IKARIWTHS Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Καλησπέρα παιδιά ,εχω έναν υπολογιστή στο γραφείο ,επειδη έχει κάποιες εφαρμογές που δε μπορώ να ξανά εγκατασιησω αλλα και δουλεια αρκετών χρονων ,τραβηξα ένα virtual machine image την εγκατάσταση,με λίγα λογια μπορώ να τρέξω πλέον μέσω του λογισμικού της oracle το virtualbox από οποιονδήποτε υπολογιστή τα windows μου.το πρόβλημα είναι ότι πλέον το virtualbox μου ζήτησε serial number ενώ τα windows είναι νόμιμα . Καταλαβαίνω ότι το κλειδι λογικά είναι συνδεδεμένο με κάποιο κομμάτι hardware ,οποτε χρειάζομαι καινουριο κλειδι .η ερώτηση είναι αν αγοράσω καινουριο κλειδι κατά ποσο θα δουλέψει σωστά η αν θα χρειάζομαι να αγοράζω καινουριο οποτε χρησιμοποιώ το image σε άλλον υπολογιστή
Dracus Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Τα retail keys των Windows 10 είναι συνδεδεμένα στο Windows Account, αν υπάρχει κάποιος. Αλλιώς, τα χρησιμοποιείς σε όποιο μηχάνημα θες, αρκεί να είναι εγκατεστημένα μία φορά, σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης. Τα δε OEM δυστυχώς, είναι συνδεδεμένα με το σειριακό της μητρικής (αν δεν απατώμαι) και για να τα ξαναχρησιμοποιήσεις, θα πρέπει να επιστρατεύσεις μέσα/μεθόδους τα οποία ανήκουν σε γκρίζα περιοχή και δεν νομίζω να γίνεται να συζητηθούν στο φόρουμ. (όχι, δεν μιλώ για σπαστήρια, αλλά και πάλι δεν είναι θεμιτά μέσα)
IKARIWTHS Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Ευχαριστώ για την απάντηση ,οποτε αν αγοράσω έναν retail serial number για τα windows 10 και το βάλω στο virtual machine ,θα μπορώ να το χειριζομαιι σα να είναι κανονικός υπολογιστής?ακόμα και αν αλλάξω έκδοση του virtualbox η ακόμα και αν το τρέξω σε άλλο σύστημα?
White_Cat Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Φίλε Ικαριώτη, Το να βρεις πιο είναι το κλειδί σε μια έκδοση Windows η οποία έχει εγκατασταθεί νόμιμα, είναι νομίζω σχετικά εύκολο. Το κλειδί που αναζητάμε είναι αποθηκευμένο μέσα στο μητρώο των Windows. Μόνο που είναι κρυπτογραφημένο. Αρκεί να πάμε λοιπόν να διαβάσουμε εκείνη την κρυπτογραφημένη τιμή, μετά να την αποκρυπτογραφήσουμε και στο τέλος να εμφανίσουμε ένα απλό Message box που να επιστρέφει το ζητούμενο κλειδί. Εγώ το μηχανισμό κρυπτογράφησης δεν τον ήξερα, το βρήκα σε κάτι τεχνικά forum. Κάνεις απλά copy-paste τον παρακάτω κώδικα στο notepad των Windows και τον αποθηκεύεις σ' ένα αρχείο που έχει επέκταση .vbs (επειδή είναι script της Visual Basic). Set WshShell = CreateObject("WScript.Shell")MsgBox ConvertToKey(WshShell.RegRead("HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\DigitalProductId"))Function ConvertToKey(Key)Const KeyOffset = 52i = 28Chars = "BCDFGHJKMPQRTVWXY2346789"DoCur = 0x = 14DoCur = Cur * 256Cur = Key(x + KeyOffset) + CurKey(x + KeyOffset) = (Cur \ 24) And 255Cur = Cur Mod 24x = x -1Loop While x >= 0i = i -1KeyOutput = Mid(Chars, Cur + 1, 1) & KeyOutputIf (((29 - i) Mod 6) = 0) And (i <> -1) Theni = i -1KeyOutput = "-" & KeyOutputEnd IfLoop While i >= 0ConvertToKey = KeyOutputEnd Function Τώρα απλά τρέχεις αυτό το script με διπλό click και ιδού ! Προσωπικά το δοκίμασα και δούλεψε στα Windows 7 τα οποία έχω. Για μεταγενέστερες εκδόσεις δεν κόβω το λαιμό μου ότι θα δουλέψει, αλλά κάνε μια δοκιμή, δεν χάνεις τίποτα. Αυτό το λέω γιατί απλά διαβάζει μια τιμή μέσα από το μητρώο των Windows, δεν αλλοιώνει τίποτα. Ελπίζω λίγο να βοήθησα, Ο Άσπρος Γάτος 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα