Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Είμαι στην αναζήτηση μιας καινούριας TV και όντας άσχετος με τη συγκεκριμένη αγορά θα ήθελα τα φώτα σας!

Η ΤV πρόκειται να τοποθετηθεί επιτοίχια σε ένα δωμάτιο-γραφείο 12τμ. Η απόσταση θέασης θα είναι περίπου στα 3.5μ.

Αυτή τη στιγμή έχω μια Samsung 37 inches LED FullHD 10ετίας σε απόσταση θέασης 2.5μ και η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται λίγο μικρή.

Επειδή δεν έχω ιδέα ούτε και εμπειρία στο "ιδανικό μέγεθος για την απόσταση θέασης" (αν και γνωρίζω ότι αυτό είναι και υποκειμενικό) θα ήθελα τη γνώμη σας και τις προτάσεις σας τόσο σε ίντσες όσο και σε μοντέλο με βάση τα παρακάτω δεδομένα:

- Απόσταση θέασης: Περίπου 3.5μ.

- Χρήση: Ελάχιστη (εώς καθόλου) ελληνική τηλεόραση, ταινίες (kodi, netflix) και PS4. Μελλοντικά ίσως μπει και συνδρομητική (το αναφέρω για τα HD κανάλια).

- Χαρακτηριστικά: Το smart δεν με ενδιάφερει ιδιαίτερα (έχω android box), το 3D καθόλου, το 4K νομίζω ότι δε θα με απασχολήσει μιας και πιστεύω ότι όταν θα γίνει mainstream ίσως περάσει άλλη μια 10ετια :P. Θα ήθελα να έχει 3 με 4 HDMI ports αλλά αυτό λύνεται κάπως και με ένα switcher. Το να έχει καλό ήχο είναι ένα + όπως και το να μπορεί να συνδεθέι μετέπειτα με ένα καλό soundbar.

- Budget: Εδώ είναι τα δύσκολα μιας και δεν ξέρω σε τι ίντσες πρέπει να "παίξω" Ιδανικά θα έλεγα όχι πάνω από 500-600€ (και λιγότερα ακόμα καλύτερα) αλλά αυτό είναι ανοιχτό προς συζήτηση. Σίγουρα πάντως κάπου κοντά σε αυτή την τιμή.

- Γενικά: Δεν ψάχνω κάτι το εξεζητημένο. Θέλω ένα καλό πανελ ώστε να υπάρχει μια καλή απεικόνιση στις ταινίες (κ ενδεχομένως και στα HD κανάλια δορυφορικής) και να έχω μια καλη εμπειρία στο PS4 gaming τόσο από πλευράς εικόνας όσο και από θέμα ήχου. Να είναι και σχετικά future proof (λαμβάνοντας υπόψη οτι την προηγούμενη tv την έχω μια 10ετια!)

Αν ξέχασα να αναφέρω κάτι, παρακαλώ ενημερώστε ώστε να το συμπεριλάβουμε στην κουβέντα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ;)

Επεξ/σία από zaccki
Δημοσ.

Γνώμη δική μου, ξεκινάς από το scroutz και βλέπεις, έχοντας βάλει προδιαγραφές hd ανάλυση και διαστάσεις 46" με 50" .Προσωπικά μου αρέσουν και τα ips panel . Με 400 ευρώ περίπου παίρνεις ωραίες 49άρες. Με 600 όμως, παίρνεις και 55άρα.Για πάνω από fhd ανάλυση σήμερα στην ελλάδα ... δεν βλέπω ψωμί ... ούτε στη συνδρομητική ...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου.

Το κύριο θέμα είναι να προσανατολιστώ πρώτα στις ίντσες. Δλδ στο ποιες είναι οι "ιδανικές" ίντσες (όπως είπα είναι και υποκειμενικό το θέμα) για τη χρήση που το θέλω (ταινίες και PS4).

Συμφωνω ότι πάνω από fhd ίσως είναι υπερβολή για τις ανάγκες μου.

Δημοσ.

Πιστευω εισαι για 55 ιντσες πιο πολυ.

Πεταξου σε καπιο καταστημα π.χ mediamarkt και δες την αποσταση με ποιες ιντσες σε ικανοποιει.

Δημοσ.

Αυτο εχω σκοπο να το κανω.

Εχεις να προτεινεις τυχον φιλε postfire καποια/ες συγκεκριμενες με βαση το πρωτο post?

Δημοσ.

καλο θα ειναι εφοσων θα πας απο κοντα να δεις και ποιες σου καθονται καλα στο δικο σου ματι απο θεμα εικονας

π.χ εμενα δεν μαρεσουν τα ips panel(lg) λογο δεν εχουν καλο μαυρο

προτειμω τα va panel λογο καλου μαυρου

αυτο ειναι θεμα γουστου και τι αρεσει στον καθενα

για μενα το καλυτερο ειναι αυτο να πας απο κοντα να δεις με ησυχια οχι βιασυνη τι αρεσει σε σενα

παρε και ενα στικακι μαζι σου με καμια ταινια σε καλη ποιοτητα

Δημοσ.

Σαφως και αυτο ειναι το βημα που θα γινει πριν απο την αγορα.

Αλλα επειδη οπως προειπα δεν την ξερω καλα τη συγκεκριμενη αγορα καλο ειναι να εχω μια πιο συγκεκριμενη εικονα πριν τις δω απο κοντα.

Οπως και να εχει σε ευχαριστω για το χρονο σου φιλε μου.

Δημοσ.

οτι πιστευω και σου πει ο καθενας μας πχ εμενα μαρεσει αυτη και εσυ μπορει να πας εκει και να σαρεσει η παραδιπλα ή 3 αλλες

εσενα το ματι σου τι γουσταρει αυτο θα παρεις

εσενα τι σε ευχαριστει 

πανε μιντια εχει ποικιλια

Δημοσ.

Σιγουρα αλλα το να παρεις μια γνωμη απο καποιον που εχει στην κατοχη του καποιο μοντελο, που το εχει συγκρινει με καποιο αλλο σε real life περιπτωσεις και οχι μονο σε ενα μαγαζι (με το φωτισμο που εχει ενα μαγαζι, με το περιεχομενο που παιζει στις tv κτλ) δε νομιζω οτι ειναι κακο φιλε μου.

Γνωμες κ συμβουλες θελω να παρω.

π.χ. αυτη η tv εχει το ταδε πανελ που δεν ειναι καλο σε συνθηκες δωματιου. ή η ταδε tv εχει βγαλει προβληματα κ.ο.κ.

Δημοσ.

Πας για 55΄΄ minimum στα 3-3,5m .

Αφου το θες για ταινιες ,kodi κλπ πας για va panels (samsung κλπ) και οχι ips (lg). Εχουν καλυτερο μαυρο /αντιθεση .

Αφου θες και future proof πας σε 4Κ αν και στα λεφτα που θα δωσεις 500-600€ μην εχεις και πολλες απαιτησεις . 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...