Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάγκες οι ραμς που τις δοκίμασα σε ένα φίλο μου δουλεύουν κανονικά άρα να πάω το pc μήπως σε κανέναν τεχνικό;;Να τις πουλήσω δεν μπορώ να βρω κανέναν

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Fearless

Ψάχνεις για μνήμη στα 1600MHZ στο 1,5Volt και CL9

http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmv2gx3m1b1333c9-2gb-ddr3-1333mhz-p-PER.574000

http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmx2gx3m1a1333c9-xms3-2gb-pc3-10666-p-PER.549211

Δες και στα μεταχειρισμένα γιατί σαν αυτές που έχεις τις αρκετές φορές. Ψάξε σχολαστικά αρκετές σελίδες.

Τώρα υπάρχει η περίπτωση η μία μνήμη που έχεις και που θα γίνει dual channel με αυτή που θα πάρεις να μην συνεργαστούν και να έχεις θέμα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάρεις άλλη μία ίδια. Δεν ξέρω πόση μνήμη χρειάζεσαι αλλά στη θέση θα κρατούσα την μία από τις τρεις να έχω καβάντζα και θα έπαιρνα 2x4=8gb.

Μάγκες οι ραμς που τις δοκίμασα σε ένα φίλο μου δουλεύουν κανονικά άρα να πάω το pc μήπως σε κανέναν τεχνικό;;Να τις πουλήσω δεν μπορώ να βρω κανέναν

Τώρα ή εχουν πρόβλημα τα σλοτ DDR3 ή η μητρική τραβάει ζόρι με τις συγκρκιμένες μνήμες. Σε τέτοιες μητρικές πάντα προτείνω crucial. Τις θεωρώ πολύ πιο σίγουρες.

Δημοσ.

Τις μνήμες μπορείς να τις γυρίσεις πίσω με πιθανή μια παρακράτηση της τάξεως 10%-20%. Ανάλογα με το κατάστημα μπορεί και να μην σου κρατήσουν τίποτε. Οπότε πας σε νέο σύστημα με DDR4 μνήμες.

Δημοσ.

Επειδή τις έχω πολύ καιρό δεν γίνεται να τις αλλάξω..

Τι εννοείς; Είπες πως αγόρασες καινούριες ram, τώρα γιατί λες πως τις έχεις καιρό; Αποφάσισε :P Πόσο καιρό τις έχεις δηλαδή; 

Δημοσ.

Τέλος πάντων τις έχω αρκετό καιρό και δεν γίνεται να τις αλλάξω οπότε θα τις χρησιμοποιήσω... Σε τι μομπο προτείνετε;;;

Δημοσ.

Fearless

Ψάχνεις για μνήμη στα 1600MHZ στο 1,5Volt και CL9

1600MHZ στο 1,5Volt και CL9

Oκ θα το κοιταξω.

Τώρα υπάρχει η περίπτωση η μία μνήμη που έχεις και που θα γίνει dual channel με αυτή που θα πάρεις να μην συνεργαστούν και να έχεις θέμα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάρεις άλλη μία ίδια. Δεν ξέρω πόση μνήμη χρειάζεσαι αλλά στη θέση θα κρατούσα την μία από τις τρεις να έχω καβάντζα και θα έπαιρνα 2x4=8gb.
Δεν το πολυ καταλαβα αυτο.
Χρειαζομαι 8GB μνημη.
Αυτο που με απασχολει ειναι οτι εχω 1 χαλασμενο σλοτ (το μεσαιο ασπρο) και θελω να ρωτησω:
Το οτι χαλασε προσφατα, μηπως ειναι πολυ κοντα να χαλασει και καποιο αλλο σλοτ απ την μητρικη η ολοκληρη η μητρικη, η δεν εχει σημασια αυτο;

Αν πανε ολα καλα ο σκοπος μου ειναι τελος του μηνα να αγορασω 8GB RAM ''1600MHZ στο 1,5Volt και CL9''
Υπαρχει περιπτωση να γινει καποιος συνδυασμος με ασπρα και μπλε σλοτ και να μην εχω προβλημα, η τα μπλε δεν υπαρχουν και πρεπει να κουμπωθουν οι μνημες μονο στα ασπρα σλοτ;
(δεν μπορω να διαβασω το manual τις μητρικης σημερα για αυτο ρωταω). 

Η μητρικη μου: GIGABYTE EX58-DS4
Δημοσ.

Εννοώ να βάλεις άλλα 8 και να κρατήσεις και μαζί τις 2 μνήμες να πας στα 12gb. Αν χρειάζεσαι μόνο 8gb παίρνεις μια μνήμη των 2gb.

Το ότι χάλασε ένα σλοτ αυτο σημαίνει ότι μπορεί κάποια στιγμή να τα παίξει και άλλο σλοτ ή και η μητρική αλλά μπορεί και να μην σημαίνει τίποτε.

Οι συνδυασμοί που σου παρέχει η μητρική είναι 

για triple channel 

1) 3 μνήμες στα άσπρα σλοτς αλλα αυτο το απορρίπτεις αφού το 1 άσπρο σλοτ δεν δοελεύει

2) 4 μνήμες. Ένα ζευγάρι στα σλοτ 1-2(μπλε-άσπρο) και ένα ζευγάρι στα σλοτ 3 και 5(και τα δύο άσπρα)

3) 6 μνήμες σε όλα τα σλοτ αλλά καια αυτό το σενάριο απορρίπτεται αφού το ένα σλοτ δεν δουλεύει.

Άρα σου μένει μόνο η 2η περίπτωση για να συνεχίσεις να έχεις το triple channel.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραια, τι ωραια δηλαδη... τελεια, θα το κανονισουμε για 12GB, μονο να παν ολα καλα και να παιξουν και τα μπλε σλοτ.

Το λεω γιατι σκετο μπλε δεν παιζει (σφυραει και δεν ανοιγει το PC) με συνδιασμο δεν ξερω, αλλα ξερεις εσυ.

Ο δευτερος (παρακατω) συνδιασμος ειναι οκ για μενα αλλα...

2) 4 μνήμες. Ένα ζευγάρι στα σλοτ 1-2(μπλε-άσπρο) και ένα ζευγάρι στα σλοτ 3 και 5(και τα δύο άσπρα)

Άρα σου μένει μόνο η 2η περίπτωση για να συνεχίσεις να έχεις το triple channel.

εγω να αγορασω αλλα 8GB αλλα πως θα πεξουν 3 ασπρα σλοτ εφοσον το ενα δεν παιζει.

Σορρυ αν το εννοεις αλλιως κ δεν καταλαβενω. :P

Και μια απορια ακομα:

8GB εναντι 12GB ram θα δω μεγαλη διαφορα σε ταχυτητα στο συστημα μου;

Δημοσ.

Στην ταχύτητα δεν θα δεις καμία διαφορά. Χωρητικότητα αυξάνεις και όχι ταχύτητα. Αν σου φτάνουν και περισσεύουν τα 8 τότε δεν πας στα 12 αλλά παίρνεις μια 2αρα και πας στα 8.

Έχεις δίκιο και το 2ο σενάριο απαιτεί και τα 3 άσπρα σλοτς άρα ξεχνάς το tripe channel. Ποιο σλοτ έχει πρόβλημα? Το 1ο είναι αυτό που είναι δίπλα στην ψύκτρα. Λογικά για έχεις τώρα 2 μνήμες πάνω είναι καμένο το τέρμα δεξιά. Σωστά?

Δημοσ.

Στην ταχύτητα δεν θα δεις καμία διαφορά. Χωρητικότητα αυξάνεις και όχι ταχύτητα.

Oκ.

Αν σου φτάνουν και περισσεύουν τα 8 τότε δεν πας στα 12 αλλά παίρνεις μια 2αρα και πας στα 8.

Το μπερδεψαμε μαλλον.

Εχω 3 μνημες (απο 2g η καθε μια = 6gb) και δουλευουν σαν μνημες, οποτε τι να την κανω την 2αρα αφου εχω καμενο ασπρο σλοτ.

Έχεις δίκιο και το 2ο σενάριο απαιτεί και τα 3 άσπρα σλοτς άρα ξεχνάς το tripe channel. Ποιο σλοτ έχει πρόβλημα? Το 1ο είναι αυτό που είναι δίπλα στην ψύκτρα. Λογικά για έχεις τώρα 2 μνήμες πάνω είναι καμένο το τέρμα δεξιά. Σωστά?

Προβλημα εχει το μεσαιο ασπρο σλοτ, οχι το τερμα δεξια.

Τι να κανω, να παρω δυο 4αρες και να τις κουμποσω εκει που πεζουν τωρα οι 2αρες και να κρατησω η αν μπορω να πουλησω τις παλιες;

Ναι φτανουν τα 8 μιας και με τα 6 ειμουν καλα.

Δημοσ.

Αφού έχει το μεσαίο πρόβλημα την έκατσες γιατί σε όλες τις περιπτώσεις είτε σε triple channel είτε σε dual channel χρησιμοποιείται αυτό το σλοτ. Οπότε έχοντας τις μνήμες όπως είσαι τώρα βάζεις την 3η μνήμη που έχεις σε όλα τα μπλε. Αν δουλέψει σε κάποιο έχει καλώς. Που δεν βλέπω δηλ. Η άλλη λύση για να πας στα 8gb είναι να πουλήσεις αυτές και να πάρεις 2 4αρες και να τις βάλεις στο 1ο και στο 2ο σλοτ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακαρι να κατσουν οι δυο 4αρες στα 2 ασπρα σλοτ και να με βγαλουν λιγα χρονια πριν αλλαξω μητρικη, τι να πω.

Καμια μπλε σλοτ απ τις τρεις δεν δεχεται μνημη, σφυραει και δεν ανοιγει.

Επεξ/σία από fearless
Δημοσ.

Μακαρι να κατσουν οι δυο 4αρες στα 2 ασπρα σλοτ και να με βγαλουν λιγα χρονια πριν αλλαξω μητρικη, τι να πω.

Καμια μπλε σλοτ απ τις τρεις δεν δεχεται μνημη, σφυραει και δεν ανοιγει.

Κάνε ένα κόπο και διάβασε στο manual της μητρικής σου για τις μνήμες και το πως θα τις τοποθετήσεις (Κεφάλαιο 1-4, σελίδα 16).

Λογικά θα πρέπει να έχεις μια μνήμη τουλάχιστον στην άσπρη θέση δίπλα στον επεξεργαστή (η άλλη είναι η "καμμένη" που λες) για να δουλέψουν οι μπλε θέσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...