Προς το περιεχόμενο

Αλαρμ και παρκινγκ

μπιπ μπιπ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγω εδωσα για διπλωμα γυρω στο 1996 και νομιζω οτι για παρκαρισμα ελεγε οτι βγαζουμε φλας. Το θυμαμαι καλα νομιζω γιατι ετσι εκανα οταν ηταν να παρκαρω.Μια φορα καυγαδησα με εναν αλλο οδηγο και μου την ειπε γιατι βγαζω φλας και δεν αναβω αλαρμ αφου θελω να παρκαρω. Εκτοτε για παρκαρισμα  βαζω τα αλαρμ εκτός απο την περιπτωση οπου η θεση ειναι στην απέναντι πλευρα του δρομου, για να μην πάει να μου κανει κανεις προσπεραση και πεσει ο ενας πανω στον αλλο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε

Ο κοκ λέει  οτι απαγορεύεται το παρκάρισμα αντίθετα απο τη ροή του δρόμου.

Εντάξει δεν λέμε να κόψεις καμιά λεωφόρο στη μέση. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται χωρίς κίνδυνο.

• Like 1

1 ώρα πριν, nik0laus είπε

1. Γελοιότητες ξεγελοιότητες ο ΚΟΚ έτσι αναφέρει , μπορεί να μη μας αρέσει ,μπορεί να μη μας βολεύει αλλά  έτσι και γίνει η στραβή όλοι στον ΚΟΚ "προστρέχουμε" για να βρούμε το δίκιο μας .

2. Αν δεν λειτουργούν τα φλας λόγω βλάβης, ναι

Προσπάθησε να παρκάρεις με φλας πριν από διασταύρωση όταν σε ακολουθούν 5-6 πίσω σου και μετά κατέβα κάτω να τους πεις να κάνουν όλοι πίσω 

9 ώρες πριν, GenesisX είπε

Συμφωνώ και εγώ ότι με το φλας η πλειοψηφία των οδηγών δεν θα καταλάβει ότι παρκάρεις. Αν δει το δεξί φλάς, θα προσπαθήσει να προσπαθήσει κατά 99% να σε προσπεράσει από αριστερά!

Μην κάνετε τώρα ότι δεν καταλαβαίνετε ορισμένοι, λες και ζείτε σε κάποιο βουνό.

Εχετε δει ποτέ δρόμο σε πόλη που να έχει 10μ κενό πριν από την στροφή; Ακόμη και η σήμανση των δήμων επιτρέπει το παρκινγκ σύμφωνα με τις πινακίδες του.

Εχετε τόσο καλή όραση που μπορείτε να δείτε αν έχει κενή θέση πάρκινγκ μέσα από το σωρό των εκατοντάδων αυτοκινήτων μπροστά από προπορευόμενο αυτοκίνητο (για να καταλάβετε ότι παρκάρει);

Πες τα γιατι θα μας τρελανουν καποιοι

Αυτα ειναι ονειρα θερινης νυκτος για να εχουμε να λεμε 

6 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Δεν παρκάρω στις διασταυρώσεις ....

ποιος ειπε να παρκαρεις στη διασταυρωση ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με την ίδια λογική αν σου καεί μια λάμπα στα πίσω φλας, μέχρι να το πάρεις χαμπάρι ή να στο σφυρίξει κάποιος, δεν πρόκειται να παρκάρεις . :)

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ενώ όλοι έχουμε συνηθίσει σε μια πρακτική (η οποία σημειωτέον είναι λανθασμένη κατά τον ΚΟΚ) οικτίρουμε κάποιον αν κανει κάτι που είναι σύμφωνο με τον ΚΟΚ.

Επεξ/σία από nik0laus

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που συζητάμε, είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις που είναι άτοπο να ακολουθείς καθολικά τον ΚΟΚ χωρίς να σκέφτεσαι τίποτ' άλλο.

Επεξ/σία από phanispal

22 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Με την ίδια λογική αν σου καεί μια λάμπα στα πίσω φλας, μέχρι να το πάρεις χαμπάρι ή να στο σφυρίξει κάποιος, δεν πρόκειται να παρκάρεις .

Άσχετο και σχετικό όσο το αν σου καεί η λάμπα ούτε με φλας παρκάρεις από τη μια μεριά ή αν σου καούν τα φώτα πορείας αριστερά μπορεί να σε περάσουν για μηχανάκι. 

Το ότι το έγραψε κάποιος στον ΚΟΚ δε σημαίνει ότι είναι σωστό και εφαρμόσιμο 

1 ώρα πριν, zio10 είπε

Εντάξει δεν λέμε να κόψεις καμιά λεωφόρο στη μέση. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται χωρίς κίνδυνο.

Ναι ετσι, αυτο το εκανα/κανω οταν παω στο πατρικο μου που ειναι ενας συνοικιακος δρομος και το ιδιο κανουν ολοι οι κατοικοι τις γειτονιας. Ειναι και καθετες οι θεσεις σταθμευσεις οποτε δεν θελει μανουβρες για να κολλάει την κινηση , την οποια κινηση δηλαδη εχει ο δρομος. Δεν ειμαι και κανενας ταλιμπαν της ασφαλτου, μικροπαραβασουλες καπου καπου κανω οπως ολοι μας.

• Like 1

1 λεπτό πριν, teddy71 είπε

Ναι ετσι, αυτο το εκανα/κανω οταν παω στο πατρικο μου που ειναι ενας συνοικιακος δρομος και το ιδιο κανουν ολοι οι κατοικοι τις γειτονιας. Ειναι και καθετες οι θεσεις σταθμευσεις οποτε δεν θελει μανουβρες για να κολλάει την κινηση , την οποια κινηση δηλαδη εχει ο δρομος. Δεν ειμαι και κανενας ταλιμπαν της ασφαλτου, μικροπαραβασουλες καπου καπου κανω οπως ολοι μας.

Εγώ και μέσα στην πόλη το κάνω αυτό με το παρκάρισμα όταν γίνεται. Αν έχει φουλ κίνηση όχι, αλλά αν είναι πιο χαλαρά ναι. Εκεί βγάζω φλας και αφού αλλάξω λωρίδα βγάζω αλάρμ (γιατί είμαι Έλληνας :lol: ).

• Like 2

Θα ηθελα μια μερα να ειμαι συνοδηγός σε καποιον απο αυτους που δινουν συμβουλές και νουθεσίες για την τηρηση του ΚΟΚ να δω κατα ποσο τον τηρουν ή καλυτερα για ποση ωρα θα μπιρεσουν να το τηρησουν ειδικα αμα μενουν σε αστικο κεντρο. Υποθετω οτι οταν παρκαρουν τηρουν τις αποστασεις των 12-20 μετρων απο διασταυρωσεις στασεις λεωφορειων κ.α., τηρουν με ευλαβια τα ορια ταχυτητας. Ακομη και ειναι σε εθνικη δεν υπερβαινουν το οριο των 50 60 70 χλμ που υπαρχουν σε ορισμενα σημεια για διαφορους λογους. Επισης οταν τους καει καποιο φλας κανουν ολοκληρο κυκλο ακομη και 1 χλμ γιατι αλλιως δεν μπορουν να προειδοποιησουν για τη προθεση να στριψουν ή να παρκαρουν ή αλλιως κανουν σινιαλο βγαζοντας το χερι εξω και δειχνουν την κατευθυνηση που θελουν να ακολουθησουν. Επισης υποθετω οτι πριν μπουν στο αυτοκινητο κανουν και μια βολτα γυρω γυρω απο το αυτοκινητο να δουν αν τα λαστιχα εχουν αερα και τα δινουν και κλωτσια για να σιγουρευτουν. Επισης οταν δουν πεζό στην ακρη δρομου σταματουν για να περασει στο απεναντι πεζοδρομιο. Επισης και ως πεζοι τηρουν των κοκ και διασχιζουν το δρομο μονο καθετα και απο τα σημεια που υπάρχει διαβαση πεζων και φυσικα περιμενοντας παντα να αναψει το πρασινο ανθρωπάκι ακομη και αν την ωρα εκεινη δεν υπαρχει αυτοκινητο.

Το ότι εγώ δεν τηρώ ένα αρθρο του ΚΟΚ επειδή ζω στην Κυψέλη δεν σημαίνει ότι έχω το δικαίωμα να βρίσω ή να ειρωνευτώ κάποιον που τηρεί το συγκεκριμένο συγκεκριμένο αρθρο επειδή αυτός ίσως δεν τηρεί ένα άλλο άρθρο το οποίο μπορεί εγώ να το τηρώ  μπορεί  όμως και όχι .....

Τι λαθος βρίσκεις ;:)

Αντε να κάνουμε κι αυτό το τόπικ μπάχαλο για να το κλειδώσουν όπως το αντιστοιχο με το ΑΒS :D:D:D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...