Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από ορισμένα σχόλια

συμπεραίνω πως κάποιοι μιλούν για το Store των Windows

χωρίς να ξέρουν για ποιό πράγμα μιλάνε.

Το Store των Windows στην πραγματικότητα είναι...

δύο Store:

άλλο το Windows Store για Windows PC

και άλλο το Windows Store για Windows Mobile/Windows Phone.

Διαφορετικές εφαρμογές.

Τα δύο Windows Store προσπάθησε να συνδέσει η MS

με την πλατφόρμα UWP.

Αλλά πάλι δύο είναι τα Windows Store.

Προς το παρόν ναι αυτό ισχύει, δεν είπα το ανάποδο.

Αλλά προς το παρόν επίσης η MS δεν έχει βγάλει κανένα καινούριο κινητό και ούτε σκοπεύει να βγάλει σύντομα.

Στο παραπάνω σχόλιο είπα μήπως και γυρίσει την έκδοση Win 10 S σε arm. Δηλαδή να ξηλώσει ό,τι mobile λογισμικό έχει φτιάξει έως σήμερα και να κάνει καινούρια αρχή με δυνατό store το οποίο θα χτίσει μέσω των λάπτοπ. Με καινούριες συσκευές εννοείται. Θα δείξει. Πάντως εγώ την κόβω για integration την δουλειά. Το κινητό πουλάει και είναι άδοξο για μία εταιρεία όπως η MS να είναι απέξω.

Σωστό από μια άποψη αυτό που λες, αλλά μην ξεχνάς ότι και να μπει μια εφαρμογή στο store δεν σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμη και στο mobile. Ακόμα και αν είναι uwp. Ενα παράδειγμα είναι το Kodi.

Ναι, ξέχασα να διευκρινήσω στο ποστ παραπάνω ότι (σκέφτομαι πως) θα κάνει καινούρια αρχή με νέο εντελώς λογισμικό για κινητά το οποίο θα βασίζεται στα Win 10 S.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Συμφωνώ στο πρηγούμενο σχόλιό σου, δε διαφωνώ.

Λέω κάτι άλλο.

Και παρεμπιπτόντως κανείς δεν παρατήρησε το λάθος στον τίτλο της είδησης που αφορά το Spotify.

Ίσως γιατί οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι άλλες εφαρμογές βρίσκονται στο Windows Store για PC 

και άλλες εφαρμογές στο Windows Store για mobile/WP.

Και κάποια σχόλια δείχνουν ότι αγνοούν πως είναι δύο τα Windows Store.

Και είναι διαφορετικά με διαφορετικές εφαρμογές.

To Spotify υπάρχει ήδη στο Windows Store για mobile/WP,

δεν 'έρχεται στο Windows Store' τώρα.

Δημοσ.

Το Store είναι ένα όμως.

Οι εφαρμογές χωρίζονται σε For Mobile, For Desktop, και UWP.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ στο πρηγούμενο σχόλιό σου, δε διαφωνώ.

Λέω κάτι άλλο.

Και παρεμπιπτόντως κανείς δεν παρατήρησε το λάθος στον τίτλο της είδησης που αφορά το Spotify.

Ίσως γιατί οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι άλλες εφαρμογές βρίσκονται στο Windows Store για PC 

και άλλες εφαρμογές στο Windows Store για mobile/WP.

Και κάποια σχόλια δείχνουν ότι αγνοούν πως είναι δύο τα Windows Store.

Και είναι διαφορετικά με διαφορετικές εφαρμογές.

To Spotify υπάρχει ήδη στο Windows Store για mobile/WP,

δεν 'έρχεται στο Windows Store' τώρα.

Εννοείται ότι υπάρχει, αλλά δουλεύεται από την Spotify όσο δουλεύεται σε Android / iOS / Desktop; Μάλλον όχι.

Άλλες δημοφιλής εφαρμογές (facebook, viber, youtube κλπ) αγγίζουν σε δυνατότητες και συχνότητες ενημερώσεων το Android και το iOS;

Αφού αυτή ήταν η Αχίλλειος πτέρνα του WP.

Δημοσ.

Το Store είναι ένα όμως.

Οι εφαρμογές χωρίζονται σε For Mobile, For Desktop, και UWP.

Εμπορικά ένα είναι.

Στη MS καταλήγουν τα λεφτά.

Αυτά που βλέπεις στο Store app και λέει 'για κινητό', 'για υπολογιστή' κλπ, είναι οι UWP εφαρμογές.

Δεν εμφανίζονται στο ένα και στο άλλο Store app το σύνολο των εκατέρωθεν αποκλειστικά διαθέσιμων εφαρμογών.

Αυτό που συμβαίνει είναι θεαματικό.

Η συντριπτική πλειοψηφία μετά από πολλά χρόνια που πέρασαν έχει σχηματίσει άποψη για τη διαθεσιμότητα εφαρμογών στα PC και τα smartphones της MS

από... διαδόσεις.

Φυσικά και είναι μέτρο της αποτυχίας της διείσδυσης της απήχησης της MS.

Ας διορθωθεί και κάποια στιγμή το άρθρο που σχολιάζουμε.

:D

Εννοείται ότι υπάρχει, αλλά δουλεύεται από την Spotify όσο δουλεύεται σε Android / iOS / Desktop; Μάλλον όχι.

Άλλες δημοφιλής εφαρμογές (facebook, viber, youtube κλπ) αγγίζουν σε δυνατότητες και συχνότητες ενημερώσεων το Android και το iOS;

Αφού αυτή ήταν η Αχίλλειος πτέρνα του WP.

Άλλο αυτό και δεν το εξετάζω.
Μπορεί και να συμφωνώ.

Αλλά το λάθος είναι δεδομένο στον τίτλο και στο άρθρο.
Και είναι ενδεικτικό της θολής εικόνας
ως προς τον αρθρογράφο,
και ως προς τους αναγνώστες που σχολίασαν όλα τα υπόλοιπα πλην ενός.
:)
Δημοσ.

Εμπορικά ένα είναι.

Δεν εμφανίζονται στο ένα και στο άλλο Store app το σύνολο των εκατέρωθεν αποκλειστικά διαθέσιμων εφαρμογών.

Η συντριπτική πλειοψηφία μετά από πολλά χρόνια που πέρασαν έχει σχηματίσει άποψη για τη διαθεσιμότητα εφαρμογών στα PC και τα smartphones της MS

από... διαδόσεις.

Εχμ.. αντιλαμβάνεσαι πιστεύω ότι δεν συγκρίνεται το WStore με το AppStore της Apple.. έχει πολύ δρόμο για να φτάσει εκεί. Καταρχήν πρέπει να οργανωθεί και να αφαιρέσει την σαβούρα. Το Store έχει προοπτικές και αν υπολογίσει κανείς τους 500εκ ενεργούς υπολογιστές θα μπορούσε να πετύχει κάτι με αρκετή δουλειά.

Δημοσ.

Εχμ.. αντιλαμβάνεσαι πιστεύω ότι δεν συγκρίνεται το WStore με το AppStore της Apple.. έχει πολύ δρόμο για να φτάσει εκεί. Καταρχήν πρέπει να οργανωθεί και να αφαιρέσει την σαβούρα. Το Store έχει προοπτικές και αν υπολογίσει κανείς τους 500εκ ενεργούς υπολογιστές θα μπορούσε να πετύχει κάτι με αρκετή δουλειά.

Το αντιλαμβάνομαι

και ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι κι εσύ πως άλλο λέω.

Η εικόνα του Store του οικοσυστήματος της MS είναι θολή.

Μπορεί το Windows Store να είναι χάλια, να είναι λιγότερο χάλια, ή περισσότερο χάλια από αυτό που ξέρει ο κόσμος.

Όμως στην πραγματικότητα ο περισσότερος κόσμος σχηματίζει γνώμη από διαδόσεις.

Το ότι το Spotify δεν υπήρχε στο Windows Store είναι μια φήμη,

το ότι το Spotify υπάρχει στο Windows Store για WP/Mobile είναι η πραγματικότητα.

Και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να σχολιάσει τον τίτλο.

Δημοσ.

Εμπορικά ένα είναι.

Αυτά που βλέπεις στο Store app και λέει 'για κινητό', 'για υπολογιστή' κλπ, είναι οι UWP εφαρμογές.

από... διαδόσεις.

Άλλο αυτό και δεν το εξετάζω.
Μπορεί και να συμφωνώ.

Αλλά το λάθος είναι δεδομένο στον τίτλο και στο άρθρο.
Και είναι ενδεικτικό.

Συμφωνώ σε όλα, απλά να ξεκαθαρίσουμε λίγο αν λέμε το ίδιο εδώ:

Στο Windows Store του Windows Phone 950xl μου, εμφανίζονται προς αναζήτηση και εγκατάσταση εφαρμογές μόνο για Windows Phone.

Στο Windows Store του PC μου, εμφανίζονται προς αναζήτηση και εγκατάσταση εφαρμογές μόνο για desktop.

Και στα δυο Windows Stores εμφανίζονται ΚΑΙ στις δυο συσκευές μου οι UWP εφαρμογές προς αναζήτηση και εγκατάσταση.

Στο ιστορικό λύψεων του λογαριασμού μου όμως, εμφανίζονται ΟΛΑ τα αποτελέσματα ανεξάρτητα από την διαθεσιμότητα για εγκατάσταση ή αναζήτηση.

Λέει απλώς "μη διαθέσιμο για αυτή τη συσκευή" αν προσπαθήσω να εγκαταστήσω μια mobile-only εφαρμογή στο desktop μου ή το αντίστροφο.

Πρακτικά, λοιπόν, είναι ένα το Windows Store, και το μόνο κοινό για phone-tablets-desktop είναι τα UWP apps.

Η Apple, πάλι, έχει άλλο Store εντελώς. iTunes App Store, Mac App Store. Καμία σύνδεση πέρα από το κοινό sign-in username.

• Like 1
Δημοσ.

Και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να σχολιάσει τον τίτλο.

Ε νομίζω ο αρθογραφός απλά ήθελε να τονίσει ότι τα Win 10 S θα έχουν τα δημοφιλέστερα music apps μεν, αλλά κυρίως για την ύπαρξη του iTunes που δεν έχει το αντίπαλο δέος (Google).

• Like 1
Δημοσ.

Ε νομίζω ο αρθογραφός απλά ήθελε να τονίσει ότι τα Win 10 S θα έχουν τα δημοφιλέστερα music apps μεν, αλλά κυρίως για την ύπαρξη του iTunes που δεν έχει το αντίπαλο δέος (Google).

Ε όχι

ο αρθρογράφος δε μιλάει για τη νέα άφιξη του iTunes,

για τις νέες αφίξεις των Spotify και iTunes μιλάει

Οι νέες αφίξεις στο Windows Store περιλαμβάνουν το Spotify αλλά και το....iTunes

και για όποιον θα αμφιβάλει

στο άρθρο είναι και αναλυτικός

Παράλληλα μαζί με το iTunes, η Microsoft ανακοίνωσε και άλλες σημαντικές εφαρμογές που θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους στο Windows Store όπως το SAP Digital Boardroom αλλά και το Spotify.

Αν η ίδια είδηση έβγαινε για το Android ή το iOS

και ανέφερε

το Spotify θα έρθει στο Google Play ή το App Store,

πόσο στοίχημα να πηγαίναμε πως το πρώτο κιόλας σχόλιο θα αφορούσε το λάθος

και από κάτω δεκάδες ανάλογα σχόλια;

Είναι εντυπωσιακό εδώ και ενδεικτικό.

Τόσα σχόλια

και ο αναγνώστης δεν αντιλήφθηκε τίποτε.

Η Microsoft έχει αποτύχει τόσο πολύ.

Συμφωνώ σε όλα, απλά να ξεκαθαρίσουμε λίγο αν λέμε το ίδιο εδώ:

Στο Windows Store του Windows Phone 950xl μου, εμφανίζονται προς αναζήτηση και εγκατάσταση εφαρμογές μόνο για Windows Phone.

Στο Windows Store του PC μου, εμφανίζονται προς αναζήτηση και εγκατάσταση εφαρμογές μόνο για desktop.

Και στα δυο Windows Stores εμφανίζονται ΚΑΙ στις δυο συσκευές μου οι UWP εφαρμογές προς αναζήτηση και εγκατάσταση.

Στο ιστορικό λύψεων του λογαριασμού μου όμως, εμφανίζονται ΟΛΑ τα αποτελέσματα ανεξάρτητα από την διαθεσιμότητα για εγκατάσταση ή αναζήτηση.

Λέει απλώς "μη διαθέσιμο για αυτή τη συσκευή" αν προσπαθήσω να εγκαταστήσω μια mobile-only εφαρμογή στο desktop μου ή το αντίστροφο.

Πρακτικά, λοιπόν, είναι ένα το Windows Store, και το μόνο κοινό για phone-tablets-desktop είναι τα UWP apps.

Η Apple, πάλι, έχει άλλο Store εντελώς. iTunes App Store, Mac App Store. Καμία σύνδεση πέρα από το κοινό sign-in username.

το Windows Store για smartphone και για PC
μπορείς να διαπιστώσεις αν είναι ένα,
αν επισκεπτείς από υπολογιστή την ιστοσελίδα του καθενός
Δημοσ.

Σε έχασα.

Σαφέστατα δεν έχει λόγο να προμοτάρει το Store σαν ενιαίο, δεν διαφωνώ σου είπα και πριν.

Παρ' όλα αυτά, μπαίνοντας στο Windows Store app στο PC μου βλέπω αυτό:

Works on this device για τα desktop (metro-style) apps, Doesn't work on this device για τα mobile apps.

2hds0gk.png

Οπότε το library για desktop και mobile είναι ένα άσχετα από το τι αγκαθίσταται πού.

• Like 1
Δημοσ.

Προς το παρόν ναι αυτό ισχύει, δεν είπα το ανάποδο.

Αλλά προς το παρόν επίσης η MS δεν έχει βγάλει κανένα καινούριο κινητό και ούτε σκοπεύει να βγάλει σύντομα.

Στο παραπάνω σχόλιο είπα μήπως και γυρίσει την έκδοση Win 10 S σε arm. Δηλαδή να ξηλώσει ό,τι mobile λογισμικό έχει φτιάξει έως σήμερα και να κάνει καινούρια αρχή με δυνατό store το οποίο θα χτίσει μέσω των λάπτοπ. Με καινούριες συσκευές εννοείται. Θα δείξει. Πάντως εγώ την κόβω για integration την δουλειά. Το κινητό πουλάει και είναι άδοξο για μία εταιρεία όπως η MS να είναι απέξω.

Ναι, ξέχασα να διευκρινήσω στο ποστ παραπάνω ότι (σκέφτομαι πως) θα κάνει καινούρια αρχή με νέο εντελώς λογισμικό για κινητά το οποίο θα βασίζεται στα Win 10 S.

Το ζήτημα είναι ότι θα υπάρχει ο φόβος μήπως και αυτό το κινητό το εγκαταλείψει. Προσωπικά δεν θα ξανάπαιρνα windows phone αν δεν σιγουρευόμουν πρώτα ότι η εταιρεία το στηρίζει, δηλαδή αν δεν περνούσαν μερικά χρονάκια από την κυκλοφορία του, νομίζω ότι την ίδια σκέψη με εμένα θα κάνει μια μεγάλη μερίδα πιθανών αγοραστών.

Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε στο κινητός της θα της γυρίσει μπούμερανγκ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...