Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 @koftis650 όχι, μετράω τα quadrant της Gartner. Προσωπικά πιστεύω πως το IaaS δεν θα τραβήξει πολύ , μάλιστα η αίσθηση που έχω μετά από πολλές συζητήσεις είναι πως αν μετατρέψεις τον κόσμο του IT σήμερα σε αυτόν που προσφέρει το Cloud μάλλον θα είσαι αποτυχημένος. Και αυτό γιατί άλλο το να τρέχεις ένα ολόκληρο Instance από VM , Windows-Linux δεν έχει σημασία, και άλλο το να το έχεις ως service. To service κερδίζει στα πάντα , high availability by design, less resources, scalability. Δες το Docker που για εμένα είναι κάτι το διαφορετικό. Περίεργο μεν , διαφορετικό δε. Μπορώ να χτίσω την ίδια φιλοσοφία αλλά θέλω 10000 γραμμές powershell και όταν έρθει η ώρα να αλλάξω κάτι , τότε πρέπει να αλλάξω άλλες 2 χιλιάδες. To Docker σου τα φέρνει στο πιάτο. Βλαμμένο networking , βλαμμένο interface, αλλά ο Dev γράφει ένα πράγμα και το παραδίδει στους admins προς κατανάλωση άμεση. Θεωρώ μάλιστα πως το μέλλον του Server είναι το τελείως headless. Ούτε GUI , ούτε CLI. Μόνο remoting. Για αυτό το λόγο και αφού δεν θα υπάρχει GUI ,λογικό δεν είναι να έχεις τα εργαλεία remoting είτε σε Powershell είτε σε Bash; Γιατί δηλαδή ένας Unix admin να μην τρέχει και ένα backend Windows χωρίς GUI με Bash;
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δες το Docker που για εμένα είναι κάτι το διαφορετικό. Περίεργο μεν , διαφορετικό δε. Μπορώ να χτίσω την ίδια φιλοσοφία αλλά θέλω 10000 γραμμές powershell και όταν έρθει η ώρα να αλλάξω κάτι , τότε πρέπει να αλλάξω άλλες 2 χιλιάδες. To Docker σου τα φέρνει στο πιάτο. Βλαμμένο networking , βλαμμένο interface, αλλά ο Dev γράφει ένα πράγμα και το παραδίδει στους admins προς κατανάλωση άμεση. Θεωρώ μάλιστα πως το μέλλον του Server είναι το τελείως headless. Ούτε GUI , ούτε CLI. Μόνο remoting. Για αυτό το λόγο και αφού δεν θα υπάρχει GUI ,λογικό δεν είναι να έχεις τα εργαλεία remoting είτε σε Powershell είτε σε Bash; Γιατί δηλαδή ένας Unix admin να μην τρέχει και ένα backend Windows χωρίς GUI με Bash; Για αυτό ακριβώς αναφέρεται το πρώτο link που είχα υποδείξει και ένας βασικός παράγοντας κατά την προσωπική μου άποψη της προσθήκης του bash: "Anyone working with containers on Windows Server 2016 would have noticed that there was an issue with the two management options. Containers deployed using the Docker tools couldn't be managed with PowerShell, and vice versa; neither tool could even see the other's containers. Build saw the launch of a new PowerShell container tool that replaced the original with one that worked directly with Docker -- making Docker the default tooling for containers in Windows Server 2016. What made this announcement different was that by targeting the Docker REST APIs, PowerShell could now work with Docker containers on any platform. You'll be able to install the PowerShell module on Windows machines, and manage containers remotely, on Windows Server and on Linux. That's an important shift for Microsoft, bringing out a management tool that works against APIs that aren't its own Windows Management Interface. What now seems likely, especially with Windows support for SSH just over the horizon, is that any future support for Unix in PowerShell will be along the lines of the new Docker module. Using your Windows PC you'll be able to target PowerShell scripts against specific Unix commands, either wrapping shell scripts in PowerShell and executing them over SSH, or by targeting applications and services directly via REST APIs. With Bash and with PowerShell, Microsoft now has two widely used remote operations platforms in Windows. It's time to say goodbye to the server graphical UI."
aris1986 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 H google πάντως φεύγει από linux και android σιγά σιγά. 1
gnsX Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Ξαναδιάβασε τι έγραψα , δεν το κατάλαβες ,η MS δε δίνει δεκάρα για το τι κάνεις εσύ σήμερα. Βλέπει το αύριο. Βλέπει έναν Dev να γράφει σε Linux ΙοΤ. O Dev έχει πελάτη εσένα , η MS έχει πελάτη τον Dev. Σε ποιο Cloud ; Σε αυτό που είναι Leader σε όλους τους τομείς βάσει Gartner; Διαβάζετε τι γράφετε καθόλου ή έτσι τα γράφετε; Να ρωτήσω. Το desktop που τα Windows είναι ο αδιαμφησβητητος κυρίαρχος φθηνουν, ήδη σε συνολικό market share (desktops, laptops, smartphones, tablets) στην πρώτη θέση είναι το Android που προς το παρόν έχει Linux kernel,αν και δενντο θεωρώ Linux. Κάθε συσκευή IoT τρέχει και φαίνεται ότι θα τρέχει Linux. Το Internet κυριαρχείται από Linux, unix συστήματα. Το Azure που είναι αξιοπρεπεστατο προσφέρει την επιλογή για Linux. Γιατί ο dev να επιλέξει Windows για την ανάπτυξη αφού δεν θα του προσφέρει τπτ παραπάνω από το να το έκανε σε ένα Linux σύστημα; Ίσα, ίσα θα χει αρκετά μειονεκτηματα; Το Azure μπορεί να το επιλέξει λόγω κόστους δε λέω. Επίσης βάση Gartner διαβάζω ότι τις καλύτερες προοπτικές τις έχει η Google λόγω καλύτερων εργαλείων για big data analytics. Κάνω κάπου λάθος; Για να κλείσω, θεωρώ ότι έχασε τους απλούς χρήστες για κατανάλωση περιεχομένου. Μέχρι χθες ήταν η κυρίαρχος. Τώρα είναι το Android. Έχει χάσει τους servers. Κυριαρχούν τα *nix. Έχει χάσει το IoT. Κυρίως αν όχι μόνο Linux. Είναι τεράστια εταιρεία και μπορεί να τα ανατρέψει βέβαια, αλλά έτσι το βλέπω εγώ προσωπικά, χωρίς να είμαι απόλυτος ή να λέω έχω δίκιο σονυ και ντε
louilouiCK Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Να ρωτήσω. Το desktop που τα Windows είναι ο αδιαμφησβητητος κυρίαρχος φθηνουν, ήδη σε συνολικό market share (desktops, laptops, smartphones, tablets) στην πρώτη θέση είναι το Android που προς το παρόν έχει Linux kernel,αν και δενντο θεωρώ Linux. Κάθε συσκευή IoT τρέχει και φαίνεται ότι θα τρέχει Linux. Το Internet κυριαρχείται από Linux, unix συστήματα. Το Azure που είναι αξιοπρεπεστατο προσφέρει την επιλογή για Linux. Γιατί ο dev να επιλέξει Windows για την ανάπτυξη αφού δεν θα του προσφέρει τπτ παραπάνω από το να το έκανε σε ένα Linux σύστημα; Ίσα, ίσα θα χει αρκετά μειονεκτηματα; Το Azure μπορεί να το επιλέξει λόγω κόστους δε λέω. Επίσης βάση Gartner διαβάζω ότι τις καλύτερες προοπτικές τις έχει η Google λόγω καλύτερων εργαλείων για big data analytics. Κάνω κάπου λάθος; Για να κλείσω, θεωρώ ότι έχασε τους απλούς χρήστες για κατανάλωση περιεχομένου. Μέχρι χθες ήταν η κυρίαρχος. Τώρα είναι το Android. Έχει χάσει τους servers. Κυριαρχούν τα *nix. Έχει χάσει το IoT. Κυρίως αν όχι μόνο Linux. Είναι τεράστια εταιρεία και μπορεί να τα ανατρέψει βέβαια, αλλά έτσι το βλέπω εγώ προσωπικά, χωρίς να είμαι απόλυτος ή να λέω έχω δίκιο σονυ και ντε Αυτό στο οποίο κυρίως κρατιέται ακόμη η Microsoft για να μην γίνει Apple είναι το ότι τα παιχνίδια παίζουν κυρίως με DirectX και στο ότι Nvidia έχει το πάνω χέρι στις κάρτες γραφικών (και είναι η χειρότερη στον μοίρασμα κώδικα στην linux κοινότητα) και το Office ... Αν πάμε σε Vulkan και νικήσει η AMD την μάχη στις κάρτες γραφικών για παιχνίδια τότε χαιρέτα μας τον πλάτανο windows τουλάχιστον το 50% των πωλήσεων windows θα εξαφανιστεί σε δωρεάν διανομές linux (γιατί πεα ότι θα τρέχουν καλύτερα τα games θα γλιτώνεις και λεφτά απο το OS για να τα βάζεις στην κάρτα γραφικών) 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Κοίτα υπήρχαν κάποιες "αγκυλώσεις" μέχρι χθες , κυρίως στο γεγονός πως έβλεπαν το cloud ώς ένα "σημείο" παρουσίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν χρόνο στην εξέλιξη. Είχαν το cloud (Hotmail,bing,dynamics 365) αλλά το μάθημά τους δεν το μετέφεραν στον κάτω κόσμο τον offline. Με την πάροδο των ετών άρχισε να έχει νόημα το "cloud inspired" , δηλαδή το να έχει παρόμοια feature το cloud με τον offline κόσμο (Server 2012 - Windows 8) Σήμερα νομίζω έχουν καταλάβει πως και τα δυο συνυπάρχουν. Το cloud είναι extension του IT και όχι μια τοποθεσία ή μια μήτρα feature. Ενισχύω την άποψη μου με αυτό που έγραψα πριν, το πόσο γρήγορα έκλεισε το κενό με τους άλλους που ήταν όντως πιο μπροστά. Είναι άδικο να συγκρίνεις κάποιον που κάνει μόνο ένα πράγμα , πχ VMware που είναι πιο μπροστά στο on premises virtualization βάσει Gartner, με κάποιον που έχει όραμα για όλα, επενδύει στα πάντα , connected και compatible.Το αν θα το καταφέρει είναι άλλο θέμα , σίγουρα όμως διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό. Αυτό που θα ήθελα να δω είναι να γυρίσει τελείως user licensed/subscription based στα πάντα. Δηλαδή: Αγοράζεις ένα o365 σαν χρήστης σπιτιού και έχεις use rights στην εταιρεία. Γλυτώνει λεφτά η εταιρεία , ενώ εσύ έχεις όλα τα license στο όνομά σου. Για το IoT έχουμε δρόμο ακόμη , υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα. Η Microsoft προσπαθεί να κερδίσει στο back end κομμάτι , με την ιδέα να κερδίσει στο μπροστά κομμάτι μετά. Άλλο ένα θέμα που θα ήθελα να περνάει από το μυαλό σου είναι πως η MS είχε ένα κύκλο αναβαθμίσεων σχετικά παλαιολιθικό σαν το δημόσιο. Δεν είχε άμεσο cadence , να βγάζει δηλαδή ενημερώσεις όποτε τους τη βαρέσει. Για εμένα ήταν μεγάλο μειονέκτημα καθώς περιμένεις τα feature σαν την άνοιξη και κάθε φορά κάποια ομάδα ανάπτυξης ήταν τελείως εκτός στόχου με αποτέλεσμα τα προβλήματα. Αυτό διορθώνεται σιγά σιγά με τα Windows 10 και θα γυρίσει και ο Server σε αυτό το σχήμα. Υπάρχει μια γκρίνια γενική γιατί οι admins δε θέλουν updates , θέλουν να τρέχει κάτι και να φυσάει. Η Microsoft θέλει νέα Features ανά τρίμηνο , όχι ανά τρία έτη για να έχει cadence με το cloud. Οι admins θέλουν να ξέρουν τι γίνεται στα Update και πως δουλεύει το πράγμα με αυτό το "Cloud". H MS δεν έχει το χρόνο να μου το εξηγήσει (βλέπε Azure Stack που το παίρνεις κουτί από τους Vendors), ούτε έχει και χρόνο να κάνει Validate την Χ κάρτα δικτύου με το Y switch με το Server 16. H x,y εταιρεία στα παπάκια της , βγάζει ένα καινούργιο εκτελέσιμο και αντίο. Πως να το πιάσεις αυτό; Το τεστ matrix είναι δυο γραμμές (παίζει - δεν παίζει). Οι άλλοι πρέπει να κάνουν validate την Άρτα και τα Γιάννενα. Δε ξέρω αν είναι κατανοητά αυτά που λέω. ΠΧ , επειδή είμαι MVP στο remote desktop και βοηθάω πολύ κόσμο έρχονται και μου λένε , "Το έβαλα στο Android/MAC/κάτι που έχω το Remote και στο ένα δε μου κάνει redirect την κάμερα και στο άλλο τον εκτυπωτή , τι να κάνω;" Η απάντηση είναι βάλε το Update, αυτό δε μπορώ να το πω και για τα Windows όμως όσο περίεργο και αν φαίνεται , λόγο test matrix. Επίσης στο cloud ο ακρογωνιαίος λίθος είναι το authentication/authorization. Το Facebook είναι το μεγαλύτερο identity store στον πλανήτη , δε μπορεί όμως να εκμεταλλευτεί το momentum για να κερδίσει από αυτό. Η Microsoft έχει το AzureAD που feature wise είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό που είναι fragmented. Κερδίζεις το Authentication - κερδίζεις το 50% του management για τα device και το software. Όλα αυτά βέβαια είναι προσωπικές μου σκέψεις και όχι κάτι επίσημο. PS. Το Νοέμβριο πήγα στο Seattle και έφυγα πολύ προβληματισμένος με το πόσο στρεβλή και διαστροφική άποψη είχα για το Cloud.
hyperspaced Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Οχι. Η Microsoft απλα αδυνατει να νικησει το Linux και ετσι προσπαθει να το χρησιμοποιησει με οποιο τροπο. Δεν ειναι μονο το bash που ειναι τουλαχιστον εκατομμυρια χρονια μπροστα απο το MS-DOS. Ειναι ολο το οικοσυστημα του Linux που η Microsoft αδυνατει να κερδισει κυριως λογο φιλοσοφιας. Προφανώς τρολλάρεις!. Για μια στιγμή είπα να σε πάρω στα σοβαρά!
freegr Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Αν ισχύει η δυνατότητα εγκατάστασης των διανομών μέσω του windows store τότε αποτελεί ένα μεγάλο βήμα όντως προς τα εμπρός..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα