Sapounos Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Καλησπερα. Προσφατα εκανα μια μικρη αναβαθμιση στον επεξεργαστη μου. Ειχα i7 920 και αγορασα εναν Xeon x5650. Η motherboard μου ειναι η asus p6t deluxe. Εχει το τελευταιο BIOS περασμενο μεσα ομως οταν εβαλα τον επεξεργαστη δεν μου αναγνωρισε ολη τη RAM. Εχω 12gb (6χ2) και με τα χιλια ζορια μου αναγνωρισε τα 8gb. Υπαρχει κατι στις ρυθμισεις που μου διαφευγει? Κατι διαβασα που το εψαξα για το MCH οτι πρεπει να αλλαξω αλλα δεν καταλαβα τι ειναι και επισης αυτο που παρατηρησα ειναι οτι δεν μου αναγνωριζεται η μνημη στα 2 μεσαια dimm. Στο Speccy Βλεπει και τα 6 DIMM μου λεει οτι εχει 12GB RAM αλλα σαν pysical Memory παλι 8gb μου εχει. Εχω φαει ωρες και εχω κανει παρα πολλους συνδιασμους στις μνημες μου αλλα δεν μπορω να καταφερω τιποτα. Υπαρχει καποιος που ξερει?
jgeorgiou Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 πρέπει να είναι ασυμβατότητα με τα συγκεκριμένα ντιμακια. δοκίμασες άλλα να δεις αν ανεβαίνεις πάνω από τα 8?
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Μιας που αλλαξες επεξεργαστη, τσεκαρε στο σοκετ της μητρικης: για bent pins! (Δυστυχως συχνα) η αιτια για τις μνημες, θα μπορουσε να ειναι (και) αυτη, οπως: 2
Sapounos Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 υπαρχου οντως στραβωμενα Pin. δεν ξερω γιατι και πως. υπαρχει περιπτωση να στραβωνουν απλα απο θερμοκρασια? Υπαρχει περιπτωση αν τα ισιωσω να φτιαξει? 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Ειδες, που σου βρηκα την αιτια, με την μια-πρωτη? Γιατι, και πως?Κατα πασα πιθανοτητα -& εφοσον πριν δεν ειχες προβλημα- κατα τηναναβαθμιση-αλλαγη του επεξεργαστη εχμ τα εστειλες ψιλοαδιαβαστα!Ναι θα μπορουσαν να ισιωσουν, και ναι θα μπορουσε ετσι να φτιαξει.Μα το ερωτημα θα επρεπε να ειναι: μπορεις να το κανεις σωστα εσυ?Περα απο "εγωισμους', εαν "δεν το εχεις", καλυτερα καθολου να μην! 2
Sapounos Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Ειχα κανει μια βλακεια πριν απο 4 χρονια και ειχα στραβωσει μερικα αλλα τα ξανισιωσα με καρφιτσα και δουλευε κανονικα. Απο τοτε μεχρι σημερα δεν ειχα ξαναβγαλει το cpu απο το socket. Τα ειδα στραβωμενα αλλα ειπα αφου επαιζε ετσι δεν θα τα πειραξω. Θα κατσω να τα ισιωσω λοιπον παλι με καρφιτσα και ελπιζω να φτιαξει. Το θεμα ειναι οτι οταν εβγαλα το CPU το παλιο απο μεσα ειδα περισσοτερα στραβωμενα απο οτι θυμαμαι. Αυτο με την θερμοκρασια υπαρχει περιπτωση να ισχυει? 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Αν σε παρηγορει(..!) εχω υποψιν μου τουλαχιστον 2 φορες, που συνεβη σε αναβαθμισηπου εγινε κανονικα σε καταστηματα υπολογιστων, απο τους εκει τεχνικους τους παντοτε -α και μετα, στην αρχη εκαναν "το κοροιδο"(!), ενω κατοπιν κατηγορησαν...τον χρηστη(!!) 1
Sapounos Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Λοιπον θα κατσω να ισιωσω τα Pinακια και θα γραψω παλι εδω τα αποτελεσματα. Ευχαριστω για την βοηθεια.! 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Αν γινοταν αυτο με τη θερμοκρασια, καπως τοσα χρονια θα ειχε αποκαλυφθεικαι ως συνεπεια του, θα την ειχαν "σκισει" την Intel για αποζημιωσεις σιγουρα Πρεπει να ευθυνεται η τοποθετηση, κι ενδεχομενως το cooler (ποιο ειναι, πωςμπαινει, πως πιεζει, ποσο ζυγιζει = υπαρχουν αρκετα πιθανολογικα δεδομενα) 1
Sapounos Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Τα pin τα ειχα στραβωσει πριν 4 χρονια οπως προειπα επειδη ειχα τη φαεινη ιδεα να βγαλω τον επεξεργαστη απο το socket και να ψεκασω με αερα να φυγει η σκονη με ενα κομπρεσερ που εχω. παλι καλα που στραβωσαν 2-3 και οχι ολα. Εκατσα τοτε, τα ισιωσα και ολα καλα. Σημερα λοιπον εκανα την ιδια δουλεια. Ξαναισιωσα τα Pin με μια καρφιτσα και τον φακο απο το κινητο μου. (μου βγηκαν τα ματια) και τωρα πλεον μου βλεπει και τα 12GB που εχω στον υπολογιστη! Ευχαριστω για την βοηθεια και παλι. Αν δεν ησουν εσυ δεν νομιζω να ειχα το θαρρος να τα ξαναισιωσω αλλα με βεβαιωσες οτι ειναι απο αυτο. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Το λογικοτερο ηταν να ειναι αυτο, γιατι ακριβως αυτο, δηλαδη τον επεξεργαστη σου αλλαξες Δυστυχως ακομη και κατι οχι θεωρουμενο "επικινδυνο", μπορει να εχει τετοια αποτελεσματα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα