Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό με την κατάθεση σε λογαριασμό και την προμήθεια ξέρετε αν ισχύει και για την αλλαγή συναλλάγματος; Πριν λίγες μέρες στην Εθνική που άλλαξα ένα ποσό σε συνάλλαγμα και πήρα μετρητά κρατήσανε προμήθεια 10€, αν τα έκανα κατάθεση στο λογαριασμό μου δεν θα κρατούσαν προμήθεια;

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό με την κατάθεση σε λογαριασμό και την προμήθεια ξέρετε αν ισχύει και για την αλλαγή συναλλάγματος; Πριν λίγες μέρες στην Εθνική που άλλαξα ένα ποσό σε συνάλλαγμα και πήρα μετρητά κρατήσανε προμήθεια 10€, αν τα έκανα κατάθεση στο λογαριασμό μου δεν θα κρατούσαν προμήθεια;

'Εκανα το ίδιο σήμερα στην Πειραιώς.

Δηλαδή άλλαξα κάτι αυστραλέζικα που μου έδωσαν ν' αλλάξω (δεν ήταν δικά μου).

Αρχικά ο πρώτος ταμίας ήθελε να με πάει για κατάθεση σώνει και καλά. Του εξηγώ ότι τα δολάρια δεν ήταν δικά μου (που όντως δεν ήταν) και έπρεπε να τα δώσω. Μου λέει "κάντα κατάθεση και αύριο τα τραβάς και τα δίνεις".

Μετά από επιμονή μου, αφού με στραβώνουν οι άσκοπες "υποχρεωτικές" διαδικασίες, ρωτάει τον διπλανό ταμία ("που ξέρει καλύτερα" :P ) ο οποίος βέβαια είπε ότι και κατάθεση μπορώ να τα κάνω αλλά και να τα πάρω στο χέρι.

Στην κατάθεση είναι διαθέσιμα την επόμενη μέρα.

Σε κάθε όμως περίπτωση υπήρχε προμήθεια 6 ευρώ (δεν την γλύτωνες με καμία από τις δύο διαδικασίες).

• Like 1
Δημοσ.

'Εκανα το ίδιο σήμερα στην Πειραιώς.

Δηλαδή άλλαξα κάτι αυστραλέζικα που μου έδωσαν ν' αλλάξω (δεν ήταν δικά μου).

Αρχικά ο πρώτος ταμίας ήθελε να με πάει για κατάθεση σώνει και καλά. Του εξηγώ ότι τα δολάρια δεν ήταν δικά μου (που όντως δεν ήταν) και έπρεπε να τα δώσω. Μου λέει "κάντα κατάθεση και αύριο τα τραβάς και τα δίνεις".

Μετά από επιμονή μου, αφού με στραβώνουν οι άσκοπες "υποχρεωτικές" διαδικασίες, ρωτάει τον διπλανό ταμία ("που ξέρει καλύτερα" :P ) ο οποίος βέβαια είπε ότι και κατάθεση μπορώ να τα κάνω αλλά και να τα πάρω στο χέρι.

Στην κατάθεση είναι διαθέσιμα την επόμενη μέρα.

Σε κάθε όμως περίπτωση υπήρχε προμήθεια 6 ευρώ (δεν την γλύτωνες με καμία από τις δύο διαδικασίες).

Ναι, προμήθεια, γιατί κάνεις αλλαγή νομίσματος.

Ο ts, ρώτησε για μετατροπή από ευρώ ψιλά σε ευρώ χάρτινα.

Δημοσ.

Ναι, προμήθεια, γιατί κάνεις αλλαγή νομίσματος.

Ο ts, ρώτησε για μετατροπή από ευρώ ψιλά σε ευρώ χάρτινα.

Με την διαφορά ότι εγώ δεν απάντησα στον ts αλλά στον zio ;)

• Like 2
Δημοσ.

Αν έχει ο άλλος πρόθεση να σου πάρει έστω και ένα ευρώ, και ξέρει, μέσω ip, σε βρίσκει.. κάνω λάθος;;; 

Δεν χρειάζεται να έχει γνώσεις deepweb...

Μη γράφεις deep web γιατί θα σε βρουν, πρόσεχε...

• Like 5
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επανερχομαι για ενημερωση. Ειχα παει να ρωτησω στην Eurobank περι καταθεσης σε ψιλα και μου ειπαν οτι γινεται κανονικα, οτι τα μετραει ο υπαλληλος και κανεις την καταθεση, αλλα μολις τους ανεφερα το πληθος των κερματων που ειχα μαλλον προσπαθησαν να με ξεφορτωθουν παροτρυνοντας με να παω στην Τραπεζα της Ελλαδος :P .

Επειδη λυπηθηκα και τον υπαλληλο που θα εκανε αυτη τη δουλεια αλλα και τον κοσμο που θα περιμενε στη Eurobank, αποφασισα να παω στην Τραπεζα της Ελλαδος. Αρκετοι ερχονταν με σακουλες με κερματα για αυτη τη δουλεια απο ο,τι ειδα. Ηρθε η σειρα μου, πηγα στο ταμειο που συναλλασσεται με ψιλα, ηθελαν να τα εχω ξεχωρισμενα, ευτυχως τα ειχα βαλει σε 2 διαφορετικα κουτια, στο ενα ολα τα 10λεπτα και στο αλλο ολα τα 20λεπτα. Τα εριξαν σε ενα μηχανημα που τα μετρησε αμεσως, υπεγραψα ενα χαρτι για τη συναλλαγη και μου εδωσαν το ποσο σε μετρητα, 112 ευρω, οσα ακριβως ειχα μαζεψει, δεν μου κρατησαν καμια προμηθεια. 5 λεπτα υποθεση, να ναι καλα το μηχανημα.

Οποτε για μεγαλο πληθος κερματων συνιστω Τραπεζα Ελλαδος ανεπιφυλακτα, αμεση εξυπηρετηση χωρις να ταλαιπωρεις κανεναν.  :-)

• Like 5
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αρκει να μην εισαι στην Θεσσαλονικη που ειμαστε χαλλλλαρα ...! Γιατι κλεινουν ραντεβου στην Τραπεζα της Ελλαδος...! Και κλεινουν καθε Τεταρτη 3-4 ραντεβουν να μην κουραστουν τα παιδια...! Πηρα σημερα 24 Ιουλιου και το διαθεσιμο ηταν 16 Αυγουστου...! Ε ναι...! Χαλλλλλαρα σε λεω

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω γιατι το εχετε κανει τοσο θεμα ομως.

Παντου θελουν ψιλα,απορω πως εχετε πεσει σε μαγαζια που δε σας εξυπηρετησαν.

Στην ουσια εσεις τους κανετε χαρη,οχι εκεινοι.

Και αν δε θελει το πρωτο μαγαζι,παμε στο διπλα.

Να τονισω οτι οπου πας για πληρωμη ειναι παρανομο να μην τα δεχθουν,ας ειναι και χαλκινα.

Δημοσ.

Να τονισω οτι οπου πας για πληρωμη ειναι παρανομο να μην τα δεχθουν,ας ειναι και χαλκινα.

Αυτό δεν ισχύει. Σύμφωνα με το άρθρο 11 εδώ από 50 κέρματα και πάνω είναι στη διακριτική ευχέρεια του συναλλασσόμενου το αν θα τα δεχτεί ως πληρωμή ή όχι, υποχρεωτικό ή παράνομο, δεν είναι.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...