@X@ Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Χαιρετε , εχω στην κατοχη μου ενα λαπτοπ στο οποιο εχω εγκαταστησει τα Windows 10 Proffesional (OEM/Retail). Εχω αγορασει το κλειδι απο εδω: https://psngames.org , και μου στειλαν στο εμαιλ μου το activation code . Εχω αγορασει ομως τωρα εναν ssd για να προσθεσω στο λαπτοπ , και θελω να εχω εκει τα windows. Εχω διαβασει καποια πραγματα για clone κτλ . , αλλα σκευτομαι να κανω καθαρη εγκατασταση απο την αρχη στον SSD . Μπορειτε να μου πειτε τι διαδικασια να ακολουθησω ? (εννοω πρωτα να κανω διαγραφη τα παντα απο τον υπαρχων σκληρο δισκο και μετα να εγκαταστησω στον ssd ? ) Και οσο αφορα το activation code που αγορασω , μπορω να τον χρησιμοποιησω ξανα στον καινουριο ssd που θα ξαναπερασω τα windows 10 ? Ευχαριστω εκ των προτερων.
Kostas93 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 απλα βαλε τον ssd και κανε εγκατασταση. απο τη στιγμή που τα εχεις ενεργοποιήσει μια φορα δε θα σου ξαναζητήσει κωδικό. Θα κανεις skip το σημείο εκεί και θα το πάρει μόνο του μετά
dpolal Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Κατεβάζεις ένα win10 PRO iso, με ένα εργαλείο όπως π.χ. το rufus περνάς το iso σε ένα usb stick, βγάζεις τον παλιό δίσκο από το laptop (δεν χρειάζεται να σβήσεις τίποτα αν είναι να τον κρατήσεις), βάζεις τον ssd στο laptop, μπουτάρεις με το stick επάνω (κανονικά θα μπουτάρει από το stick αν δεν βρεί τίποτα άλλο, αν τώρα είναι παλιότερο το φορητό ίσως χρειαστεί να αλλάξεις το boot sequence από το BIOS ή αν στην αρχή εμφανίζει κάνα π.χ. F10 για επιλογή boot το πατάς), εγκαθιστά κανονικά τα 10 χωρίς να δώσεις κωδικό εκεί που ζητάει, όταν ξεκινήσουν θα πας και θα βάλεις το email σου στις ρυθμίσεις λογαρισμού και από εκεί θα ενεργοποιηθούν αυτόματα. ή - εναλλακτικά μπορείς κατά την εγκατάσταση να δώσεις το κλειδί που έχεις ήδη. ή - αν δεν ζητήσει πουθενά κλειδί τότε θα το έχει πάρει από το BIOS του φορητού που είναι αποθηκευμένο και θα ενεργοποιηθεί μετά μόνο του. Συνήθως έτσι πάει.
stelios5 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Κατεβάζεις windows Pro. Πρόσεξε να είναι Proffesional αλλιώς δεν θα ενεργοποιηθούν αυτόματα. Τα bit 32 ή 64 δεν παίζει ρόλο. Windows προτείνω να κατεβάσεις από εδώ: https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10 Κατεβάζοντας τα συγκεκριμένα είσαι σίγουρος για την αυθεντικότητα τους και ότι είναι η τελευταία έκδοση (Creators) Κατεβάζεις το εργαλείο που προτείνει (MediaCreationTool.exe) Βάλε στον Η/Υ USB stick να στο ετοιμάσει για boot και εγκατάσταση. Κατά την εγκατάσταση θα σου ζητήσει κλειδί, έχει επιλογή να το παρακάμψεις. Εφόσον εγκαταστήσουμε μια φορά windows 10 τα ενεργοποιήσουμε με νόμιμο τρόπο, όσες φορές και αν κάνουμε format αυτά θα ενεργοποιούνται αυτόματα. Στην περίπτωση σου δεν παίζει ρόλο η αλλαγή δίσκου.
@X@ Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Τελεια , σας ευχαριστω ολους . Μια τελευταια ερωτηση . Επειδη σκοπευω να εχω και τον παλιο σκληρο δισκο . Πρωτου προχωρησω σε εγκατασταση στον SSD , να κανω διαμορφωση - διαγραφη τον παλιο δισκο ? (απο τα windows το κανω αυτο , η απο καποιο αλλο software ? )
Alex-V Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δεν μπορεις να διαγραψεις τον σκληρο την ωρα που τον χρησιμοποιεις. Δηλαδη πρεπει να κουμπωσεις τον σκληρο σε εναν σταθερο υπολογιστη και διαμεσου εκεινου μεσα απο τα windows να τον διαγραψεις. Αλλα γιατι θες να τον διαγραψεις;
stelios5 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δεν μπορεις να διαγραψεις τον σκληρο την ωρα που τον χρησιμοποιεις. Δηλαδη πρεπει να κουμπωσεις τον σκληρο σε εναν σταθερο υπολογιστη και διαμεσου εκεινου μεσα απο τα windows να τον διαγραψεις. Αλλα γιατι θες να τον διαγραψεις; Και να συμπληρώσω να "κουμπώσεις" τον παλιό δίσκο στο laptop σαν εξωτερικό. 1
Alex-V Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Α ναι μπορει να κανει και αυτο αν δεν εχει καποιον σταθερο υπολογιστη διαθεσιμο
@X@ Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Ναι στην ουσια αυτο ειναι το προβλημα. Δεν θελω να βγαλω τον ηδη σκληρο δισκο κ να τον τοποθετησω σε pc, κτλ. Απλα αν βαλω τον ssd, πως θα του περασω τα windows ενω τα εχω ηδη στον αλλο σκληρο? Η μονη λυση δηλαδη ειναι να κανω clone στον ssd?
hariC11 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Δημοσ. 16 Μαΐου 2017 Ναι στην ουσια αυτο ειναι το προβλημα. Δεν θελω να βγαλω τον ηδη σκληρο δισκο κ να τον τοποθετησω σε pc, κτλ. Απλα αν βαλω τον ssd, πως θα του περασω τα windows ενω τα εχω ηδη στον αλλο σκληρο? Η μονη λυση δηλαδη ειναι να κανω clone στον ssd? Μπορείς να κάνεις clone, δεν θα σε μπερδέψει αλλά μιας και κάνει upgrade στο σύστημα σου, θα έλεγα να κάνεις clean install τα Windows. Για τα αρχεία σου, μετέφερε τα, πριν το format, σε κάποιο σκληρό ή στικάκι και τα ξαναπερνάς μετά! Η επιλογή είναι δική σου! Κατέβασε τα Windows 10 και κάνε την διαδικασία που σου περιέγραψε ο φίλος @stelios5 και θα είσαι κομπλε!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα