Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ένας φίλος αγόρασε τηλεόραση και διαπίστωσε ότι η πολυκατοικία που μένει είναι με χαλασμένη κεραία..

Άρα καταλήγει σε αγορά είτε κάποια εσωτερική είτε κάποια εξωτερική (σχετικά μικρή) για τη βεράντα.

Η τηλεόραση που πήρε είναι smart 32" ή 42" (αν έχει κάποια σημασία για το είδος της κεραίας που πρέπει να διαλέξουμε).

Έχετε να προτείνετε κάποια κεραία είτε εσωτερική είτε εξωτερική προκειμένου να πιάνει τα κανάλια ακόμα και αυτά με το HD;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/5191750/Matel-Electronics-AN-Digital.html

Πριν καμιά εβδομάδα πήρα αυτή και την έχω μέσα στο σπίτι παρατειμένη σε μια γωνία και πιάνει μια χαρά, χωρίς θέματα και δε θέλει τροφοδοσία. Βέβαια, και μόνο το καλώδιο να αφήσω στην τηλεόραση (χωρίς κεραία) έχω αρκετά καλό σήμα, οπότε θα ήταν ένα καλό τεστ να καρφώσετε ένα καλώδιο κεραίας στην TV να δείτε τι πιάνετε πρώτα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα, έχουμε δοκιμάσει ένα απλό καλωδιο με κεραία απλή και πιάνει 4-5 κανάλια.

Σε hd παγώνει κάθε λίγα δευτερόλεπτα.

Έχω δει στο παρελθόν από προσωπική εμπειρία ότι στις νέες τηλεοράσεις (μεγάλες & smart) δεν πιάνουν καλά οι εσωτερικές.

Τώρα πρόσεξα πως είναι εξωτερική οπότε φαίνεται οκ. Όλοι λένε εύκολη τοποθέτηση και μάλιστα χωρίς να τρυπήσουν κάτι.. γιατί; Δεν πρέπει να συνδεθεί και να βγει έξω από το σπίτι με καλώδιο;

Δημοσ.

Μάλλον γιατί είναι μικρή, πανάλαφρη και δε θέλει τροφοδοσία. Στο μπαλκόνι που δε θα βρέχεται άνετα την κόλλαγες στον τοίχο με double-sided tape.

Δε μπορεί να την βάλει στην ταράτσα της πολυκατικοίας και να χρησιμοποιήσει την καλωδίωση που υπήρχε για την παλιά κεραία; Εναλλακτικά αν βολεύει θα μπορούσε αντί να βγει έξω να κοιτάει σε κανά παράθυρο.

Όπως και να 'χει, ας περιμένετε και καμιά άλλη πρόταση από παιδιά που ίσως να είχαν σημαντικότερο πρόβλημα, γιατί όπως είπα εγώ ακόμη και με σκέτο καλώδιο πιάνω καλά.

Δημοσ.

Τελικά το πήραμε το συγκεκριμένο αλλά έχει το Φις τύπου F που σημαίνει δεν συνδέεται απευθείας με καλώδιο κεραίας. Θεωρώ πρέπει να αγοράσουμε και κάποιο ανταπτορακι; Έχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα;

Δημοσ.

Κατευθείαν το ομοαξονικό έβαλα εγώ, αφέρεσα δηλαδή το κλασσικό φισάκι. Εμένα το καλώδιο ήταν τόσο χοντρό ώστε και έκατσε / σφίνωσε κατευθείαν στο ανταπτοράκι που έχει μέσα. Με λίγη μονωτική κάθισε για τα καλά.

Δημοσ.

Λοιπόν η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

πίανει τέλλεια σήμα ακόμα και τα HD κανάλια. Έπιανε σήμα σε όλο το σπίτι αλλά 1-2 HD κανάλια παρουσίαζαν κάποια κολλήματα όταν το βάλαμε κοντά σε μπαλκονόπορτα έπαιξε μια χαρά.

Περιοχή Αθήνας έγινε η δοκιμή  (για όποιον κάνει κάποια παρόμοια αναζήτηση στο μέλλον).

Για τη σύνδεση που ανέφερα παραπάνω πήγα σε μαγαζί με ηλεκτρολογικά και μου έδωσαν ανταπτοράκι που από τη μία είναι για τη σύνδεση με τύπου F και από την άλλλη για κεραία τηλεόρασης.

@ adsl2+ ευχαρτιστώ για την πρόταση αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου δεν ήταν εύκολο να πάω στο e-shop και να τσεκάρω αν αυτά κάνουν

@selianx Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόταση ήταν αυτό που χρειαζόμουν.

Υπόθεση έκλεισε, ευχαριστώ και πάλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...