Προς το περιεχόμενο

Αλαρμ και παρκινγκ

μπιπ μπιπ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Αν πχ βγάλω φλας δεξιά που ξέρει ο πίσω αν το έχω βγάλει για να παρκάρω στο κενό που υπάρχει αμέσως, αν θέλω να μπω στην είσοδο parking που υπάρχει μετά από 30 μέτρα ή αν τελικά θέλω να στρίψω στο τέλος του τετραγώνου;

Η ολη κατασταση ειναι βασισμενη στη λογικη οτι κρατας αποστασεις και δεν εισαι στα 5εκατοστα απο τον μπροστινο σου και οτι πρωτα περιμενεις να κανει οτι θες και οχι παραλληλα με αυτον, πχ στριβει δεξια και πριν καν ξεκινησει να στριβει εχεις παει αριστερα του και τον περνας

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η απλή λογική μου (που εννοείται ότι μπορεί να είναι και λάθος) λέει ότι ακόμα και η ερμηνεία της ορολογίας των φλας ("δείκτες κατεύθυνσης" ελληνικά, "direction indicators" αγγλικά) παραπέμπει σε χρήση για την αλλαγή κατεύθυνσης πορείας και όχι το ότι κάποιος θα σταματήσει και θα κάνει όπισθεν σε άσχετο σημείο για να παρκάρει.

Βέβαια και η όπισθεν ως "αλλαγή πορείας" μπορεί να θεωρηθεί αλλά δεν βλέπω πως αυτό μπορεί να "κοινοποιηθεί" στους πίσω με τα φλας.

Για να μην πολυλογώ προσωπικά θεωρώ ποιο ξεκάθαρη την πληροφόρηση στροφής από τα φλας και επικείμενου παρκαρίσματος από τα alarm

• Like 3

Η ολη κατασταση ειναι βασισμενη στη λογικη οτι κρατας αποστασεις και δεν εισαι στα 5εκατοστα απο τον μπροστινο σου και οτι πρωτα περιμενεις να κανει οτι θες και οχι παραλληλα με αυτον, πχ στριβει δεξια και πριν καν ξεκινησει να στριβει εχεις παει αριστερα του και τον περνας

Σωστό, αλλά στην πράξη δεν είναι εφικτό.

Αν εφαρμοζόταν και όλοι τηρούσαμε τις αποστάσεις ασφαλείας σε συνδυασμό με τη σωστή ταχύτητα, ενδεχομένως να μη χρειαζόταν καν να προειδοποιούμε τον πίσω για οτιδήποτε.

• Like 2

Αυτό με το φλας τι θυμηθηα τωρα ...Πριν μερικα χρονια ερχόμενος στη δουλεια από δρομολογιο που εχω κανει χιλαδες φορες και εκανα και σημερα  αναβω φλας ότι θα στριψω δεξια αλλα μεσολαβει ελαχιστα μετρα πριν ενας δρομος αλλα μονόδρομος που βγαινει καποιος .

Νομιζει ότι θα στριψω εκει κα βγαινει ...Το αποτέλεσμα γνωστο αλλα ευτυχως με μικρη ταχυτητα και οι δυο η ζημια υποφερτη και δεν με χτυπησε στην μεση αλλα εμπρος δεξια .

Δυστηχως φίλε όταν δεν υπάρχει παιδεία (oyte καν οδηγικη) δε βγάζεις ακρη..

Το πάργκινγκ του σπιτιου μου ειναι σε γωνιακό σημείο που περνάνε απ όλες τις μεριές σα σταυροδρομι περιπου φαντάσου. Όποτε πάω να παρκάρω βγάζω φλας δεξιά γιατι θα στρίψω κι ολας για να μπει μέσα το αμαξι. Σταματώ και αφού τσεκάρω καθρέφτες για πισω και πισω δεξια και γυρίσω κεφάλι να δω μηπως ερχεται κανείς με 70χλμ τοτε μπαίνω.

Στις αρχές άπειρες φορές παραλίγο να με τρακάρουν μηχανακια και αμαξια, διότι βλέποντας το φλας δεξια νόμιζαν ότι το ανοιγα για να κάνουν προσπέραση απο δεξια (ανάμεσα σε μενα και το παρκινγκ-για τετοια βιασυνη μιλαμε) ενω κανονικα αν ηθελα οντως να με προσπερασουν απο δεξιά έπρεπε να ανοιξω αριστερό φλας (συμφωνα με τον ΚΟΚ παντα.)

Και το αστείο ειναι πως απο ενα σημειο και μετα επειδη ολοι πιστευουν πως εχουν δικιο και λενε διαφορα τρελα, έχω ευκαιρο εκτυπωμενο το σημειο του ΚΟΚ που το λεει αυτο για το φλας και τη προσπέραση οποτε ή το κανουν γαργαρα και λενε ενα ανθρωπινο συγνωμη ή δε λενε τιποτα και φευγουν βριζοντας απο μεσα τους. :P

Όπως και να χει, ο Ελληνας ή αυτος που χει μεγαλωσει/ζησει με Ελληνικη παιδεία δε προκειται ποτε να παραδεχτει το λαθος του στον εαυτο του και να κανει κατι γι αυτο να το διορθωσει. Βλεπε ποσα μνημονια εχουμε ακομα να φαμε απ αυτο και μονο. Οποτε μην ασχολεισαι ιδιαιτερα. :)

Δεν είναι πανάκεια ο ΚΟΚ.

Π.χ. όταν είμαι σε παράδρομο και θέλω να βγω στη λεωφόρο (δηλαδή μπορώ να στρίψω μόνο δεξιά), δε βγάζω δεξί φλας, αλλά αριστερό, γιατί δε με ενδιαφέρει ο από πίσω μου που είναι κολλημένος και περιμένει κι αυτός να βγει, αλλά όσοι κινούνται στη λεωφόρο.

Πολλές φορές το ίδιο κάνω και σε άλλες περιπτώσεις, αρκεί να μην επιτρέπεται να στρίψω και από τις δύο πλευρές, κάτι που θα μπέρδευε τον πίσω.

εχω φίλο πού ζούσε πολλά χρόνια στό εξωτερικό (χωρίς πλάκα ειναι αληθινό 100000000% ) οταν θέλει νά παρκάρει ανάβει τά alarm 

κ βάζει στήν οροφή τού αμαξιού εναν φάρο κίτρινου χρώματος ,

γιά νά τόν βλέπουν οι πίσω...

Ναι, παίζει κι αυτό σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά γίνεται και να μην κινείσαι παράλληλα, ή τουλάχιστον να μη φαίνεται έτσι επειδή μπορεί να έχεις βγει κάθετα στο συγκεκριμένο σημείο.

Τέλος πάντων, κατάλαβες περίπου τι εννοώ.

Πάντως σχεδόν όλοι έχουν δεξί φλας αναμμένο (από τους λίγους που το κάνουν γενικά).

Δυστυχώς

Δεν βγαίνει νόημα....

sorry grammar police, κανεις δεν ειναι ασφαλτος που λεγε η Αντζελα :P

Γι αυτους εβγαζε νοημα, εκει ειναι το προβλημα ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...