AlienTechGR Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Μία απορία. Δεν έχετε βαρεθεί, σε κάθε ποστ που αφορά νέο iPhone, να τσακώνεστε για iOS vs Android; Αν δεν έχετε να σχολιάσετε κάτι on-topic απλά προσπεράστε την είδηση. Έχουμε μάθει όλοι πλέον, και το πόσο σταθερό και optimized είναι το iOS και το πόσο καλή παραμετροποίηση έχει το Android. 2
D.Luffy Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Ποιός σου είπε για προγραμματιστές, υπαλλήλους της nasa και δισεκατομμυριούχους; Γιατί κάνεις quote αυτά που λέω για να πείς κάτι εντελώς άσχετο; Για το μέσο χρήστη μιλάω, αυτόν που έχεις υπογραμμίσει στα γραφόμενά σου. Οι προτιμήσεις του μέσου χρήστη διαμορφώνονται σύμφωνα με αυτά που προσφέρει η αγορά στο σύνολό της, όχι μόνο στο Pixel που αναφέρεις. Εσύ ο ίδιος (ως μέσος χρήστης) εκφέρεις την άποψή σου ανάμεσα στο iPhone και το Pixel που αγόρασες. Νομίζεις ότι ο υπόλοιπος κόσμος έχει τα ίδια κριτήρια ως προς τις μέγιστες δυνατότητες των συσκευών όπως ο D.Luffy; Γιατί αναφέρεις το Pixel ώς σημείο αναφοράς σχετικά με την ταχύτητα και όχι το (σημαντικά) οικονομικότερο OP3T; Για να μας πείς ότι είναι μια (ακριβή) σταγόνα στον ωκεανό των συσκευών με android; Αυτός ο μέσος χρήστης λοιπόν: Επίσης δεν είμαστε φίλοι... δε καταλαβαίνω από που έβγαλες αυτό το άκυρο συμπέρασμα. Σου έδωσα την εντύπωση ότι παριστάνω το φίλο σου; Εφεξής θα σου συνιστούσα να είσαι πιό προσεκτικός. Κάνεις πλάκα τώρα έτσι? Είπα εγώ ότι οι προτιμήσεις του μέσου χρήστη διαμορφώνονται σύφωνα με αυτά που προσφέρει το Pixel? Αυτό είναι το συμπέρασμα που έβγαλες?? Επέλεξα να συγκρίνω τα δύο λειτουργικά με βάση τις ναυαρχίδες στις οποίες κυκλοφορούν γιατί εκεί θεωρώ ότι αποδίδουν τα μέγιστα και είναι πιο δίκαια η σύγκριση μιας και η Apple βγάζει μόνο ναυαρχίδες. Δεν όρισα την τάση της παγκόσμιας αγοράς και ούτε είπα ότι οικονομικά android μοντέλα δεν θα ικανοποιήσουν τον χρήστη. Εννοείται ότι ο καθένας θα αγοράσει συσκευές ανάλογα με τα κριτήρια του και η μεγαλύτερη μερίδα της αγοράς θα προτιμήσει κάτι οικονομικό για να κάνει τη δουλειά της. Κι αυτό θα πρέπει να το κάνουμε λιανό για να μη παρεξηγούμαστε? Όσο αναφορά για το Pixel, δεν μίλησα μόνο για ταχύτητα, αλλά ως πακέτο συνολικής εμπειρίας χρήσης. Και τόνισα ότι είναι η android συσκευή που σε αυτά τα θέματα είναι πιο κοντά σε iphone. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις? Το OP3T είναι μια ταχύτατη και αξιοπρεπέστατη συσκευή η οποία όμως δεν ακολουθεί 100% τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Google και άρα δεν είναι το κατάλληλο μέτρο σύγκρισης επάνω σε αυτά που ήθελα να αναφέρω. Εφεξής θα σου συνιστούσα να διαβάζεις πιο προσεκτικά τι γράφει ο άλλος. Για εμπειρία χρήσης λειτουργικών έγραψα, για το πως ορίζονται και διαμορφώνονται οι τάσεις αγοράς απαντάς... Ό,τι να ναι δηλαδή. Τέλος, το "φίλοι" εννοείται ότι ήταν ειρωνικό. Και βλέπω ότι είναι το μόνο που έπιασες από όλη την κουβέντα σύμφωνα με την προτελευταία σου παράγραφο. 1
Misokatsu64 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Εχθες που περασα απο την Apple εκανα μια βολτα απο τα κινητα και επιασα στα χερια μου το Iphone SE, μπορω να πω οτι με βολευε απιστευτα στο χερι μου απο το Iphone 6s που εχω. Μακαρι και το καινουργιο να αποδειχτει κατι καλο. 1
mr.markv Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 To μήλο δεν είναι buggati, είναι επίσης datsun με το σήμα της buggati πάνω σε δικαιολογο ,ανεβηκε η θερμοκρασια.... 1
AlexKane Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Μας δουλεύεις; Κατά τη γνώμη μου όσο αναφορά την συνολική εμπειρία χρήσης (σχεδιαστική συνοχή, ταχύτητα, σταθερότητα, animations, responsiveness), το iOS είναι ακόμα μπροστά. Αυτή τη στιγμή μόνο το Pixel έρχεται πολύ κοντά στα παραπάνω αλλά αποτελεί μια (ακριβή) σταγόνα στον ωκεανό των android συσκευών. Πού ακριβώς υστερεί το (οικονομικότερο) OP3 και οι λοιπές συσκευές (πχ, GS8) όσον αφορά τη σχεδιαστική συνοχή, την ταχύτητα, τα animations και το responsiveness σε σχέση με την ακριβή σταγόνα στον ωκεανό (Pixel); Το OP3T είναι μια ταχύτατη και αξιοπρεπέστατη συσκευή η οποία όμως δεν ακολουθεί 100% τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Google και άρα δεν είναι το κατάλληλο μέτρο σύγκρισης επάνω σε αυτά που ήθελα να αναφέρω. Τη σχεδιαστική φιλοσοφία της goog; Ποια φιλοσοφία, το launcher; Ούτε το GS8 την ακολουθεί, αυτό δε σημαίνει ότι είναι υποδεέστερο του Pixel όσον αφορά το UX. Εφεξής θα σου συνιστούσα να διαβάζεις πιο προσεκτικά τι γράφει ο άλλος. Αυτό έλειπε να περιμένουμε τις συστάσεις σου. Μια χαρά προσεκτικά τα διαβάζω, το βλέπουμε εδώ άλλωστε. Τέλος, το "φίλοι" εννοείται ότι ήταν ειρωνικό. Και βλέπω ότι είναι το μόνο που έπιασες από όλη την κουβέντα σύμφωνα με την προτελευταία σου παράγραφο. Επειδή λοιπόν το παίζεις ειρωνεία (όπως παραδέχεσαι) χωρίς ο άλλος να σου έχει δώσει αυτό το δικαίωμα, θα τυγχάνεις ανάλογης συμπεριφοράς.
