Lautrec Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 καλά που έληξαν οι πατέντες και μας είπαν ότι το mp3 είναι "νεκρό" και θα πάνε όλοι τώρα να σβήσουν τα 10.000 τραγούδια που έχουν στο δίσκο να τα αλλάξουν με νέα format. .. Α και το jpeg ως format εικόνας είναι επίσης "νεκρό" καθώς έχουν βγει καλύτερα. Είδες ξέχασα να σας το πω Όση διαφορά έχει μια jpeg σε σχέση με την "ασυμπίεστη" png, άλλη τόση έχει ένα 320kbps MP3 σε σχέση με το ασυμπίεστο FLAC. Δηλαδή καμία για το 99% των περιπτώσεων Που μου γίνατε όλοι ξαφνικά audiophiles μη χέσω
cobain_7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Η πλακα ειναι πως η πλειοψηφια των σημερινων "audiophiles" καποτε εγραφε τραγουδια απο το ραδιοφωνο (με σταθμο με παρασιτα) σε κασσετα (και με κασσετοφωνο οτι υπηρχε στην οικογενεια) και ακουγε μουσικη μια χαρα απο την χιλιοπαιγμενη και χιλιογραμμενη κασσετα. Πλεον καλωμαθε ο ..... μας και αν δεν δουμε ταμπελα δεν αγγιζουμε (γιατι ακουστικα δεν καταλαβαινουμε χριστο ετσι και αλλιως απο MP3 VBR96Kbps και πανω, ιδιαιτερα οταν μεγαλωνει η ηλικια και πιανουμε τα δευτερα -αντα. Μετα θελεις ακουστικα 3000ευρω αλλα με συνταγη απο ΙΚΑ!)! Ιδιο πραγμα δηλαδη που καποιος δεν θελει να ξαναπιασει VHS στα χερια του, ασχετα αν ο videoclubας της γειτονιας εφτιαξε πολυκατοικιες εξ'αιτιας του το 80! Χαρειτε την μουσικη βρε και αφηστε τις παρωπιδες.. Εδω τα XP κλεινουν 20αετια σε λιγο και ακομα διπλα μας ειναι, το MP3 θα εκλειψει? 3
KilliK Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Το AΑC χρησιμοποιείται για streaming γιατι αποδίδει καλλίτερα τον ήχο (αναδομεί την πληροφορία) σε χαμηλά bitrate (<128kb). To MP3 εξακολουθεί να είναι βασιλιάς στα 256 και 320kbit με κατάλληλο encoder που είναι σε θέση να κωδικοποιήσει συχνότητες >16 Khz για αυτό και είναι μέσο πώλησης ψηφιακών album. Το AΑC έχασε τη μάχη σε αυτό το επίπεδο πολλά χρονια πρίν οταν πάλευε η Sony με την Apple να το κάνουν standard. Νομίζω οτι με την απελευθέρωση λαμπρά φρέσκα μαθηματικά μυαλά άλλων πανεπιστημίων μπορούν να πάνε το mp3 ένα βήμα πιο πέρα. Και για να μην παρεξηγηθώ είμαι οπαδός του αναλογικού ήχου και ναί μπορώ να ακούσω τους κουδουνισμούς σε χαμηλής ποιότητας συμπιεσμένα αρχεία, αλλα όπως είπα παραπάνω ο σωστός encoder σε συνδιασμός με σωστό decoder κάνει θαύματα. Τέλος άλλο η φορητότητα και άλλο η μουσική δισκοθήκη. Άλλο το walkman (κασσετα, mp3, acc και τα ρεστα) , άλλο το home studio (cd, dvd, hd-cd, βινυλιο, tracks κα.) Αλλο πράγμα περιμμένεις απο το καθένα. Ας μην τα μπλεκουμε συνεχώς. Το FLAC απο την άλλη ειναι μια πονεμένη ιστορία, όπου μαζί με κάποια άλλα format θα μπορούσε να έχει τετραπλασιασει τον χωρο στα CDs χωρίς καμια θυσία στον ήχο, αλλά ας όψονται οι δισκογραφικές.. ποιος ειναι ο καλυτερος encoder για mp3 αυτη τη στιγμη; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Τελείωσε η αδειοδότηση. Αυτό σημάνει. Ότι τώρα το χρησιμοποιείς όπως και όποτε θες χωρίς να δώσεις φράγκο στην εταιρεία. Και φυσικά τώρα θέλουν ακόμα πιο πολύ να προωθήσουν το AAC για να πληρώνονται πιο πολύ. Τώρα να δείτε που το MP3 θα γίνει πιο διάσημο από ότι ποτέ ήταν.
anemobroxhs Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Για όσους λένε ότι το mp3 είχε χάλια ποιότητα... Ρε μανάρια για πείτε μου; Εσείς όταν πηγαίνατε παλιά για τρέξιμο, φοράγατε καπελάκι με κολλημένα 2 ζευγάρια berilium και λαμπάτο ενισχυτή, η χιλιογραμμένη κασέτα στο μισοσπασμένο walkman; Μην τρελαθούμε τώρα και λέμε ότι μας κατεύει. Το στούντιο στο στούντιο, το σπίτι στο σπίτι και ο δρόμος στον δρόμο (αν είσαι audiophile) και ότι έχει ο καθένας να ακούσει λίγη μουσικούλα να περάσει η ώρα (αν δεν είσαι audiophile). Ακούγεστε σαν της γκόμενες που δεν τρώνε σουβλάκια γιατί έχουν μάθει στο σούσι. 5
lgre_p Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 μονο εγω παίζω κανονικά ακομα με ΜΡ3 (files, not device)?? Απλά, όπως στα περισσότερα θεματα του insomnia, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δεν γράφουν στο θέμα!!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Η πλακα ειναι πως η πλειοψηφια των σημερινων "audiophiles" καποτε εγραφε τραγουδια απο το ραδιοφωνο (με σταθμο με παρασιτα) σε κασσετα (και με κασσετοφωνο οτι υπηρχε στην οικογενεια) και ακουγε μουσικη μια χαρα απο την χιλιοπαιγμενη και χιλιογραμμενη κασσετα. Πλεον καλωμαθε ο ..... μας και αν δεν δουμε ταμπελα δεν αγγιζουμε (γιατι ακουστικα δεν καταλαβαινουμε χριστο ετσι και αλλιως απο MP3 VBR96Kbps και πανω, ιδιαιτερα οταν μεγαλωνει η ηλικια και πιανουμε τα δευτερα -αντα. Μετα θελεις ακουστικα 3000ευρω αλλα με συνταγη απο ΙΚΑ!)! Ιδιο πραγμα δηλαδη που καποιος δεν θελει να ξαναπιασει VHS στα χερια του, ασχετα αν ο videoclubας της γειτονιας εφτιαξε πολυκατοικιες εξ'αιτιας του το 80! Χαρειτε την μουσικη βρε και αφηστε τις παρωπιδες.. Εδω τα XP κλεινουν 20αετια σε λιγο και ακομα διπλα μας ειναι, το MP3 θα εκλειψει? Φιλε μου λεγεται "εξελιξη" βασικα. Ναι πριν 40 χρονια αγοραζαμε εισαγωγης δισκους για καλη αποδοση (χαλια ηταν τοτε). Σημερα αγοραζουμε σπιτικους ενισχυτες HDMI 1.4 για να περναμε HD Audio (DTS HD - MA κλπ και HiRez 96/192 khz ηχο). Τι να κανουμε ; Απλά, όπως στα περισσότερα θεματα του insomnia, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δεν γράφουν στο θέμα!!!! Ναι οι ενδιαφερομενοι ειναι απασχολημενοι, με το να ακουνε καλωδια και μπανανες. Ειναι πιουριστες και δεν ασχολουνται με εμας την πλεμπα.
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Γενικά το ηθικό δίδαγμα της είδησης είναι μακάρι να επικρατούν πάντα ανοικτά πρότυπα συμπίεσης.
cobain_7 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Φιλε μου λεγεται "εξελιξη" βασικα. Ναι πριν 40 χρονια αγοραζαμε εισαγωγης δισκους για καλη αποδοση (χαλια ηταν τοτε). Σημερα αγοραζουμε σπιτικους ενισχυτες HDMI 1.4 για να περναμε HD Audio (DTS HD - MA κλπ και HiRez 96/192 khz ηχο). Τι να κανουμε ; Αποψη σου και σεβαστη φιλε. Εγω παλι θεωρω πως ο καθε "audiophile" του σημερα το μονο που κανει ειναι να χλευαζει οτιδηποτε παιζει σε εξοπλισμο χαμηλοτερο απο αυτο που εχει ο ιδιος, ασχετα αν τις περισσοτερες φορες δεν ακουει ο ιδιος σωστη μουσικη. Για εμενα ο σεκλετιασμενος μεσος ανθρωπος που καποτε ειχε Ascona και μεσα απο ενα κασσετοφωνο και ηχεια του κιλου και παντα απο κασσετα, ακουγε Τερλεγκα στο τερμα και μαζι του χαιροταν ολοκληρη η γειτονια χαιροταν πολυ περισσοτερο την μουσικη. Και δεν αναλωνοταν σε skip/skip και τι θα παιζω απο τα 15.000 τραγουδια που εχω κλπ. Ολοκληρη την κασσετα επαιζε και αν ηταν τυχερος ηταν και autoreverse το μηχανημα ναουμ, και ξανα τουμπαλιν το πραγμα. Εκεινος πως ακουγε δηλαδη?
iPhoTe64 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Η είδηση είναι ξεκάθαρη... Developers of the MP3 Have Officially Killed It Ο Κος Τσίπρας ανακοίνωσε την "απόσυρση" του mp3? Όταν θα έρθει προς ψήφιση στη βουλή τότε να ανησυχείτε...
keysmith Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Όση διαφορά έχει μια jpeg σε σχέση με την "ασυμπίεστη" png, άλλη τόση έχει ένα 320kbps MP3 σε σχέση με το ασυμπίεστο FLAC. Δηλαδή καμία για το 99% των περιπτώσεων Που μου γίνατε όλοι ξαφνικά audiophiles μη χέσω λάθος κατάλαβες.. Μαζί σου είμαι.. Ζήτω το mp3 και jpeg. Θα είναι για πολλά χρόνια μαζί μας ακόμα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Αποψη σου και σεβαστη φιλε. Εγω παλι θεωρω πως ο καθε "audiophile" του σημερα το μονο που κανει ειναι να χλευαζει οτιδηποτε παιζει σε εξοπλισμο χαμηλοτερο απο αυτο που εχει ο ιδιος, ασχετα αν τις περισσοτερες φορες δεν ακουει ο ιδιος σωστη μουσικη. Για εμενα ο σεκλετιασμενος μεσος ανθρωπος που καποτε ειχε Ascona και μεσα απο ενα κασσετοφωνο και ηχεια του κιλου και παντα απο κασσετα, ακουγε Τερλεγκα στο τερμα και μαζι του χαιροταν ολοκληρη η γειτονια χαιροταν πολυ περισσοτερο την μουσικη. Και δεν αναλωνοταν σε skip/skip και τι θα παιζω απο τα 15.000 τραγουδια που εχω κλπ. Ολοκληρη την κασσετα επαιζε και αν ηταν τυχερος ηταν και autoreverse το μηχανημα ναουμ, και ξανα τουμπαλιν το πραγμα. Εκεινος πως ακουγε δηλαδη? Κοιτα υπαρχουν audiophiles και audiophiles. Μαλλον υπαρχουν οι φτωχοι audiophiles και οι πλουσιοι audiophiles. Οι φτωχοι, αρκουνται με κανενα ενισχυτη AV με μουσικο προσανατολισμο (πχ Marantz) και ενα καλο ηχειο και ειναι οκ. Ουτε χλευαζουν ουτε τιποτα. Οι πλουσιοι audiophiles ειναι αλλη περιπτωση, ακουνε ρευματα καλωδιων, κλπ κλπ. Αυτοι ισως σνομπαρουν τα mp3 ακομα και τα flac. Αλλα ποσοι ειναι αυτοι ;
lgre_p Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Ναι οι ενδιαφερομενοι ειναι απασχολημενοι, με το να ακουνε καλωδια και μπανανες. Ειναι πιουριστες και δεν ασχολουνται με εμας την πλεμπα. Μπα. Απλά διαβάζουμε τι γράφουν οι άλλοι και συνεχίζουμε να ακούμε τα mp3 μας στα Klipsch.....
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Μπα. Απλά διαβάζουμε τι γράφουν οι άλλοι και συνεχίζουμε να ακούμε τα mp3 μας στα Klipsch..... Ωχ, παναγια μου βοήθα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα