Προς το περιεχόμενο

Ερωτησεις για αγορα πρωτης μηχανης 125cc (Εφορια και Ασφαλεια))

TheRammer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον , ειμαι 18 χρονων και θελω να παρω μια μηχανη . Συγκεκριμενα θελω μια τσοπερ του 125 κυβικων με συμπλεκτη ( μοντελο του 2001 , ειναι γυρω στα 400 ευρω μεταχειρισμενη ) . Εχω παρει ηδη το διπλωμα Α1 και εχω μερικες ερωτησεις οσο αφορα την αγορα . Πρωτον , τι πρεπει να δηλωσω στην εφορια ? εχω διαβασει οτι κατω απο μερικα κυβικα δεν δηλωνω τιποτα αλλα καποιοι μου λενε οτι πρεπει να την δηλωσω και δεν ειμαι σιγουρος τι παιζει . Με μπερδευει λιγο το θεμα γιατι δεν εχω εισοδημα και σκοπευω να την πληρωσω με κατι οικονομιες που εχω μαζεμενες στην ακρη και δεν ξερω πως ακριβως θα δικαιολογησω την αγορα στην φορολογικη δηλωση ( εφ'οσον χρειαστει να κανω μια ) . Δευτερον , τι παιζει με την ασφαλεια ? Ειναι υποχτεωτικο να την ασφαλισω ? αν ναι πως το κανω και ποσο περιπου θα μου στοιχισει?

Αυτα . αν εχετε καμια συμβουλη πανω στο θεμα πειτε ελευθερα

Ευχαριστω για τον χρονο σας

peace B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην εφορεία δηλώνεις μονο την αγορά, τωρα αν την καλύπτεις δεν την καλύπτεις θα ρωτήσεις λογιστή, ασφάλεια σαφώς και ειναι υποχρεωτική όπως και τα τέλη, ασφάλεια ενα 160αρι τον χρόνο, δεν ειμαι και σίγουρος λογω νεου οδηγου

τι 160€, για 125cc; μη τρελαθούμε.

160€/ χρόνο δίνω για το αυτοκίνητο και για το μηχανάκι 70€/χρόνο

Που το βρηκες πες μας και εμας

οταν το παρεις το μηχανακι θα κανετε απο μια υπευθηνη δηλωση εσυ και ο πωλητης (εσυ οτι αγορασες απο τον ταδε το ταδε μηχανακι στο ταδε ποσο και αυτος οτι πουλησε το ταδε μηχανακι στο ταδε ποσο σε εσενα) σε αυτη την δηλωση θα βαλεται το ποσο αγορας (δεν χρειαζεται να βαλετε το κανονικο ποσο αφου μιλαμε για παλιο μηχανακι βαλτε 150 - 200ε. τις δηλωσεις αυτες τις ανταλαζετε μεταξυ σας και τη δινει ο καθενας στο λογιστη του. δεν θα εχεις καννενα θεμα με εφορεια κτλ.

στην ασφαλεια οπωσδηποτε να βαλεις οδικη βοηθεια 

τα τελη για την μεταβιβαση ειναι περιπου 30ε (παραβολο μεταβιβασης και αδειας απο την τραπεζα)

η διαδικασια γινεται είτε στο συγκοινωνιων ειτε στο κεπ

το μηχανακι τι ειναι? 

οταν το παρεις το μηχανακι θα κανετε απο μια υπευθηνη δηλωση εσυ και ο πωλητης (εσυ οτι αγορασες απο τον ταδε το ταδε μηχανακι στο ταδε ποσο και αυτος οτι πουλησε το ταδε μηχανακι στο ταδε ποσο σε εσενα) σε αυτη την δηλωση θα βαλεται το ποσο αγορας (δεν χρειαζεται να βαλετε το κανονικο ποσο αφου μιλαμε για παλιο μηχανακι βαλτε 150 - 200ε. τις δηλωσεις αυτες τις ανταλαζετε μεταξυ σας και τη δινει ο καθενας στο λογιστη του. δεν θα εχεις καννενα θεμα με εφορεια κτλ.

στην ασφαλεια οπωσδηποτε να βαλεις οδικη βοηθεια 

τα τελη για την μεταβιβαση ειναι περιπου 30ε (παραβολο μεταβιβασης και αδειας απο την τραπεζα)

η διαδικασια γινεται είτε στο συγκοινωνιων ειτε στο κεπ

το μηχανακι τι ειναι? 

Daelim Daystar λεγεται Black_Right.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...