα υπολοιπα δωμάτια.Mεγάλη απόσταση αναμεσα σε μπριζα τηλεφώνου και modem μπορει να έχει(σχεδον σιγουρα θα έχει) ως αποτέλεσμα συγχρονισμό σε μικρότερη ταχύτητα,θόρυβο στη γραμμη και αποσυνδέσεις.Ειδικά αν εισαι gamer,και σε ενδιαφέρει η ποιότητα της γραμμης,no brainer το καλώδιο utp.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα