Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα DSL router ως WAN έχουν την τηλεφωνική σύνδεση και μέσω αυτής παίρνει την όποια εξωτερική ΙΡ χωρίς δυνατότητα ρύθμισης και το routing γίνεται αυτόματα μέσω αυτής. Όσα έχουν δυνατότητα Static route, αυτό γίνεται προς την WAN (ή σε LAN), οπότε δεν παίζει σαν τα κανονικά router.

Μόνο σε όσα μπορεί να γίνει αλλαγή μιας LAN και να παίξει ως WAN, δηλαδή όσα μπορούν να παίξουν και ως κανονικά router (π.χ. Speedport, Fritz, Asus κλπ). Όμως η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που δίνουν οι πάροχοι, δεν το υποστηρίζουν.

Δημοσ.

δηλαδη γινετε.για να σας δωσω καλυτερα να καταλαβετε τι θελω να κανω.

μια γραμμη adsl με το ρουτερ/modem του οτε και το δικτυο 192.168.1.0 για τα pc και ασυρματο δικτυο στην ιδια συσκευη για τους πελατες πχ.

αν βαλω ενα ακομα ρουτερ ασυρματο .το οποιο εχει 4 ports και ενα port wan.και κανω ενα αλλο δυκτιο με αλλο dhcp βεβαια και δικτυο 192.168.2.0 και επισης και wifi με αλλο ονομα και αλλο καναλι.

και το συνδεσω απο το δευτερο ασυρματο ρουτερ απο την θυρα wan που εχει σε μια θυρα lan του πρωτου modemrouter του οτε.

θα παρει ιντερνετ?αυτοματα?δλδ να φευγουν ολα απο το 192.168.2.0/24 gateway στο 192.168.1.0/24/

λογικα επειδη ειναι ρουτερ και ειναι στην θυρα wan κουμπωμενο θα παρει μονο του το gateway?

Δημοσ.

Eιναι λιγο ακαταλαβιστικο αυτο που γραφεις και εσυ μαλλον θες να εχεις 2 λαν δικτυα για λογους ασφαλειας ή αλλης πρακτικης. 

Δε το εχω δοκιμασει αλλα δε παιζει αυτο που λες. δε μπορεις να το συνδεσεις στη wan και να κανεις ολα αυτα που λες με 2 dhcp servers. Ο καθε dhcp server θα σου δινει αλλο gateway. Eκτος και αν στο δευτερο χ.χ.1.0/24, σου επιτρεπει το μηχανημα σου να του δωσεις gateway το 2.1. Δυσκολο το βλεπω. Αλλα αν γινεται σε λαν το συνδεεις.

θες πιο εξελιγμενα μηχανηματα

Αυτο που σου δειχνω στη φωτο θες να κανεις ενα δικτυο 192.168.1.0/24 και αλλο ενα 10.χ.χ.χ ας πουμε?

Το κανω στο μικροτικ αυτο.

Οπως και να εχει και να μπορεσεις τα 2 αυτα δικτυα δεν ειναι isolated και με ενα port scanner στα βρισκουν ευκολα.

post-224813-0-25005800-1495037179_thumb.jpg

Δημοσ.

Προσωπικά το δικό μου ASUS Router όπως το είχα στην αρχή, είχε δικό του DHCP για wifi&ethernet, και ήταν DHCP client στον άλλον (του modem/router) σε άλλο υποδίκτυο.

Δημοσ.

@localy, γίνεται όπως το θέλεις. Με κανονικό ασύρματο router. Φυσικά χρειάζονται κάποιες ρυθμίσεις και δεν γίνονται αυτόματα όλα.

@rfc, γίνεται βρε. Κάπου έχεις μπερδευτεί.

Έχει ένα DSL router κανονικά στην γραμμή να δουλεύει σε δίκτυο 192.168.1.1. Από μία θύρα LAN θα δώσει σύνδεση σε άλλο ασύρματο router στην WAN θύρα αυτού.

Το 2ο router θα έχει WAN ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο με το πρώτο, αλλά ξεχωριστό υποδίκτυο στο δικό του (192.168.2.0). Φυσικά με δικό του DHCP, NAT, WiFi κλπ. Απλά θα σε αυτό θα έχει διπλό ΝΑΤ, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

Όσα router θέλει και με διαφορετικό υποδίκτυο το καθένα, μπορεί να βάλει πίσω από το 1ο.

Εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα σωστά, όσες φορές κι αν το διάβασα.

Δημοσ.

βρε κουκε εχει μια adsl kai 2 dhcp. Δε λεω οτι δε μπορει να συνδεθουν και να παιξουν μεταξυ τους. Ο δευτερος dhcp δε θα δουλευει και σε οσους δινει pool δε θα βγαινουν ιντερνετ.

Επειδη δε το εχω δοκιμασει αυτο το σεταπ δε μπορω να ειμαι σιγουρος. Το θεμα ειναι οτι σιγουρα παιζουν να συνδεθουν σε αυτο ειμαστε οκ. Ο δευτερος dhcp ειναι το κολλημα. Αν περναει απο τη wan.............

Αν εσυ εισαι σιγουρος οτι θα παιξει, τοτε ας το κανει να μας πει και μας αν πετυχε. το διπλο νατ οντως δεν ειναι θεμα.

Δημοσ.

Μα δεν έχει 2 DHCP στο ίδιο υποδίκτυο (του DSL), αλλά από έναν στο καθένα. Ο ένας μοιράζει διευθύνσεις στο δίκτυο 192.168.1.0 και ο άλλος στο 192.168.2.0. Πρόκειται για 2 εντελώς ξεχωριστά δίκτυα, που απλά το ένα χρησιμοποιεί ως Gateway το άλλο. Θέλει να κάνει κάτι σαν αυτό.

Π.χ. στο Mikrotik δεν μπορείς να έχεις 2 interfaces σε διαφορετικό υποδίκτυο και το καθένα με τον δικό του DHCP;

Εδώ τα interfaces είναι οι 2 routers.

Δημοσ.

Ενταξει ξεκολλησα τωρα λιγο επειδη το μυαλο μου χτες ηταν αλλου. Ναι δουλευει αυτο ετσι.

Η μονη ενσταση που εχω ειναι οτι αυτο το setup ειναι λιγο τραγικο σαν συλληψη ειδικα με τα ρουτερ των providers. Σκεψου οτι αυτοι που θα συνδεονται στο wan ρουτερ θα παιρνανε απο διπλο routing. Τουλαχιστον στο wan ας κλεισει το firewall.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ακριβως αυτό που λει ο jkoukos...εχω ένα μοντεμ ρουτερ τις φορθνετ από την μια μερια με το δικο του lan και dhcp και nat σε 192.168.1.0/24 και από την άλλη ένα καλωδιο φευγει και παει στην θυρα wan ενός xiaomi  wireless ρουτερ και εχει και δυο lan ports για switch στο οποιο κουμπωνω 2 pc με δικο τους βεβαια dhcp  nat στο 10.0.0.1 και wifi.

απλα στο configuration της wan θυρας εχω βαλει static ip αντι για pope και dhcp μια στατικη και default gateway από τον πρωτο dhcp σερβερ και επισης είναι και εκτος dhcp pool.

όλα οκ απλα βλεπω ότι εχει μεγαλη καθυστερηση στην μεταφορα αρχειων από το δευτερο ρουτερ προς το πρωτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...