Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.

Λοιπόν το ίδιο θέμα το είχα ανοίξει πάρα πολύ παλιά ,άλλα το παράτησα γιατί δεν έβρισκα την λύση και είχα ξενερώσει(τότε έπαιζα και σε κονσόλα,όποτε δεν με ένοιαζε και πολύ).

Λοιπόν στο ψητό τώρα.
Το σύστημα μου είναι αρκετά παλιό(αν και θα πάω σε αναβάθμιση στο μέλλον)όταν υπάρχει το κατάλληλο budget :P
Αποτελείται από έναν core2duo 2.93 ghz e7500

gpu: nvidia gts250 1gb

ram:ddr2 4gb adata

Board:Asus p5q-e

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω  είναι πως όταν παίζω παιχνίδια(τα παλιά βεβαία) μετά από λίγη ώρα το pc κλείνει απότομα και μετά από 2-3 δευτερόλεπτα ανοίγει ξανά.

Έκανα κάποια τεστ με το OCCT και όταν τεσταρα κάρτα γραφικών, είχε πάει μέχρι τους 100-105 βαθμούς άλλα το pc δεν έκλεισε.
Μέτα έκανα το τεστ στο τροφοδοτικό και όταν έβαλα την επιλογή full screen να το τρέξει το τεστ,μετά από λίγη ώρα και αφού gpu είχε φτάσει πάλι στην ίδια θερμοκρασία το pc έσβησε.

Το τεστ το έκανα 4 φόρες και στην gpu και στο psu και το pc πάντα έκλεινε στο τεστ του τροφοδοτικού.
Και θυμάμαι παλιά που είχα ρωτήσει ξανά μου είχατε πει πως παίζει να φταίει το τροφοδοτικό.

Και ήθελα να σας ξαναρωτήσω για σιγουριά αν όντως φταίει το τροφοδοτικό.
Γιατί μου φαίνεται και περίεργο που η κάρτα γραφικών φτάνει και τόσο υψηλά σε θερμοκρασία στο τεστ,ενώ ο cpu παίζει στους 60-70.

Ξέρετε τι συμβαίνει?

Γενικά έτσι και αλλιώς θα πάρω άλλο τροφοδοτικό γιατί θα το χρειαστώ στο μελλοντικό pc που θα στίσω.
Α και κάτι άλλο,δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο έχω γενικά υψηλές θερμοκρασίες στο pc και όταν δεν κάνει τίποτα.

Δηλαδή στους 40 βαθμούς περίπου cpu,mobo

και 50 βαθμούς περίπου gpu.

Ευχαριστώ πολύ :D

Δημοσ.

Τα εχω κάνει όλα αυτά.

Το κουτί που εχω είναι το phanteks p400.

Και του εχω δύο ανεμιστήρες μπροστά που βάζουν αερα ,εναν που ειχε το κουτι 120αρι και εναν corsair 140αρι.

Άλλον έναν corsair 140αρι στο επανω μέρος του κουτιού που βγάζει αέρα και αλλον εναν 120αρι στο πίσω μέρος απο αυτους που ειχε το κουτι οταν αγόρασα.

Το ίδιο θεμα ειχα και με το προηγούμενο κουτί που είχα.

Τωρα κανω και εναν τεστ με ανοιχτό το πλαϊνό καπάκι να δω αν θα κλείσει.

Δημοσ.

Για βγάλε μια φωτογραφία την κάρτα να δούμε τι ψύκτρα είναι.

Μάλλον έχει πιάσει τρίχες μέσα η ψύκτρα.

Δημοσ.

Η ψηκτρα είναι καθαρότατη :P

https://drive.google.com/file/d/0B5Y53owCwoITYU9RN1ZReHJZakk/view?usp=drivesdk

Τωρα,έγινε βλακεία.

Εκανα το τεστ με ανοιχτό το πορτάκι και παλι έκλεισε αλλα τωρα δεν ανοίγει καθόλου.

Παει να παρει μπρος και ουτε καν γυρνανε τα fans.

Τωρα τον άφησα να κρυώσει.

Δημοσ.

Ξικίνα μία μία τις δοκιμές και άσε τα τεστ. Όταν σου σβήνει στα παιχνίδια τι περιμένεις να κάνει με το OCCT?

Δοκιμάζεις άλλο τροφοδοτικό και άλλη κάρτα γραφικών. Βρες από κάποιον φίλος σου. Αν ανοίξει δες θερμοκρασίες σε IDLE.

Ανέφερε και ποιο τροφοδοτικό έχεις και πόσα χρόνια.

Κάνε αυτά και βλέπουμε. 

Δημοσ.

Update.

Αποσυνδεσα τα 6πινα απο την καρτα γραφικών και το pc ανοίγει.

Αλλα δεν εχω εικόνα(λογικό) και ακούγεται ενα συνεχόμενο μπιμ απο την μητρική,θα τσεκάρω manual να δω τι σημαίνει.

Δημοσ.

Ξικίνα μία μία τις δοκιμές και άσε τα τεστ. Όταν σου σβήνει στα παιχνίδια τι περιμένεις να κάνει με το OCCT?

Δοκιμάζεις άλλο τροφοδοτικό και άλλη κάρτα γραφικών. Βρες από κάποιον φίλος σου. Αν ανοίξει δες θερμοκρασίες σε IDLE.

Ανέφερε και ποιο τροφοδοτικό έχεις και πόσα χρόνια.

Κάνε αυτά και βλέπουμε.

Παλια που ειχα ανοίξει ξανα το ίδιο θεμα μου είχε πει ενα παιδί να καν τεστ με το occt για να δω αν εχει θέμα το psu.

Ποιο παλιά δεν ειχα τετοια θεματα με θερμοκρασίες και παλι μ έκλεινε,αλλα οταν ειχα ανοιχτό το πλαϊνό καπακι για δοκιμή δεν έκλεινε.

Σημερα πο ειπα να κανω το τεστ με ανοιχτό καπάκι εκλεισε και τωρα δεν ανοίγει καθόλου.

Κάηκε η κάρτα, λογικό. Θα στο έλεγα να μην το ανοίγεις αλλά δεν σε πρόλαβα.

Οχι ρε φίλε σοβαρά,ειναι σίγουρο? :/

Δημοσ.

Σχεδόν σίγουρα. Τι περίμενες ρε φίλε με 100+ βαθμούς? Εξάλλου 15 ευρώ έκανε η κάρτα.

Έχεις να προτείνεις καμοια κάρτα γραφικών γυρο στα 60 ευρο που να ειναι συμβατή με το σύστημα μου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...