Προς το περιεχόμενο

Φακός για D3300

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! Θέλω να αναβαθμίσω το φακό της μηχανής μου NIKON D3300, 18-55VR..Θέλω έναν οικονομικό φακό και θέλω να τραβάει μακριά.. έχω κοιτάξει για αυτόν τον φακό: Link.png Site: SIGMA  

Θα είναι καλος; τραβάει μακριά απ'όσο μπορώ να καταλάβω με τα χιλιοστά..βγαίνει 18x οπτικό zoom νομίζω..τόντως έχει κανείς να μου πει; επίσης τραβάω και macro φωτογραφίες..το γεγονός ότι λέει Macro θα με εννοήσει και σε αυτο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μιλάς για αναβάθμιση. Μιλάς για αλλο zoom φακό ιδιας και κατωτερης ποιοτητας εικόνας. Μιλαμε για entry level καταστασεις και φυσικά σε αναλογη τιμη και για εντιστοιχες απαιτησεις δεν νομιζω να εχει νοημα να μπουμε σε λεπτομερειες.

Το 18Χ δεν προκυπτει απο πουθενα και ειναι παντα σχετικο. Σε αυτο τον φακο πχ μιλαμε για 4,3Χ (300/70=4,28)

Εαν θεωρήσεις σαν σημειο αναφορας τα 33mm (50mm equivalent) που θεωρητικα ειναι το πεδιο που βλεπει το ανθρωπινο ματι, τοτε τα 300mm ειναι 9Χ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά τραβάω λουλούδια κοντινά με θολό το πίσω μέρος..macro δλδ..όμως τραβάω και τοπία! Πιο πολύ όμως θέλω ένα φακό να τα φέρνει πιο κοντά αυτή τη φορά..το βουνό απέναντι δηλαδή..όχι το λουλούδι στα 30 εκατοστά..

Βασικά θέλω προτάσεις για ένα macro φακό για λουλουδια και αντικειμενα πολυ κοντα αλλά και ένα zoom για τοπια..έχω ενα 18-55mm τον βασικο..Θέλω να είναι μέχρι 200 ευρώ ο καθένας, αλλά να είναι και καλός-ποιοτικός..μην είναι 'μουφα'...

Επεξ/σία από Levs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Zoom μεγαλο και καλος ποιοτικος στα 200€ απλα δεν παίζει. Για macro δεν το ξερω το αθλημα. Φυσικα το "καλος, ποιοτικος" εχει αλλη σημασια για τον καθενα.

Επεξ/σία από SeNNinhA

Δεν θα βρεις αυτο που ζητας σε αυτα τα χρηματα, ουτε στα μεταχειρισμενα.

Γνωμη μου αποφασισε ποιον απο τους 2 θελεις περισσοτερο και ανεβασε το budget σου.

Έχω την εντύπωση -μπορεί και να πέφτω έξω, οπότε συγγνώμη προκαταβολικά- ότι τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου. Είναι φυσικό και αναμενόμενο και νομίζω πως όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί λίγο με την φωτογραφία έχουμε περάσει από αυτή τη φάση.

Εγώ θα σου πρότεινα να μην αγοράσεις φακό προς το παρόν αλλά να κάτσεις να δεις βίντεο ή να διαβάσεις σχετικά με την φωτογραφία (τεχνικές, είδη, εξοπλισμό κλπ) ώστε να αποκτήσεις μια καλύτερη θεωρητική εικόνα. Στη συνέχεια πέρνα μια βόλτα από κάποιο κατάστημα για να το συζητήσεις και με αυτούς χωρίς να έχεις σκοπό να αγοράσεις εκείνη τη στιγμή. Ξανασκέψου του και αν καταλήξεις κάπου... καλά ψώνια.

υγ: προφανώς δεν είμαι ειδήμων αλλά νομίζω πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με όλο το σεβασμό τα έχεις κάνει μπάχαλο στο μυαλό σου. Ο φακός που κανείς λινκ είναι "σκουπίδι " ναι είμαι αυστηρός. Άλλος ο κοντά για λεπτομέρειες και άλλο ο ζουμ. Αφιέρωσε χρόνο να δεις τι κάνει ο κάθε φακός τι είναι το εστιακο μήκος και πως επηρεάζει το διάφραγμα το βάθος πεδίου. Με έναν φακό δεν γίνονται όλα όπως και δεν μπορείς να φωτογραφίζεις τα πάντα με έναν φακό. Αλλιώς οι φωτογράφοι θα ήταν πανευτυχείς και όχι οικονομικά κατεστραμμένοι από τις συχνές αγορές φακών και εξοπλισμού.

Επεξ/σία από AggelosTz

Αγαπητέ Levs αν είσαι ευχαριστημένος από τον τωρινό σου φακό και απλά θες μεγαλύτερη μεγέθυνση στο μάκρο και μεγαλύτερο "ζουμ" τότε αυτός ο φακός θα σε καλύψει.

Μαζί με τον στοκ φακό θα σου δώσει μεγάλη ελευθερία στο "κάδρο" σου. Μάλιστα αν είσαι κάπου έξω και χρησιμοποιήσεις τα 300mm θα μπορέσεις να πάρεις και πολύ ωραία πορτρέτα και γενικά απομόνωση θέματος.

H ελάχιστη εστιακή του απόσταση είναι 1μέτρο βέβαια, όταν του στοκ φακού που έχεις είναι ~25 εκατοστά. Λόγω 300mm θα μπορείς να πάρεις μεγαλύτερη μεγέθυνση από αυτόν παρόλα αυτά, οπότε θα βοηθήσει και στο "μάκρο" που θέλεις.

Το μόνο αστεράκι σε όλα αυτά (και υποθέτω ο λόγος που οι από πάνω σου λένε δεν αξίζει) είναι να είσαι ευχαριστημένος από την ποιότητα του τωρινού σου φακού, γιατί σε ποιότητα μάλλον δεν θα έχουν ιδιαίτερες διαφορές.

Υπάρχουν πολύ καλύτεροι φακοί, που είναι και πολύ ακριβότεροι. Το θέμα είναι το τι θέλει ο κάθε ένας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έψαξα και βρήκα αυτόν ανεβάζοντας το budget..NIKON AF-S 55-300 /4,5-5,6 G Px VR 355.00€ ..αυτός ο φακος σε τι θα με καλύψει; και στο zoom αλλά και στο Macro? Θα είναι καλής ποιότητας ετσι; Nikon είναι..κοντά 400 ευρώ κάνει...

Επεξ/σία από Levs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...