Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειμαι στην φαση που σκέφτομαι να αρχίσω μια ηλεκτρονική επιχείρηση. Καθαρα ηλεκτρονική, χωρις κατάστημα.

Βεβαια εχω τρις βασικές απορίες που ευκολα καποιος με ηλεκτρονικο καταστημα μπορει να μου λύσει.

1) Υπαρχει δυνατοτητα ο προμηθευτής που θα βρω να στέλνει κατευθείαν στον πελάτη μου το προϊόν και εγω να στελνω ηλεκτρονικά την απόδειξη στον πελατη; ωστε να γλυτώσω κεφάλαιο χονδρικης αγορας και αποθήκευσης.

2) Υπαρχει τροπος απο οσο ξερω να εισάγω το εξελ αρχείο με τα προϊόντα και να περνανε απευθειας μεσα στο eshop μου στις κατηγοριες τους αυτοματα. Αυτη η υπηρεσία θα μου κοστίσει πολλα χρηματα επιπλέον;

3) Σε περίπτωση που το νούμερο 1 δεν γίνετε. Για καταστημα με smart προιοντα, τι κεφάλαιο παραιτείται ωστε να αρχισει σωστα να λειτουργεί η επιχείρηση; ρωτάω γιατι κάποιοι ισως εχουν εμπειρία.

Δημοσ.

Φίλε επειδή ασχολήθηκα πολύ με το θέμα είναι κάτι το οποίο δουλεύει υπέροχα στο εξωτερικό στην Ελλάδα όμως είναι σχεδόν αδύνατο. 

Αυτό που ψάχνεις -και ειδικά σε πλατφόρμα wordpress με woocommerce - υπάρχει έτοιμο plugin και το έχω μεταφράσει στα Ελληνικά. Η λειτουργία λέγετε Vendors.

Καταχωρείς vendors οι οποίοι είναι σαν να έχουν κατάστημα στο site σου. Βάζουν ή βάζεις τα προϊόντα, καταχωρείς το ποσοστό προμήθειας και όταν γίνει αγορά πληρώνουν εσένα κρατάς την προμήθεια και επιστρέφεις το υπόλοιπο στον vendor.

Όλα αυτά με το Ελληνικό φορολογικό καθεστώς είναι απλά αδύνατον να γίνουν.

Προβλήματα:

Ποιος στέλνει τα προϊόντα π.χ. (δελτίο αποστολής), ποιος κόβει απόδειξη στον πελάτη, με ποιο παραστατικό δικαιολογείς την προμήθεια. Τι γίνετε σε περίπτωση επιστροφών, κακού υλικού, κακής συσκευασίας, πρόβλημα στην πληρωμή και πολλά άλλα.

Το δεύτερο υπάρχει τρόπος να γίνει με xml ή csv αρχείο με την προϋπόθεση ότι θα αρχικοποιηθούν οι τιμές του. Είναι οτ τρόπος που δίνουμε αυτόματα προϊόντα σε skroutz και Bestprice. Απαιτείται μια μικρή γέφυρα. Το κόστος είναι εκτιμάται κατά περίπτωση, αλλά σίγουρα θα χρειαστείς περισσότερα χρήματα από το να τα έβαζες χεράτα ένα ένα.

Το τρίτο σκέλος της ερώτησης απαιτεί πάλι να σου εξηγήσει ποιες δυνατότητες υπάρχουν, να εκτιμήσεις ποιες από αυτές χρειάζεσαι και να αρχίσεις να καθορίζεις μόνος σου το κόστος.

Σιγά σιγά και με προσοχή κάνε την έρευνά σου.

Επειδή οι ιστοσελίδες και περισσότερο τα eshop χτίζονται είναι σαν να λες πόσο θα στοιχίσει ένα κτίριο. Άρα θα πρέπει να δείς από που θα το ξεκινήσεις, που θα το φτάσεις, ποιοι είναι οι κίνδυνοι και τι επιλογές έχεις.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως και να μην σε έκανα να πελαγώσεις. Απλά είναι όλα όταν κάποιος έχει την διάθεση να σου εξηγήσει.

• Like 1
Δημοσ.

Multi tenant λεγεται, το vendors ειναι μια ευκολη/πιο κατανοητη ορολογια που ανακαλυψαν στο woocommerce.

Websitepro απο που και ως που προεκυψε multi tenant απο τη νο1 ερωτηση του ts; ΑΥΤΟΣ θα στελνει αποδειξη, ο χονδρεμπορας θελει να στελνει το προϊον οπως ειπε για να γλυτωσει χρηματα (κατι σαν drop shipping δηλαδη).

Και στο διπλα θεμα ξεφυγες και πηγες off topic.

Δημοσ.

Αυτοί στο woocomerce είναι ασχετοι. Καλα κατι καλύτερο δεν εχεις να κάνεις? Τα διορθωσες τα social? Μου επιτρέπεις να γραφω σε αλλα post? Τι είσαι τελικά η αστυνομία του forum? Σχιζοφρενής εισαι κοπελα μου?

Απλά Λογιστικά. Ο χονδρέμπορος με τι παραστατικό θα στέλνει το προϊόν? Δεν ξέρεις σίγουρα!

Σου έχω νέα ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ! Tι γίνεται όταν κόβουμε δελτίο αποστολής? Σου έχω και άλλα νέα:Δημιουργείτε εκκρεμότητα που πρέπει να κλείσει μέσα σε 30 ημέρες με τιμολόγιο πώλησης. Τώρα ποιος θα στείλει απόδειξη και πως θα κλείσει η εκκρεμότητα του δελτίου αποστολής? Oups!!!! 

Μήπως θα στείλουν παραστατικό και οι δύο?

Το τελευταίο μάθημα για βοσκούς. Vendor σημαίνει προμηθευτής. Tenant ενοικιαστής.

Αν δεν γνωρίζεις κάτι μην μιλάς εκτίθεσαι. Ρώτα μάθε ψάξε. 

Δεν είναι καλό πράγμα η αυτό ταπείνωση.

Δημοσ.

Αξίζει να αναλαβει εταιρία να μου κανει το eshop εαν αποφασίσω να κανω η με λιγες γνώσεις και πολυ ψάξιμο θα το κανω μονος μου με κατω απο ενα χιλιάρικο; γιατι για αυτα που θελω εχω δει προσφορες με 2000 3000 ακομα και 20000 επειδή παρεχει την μαζικη Εισαγωγή προιοντων κωδικών αποθεματος τιμης κλπ μεσα απο εξελ.

Άρα εαν θελω να κανω ενα κανονικο ηλεκτρονικό κατάστημα αναγκαστικά θα πρεπει να διαθέσω αποθηκευτικο χώρο και κεφάλαιο για να κάνω την αγορά.

Επίσης οταν λεω σμαρτ πραγματα εννοώ οτι εχει σχεση με home automation.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτοί στο woocomerce είναι ασχετοι. Καλα κατι καλύτερο δεν εχεις να κάνεις? Τα διορθωσες τα social? Μου επιτρέπεις να γραφω σε αλλα post? Τι είσαι τελικά η αστυνομία του forum? Σχιζοφρενής εισαι κοπελα μου?

Απλά Λογιστικά. Ο χονδρέμπορος με τι παραστατικό θα στέλνει το προϊόν? Δεν ξέρεις σίγουρα!

Σου έχω νέα ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ! Tι γίνεται όταν κόβουμε δελτίο αποστολής? Σου έχω και άλλα νέα:Δημιουργείτε εκκρεμότητα που πρέπει να κλείσει μέσα σε 30 ημέρες με τιμολόγιο πώλησης. Τώρα ποιος θα στείλει απόδειξη και πως θα κλείσει η εκκρεμότητα του δελτίου αποστολής? Oups!!!!

Μήπως θα στείλουν παραστατικό και οι δύο?

Το τελευταίο μάθημα για βοσκούς. Vendor σημαίνει προμηθευτής. Tenant ενοικιαστής.

Αν δεν γνωρίζεις κάτι μην μιλάς εκτίθεσαι. Ρώτα μάθε ψάξε.

Δεν είναι καλό πράγμα η αυτό ταπείνωση.

Κοιτα γατουλη, επειδη εχεις παρει φορα και εισαι σε παραληλημα, multi tenant ecommerce λεγεται αυτο που λες, ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ειναι το vendors του woocommerce αλλα με πιο ευκολη ονομασια. Μαντεψε πιο ηρθε πρωτο στο πλανητη.

Ευχαριστουμε δασκαλε για το λογιστικο μαθημα αλλα δε στο ζητησε κανεις.

Δυστυχως το sub forum δεν εχει moderators και μετα τον m2000 ειμαστε επιφυλακτικοι. Ρε λες;

αλλά ενώ για να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο απαιτεί apachi server με nginx, συμβουλεύουν τους ενδιαφερόμενους ότι δεν χρειάζεται να έχεις nginx και apachi γιατί το διάβασαν σε κάποιο foroum.

Πολυ πιθανο! Βγαινεις και πρωτος στο google να παρ η ευχη!

Επεξ/σία από Predatorkill
Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτό που ψάχνεις λέγεται dropshipping. Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Αξίζει να αναλαβει εταιρία να μου κανει το eshop εαν αποφασίσω να κανω η με λιγες γνώσεις και πολυ ψάξιμο θα το κανω μονος μου με κατω απο ενα χιλιάρικο; γιατι για αυτα που θελω εχω δει προσφορες με 2000 3000 ακομα και 20000 επειδή παρεχει την μαζικη Εισαγωγή προιοντων κωδικών αποθεματος τιμης κλπ μεσα απο εξελ.

Άρα εαν θελω να κανω ενα κανονικο ηλεκτρονικό κατάστημα αναγκαστικά θα πρεπει να διαθέσω αποθηκευτικο χώρο και κεφάλαιο για να κάνω την αγορά.

Επίσης οταν λεω σμαρτ πραγματα εννοώ οτι εχει σχεση με home automation.

Από ότι κατάλαβα δεν έχεις ασχοληθεί καν με τα έξοδα και μπήκες στο θέμα της κατασκευής του Eshop.

Πρώτα κοιτάς τα παρακάτω:

1. Αν εχεις χώρο για αποθήκη (στο σπίτι σου δεν γίνεται) και σχετικό κόστος

2. Κόστη λογιστή , ΕΦΚΑ, Εφορίας

3. Κόστη διαφήμισης google, facebook, skroutz , bestprice

4. Ψάχνεις την αγορά για κάτι αντίστοιχο και βλέπεις τιμές , αν μπορείς κάνεις και μια σύγκριση με το εξωτερικό για να μπορέσεις να έχεις μια εικόνα κόστους

5. Υπολόγιζε έξοδα για τουλάχιστον 1 ετος , νωρίτερα δεν το βλέπω να ξεκινά να αποδίδει (εκτός και αν εχεις τρελό διαφημιστικό budget)

Εφόσον έχεις τα παραπάνω , μετά κοιτάς το κόστος κατασκευής για οποίο ένα ποσό των 2-3000 ακούγεται φυσιολογικό. Οι περισσότερες πλατφόρμες υποστήριζουν import μέσω csv πχ prestasthop οπότε δεν έχει εξτρα κόστος

• Like 2
Δημοσ.

1) Υπαρχει δυνατοτητα ο προμηθευτής που θα βρω να στέλνει κατευθείαν στον πελάτη μου το προϊόν και εγω να στελνω ηλεκτρονικά την απόδειξη στον πελατη; ωστε να γλυτώσω κεφάλαιο χονδρικης αγορας και αποθήκευσης.

Δεν είμαι σίγουρος πως το έχεις στο μυαλό σου, αναφέρεις "να γλυτώσω κεφάλαιο χονδρικής αγοράς"(?)

Εννοείς να μην πληρώνεις τον προμηθευτή σου και να τον πληρώνει ο τελικός πελάτης? Αυτό δεν μπορεί να γίνει...

Για το κομμάτι των logistics (αποθήκευση/μεταφορά) κάποιοι προμηθευτές το κάνουν.

Το λέω επειδή υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να γίνει, αλλά δεν νομίζω ότι ταιριάζει στη δική σου περίπτωση.

Πριν λίγα χρόνια ήμουν σε εταιρεία με υπηρεσίες Η/Υ. Οι υπηρεσίες ήταν το 95% του τζίρου μας.

Οι λύσεις που προσφέραμε απαιτούσαν κάποιες φορές και hardware (πχ servers, routers, κτλ).

Επειδή εμείς δεν είχαμε αποθηκευτικό χώρο, σε αυτές τις περιπτώσεις ψωνίζαμε χονδρική από μεγάλο ελληνα προμηθευτή και μεταπωλούσαμε στον τελικό πελάτη.

Το HW παραδιδόταν απευθείας από τον προμηθευτή στον πελάτη, με δελτίο αποστολής.

Ο προμηθευτής μας έστελνε τιμολόγιο και εμείς κατόπιν στέλναμε δικό μας τιμολόγιο (με το αντίστοιχο margin εννοείται) στον πελάτη (και εννοείται οι πληρωμές ακολουθούσαν την αντίθετη κατεύθυνση).

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα δεν έχεις ασχοληθεί καν με τα έξοδα και μπήκες στο θέμα της κατασκευής του Eshop.

Πρώτα κοιτάς τα παρακάτω:

1. Αν εχεις χώρο για αποθήκη (στο σπίτι σου δεν γίνεται) και σχετικό κόστος

2. Κόστη λογιστή , ΕΦΚΑ, Εφορίας

3. Κόστη διαφήμισης google, facebook, skroutz , bestprice

4. Ψάχνεις την αγορά για κάτι αντίστοιχο και βλέπεις τιμές , αν μπορείς κάνεις και μια σύγκριση με το εξωτερικό για να μπορέσεις να έχεις μια εικόνα κόστους

5. Υπολόγιζε έξοδα για τουλάχιστον 1 ετος , νωρίτερα δεν το βλέπω να ξεκινά να αποδίδει (εκτός και αν εχεις τρελό διαφημιστικό budget)

Εφόσον έχεις τα παραπάνω , μετά κοιτάς το κόστος κατασκευής για οποίο ένα ποσό των 2-3000 ακούγεται φυσιολογικό. Οι περισσότερες πλατφόρμες υποστήριζουν import μέσω csv πχ prestasthop οπότε δεν έχει εξτρα κόστος

Να συμπληρώσω, Προμηθευτές, ποσότητες, δεν δίνουν μόνο ενα κομμάτι σε υποχρεώνουν να πάρεις πακέτα. Επιταγές. τραπεζικοί λογαριασμοί, κάρτες, ταμειακό πρόγραμμα για αποδείξεις τιμολόγια κλπ κλπ

Δημοσ.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά επειδή υπάρχουν πολλά καταστήματα ηλεκτρονικά στα οποία μπαίνεις και έρχεσαι αντιμέτωπος με χιλιάδες προϊόντα τα οποία δεν τα έχουν στοκ αλλά τα στέλνουν...

Θα πρέπει να έχεις μια φυσική έδρα. Δεν έχει σημασία αν έχεις στοκ. Για την εφορία και για είσαι ήσυχος

Στους προμηθευτές που θα βρεις θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα τριγωνικής πώλησης. Θα πηγαινει δηλαδή δελτίο αποστολής στον πελάτη από τον προμηθευτή και εσύ θα του στέλνεις ηλεκτρονικά η με ταχυδρομείο το τιμολογιο η την αποδειξη. Προσοχή όμως

Σκέτο τιμολόγιο η απόδειξη μιας και το δελτίο αποστολής θα έχει φύγει από τον προμηθευτή.

Όταν λες home automation εννοείς μηχανισμούς και εξαρτήματα για ένα έξυπνο σπίτι?

Δες λίγο το eshop στην υπογραφή μου. Εμείς βέβαια έχουμε στοκ αλλά πολλές φορές στέλνουμε και τριγωνική για πιο γρήγορα

Για να έχεις στοκ ειδικά σε μικρά προϊόντα που δεν θέλουν αρκετό χώρο θα πρέπει να προπληρώσεις τον προμηθευτή ειδικά τώρα στην αρχή.

Δημοσ.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά επειδή υπάρχουν πολλά καταστήματα ηλεκτρονικά στα οποία μπαίνεις και έρχεσαι αντιμέτωπος με χιλιάδες προϊόντα τα οποία δεν τα έχουν στοκ αλλά τα στέλνουν...

Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν ορισμένα θέματε με την τριγωνική.

1.το θέμα της πληρωμής στον προμηθευτή για την αποστολή, υπάρχει περίπτωση κάποιος να δώσει πίστωση σε νεο Eshop ;

2.Με τα μεταφορικά και σε περίπτωση επιστροφής τι γίνεται;

3. Αν γίνει κάτι κατά την μεταφορά ποιος έχει την ευθύνη ;

Καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρόκειται να μπει σε τέτοια διαδικασία κάνενας προμηθευτής με έδρα την Ελλάδα ή το εξωτερικό για νεο Eshop

Δημοσ.

Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν ορισμένα θέματε με την τριγωνική.

1.το θέμα της πληρωμής στον προμηθευτή για την αποστολή, υπάρχει περίπτωση κάποιος να δώσει πίστωση σε νεο Eshop ;

2.Με τα μεταφορικά και σε περίπτωση επιστροφής τι γίνεται;

3. Αν γίνει κάτι κατά την μεταφορά ποιος έχει την ευθύνη ;

Καθαρά προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν πρόκειται να μπει σε τέτοια διαδικασία κάνενας προμηθευτής με έδρα την Ελλάδα ή το εξωτερικό για νεο Eshop

Σωστά αυτά που λες. Απλά πήρα φόρα εγώ και μίλησα εκ του ασφαλούς μιας και εμείς έχουμε πίστωση στους προμηθευτές . Στην περίπτωση αυτή δύσκολο να δώσει κάποιος πίστωση σε νέο eshop

Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βρει προμηθευτή με τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν

Να δώσει χρήματα μπροστά για να πάρει στοκ και όταν αρχίζει να πουλάει να συνεχίσει να αγοράζει.

Αφού φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο αξιοπιστίας θα μπορεί να πάρει προϊόντα με πίστωση λίγων ημερών τα οποία θα πρέπει στην συνέχεια αφού παρει τα χρήματα από τον πελάτη , να καλύπτει το χρέος του στον προμηθευτή.

Θα πρέπει να ψάξει για εταιρεία κουριερ αξιόπιστη με καλές τιμές και όχι ψιλά γραμματα γιατί οι περισσότερες νομίζω έχουν όρους ότι πχ πρέπει να κάνεις 100 αποστολές το μήνα για να παρεις καλύτερες τιμές και αν πεσεις ενα μήνα νομίζω ανεβαίνουν οι τιμές

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...