Galaxia Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δε με χαλάει η γυάλινη πλάτη, αλλά δε σπάει εύκολα;
Cell_7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δε με χαλάει η γυάλινη πλάτη, αλλά δε σπάει εύκολα; Αν βγαίνει όπως το 4άρι δεν μας χαλάει, 2€ κάνουν τα καπάκια του 4 στο ebay και αλλάζουν σε 1 λεπτό.
D.Luffy Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Μας δουλεύεις; Πού ακριβώς υστερεί το (οικονομικότερο) OP3 και οι λοιπές συσκευές (πχ, GS8) όσον αφορά τη σχεδιαστική συνοχή, την ταχύτητα, τα animations και το responsiveness σε σχέση με την ακριβή σταγόνα στον ωκεανό (Pixel); Τη σχεδιαστική φιλοσοφία της goog; Ποια φιλοσοφία, το launcher; Ούτε το GS8 την ακολουθεί, αυτό δε σημαίνει ότι είναι υποδεέστερο του Pixel όσον αφορά το UX. Αυτό έλειπε να περιμένουμε τις συστάσεις σου. Μια χαρά προσεκτικά τα διαβάζω, το βλέπουμε εδώ άλλωστε. Επειδή είσαι ειρωνικός (όπως παραδέχεσαι), χωρίς ο άλλος να σου δώσει αυτό το δικαίωμα, θα τυγχάνεις ανάλογης συμπεριφοράς. Υστερούν στο ότι δεν τα έχουν. Και τόνισα στην αρχή της πρότασης (το έκανες και bold τρομάρα σου) ότι αυτή είναι η γνώμη μου. Το αν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη σε αυτά, δικαίωμα του. Το UX του GS8 πάντως είναι υποδεέστερο του Pixel στα περισσότερα από αυτά που ανέφερα. Και όσο αναφορά για το GS8 τουλάχιστον, αυτό μπορώ να το πω με ασφάλεια γιατί πλέον είμαι κάτοχος του. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα σταθερότητας, input lag και απότομα/κοφτά animations σε σχέση με το Pixel. Πχ αν κάνεις ένα απλό scroll στο gallery των φωτογραφιών θα καταλάβεις. Με την παραμικρή κίνηση του δαχτύλου, έχει προσπεράσει 10δες φωτογραφίες και έχεις φτάσει ήδη στον πάτο του gallery. Μπορώ να γράψω κι άλλα παραδείγματα αλλά θα ξημερώσουμε και ήδη είμαστε εκτός θέματος. Η Samsung έχει κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθηνση απλοποιώντας κάποια στοιχεία του UI αλλά δεν φτάνει την G (ή την Apple) στην προσοχή της λεπτομέριας. Τώρα τα παραπάνω σίγουρα δεν έχουν σημασία για τον χρήστη που θέλει να δώσει 200 ευρώ για μια συσκευή, αλλά εγώ δεν μίλησα γι αυτή τη μερίδα. Ίσως το λάθος μου ήταν ότι ανέφερα ότι το Pixel ήταν ακριβό αλλά το έκανα για να τονίσω ότι όποιος θέλει εμπειρία χρήσης σε Android κοντά σε iOS, θα πρέπει να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό. Εννοείται ότι παίζει ένας μεγάλος υποκειμενικός παράγοντας σε όλα τα παραπάνω μιας και οι συσκευές δεν είναι μόνο software. Γι αυτό έγραψα στην αρχή ότι αυτά είναι η δική μου άποψη (που να μη το έλεγα κιόλας). Τέλος όσο αναφορά την ειρωνία, ε τι περιμένεις? Εγώ αναφέρομαι σε κάποια πράγματα συγκεκριμένα κι εσύ μου λες τα δικά σου. Τώρα σε τι τόνο θα συνεχίσεις, ειρωνικό ή όχι, ειλικρινά σου λέω ότι δεν μου καίγεται καρφί. Είσαι ελεύθερος να έχεις όποια συμπεριφορά θέλεις. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2017 από D.Luffy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα