Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι διάφορα τα επιδόματα κατά καιρούς και θεωρώ πως αν υπολογίσεις ΕΝΦΙΑ και ζημιές ιδιοκτήτη, κερδισμένος θα ήταν στο ενοίκιο. 'Ενα σπίτι συνεχώς βγάζει προβλήματα, πόσο μάλλον αν είναι παλιό. Ο ενοικιαστής δεν θα τα πλήρωνε αυτά.

Το θέμα είναι αγορά σπιτιού με δάνειο, όχι αν συμφέρει να έχεις δικό σου σπίτι (που δεν χρωστάς) σε σχέση με ενοίκιο.

Αν του το πάρουν θα είναι πολύ χειρότερα. Θα πιάσει 20.000 σε πλειστηριασμό και θα χρωστάει τα άλλα 80.000 συν νοίκι.

Δεν έχει παιδιά

Δεν ξέρω αν θα μπορούν να πληρώσουν, αν κάνει

Δεν ξέρω αν θα σπουδάσουν, αν κάνει

Αυτό οκ, είναι επιλογή του

Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο

Που τα είδες αυτά?

Η υποτροφια για αυτον ειναι δηλαδη; Οσο ακομα του σηκωνεται, μπορει να σπουδασει οκ :)
  • Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μια γρήγορη ματια σε πειραιως και alpha, 80% και 75% της αξίας μπορείς να πάρεις σε στεγαστικό.

Μόνο εθνική λέει ότι μπορεί 100%, αλλά πιθανοτατα θα θέλει παραπάνω εγγυήσεις...

Όπως είπα, όλα γίνονται. Αρκεί να ξέρεις τον τρόπο ή εκείνους που ξέρουν τον τρόπο. Η λέξη κλειδί είναι η bold.

Δημοσ.

Όπως είπα, όλα γίνονται. Αρκεί να ξέρεις τον τρόπο ή εκείνους που ξέρουν τον τρόπο. Η λέξη κλειδί είναι η bold.

Πως καταφερνεις και εχεις εισοδημα απο αυτο τ επαγγελμα χωρις να πωλειτε τιποτα; Μονο με τα ενοικια; Τι ακριβως κανεις ειναι αποριας αξιο.

Δημοσ.

Αμα δεν εχει και παιδια τοτε τα επιδοματα που χανει επειδη εχει σπιτι ειναι ακριβως..0.Το μονο επιδομα που (δεν)δινεται αν εχεις πολλα ακινητα ειναι το στεγαστικο το οποιο ειναι 1000 ευρω τον χρονο και δινεται σε φοιτητες.Επισης δεν θα παιρνει τις υποτροφιες(τυχαινει να ξερω για τι μιλας)στις οποιες ετσι και αλλιως παιζουν ρολο ΜΟΝΟ τα εισοδηματα και οχι τα ακινητα.Τελος στο λεγομενο ΚΕΑ δεν δικαιουσαι το επιδομα αν δεν μενεις σε ιδιοκτητο ή σπιτι που νοικιαζεις,δηλαδη το χανεις αν δεν εχεις ακινητο και απλα δηλωνεις φιλοξενουμενος.Τα ενφια κτλ ναι συμφωνω αλλα επιδοματα μπορω να σου πω με βεβαιοτητα,οχι δεν χανεις.Α υπαρχει και ενα προνοιακο της πλακας για ενοικιο το οποιο δεν δικαιουσαι αν εισαι εμμεσα η αμεσα ασφαλισμενος.Μονο οι ανασφαλιστοι τοπαιρνουν δηλαδη.

Δημοσ.

Ενας γνωστος μου πηρε στεγαστικο 150 χιλ χωρις τοκους αρχικο ποσο και δεν εκανε παιδια. Και ουτε θα κανει. Οποτε πληρωνει σαν τον μαλακα, οταν θα ειναι 60-70 ετων θα κανει ελευθερα γηρατεια :)

Θα το τάξει σε ανίψι για να τον προσέχει στα γεράματα και θα του μένει η σύνταξη.

Θα το δώσει σε γηροκομείο να πληρώσει την διαμονή του εκεί.

Θα το πουλήσει να πληρώσει μιά ασθένειά του, να κάνει τον γύρο του κόσμου, κτλ

Καλύτερα να έχεις κάποια λεφτά στα γεράματα όταν δεν μπορείς πια να δουλέψεις και να είσαι μόνος, παρά να έχεις λεφτά και να έχεις και παιδιά, γιατί θα σου τα τρώνε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και θα είσαι μίζερος χωρίς δεκάρα ανήμπορος να δουλέψεις. Μια χαρά έκανε ο γνωστός σου.

Μοναδικό μειονέκτημα να τα κακαρώσει πρόωρα. Αλλά τον θάνατο ούτε μπορείς να τον προβλέψεις, ούτε ξέρεις ποιος θα φύγει πρώτος και πότε.

Δημοσ.

Πως καταφερνεις και εχεις εισοδημα απο αυτο τ επαγγελμα χωρις να πωλειτε τιποτα; Μονο με τα ενοικια; Τι ακριβως κανεις ειναι αποριας αξιο.

LOL

Δημοσ.

Το πρόβλημα, επαναλαμβάνω, είναι ότι έχεις φτάσει σε συμπέρασμα χωρίς να έχεις απολύτως κανένα στοιχείο. Ναι, σαν ενοικιαστής δεν θα πλήρωνε ΕΝΦΙΑ μια φορά το χρόνο, δεν θα πλήρωνε ζημιές όταν χρειαζόταν, θα πλήρωνε όμως ενοίκιο ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.

Όταν έγραψες "Δεν έχεις ιδέα πόσα επιδόματα έχει χάσει γνωστός μου μόνο και μόνο επειδή έχει δικό του σπίτι (και άθλιο, παμπάλαιο σπίτι)", άλλο κατάλαβα εγώ. Άσε που τώρα που το σκέφτομαι, ούτε εσύ έχεις ιδέα πόσα επιδόματα έχει χάσει :)

Μα γιατί? Καλύτερα να χρωστάς 80 αντί 100, και έτσι όπως τα έχεις στο μυαλό σου καλύτερα να πληρώνει νοίκι παρά να χάνει τα επιδόματα. Από ποια άποψη θα είναι χειρότερα?

Μα και τώρα πληρώνει δόση κάθε μήνα για κάτι που θα πεθάνει και δεν θα έχει ξεχρεώσει συν ΕΝΦΙΑ και έξοδα, άρα του βγαίνει ακριβότερο από ενοίκιο για όλη του τη ζωή.

'Οχι, ούτε εγώ έχω ιδέα ακριβώς πόσα, πάντως είναι πολλά. Μόνο από το επίδομα θέρμανσης, το οικογενειακό επίδομα και το φοιτητικό υπολογίζω πως σε ένα χρόνο θα μπορούσε να είχε πάρει τουλάχιστον 1.000 ευρώ. Ενώ τώρα αυτό το ποσό θα πρέπει να το δώσει από την τσέπη του για ΕΝΦΙΑ και ζημιές. Μιλάμε για τεράστια διαφορά σε κάποιον που βγάζει 3.600 το χρόνο. Υπάρχουν και τα έξτρα με τις κάρτες για τρόφιμα που δεν τα έχω ψάξει καν οπότε ίσως και παραπάνω από 1.000.

Πλάκα κάνεις έτσι? Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τόση ώρα, οκ θα το κάνω νιανια: αν χάσει το σπίτι θα πληρώνει πάλι 200 ευρώ το μήνα δόση για το τίποτα συν ενοίκιο για να μένει κάπου.

Δημοσ.
Πλάκα κάνεις έτσι? Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τόση ώρα, οκ θα το κάνω νιανια: αν χάσει το σπίτι θα πληρώνει πάλι 200 ευρώ το μήνα δόση για το τίποτα συν ενοίκιο για να μένει κάπου.

ό,τι να'ναι. 

Δημοσ.

@idomeneas7 Πως θα παρει το οικογενειακο επιδομα χωρις παιδια;

2) και βασικοτερο. Ολα αυτα τα επιδοματα δεν απεθυνονται σε αυτους που εχουν υψηλα εισοδηματα. Αν καποιος ειναι απορος ή χριζει κοινωνικων επιδωματων ε δεν μπορει να αγορασει σπιτι. Σε αλλη κατηγορια ειναι αυτοι που εχουν 1000 ευρω ελευθερα και σκεφτονται για σπιτι ή ενοικιο.

Προσεξε, δεν παιρνει 1000, περισσευουν 1000.

Δημοσ.

Μα και τώρα πληρώνει δόση κάθε μήνα για κάτι που θα πεθάνει και δεν θα έχει ξεχρεώσει συν ΕΝΦΙΑ και έξοδα, άρα του βγαίνει ακριβότερο από ενοίκιο για όλη του τη ζωή.

'Οχι, ούτε εγώ έχω ιδέα ακριβώς πόσα, πάντως είναι πολλά. Μόνο από το επίδομα θέρμανσης, το οικογενειακό επίδομα και το φοιτητικό υπολογίζω πως σε ένα χρόνο θα μπορούσε να είχε πάρει τουλάχιστον 1.000 ευρώ. Ενώ τώρα αυτό το ποσό θα πρέπει να το δώσει από την τσέπη του για ΕΝΦΙΑ και ζημιές. Μιλάμε για τεράστια διαφορά σε κάποιον που βγάζει 3.600 το χρόνο. Υπάρχουν και τα έξτρα με τις κάρτες για τρόφιμα που δεν τα έχω ψάξει καν οπότε ίσως και παραπάνω από 1.000.

Και σε όλο αυτό το κατεβατό το πρόβλημα υφίσταται στο ότι τα ενοίκια είναι σε εξευτελιστικές τιμές στην Ελλάδα.

Και πάντα ήταν.

Δεν γίνεται ένα σπίτι που αξίζει πχ 70 χιλιάρικα (που αγοράστηκε τουλάχιστον τα διπλάσια, αλλά ας το παραβλέψουμε) να νοικιάζεται 200 ευρώ και πολλά βάζω.

Βέλγιο πχ, όσοι γνωστοί μου έχουν αγοράσει σπίτια, συμπεριλαμβανόμενη κι εγώ, πληρώνουμε στην τράπεζα λιγότερα απ'ότι θα πληρώναμε αν νοικιάζαμε το σπίτι, ή πάνω κάτω τα ίδια (εκτός από όσους έβαλαν μεγαλύτερες δόσεις για να ξεχρεώνουν πιο γρήγορα).

Εγώ πληρώνω 900 ευρώ, για ενοίκιο σε σπίτι παρόμοιο θα χρειαζόμουν τουλάχιστον χιλιάρικο.

Δημοσ.

Εγώ κάνω πλάκα?

Αν χάσει το σπίτι, σύμφωνα με όσα εσύ έχεις γράψει, θα χρωστάει λιγότερα στην τράπεζα(80 αντί 100k) οπότε ίσως και να βγαίνει να πληρώνει μικρότερη δόση.

Αν χάσει το σπίτι, σύμφωνα με όσα εσύ έχεις γράψει, θα κερδίζει από επιδόματα περισσότερα από όσα θα πληρώνει για ενοίκιο.

Πως σκ@τ@ θα είναι χειρότερα αν χάσει το σπίτι? Εγώ ok, δεν καταλαβαίνω, για πες εσύ!

• Like 1
Δημοσ.

γνωστή αγόρασε μονοκατοικία παλιά στην περιοχή του Γκύζη στα 37.000€ γιατί ο ιδιοκτήτης επειγόταν για τα λεφτά λόγω εφορίας όπως της είπε. Φυσικά τα λεφτά μετρητά.

Θα ρίξει άλλα 22 με 25.000€ για την ανακαίνιση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα έχει ένα ωραιότατο σπίτι

Μέσα στην κρίση ευκαιρίες υπάρχουν αρκεί να έχεις μετρητά για να εκμεταλλευτείς την ανάγκη του ιδιοκτήτη  

• Like 2
Δημοσ.

@idomeneas7 Πως θα παρει το οικογενειακο επιδομα χωρις παιδια;

2) και βασικοτερο. Ολα αυτα τα επιδοματα δεν απεθυνονται σε αυτους που εχουν υψηλα εισοδηματα. Αν καποιος ειναι απορος ή χριζει κοινωνικων επιδωματων ε δεν μπορει να αγορασει σπιτι. Σε αλλη κατηγορια ειναι αυτοι που εχουν 1000 ευρω ελευθερα και σκεφτονται για σπιτι ή ενοικιο.

Προσεξε, δεν παιρνει 1000, περισσευουν 1000.

Είναι ο ίδιος το "παιδί" και φοιτητής. Το κληρονόμησε.

Εγώ κάνω πλάκα?

Αν χάσει το σπίτι, σύμφωνα με όσα εσύ έχεις γράψει, θα χρωστάει λιγότερα στην τράπεζα(80 αντί 100k) οπότε ίσως και να βγαίνει να πληρώνει μικρότερη δόση.

Αν χάσει το σπίτι, σύμφωνα με όσα εσύ έχεις γράψει, θα κερδίζει από επιδόματα περισσότερα από όσα θα πληρώνει για ενοίκιο.

Πως σκ@τ@ θα είναι χειρότερα αν χάσει το σπίτι? Εγώ ok, δεν καταλαβαίνω, για πες εσύ!

Δεν είπα πουθενά ότι τα επιδόματα είναι περισσότερα από όσα θα έδινε για ενοίκιο.

Εξήγηση: παίρνει 3.600 το χρόνο και δίνει 2.400 σε δόσεις δανείου, συν 700 ΕΝΦΙΑ συν 300 επισκευές. Το χρόνο δίνει 3.400 στο σπίτι. Του μένουν 200 ευρώ το χρόνο.

Αν νοίκιαζε, θα έδινε 2.400 σε ενοίκια και θα έπαιρνε ένα ποσό από επιδόματα. 'Αρα θα είχε 1.200 περίσσευμα ΣΥΝ επίδομα θέρμανσης, επίδομα αλληλεγγυης όπως τα 500 ευρώ του Σαμαρά ή οτιδήποτε άλλο.

Πλιζ μην κολλάτε στο ποιό ακριβώς επίδομα, πόσο είναι κλπ και πιάνεστε από εκεί όταν δεν ξέρω με ακρίβεια. Δεν τα ξέρω όλα λεπτομερώς επειδή δεν τα δικαιούμαι και δεν με αφορούν, υπάρχουν όμως και αυτό είναι το θέμα.

Αν χάσει το σπίτι σοβαρά δεν καταλαβαίνεις πως θα είναι χειρότερα? Θα χρωστάει μετά 80.000 συν τόκους (που με τα 200 το μήνα βγαίνει πάλι για όλη του την ζωή) ΣΥΝ ενοίκιο. Εκτός κι αν λες να του πάρουν το σπίτι, να νοικιάσει και να μην ξαναπληρώσει ποτέ το δάνειο.

γνωστή αγόρασε μονοκατοικία παλιά στην περιοχή του Γκύζη στα 37.000€ γιατί ο ιδιοκτήτης επειγόταν για τα λεφτά λόγω εφορίας όπως της είπε. Φυσικά τα λεφτά μετρητά.

Θα ρίξει άλλα 22 με 25.000€ για την ανακαίνιση που έχει ήδη ξεκινήσει και θα έχει ένα ωραιότατο σπίτι

Μέσα στην κρίση ευκαιρίες υπάρχουν αρκεί να έχεις μετρητά για να εκμεταλλευτείς την ανάγκη του ιδιοκτήτη  

Με τόσο "λίγα" λεφτά συμφωνώ είναι καλή κίνηση να αγοράσεις γιατί θα κάνεις απόσβεση γρήγορα με μικρότερο ρίσκο, ακόμα και μετρητά να μην ήταν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...