Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τσιγκουνιές ? Δεν καταλαβαίνω.

Προσωπικα θεωρώ έως και λιγάκι μαρκετινίστικο το όλο σκηνικό που γίνεται με τα τροφοδοτικά και την υπεραξία που δίνεται στο efficiency σε πολλές περιπτώσεις.

Είπαμε να πάρουμε ένα καλό τροφοδοτικό αλλά μην καταλήξουμε να δίνουμε τρελά ποσά.

Θυμάμαι εμένα σαν πρώτο θύμα, που το 2008 είχα σκάσει 250+€ για ένα ENERMAX GALAXY 850Watt  και στην τελική τροφοδοτούσα εναν E6600 και μια ATI x1650 .... απλά πιστεύοντας πως έτσι θα είχα διάρκεια....

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τσιγκουνιες σε τροφοδοτικο δεν πρεπει .Ειναι η μηχανη του συστηματος

Την τσιγγουνιά που την είδες; Το "όσο πιο μεγάλο, τόσο καλύτερο" δεν ισχύει.

Παίζει ρόλο και το τι τροφοδοτικό παίρνεις. 

To thermaltake Smart SE 530 πχ που έβαλε ο adtakhs πιο πάνω το έχω κ εγώ για το σύστημα της υπογραφής μου.

Δημοσ.

MariosTW αν εχεις σκοπο να αγορασεις συντομα οθονη, αν παιζεις κυριως strategy & 3d person games καλυτερα να κοιταξεις για ultra wide σαν την LG 29UM68P με μια δοκιμασμενη 480 8gb ή με RX 580 απο eu για πιο φθηνα.

Ετσι θα αναβαθμισεις και σε αναλυση/real estate,Hz θα προσθεσεις freesync αλλα θα χεις και καλυτερη εμπειρια σε αυτα..Αν ξαναπας πχ σε 1080p δεν θα ειναι τοσο καλη αλλαγη.

Δε λεω,καλο ειναι το βαρος προς τη καρτα γραφικων αλλα να κοιτατε και την ισορροπια γιατι το να δωσεις 270-300ε για καρτα και πολυ λιγοτερα για οθονη δεν ειναι και η πιο ισορροπημενη και ενδεδειγμενη κινηση.Η καλη οθονη δε χανει ευκολα την αξια της και σου μενει περισσοτερο καιρο απο τη καρτα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σωστος ο mill στα 1300 χωράει και η 29um68. Αν δεν τα έχεις πας στις άλλες δεν είναι μόνο η ανάλυση είναι περισσότερες ίντσες νεότερο πάνελ κλπ.

Δημοσ.

MariosTW αν εχεις σκοπο να αγορασεις συντομα οθονη, αν παιζεις κυριως strategy & 3d person games καλυτερα να κοιταξεις για ultra wide σαν την LG 29UM68P με μια δοκιμασμενη 480 8gb ή με RX 580 απο eu για πιο φθηνα.

Ετσι θα αναβαθμισεις και σε αναλυση/real estate,Hz θα προσθεσεις freesync αλλα θα χεις και καλυτερη εμπειρια σε αυτα..Αν ξαναπας πχ σε 1080p δεν θα ειναι τοσο καλη αλλαγη.

Δε λεω,καλο ειναι το βαρος προς τη καρτα γραφικων αλλα να κοιτατε και την ισορροπια γιατι το να δωσεις 270-300ε για καρτα και πολυ λιγοτερα για οθονη δεν ειναι και η πιο ισορροπημενη και ενδεδειγμενη κινηση.Η καλη οθονη δε χανει ευκολα την αξια της και σου μενει περισσοτερο καιρο απο τη καρτα.

φιλε μου η συγκεκριμενη καρτα γραφικων(580) θα μπορει να ανταπεξελθει σε ultrawide monitor?Εννοω να παιζω ικανοποιητικα 50-60 fps .

ποια ειναι η διαφορα μιας ultrawide με μια απλη σε ιδιες ιντζες;Το ξερω οτι ρωταω πολλα γενικα αλλα περα απο το να αγορασω pc προσπαθω και να μαθω πραγματα για κατι που γουσταρω και μιας και εχω βρει ενα σωρο τζιμανια εδω μεσα ..:)

Δημοσ.

Λοιπόν, ας πω και εγώ κάποια πράγματα.

Πρώτα απ όλα θα ήθελα να ρωτήσω για πόσο καιρό στήνεται το σύστημα. Πόσο δηλαδή είναι το μίνιμουμ που θα το κρατήσεις ?

Σε ότι αφορά την οθόνη σε τι ιντσες θες να πας?

Σε ότι αφορά την μητρική, αν δεν θες να κάνεις ακραιο oc ή να βάλεις πολλαπλές κάρτες γραφικών , καλές είναι οι B350.

Οι Ultra wide έχουν υψηλότερη ανάλυση από τις 16/9 αλλά

Το pixel size παραμένει το ίδιο με μιας απλής 27αρας 1080p. Η αύξηση της ανάλυσης έρχεται από την αλλαγή αναλογιών.

Από την άλλη η αύξηση των pixel στο οριζόντιο σε φέρνει σε δυσκολότερη θέση σε ότι αφορά την κάρτα γραφικών η οποία έχει να διαχειριστεί μεγαλύτερη οριζόντια ανάλυση.

Μια 29αρα ultra wide έχει το ύψος σκάρτα μιας 27αρας. Απλά σου δίνει το εύρος περιμετρικά σε gaming.

Σε ταινίες ίσως και να σε χαλάσει λιγάκι, αν αυτά που βλεπεις τα κατεβάζεις.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το ύψος μιας 23-24ας έχει. Το μήκος της σκέψου πολύ πολυ χοντρικά όσο δύο 22ρες ενωμένες. Η rx580 ανταπεξερχεται ανετοτατα κι όσο για τις ταινίες τουναντίον λόγω ultrawide έχεις ακόμα καλύτερη θέαση.

Τσέκαρε φωτογραφίες για να καταλάβεις λίγο το μέγεθος και σκέψου ότι συνηθίζεται πολύ γρήγορα η μετάβαση.

http://www.insomnia.gr/topic/467542-δείξτε-το-κουτί-σας/?p=55423695

Δημοσ.

Το ύψος μιας 23-24ας έχει. Το μήκος της σκέψου πολύ πολυ χοντρικά όσο δύο 22ρες ενωμένες. Η rx580 ανετα ανταπεξερχεται κι όσο για τις ταινίες τουναντίον λόγω ultrawide έχεις ακόμα καλύτερη θέαση.

Τσέκαρε φωτογραφίες για να καταλάβεις λίγο το μέγεθος και σκέψου ότι συνηθίζεται πολύ γρήγορα η μετάβαση.

http://www.insomnia.gr/topic/467542-δείξτε-το-κουτί-σας/?p=55423695

Ναι sorry οι 32αρες φτάνουν στο ύψος μιας 27αρας wide.

Οι 29αρες είναι στο ύψος 24αρας.

Σε ότι αφορά τις ταινίες εξαρτάται από που παίρνει το υλικό.

Δημοσ.

φιλε μου η συγκεκριμενη καρτα γραφικων(580) θα μπορει να ανταπεξελθει σε ultrawide monitor?Εννοω να παιζω ικανοποιητικα 50-60 fps .

ποια ειναι η διαφορα μιας ultrawide με μια απλη σε ιδιες ιντζες;Το ξερω οτι ρωταω πολλα γενικα αλλα περα απο το να αγορασω pc προσπαθω και να μαθω πραγματα για κατι που γουσταρω και μιας και εχω βρει ενα σωρο τζιμανια εδω μεσα .. :)

Ναι στη συγκεκριμενη δεν εχει θεμα η 580 (και μια 480).Μια καλη RX 580 βγαζει 40+ avg και σε 1440p 16:9 (μεγαλυτερη αναλυση απο της 29'' UW) χωρις φιλτρα σε αρκετα παιχνιδια.

Τη διαφορα στο μεγεθος στην ειπαν τα παιδια πανω.Παιρνεις μεγαλυτερο workspace απο οτι με 1080p και εχεις μεγαλυτερο FOV και "immersion" σε ειδη παιχνιδιων που ειπα (και σε racing games).Για ταινιες ειναι γενικα καλυτερες απο 16:9.

Για περισσοτερα για Ultra Wide δες και εδω https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/

Δημοσ.

Λοιπόν, ας πω και εγώ κάποια πράγματα.

Πρώτα απ όλα θα ήθελα να ρωτήσω για πόσο καιρό στήνεται το σύστημα. Πόσο δηλαδή είναι το μίνιμουμ που θα το κρατήσεις ?

Σε ότι αφορά την οθόνη σε τι ιντσες θες να πας?

Σε ότι αφορά την μητρική, αν δεν θες να κάνεις ακραιο oc ή να βάλεις πολλαπλές κάρτες γραφικών , καλές είναι οι B350.

Οι Ultra wide έχουν υψηλότερη ανάλυση από τις 16/9 αλλά

Το pixel size παραμένει το ίδιο με μιας απλής 27αρας 1080p. Η αύξηση της ανάλυσης έρχεται από την αλλαγή αναλογιών.

Από την άλλη η αύξηση των pixel στο οριζόντιο σε φέρνει σε δυσκολότερη θέση σε ότι αφορά την κάρτα γραφικών η οποία έχει να διαχειριστεί μεγαλύτερη οριζόντια ανάλυση.

Μια 29αρα ultra wide έχει το ύψος σκάρτα μιας 27αρας. Απλά σου δίνει το εύρος περιμετρικά σε gaming.

Σε ταινίες ίσως και να σε χαλάσει λιγάκι, αν αυτά που βλεπεις τα κατεβάζεις.

Το συστημα θελω να κρατησει οσο γινεται παραπανω.Σαν αναβάθμιση σκευφτομουν μονο gpu και ραμ.

Δεν νομιζω οτι θα μου κρατησει για ολη μου την  ζωη :) προφανως απλα πιστευω οτι ο 1600 για τις αναγκες των games θα μου βγαλει μια 4ετια με την λογικη οτι θα αλλαξω και gpu αν χρειαστει .

Λεω αν χρειαστει διοτι τα παιχνιδια που παιζω δεν ειναι και τα ποιο απαιτητικά(ασε που μερικα εχουν βγει εδω και καιρω καιδεν τα εχω αγγιξει ακομα :D).Σε καθε περιπτωση θελω ενα ισορροπημένο συστημα περα των παιχνιδιων ..διοτι ανακατευομαι με πολλα κατα καιρους...Και οτι μου εχετε προτεινει ολοι μεχρι στιγμης με καλυπτει.

Οσο αναφορα το μονιτορ πραγματικα παιδια δεν εχω ιδεα..και αυτος ειναι ο κυριως λογος που δεν εχω βαρεσει την παραγγελια Γενικα η ιδεα του wildescreen με συναρπαζει να σας πω το μονο που δεν θελω να φτιαξω ενα ωραια συστημα για 1080/1440 και να παρω την widescreen και να μην μπορω να παιξω ανετα και μετα να νιωθω οτι πεταξα τα χρηματα...

Μπορεις λιγο να μου εξηγησεις ποιο ειναι το προβλημα με το κατεβασμα και τις widescreen?Δεν θα το τεντωσει ας πουμε ?

Επισεις ψαχνω να βρω και το απο που θα τα παρω , κατα προτίμηση ελλαδα.

Οσο αναφορα oc οπως ανεφερα και ποιο πριν δεν γνωριζω να κανω..αλλα σκοπευω να ζουληξω λιγο ακομα τον 1600 εφοσον ενημερωθω για το πως και ποσο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το askadam που σου έβαλα τη σύνθεση είναι αξιόπιστο. Το ίδιο και το msystems για την aorus ή το stechi για την xfx

Αυτά σε περίπτωση που πάς σε freesync monitor και μην το φοβάσαι το ultrawide. Άν έχεις ενδοιασμούς θέσε budget να σου δοθούν κι άλλες επιλογές χωρίς να απορρίπτεις τις υπόλοιπες 1080p που σου παράθεσα.

Τσέκαρε reviews https://www.amazon.com/LG-29UM68-P-29-Inch-21-UltraWide/product-reviews/B01B9IDLAW/ref=cm_cr_dp_d_show_all_top?ie=UTF8&reviewerType=avp_only_reviews

http://www.144hzmonitors.com/reviews/lg-29um68-p-review/

http://www.insomnia.gr/topic/641734-lg-29um68-p-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-219-ultrawide/

Δημοσ.

Για τις επιδοσεις σε 29'' Ultra Wide δες το πρωτο video.Και μια RX 480 την υποστηριζει ανετα.Εχω παιξει σε προηγουμενο μοντελο απο 29UM68P και σε παιχνιδια τυπου Witcher 3 και strategy ειδα κερδος.

https://www.youtube.com/watch?v=DzHT464n2O0

https://www.youtube.com/watch?v=bR783DL08n4

Δημοσ.

a0a5eda31bea40309015384f44d0badf.png

Tι λετε παιδια; Απο τιμες νομιζω ειναι καλα.Την ultrawide θα την παρω απο Ελλαδα ειναι ποιο φθηνα.

Μπορειτε να μου πειτε αν εχω κανει καποιο λαθος;Οσο αναφορα συμβατοτητα κτλπ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...