shiblyx Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι εδω και καιρό να μάθω κάποια γλώσσα προγραμματισμού. Από ότι έχω ψάξει η C++ φαίνεται αρκετά βασική και θα ήθελα να ασχοληθώ. Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα ούτε και πολλά χρήματα για να κάνω μαθήματα. Τι άλλοι τρόποι υπάρχουν για να μάθει κάποιος? Ευχαριστώ!
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι εδω και καιρό να μάθω κάποια γλώσσα προγραμματισμού. Από ότι έχω ψάξει η C++ φαίνεται αρκετά βασική και θα ήθελα να ασχοληθώ. Το θέμα είναι ότι δεν έχω ιδέα ούτε και πολλά χρήματα για να κάνω μαθήματα. Τι άλλοι τρόποι υπάρχουν για να μάθει κάποιος? Ευχαριστώ! Μπορείς να βρεις online μαθήματα εύκολα https://mva.microsoft.com/en-US/training-courses/c-a-general-purpose-language-and-library-jump-start-8251 αν και προσωπικά για τα ερασιτεχνικά προγράμματα που φτιάχνω έχω μάθει C# που μου φάνηκε πολύ πιο βολική. edit : Σε περίπτωση που θελήσεις να δοκιμάσεις C# και έχεις παλιό μηχάνημα και θέλεις να αποφύγεις να κατεβάσεις το visual studio, μπορείς να ξεκινήσεις και με έναν editor που λέγεται sharpdevelop. Έχει και portable έκδοση στο site τους που είναι μόλις 16mb. Δεν έχει μεν τις δυνατότητες του visual studio αλλά μπορείς να το σετάρεις σε μερικά δευτερόλεπτα και να πάρεις μια γεύση της γλώσσας. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2017 από Επισκέπτης
Moderators Kercyn Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Ξεκίνα με καμιά python, όχι C++. Και με C# ή Java υποθέτω θα μπορούσες να ξεκινήσεις. 1
GReaperEx Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Κι εγώ είχα ξεκινήσει με C++, αλλά είχα υπόβαθρο σε θεωρία και λίγη BASIC, οπότε δε μπορώ να τη προτείνω... Αν θες κάτι πιο απλό κάνε C( insert shameless blug here ). Για κάτι πιο σύγχρονο, κάνε Lua ή Python. Παντού στο ίντερνετ υπάρχουν καλά tutorials προγραμματισμού, αρκεί να ψάξεις λίγο και να ξέρεις αγγλικά( σχεδόν όλο το υλικό είναι στα αγγλικά ).
shiblyx Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Για κάποιον δλδ που δεν έχει καθόλου γνώσεις προγραμματισμού, Είναι προτιμότερο να μάθει C# αντί για C++? Αγγλικά δόξα το Θεό ξέρω αρκετά καλά.
GReaperEx Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Η C# είναι ουσιαστικά η Java των Windows, οπότε θα μπορούσες να μάθεις κατευθείαν Java και τα προγράμματα σου θα έτρεχαν σχεδόν παντού. Όχι, όλες αυτές οι γενικές γλώσσες (Java, C, C++, C#) είναι πολύ χρήσιμες αλλά και περίπλοκες. Αν θες ταυτόχρονα να μάθεις πώς να προγραμματίζεις, καλό θα ήταν να αρχίσεις με κάτι πιο απλό, όπως Lua, Python, BASIC( Small BASIC πχ ) ή ακόμα και το εξώγαμο της Pascal με την ελλάδα, τη ΓΛΩΣΣΑ.
Moderators Kercyn Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Κι εγώ είχα ξεκινήσει με C++, αλλά είχα υπόβαθρο σε θεωρία και λίγη BASIC, οπότε δε μπορώ να τη προτείνω... Αν θες κάτι πιο απλό κάνε C( insert shameless blug here ). Για κάτι πιο σύγχρονο, κάνε Lua ή Python. Παντού στο ίντερνετ υπάρχουν καλά tutorials προγραμματισμού, αρκεί να ψάξεις λίγο και να ξέρεις αγγλικά( σχεδόν όλο το υλικό είναι στα αγγλικά ). απλή != εύκολη
GReaperEx Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 απλή != εύκολη Μπορεί, δε ξέρω πώς το σκέφτεται ο καθένας, αλλά για εμένα απλή == εύκολη
Moderators Kercyn Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Άρα η assembly είναι η πιο εύκολη γλώσσα. Got it.
shiblyx Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Για εκμάθηση java έχετε να προτείνετε κάποιοι site/tutorial ή να googlαρω απλά; Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
GReaperEx Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Άρα η assembly είναι η πιο εύκολη γλώσσα. Got it. Θεωρείς την "assembly" απλή?! Όντας κάποιος που έχει κάνει προγραμματισμό λειτουργικών συστημάτων και reverse engineering, σου λέω ότι μόνο απλή δεν είναι... Για εκμάθηση java έχετε να προτείνετε κάποιοι site/tutorial ή να googlαρω απλά; Βεβαίως, κάνε το δικό σου ψάξιμο αν θες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μάθεις, από βίντεο μέχρι άρθρα και έτοιμα προγράμματα. Θα πρότεινα το site της oracle αλλά τα tutorials εκεί είναι λίγο δύσκολο να τα ακολουθήσεις. Βρες ότι νομίζεις εσύ ότι καταλαβαίνεις καλύτερα και παρακολούθησε το. Το σημαντικό όμως είναι να μη τα κοιτάς απλά αλλά να χρησιμοποιείς τις γνώσεις για να κάνεις πρακτική. 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Moderators Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Θεωρείς την "assembly" απλή?! Όντας κάποιος που έχει κάνει προγραμματισμό λειτουργικών συστημάτων και reverse engineering, σου λέω ότι μόνο απλή δεν είναι... Προφανώς και η "assembly" είναι απλή. Σου δίνει τα απολύτως απαραίτητα και τίποτα παραπάνω. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι εύκολο να κάνεις οτιδήποτε, αλλά η γλώσσα ως γλώσσα είναι απλή.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Ένας από τους λόγους που προτίμησα ως αρχάριος την c# είναι ότι βρίσκεις εύκολα και γρήγορα στο ιντερνετ συγκεκριμένες απαντήσεις για να κάνεις πιο σύνθετα πράγματα όταν μάθεις τα βασικά της γλώσσας. Πχ, θέλεις να πεταχτεί ένα notification αύριο στις 10:30 στο notification center των windows 10 με το τάδε μήνυμα ή θέλεις να ακυρώσεις ένα notification που είχες καταχωρήσει για αύριο. Θες να κατεβάσεις μια φώτο στο pc και να την κάνεις wallpaper. Θέλεις να βγαίνει ένας χάρτης στην εφαρμογή σου και με ένα κλικ να παίρνεις τις συντεταγμένες από το σημείο που έκανες κλικ. Με 5 λεπτά ψάξιμο έχεις τις απαντήσεις να το κάνεις με δυο γραμμές κώδικα. Και άσχετος να είσαι όπως εγώ στα της σύνταξης γι αυτό το συγκεκριμένο API θα σε "καθοδηγήσει" το visual studio. Οπότε μπορώ να φτιάχνω πράγματα σε σύντομο διάστημα που αρχικά μου φαίνονταν βουνό.
k33theod Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Απλό ή εύκολο, είναι το εύκολο απλό;, το απλό είναι εύκολο;, είναι παιχνίδια με λέξεις. Το θέμα είναι τι είναι απλό = κάτι που δεν είναι πολύπλόκο (αποτελείται από λίγα στοιχεία) Τι είναι εύκολο = κάτι που δεν θέλει μεγάλη προσπάθεια. και η κάθε λέξη παίρνει πολύ ανάλυση Γιατί για εμένα είναι απλό κάτι που για κάποιον είναι πολύπλοκο; και για κάποιον είναι εύκολο κάτι που για μένα είναι δύσκολο; Για μένα η οθόνη του υπολογιστή είναι κάτι απλό μία οθόνη τίποτε άλλο. Για έναν τεχνικο είναι πιο πολύπλοκό Για την Dell είναι μια ολόκληρη επιστήμη με hardware και software και τρέχα γύρευε 2
solarpower Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 1) https://www.tiobe.com/tiobe-index/ Εδώ φαίνονται οι γλώσσες που "τραβάνε". 2) Αντί να ξεκινήσεις με μια γλώσσα, ξεκίνα με ένα βιβλίο για αλγόριθμους ή ρίξε μια ματιά εδώ: http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSB102/536/3538,14536/index1_1.html Αν δεν σου αρέσει αυτό που διαβάζεις, ξεκίνα για κάτι άλλο, άσε το προγραμματισμό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα