b1tter Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 καλησπερα,θελω να τρεξω ενα προγραμμα σε γλωσσα fortran 90/95,γραφω στον editor το κωδικα κ μετα ανοιγω το terminal για να κανω compile : gfortran -c hi.f90 οπου εκανε το compile κ δεν μου εβγαλε καποιο error εμφανισε κ το αρχειο hi.o κ για να το τρεξω: gfortran -o executable hi.f90 το θεμα ειναι οτι δεν μου εμφανιζει το μηνυμα.κανω κατι λαθος??δεν θα επρεπε να μ εμφανισει μηνυμα στην κοσνσολα αυτο που εχω γραψει στον κωδικα??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konqoro Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 κατσε να το googla-ρω για σενα https://gcc.gnu.org/wiki/GFortranGettingStarted φτιαξε τη σειρα των ορισματων που δινεις στον compiler ( προσθεσαι στη δευτερη γραμμη το hi.o ( αν χρειαζεσαι το πρωτο βημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ψιτ Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Αυτό είναι λαθος: οπου εκανε το compile κ δεν μου εβγαλε καποιο error εμφανισε κ το αρχειο hi.o κ για να το τρεξω: gfortran -o executable hi.f90 Αυτό: gfortran hi.f90 θα δημιουργησει το executable a.out και απλά πληκτρολογείς στην κονσολα: ./a.out Αν θες να έχεις εκτελεσιμο με συγκεκριμένο όνομα, πχ runme.exe, κάνεις αυτό: gfortran hi.f90 -o runme.exe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα