Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για sata 2 αξιζουν μιας και οι ssd χανουν το 50% των επιδοσεων τους....Επισης και σε gaming(καθαρα) desktops αξιζουν μιας και συνδυαζουν γρηγορο boot και καλη χωρητηκοτητα αφου οι μεγαλοι ssd ειναι ακομη ακριβοι για εγκατασταση παιχνιδιων....Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις δεν αξιζουν.

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί μηχανήμα? Τι χαρακτηριστικά έχει? Τι χρήση κάνει το μηχάνημα?

mid 2010 corei7 iMac, διάφορες χρήσεις εκτός gaming!

Δημοσ.

Έχει δουλέψει κανένας με τους υβριδικούς SSHD δίσκους για χρήση σαν boot drive. Αξίζουν άραγε;

Αν είναι το μοναδικό drive ναι. Αν όμως μπορείς να διαθέσεις 2 slots πάρε τον φτηνότερο ssd που θα βρείς για να μπουτάρεις το λειτουργικό (γιατι όπως καταλάβα είσαι σε sata 2) και έναν επίσης φτηνό hdd του 1ΤΒ. Ο συνδυασμός αυτός είναι πάντα καλύτερος από οποιαδήποτε υβριδική λύση.  

Δημοσ.

mid 2010 corei7 iMac, διάφορες χρήσεις εκτός gaming!

Πάρε ssd. Για boot και λειτουργικό και εφαρμογές δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Δημοσ.

Έχω βάλει έναν SSD 500άρη για boot και υπάρχει ήδη και ένας 1ΤΒ HDD μαμίσιος. Απλά σκεπτόμουν μήπως άλλαζα τον 1ΤΒ σε κάτι πιό γρήγορο και μεγαλύτερο.

Δημοσ.

Έχω βάλει έναν SSD 500άρη για boot και υπάρχει ήδη και ένας 1ΤΒ HDD μαμίσιος. Απλά σκεπτόμουν μήπως άλλαζα τον 1ΤΒ σε κάτι πιό γρήγορο και μεγαλύτερο.

Δεν αξίζει. Ο SSHD δεν θα σου προσφέρει τίποτα περισσότερο σαν storage drive. Μια χαρά είσαι ήδη και δεν έχει νόημα να πας σε γρηγορότερους δίσκους αφού είσαι σε sata 2

Δημοσ.

Δεν θα είναι μόνο σαν storage drive o SSHD, εκεί θα έχω εκτός από παλιά files αρχειοθετημένα και files που θα δουλεύω καθημερινά. Από την άλλη βέβαια ότι αρχεία θα θέλω να δουλεύω καθημερινά θα μπορούσα να τα μεταφέρω στον SSD και πάλι πίσω στον 1TB όταν ολοκληρώνω τις εργασίες μου... σωστά;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα είναι μόνο σαν storage drive o SSHD, εκεί θα έχω εκτός από παλιά files αρχειοθετημένα και files που θα δουλεύω καθημερινά. Από την άλλη βέβαια ότι αρχεία θα θέλω να δουλεύω καθημερινά θα μπορούσα να τα μεταφέρω στον SSD και πάλι πίσω στον 1TB όταν ολοκληρώνω τις εργασίες μου... σωστά;

Αν σε απασχολεί τόσο πολύ η ταχύτητα, καλύτερα πάρε έναν δεύτερο SSD. Ο SSHD χρησιμοποιεί το ssd μέρος του που συνήθως είναι πολύ μικρό σαν μνήμη cache ή για να φορτώνει το λειτουργικό και συμφέρει μόνο σε λαπτοπς που δεν διαθέτουν δεύτερο drive bay. Δηλαδή διαφορά θα καταλάβαινες μόνο αν έτρεχε το λειτουργικό, ή σε εφαρμογές που κάνουν read/write σε πολλά μικρά αρχεία. Ενας κανονικός SSD είναι πολύ πιο γρήγορος.

Δημοσ.

Ενας 1 tb sshd κοστιζει 80 με μεταφορικα,ενας 7200rpm κλασικος 1tb hdd κανει 50 ευρω.Τα 30 ευρω ειναι τεραστια διαφορα κοστους/αποδοσης.Μπορεις να βαλεις αλλα 15-20 και να παρεις εναν επιπλεον ssd μαζι με τον hdd.

Οσον αφορα το οτι εχεις sata2 ειναι μικρο προβλημα,σιγουρα θα εχεις χαμηλοτερο read-write απο το max που μπορει να αποδωσει ο ssd,αλλα επειδη γενικα αναφερεται παντα αυτο το θεμα και κατα την αποψη μου ειναι μεγαλο λαθος,ο ssd ειδικα σε παλια συστημα δεν ειναι αναβαθμιση για να αυξηθει το read-write,το οποιο ειναι για μεση χρηση ηδη υψηλο ακομα και σε εναν κλασικο σκληρο(κοντα στα 150mb/s)αλλα για την τεραστια διαφορα σε access time η οποια ειναι πρακτικα μηδενικη και δινει την αισθηση οτι ''πεταει'' το συστημα και φυσικα διαφορα στο boot.

• Like 1
Δημοσ.

Ως χρήστης SSHD για χρόνια, αξίζουν αν τους βρεις σε κοντινή τιμή <20 ευρώ. Τα 30 ευρώ διαφορά είναι αρκετά δυστυχώς όμως.

Σαν ταχύτητα είναι η μέρα με την νύχτα σε καθημερινή χρήση με τους HDD, και μοιάζει με εμπειρία χρήσης μερικών αργών SSD.

• Like 1
Δημοσ.

Ενας 1 tb sshd κοστιζει 80 με μεταφορικα,ενας 7200rpm κλασικος 1tb hdd κανει 50 ευρω.Τα 30 ευρω ειναι τεραστια διαφορα κοστους/αποδοσης.Μπορεις να βαλεις αλλα 15-20 και να παρεις εναν επιπλεον ssd μαζι με τον hdd.

Οσον αφορα το οτι εχεις sata2 ειναι μικρο προβλημα,σιγουρα θα εχεις χαμηλοτερο read-write απο το max που μπορει να αποδωσει ο ssd,αλλα επειδη γενικα αναφερεται παντα αυτο το θεμα και κατα την αποψη μου ειναι μεγαλο λαθος,ο ssd ειδικα σε παλια συστημα δεν ειναι αναβαθμιση για να αυξηθει το read-write,το οποιο ειναι για μεση χρηση ηδη υψηλο ακομα και σε εναν κλασικο σκληρο(κοντα στα 150mb/s)αλλα για την τεραστια διαφορα σε access time η οποια ειναι πρακτικα μηδενικη και δινει την αισθηση οτι ''πεταει'' το συστημα και φυσικα διαφορα στο boot.

Δεν κατάλαβα εγώ που έχω Sata2 εάν εξυπηρετούμαι με SSD ή όχι.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα εγώ που έχω Sata2 εάν εξυπηρετούμαι με SSD ή όχι.

Εννοειται οτι σε συμφερει να βαλεις   ssd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...