Pythonista Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Καλησπέρα σας, Για εξάσκηση φτιάχνω μια εφαρμογή για Android(ή μάλλον θέλω να φτιάξω) όπου θα εμφανίζει στον χρήστη τα εφημερεύοντα νοσοκομεία στην Αττική καθώς και τις κλινικές που εφημερεύουν. Το θέμα είναι ότι οι εφημερίες βγαίνουν από το υπουργείο κάθε μέρα σε μορφή word και δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρω τα δεδομένα εφόσον δεν υπάρχει κάποιο API για να με διευκολύνει. Έχω σκεφτείς τους εξής: Φτιάχνω ένα script σε python όπου θα ανοίγει το αρχείο και θα τραβάει τα απαραίτητα δεδομένα και θα τα φέρνει σε μια structured μορφή. Από εκεί και πέρα θα τα ανεβάζει σε έναν server και μέσω ενός πολύ πρόχειρου REST API θα τα δίνω στην εφαρμογή. Επειδή υπάρχουν ήδη πολλοί που έχουν φτιάξει κάτι ανάλογο, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την σελίδα www.in.gr/more/useful/efimeries/hospitals/ και να κάνω scrape από εκεί τα δεδομένα. Αλλά και πάλι μπαίνω στην ίδια λογική με προηγουμένως να τα προσαρμόσω στα μέτρα μου και εκτός αυτού, εξαρτιέμαι από άλλους. Να ανανεώνω χειροκίνητα και καθημερινά την εφαρμογή πράγμα βαρετό και όχι ικανοποιητικό για github project . Οποιαδήποτε γνώμη ή ιδέα δεκτή! Ευχαριστώ πάρα πολύ.
vapon Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Αν δεν μπορείς να βρεις κάποιο csv link αρχειου για να το παιρνεις με wget εύκολα! Εγω θα έκανα scraping την σελίδα που αναφέρεις με python + BeautifulSoup όλα αυτά server side εννοείται
Pythonista Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Αν δεν μπορείς να βρεις κάποιο csv link αρχειου για να το παιρνεις με wget εύκολα! Εγω θα έκανα scraping την σελίδα που αναφέρεις με python + BeautifulSoup όλα αυτά server side εννοείται Και εγώ εκεί τείνω μιας και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο. Ευχαριστώ πάρα πολύ !!
SakislolGR Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής http://www.fsa.gr/duties.asp με Jsoup (ή κάποιο άλλο αντίστοιχο) και είσαι έτοιμος.
alou Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Αυτά είναι φαρμακεία όχι νοσοκομεία (και δεν θα το εμπιστευόμουν ούτε για αυτό). Να ψάξω και τα οφθαλμιατρεία?
SakislolGR Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Αυτά είναι φαρμακεία όχι νοσοκομεία (και δεν θα το εμπιστευόμουν ούτε για αυτό). Να ψάξω και τα οφθαλμιατρεία? ay ay ay... άμα σου πω ότι τώρα που σχολίασες το πρόσεξα :S
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Αντί να ανεβάζεις τα data σε server βάλε τον κώδικα για το scraping built-in στην εφαρμογή να τα τραβάει από το site.
krot Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Για το 2: Άμα αλλάξει το layout στο site θα πρέπει να αλλάξεις και την εφαρμογή; Κανονικά πρέπει να κάνεις το 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα