Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω πραγματικά άπειρα κέρματα και σκέφτομαι τώρα που πλησιάζει καλοκαίρι να τα αξιοποιήσω για να πάω διακοπές. Πού μπορώ να τα ανταλλάξω με χαρτονομίσματα;

Πρόκειται για κέρματα των 10 και 20 λεπτών κυρίως, οπότε δεν είναι και εντελώς σαβούρα. Έχω ακούσει τις κλασικές επιλογές για περίπτερα, ψιλικατζίδικα κλπ αλλά δεν ξέρω γιατί μιλάμε για πολλά (λογικά το ποσό που θα πάρω πίσω θα είναι περίπου 100 ευρώ όπως το υπολογίζω). Το θέμα είναι ότι θέλω να είμαι σίγουρος πως εκεί που θα πάω (εκτός από το να φάω το μικρότερο δυνατό βρίσιμο) θα γίνει η δουλειά μου και επίσης ότι μπορεί να τα δώσω κάπου που όντως χρειάζονται και δεν θα μου "κάνουν χάρη".

Για τράπεζα που έχω ακούσει, ισχύει; Θα απασχοληθεί κάποιος υπάλληλος τόση ώρα για να κάθεται να μετράει κέρματα;

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε,  μετρησε τα , και βγες εξω και ρωτα τα μαγαζια. Πολλοι θα σε παρακαλεσουν γιατι τα εχουν αναγκη τα ψιλα, δεν θα σου κανουν καμια χαρη. Προχτες πχ, πηγα σε ενα μαγαζι που πουλαει κομματια pizza και μου ελεγε αν εχω ψιλα να του φερω. Συνηθως ομως τα αλλαζω σε super market.

Και το ποσο που λες δεν ειναι αναγκη να το δωσεις σε ενα καταστημα μονο.

Σε παρομοια κατασταση ειμαι και εγω που εχω αναγκη απο νομισματα 1€ και 2€ στο μαγαζι μου.

• Like 4
Δημοσ.

Βαλε τα σε σακουλακια των 5 ευρω και πηγαινε πιο πολυ σε σουπερ-μαρκετ, που λεει κι ο πανω

• Like 2
Δημοσ.

ειχα το Σαββατο 15 ευρω σε κέρματα 0,5, 1 και 2€ (ρεστα απο αυτοματο πωλητη μετρο :mad: ) και ήθελα να πληρωσω κάτι που πηρα απο ενα συμφορουμίτη και ήταν ντροπη να του τα δώσω. Περιττό να σας πω οτι γυρισα 5 καταστηματα γυρω απο το σταθμό και 4 περίπτερα μεχρι να με λυπηθεί ο τελευταίος και να μου τα δώσει σε χοντρά και αυτό με το ζόρι....και μιλάμε για "χοντρα" κερματα οχι φραγκοδιφραγκα,,,

οποτε μάλλον σε τράπεζα αν εχεις δεκαλεπτα και εικοσαλεπτα....

• Like 1
Δημοσ.

Σε τράπεζα είναι η καλύτερη επιλογή, γιατί έχουν και μηχάνημα που τα μετράει γρήγορα, οπότε δε θα περιμένεις κιόλας.

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ όταν ήθελα το αντίθετο δηλαδή πήγαινα χαρτονομίσματα για να μου δώσουν κέρματα για το ταμείο μου,στην πρώην Εμπορική είχαν μηχάνημα που μέτραγε και ξεχώριζε σε θήκες τα κέρματα.10 λεπτά δουλειά ήταν.Λογικά θα έχουν τέτοιο μηχάνημα και οι άλλες τράπεζες.Δεν νομίζω υπάλληλος να κάθεται να μετράει ένα ένα.

• Like 1
Δημοσ.

Τα παίρνουν και σε σούπερ μάρκετ αλλά καλό είναι να πας σε ώρα που δεν έχει κόσμο για να μη σε βρίζουν οι υπόλοιποι! :P

• Like 5
Δημοσ.

μονο η τραπεζα της ελλαδας εχει μηχανημα και δεχεται με ραντεβου.πας με τους κουβαδες και τα μετρανε.καλου κακου  τα μετρας και στο σπιτι.μετα τα καταθετουν σε λογαριασμο που θα δωσεις.δεν δινουν στο χερι παστο.

• Like 4
Δημοσ.

Παιδια σε τραπεζα αλλαζουν χαρτονομισματα σε 1€ και 2€  γρηγορα η σε ταλαιπωρουν? 

Παντα αλλαζα σε καταστηματα αλλα ποτε δεν εχουν οσα ζηταω για αυτο ρωταω...

Δημοσ.

μονο η τραπεζα της ελλαδας εχει μηχανημα και δεχεται με ραντεβου.πας με τους κουβαδες και τα μετρανε.καλου κακου  τα μετρας και στο σπιτι.μετα τα καταθετουν σε λογαριασμο που θα δωσεις.δεν δινουν στο χερι παστο.

Μόνο το κεντρικό κατάστημα της κάθε περιοχής το κάνει (δεν ξέρω αν στην Αθήνα το κάνουν όλες -thats what Klynn said :P - )

Δημοσ.

Αν πάς στην Τράπεζα και του ζητήσεις να σου κανει τα ψιλά χοντρά θα σου πάρει  γύρω στα 5€ προμηθεια. Αυτό που θα κάνεις ειναι να πας σε μια τράπεζα που να έχεις λογαριασμό και να κάνεις κατάθεση τα ψιλά στον λογαριασμό σου. Ειναι αναγκασμένος να κανει την κίνηση δωρεάν και στα καπάκια τραβας τα λεφτά απο το ταμείο η απο ATM απέξω.

• Like 5
Δημοσ.

Σε σουπερμαρκετ στα αλλάζουν. Αν όχι όλα, κάντα μισά μισά.
Στην τράπεζα τα αλλάζουν σίγουρα, με μηχάνημα μετρούνται, αλλά δεν ξέρω αν κρατάνε προμήθεια, αν και δεν νομίζω.

Δημοσ.

Σε σουπερμαρκετ στα αλλάζουν. Αν όχι όλα, κάντα μισά μισά.

Στην τράπεζα τα αλλάζουν σίγουρα, με μηχάνημα μετρούνται, αλλά δεν ξέρω αν κρατάνε προμήθεια, αν και δεν νομίζω.

Κράτανε προμήθεια αν πας μονο για αλλαγή. Αν πας για κατάθεση δεν μπορει να κρατήσει τιποτα.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...