b1tter Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 καλησπερα,θελω να τρεξω ενα προγραμμα σε γλωσσα fortran 90/95,γραφω στον editor το κωδικα κ μετα ανοιγω το terminal για να κανω compile : gfortran -c hi.f90 οπου εκανε το compile κ δεν μου εβγαλε καποιο error εμφανισε κ το αρχειο hi.o κ για να το τρεξω: gfortran -o executable hi.f90 το θεμα ειναι οτι δεν μου εμφανιζει το μηνυμα.κανω κατι λαθος??δεν θα επρεπε να μ εμφανισει μηνυμα στην κοσνσολα αυτο που εχω γραψει στον κωδικα???
konqoro Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 κατσε να το googla-ρω για σενα https://gcc.gnu.org/wiki/GFortranGettingStarted φτιαξε τη σειρα των ορισματων που δινεις στον compiler ( προσθεσαι στη δευτερη γραμμη το hi.o ( αν χρειαζεσαι το πρωτο βημα.
Ψιτ Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Αυτό είναι λαθος: οπου εκανε το compile κ δεν μου εβγαλε καποιο error εμφανισε κ το αρχειο hi.o κ για να το τρεξω: gfortran -o executable hi.f90 Αυτό: gfortran hi.f90 θα δημιουργησει το executable a.out και απλά πληκτρολογείς στην κονσολα: ./a.out Αν θες να έχεις εκτελεσιμο με συγκεκριμένο όνομα, πχ runme.exe, κάνεις αυτό: gfortran hi.f90 -o runme.exe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα