Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το παληκαρακι που διορθωνεις, που εκανε λαθος?

Τα ειπε μια χαρα.

Μετα ερχεσαι εσυ που διαφωνεις. Παω να διαβασω που διαφωνεις... και χαζεψα. Τελειως.

Οι Jedi ειναι το free?

Kαι το open source οι Sith?

Ελα Παναγια μου!

Καποιος να μου στειλει τα χαπια μου. Δε νιωθω καλα. Ζαλιστηκα.

Και μετα βλεπω εχεις like απο το Γιωργη τον Ember που διορθωσες?

Σβηηηηνωωω.

Καπου λιγο μπλεχτηκα σε ολο αυτο που εγραψε αλλα επειδη υπαρχουν πολλα που δεν ξερω υπεθεσα πως κατι παραπανω θα ξερει :wacko: + οτι δεν εχω δει ποτε πολεμο των αστρων για να κανω τον παραλληλισμο :huh: Ασε που ειπα να μην φανω ο κλασσικος κομπλεξικος που "τα ξερω ολα και διορθωνω τους παντες" (γιατι πρωτα απο ολα δεν τα ξερω ολα)

• Like 1
Δημοσ.

Θα ξεχαστεί το Linux με αυτά που κάνει η MS και σεις χαίρεστε για υποτιθέμενες νίκες και άλλες ιστορίες.

Δεν θα χρειάζεται κάποιος να τρέχει linux για αρκετές δουλειές, θα ανοίγει την κονσόλα από τα windows.

Το μέλλον είναι το ioT κι εκεί η MS μέχρι τώρα δεν έχει πρόταση.

Το Cortana ηχείο της τρέχει Linux, το λες και ήττα.

Η διαχείριση μπορεί να γίνεται από Windows όμως, το desktop το χει κερδίσει καιρό τώρα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το μέλλον είναι το IoT και η MS έχει όλα τα εργαλεία διάθεσης + το Azure για να κάνεις κάτι με όλα αυτά τα Data, προς το παρόν οι άλλοι είναι που σφυρίζουν αδιάφορα.

Δημοσ.

Ας κάνουν τα Windows Linux based με τελείως διαφορετικό kernel. Με την υποστήριξη της Microsoft τα πάντα θα είναι καλύτερα από ότι τώρα. Θυμάμαι παλιά είχα πειραματιστεί αρκετά με το Linux, αλλά μέχρι εκεί. Όταν χρειαζόταν να κάνω τη δουλεία μου, πάντα γύριζα στα Windows.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι o nt kernel δεν είναι κατά το ήμισυ linux kernel? :P

Θεωρώ ότι ο λόγος που η microsoft προσπαθεί να δώσει bash στα παιδιά της και ένα σύνολο εργαλείων είναι ότι οι αντίπαλοι (Linux/MacOS) έχουν και bash αλλά και wine.

Για ένα developer η καλύτερη λύση είναι το MacOS ή το Linux και αυτό η MS θέλει να το αλλάξει.

Όχι τόσο για να πάρει πίσω τους developers μιας και είναι μικρό ποσοστό της πίτας αλλά γιατί βλέπει πλέον εφαρμογές να τρέχουν κατά αποκλειστικότητα σε linux/MacOS ενώ το αντίθετο είναι λιγάκι δύσκολο λόγο του wine.

Ο μόνος λόγος που έχω ένα SSD επιπλέον στο σταθερό μου για να τρέχω windows είναι 5-10 games που παίζω και το wine τα σκατώνει με τα fps και το άχρηστο denuvo που τελικά το σπάνε κάθε λίγο και λιγάκι, για το debugging βολεύουν και τα virtual machines ;)

Παρόλα αυτά ποιο εύκολο βλέπω σε 10 χρόνια το android ή κάτι αντίστοιχο να γίνετε mainstream os παρά τα linux ή το macos

Δημοσ.

Το μέλλον είναι το IoT και η MS έχει όλα τα εργαλεία διάθεσης + το Azure για να κάνεις κάτι με όλα αυτά τα Data, προς το παρόν οι άλλοι είναι που σφυρίζουν αδιάφορα.

Ποια συσκευή τρέχει Windows;

Δημοσ.

Το powershell είναι .net

Καταλαβαίνω την ανάγκη σύγκρισης λογω του θέματος αλλά είναι άτοπο να συγκρίνεις ενα nix shell με την εξέληξη του MS-DOS που είναι το powershell.

Το παληκαρακι που διορθωνεις, που εκανε λαθος?

Τα ειπε μια χαρα.

Μετα ερχεσαι εσυ που διαφωνεις. Παω να διαβασω που διαφωνεις... και χαζεψα. Τελειως.

Οι Jedi ειναι το free?

Kαι το open source οι Sith?

Ελα Παναγια μου!

Καποιος να μου στειλει τα χαπια μου. Δε νιωθω καλα. Ζαλιστηκα.

Και μετα βλεπω εχεις like απο το Γιωργη τον Ember που διορθωσες?

Σβηηηηνωωω.

Το παλικάρι έκανε λάθος εδώ ας πουμε:

Tο free στο δινω τσαμπα και δεν σε χρεωνω αλλα δεν σου δινω τον κωδικα. .

Βασική προειπόθεση στο Free Software είναι να ΔΩΣΕΙΣ τον κώδικα αλλιώς δεν λογάται ως free software.

Επίσης δεν είναι προϋπόθεση να είναι τζάμπα το Free Software μπορεί να είναι επι πληρωμή και να συνεχίζει να είναι FREE SOFTWARE πόσες φορές να το πω πιο απλά Free όπως ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ όχι Free όπως τζάμπε

Προφανώς θα το μπέρδεψε με το Freeware που είναι εντελώς άλλο πράμα (δωρεάν proprietary -συνήθως- προγράμματα)

και εδώ:

Που σημαινει πως χρησιμοποιεις ελευθερα το εκτελεσιμο αλλα δεν ξερεις αν το προγραμμα λειτουργει σε βαρος σου η αν σε κατασκοπευει και ουτε μπορεις να το εξελιξεις. .

Αυτό ουσιαστικά ειναι το OpenSource που περιγράφει γιατι μπορεί το FreeSoftware να ειναι ΚΑΙ OpenSource όπως είπα αλλά το OpenSource δεν συνεπάγει απαραίτητα πως θα ξέρεις ακριβώς πως λειτουργεί το πρόγραμμα και αν κάνει κάτι εις βάρος σου έφερα και σαν παράδειγμα ολόκληρη opensource διανομή linux το ubuntu

Απο εκει και πέρα δεν καταλαβαίνω το ποστ σου απλά απάντησα σε περίπτωση που όντως τα έγραψα μπερδεμένα πιο πάνω.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ναι τι να δω; Θα έχει καi bash σε κάποια κομμάτια. Τι θέλεις να πούμε για το Powershell vs Bash; Το ένα είναι WMI/.Net και το άλλο text based. Γιατί βάζει και bash;

Γιατί μπορεί

Γιατί είναι εκτός παιχνιδιού με τις επιλογές και τακτικές του παρελθόντος απλά. Έχασε το τρένο στο mobile, αν το χάσει και αλλού (cloud eg)... Ε δεν το λες και καλή εξέλιξη για την εταιρεία. Απλά δεν μπορεί να προχωρήσει με τις τακτικές του παρελθόντος...άκου μπορεί....lol...και είναι και έτοιμη για IoT ...lol..
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ποια συσκευή τρέχει Windows;

Ξαναδιάβασε τι έγραψα , δεν το κατάλαβες ,η MS δε δίνει δεκάρα για το τι κάνεις εσύ σήμερα. Βλέπει το αύριο. Βλέπει έναν Dev να γράφει σε Linux ΙοΤ. O Dev έχει πελάτη εσένα , η MS έχει πελάτη τον Dev.

Γιατί είναι εκτός παιχνιδιού με τις επιλογές και τακτικές του παρελθόντος απλά. Έχασε το τρένο στο mobile, αν το χάσει και αλλού (cloud eg)... Ε δεν το λες και καλή εξέλιξη για την εταιρεία. Απλά δεν μπορεί να προχωρήσει με τις τακτικές του παρελθόντος...άκου μπορεί....lol...και είναι και έτοιμη για IoT ...lol..με

Σε ποιο Cloud ; Σε αυτό που είναι Leader σε όλους τους τομείς βάσει Gartner; Διαβάζετε τι γράφετε καθόλου ή έτσι τα γράφετε;

Δημοσ.

Χαθηκα ακομα ποιο πολυ. Καπου πιανω ολο αυτο που προσπαθεις να πεις αλλα σε καποιο σημειο το χανω.

Επίσης δεν είναι προϋπόθεση να είναι τζάμπα το Free Software μπορεί να είναι επι πληρωμή και να συνεχίζει να είναι FREE SOFTWARE πόσες φορές να το πω πιο απλά Free όπως ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ όχι Free όπως τζάμπε

Αν το Free Software μπορει να ειναι επι πληρωμη και να συνεχιζει να ειναι Free τοτε πως θα ειναι χωρις περιορισμους και πως

Βασική προειπόθεση στο Free Software είναι να ΔΩΣΕΙΣ τον κώδικα αλλιώς δεν λογάται ως free software.

Μα αν μου δωσεις τον κωδικα, τοτε τι θα ειναι επι πληρωμη :wacko:

Δημοσ.

Ρε λινουξαδες(οι υπολοιποι), που εξαφανιστηκατε?

Ειναι δυνατον το Ubuntu να ειναι open source και να μη ξερουμε πως δουλευει?

Για δωστε και μια αλλη αποψη. Μου φαινεται τρελο αυτο το πραγμα.

Εγω ηξερα οτι το Ubuntu στελνει σε τριτους τις λεξεις που γραφεις στο search bar. Τιποτε αλλο.

Απο καπου επρεπε να χρηματοδοτηθει. Καποιοι το δεχονται αυτο. Και καποιοι οχι.

Τωρα (πανω απο 1 χρονο?) νομιζω το κατηργησαν το ρουφιανηλικι του search bar.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ξαναδιάβασε τι έγραψα , δεν το κατάλαβες ,η MS δε δίνει δεκάρα για το τι κάνεις εσύ σήμερα. Βλέπει το αύριο. Βλέπει έναν Dev να γράφει σε Linux ΙοΤ. O Dev έχει πελάτη εσένα , η MS έχει πελάτη τον Dev.

Σε ποιο Cloud ; Σε αυτό που είναι Leader σε όλους τους τομείς βάση Gartner; Διαβάζετε τι γράφετε καθόλου ή έτσι τα γράφετε;

Είναι στο club των μεγάλων όχι ότι είναι leader, ας όψονται τα κονέ με μεγάλα enterpises...

Δημοσ.

Χαθηκα ακομα ποιο πολυ. Καπου πιανω ολο αυτο που προσπαθεις να πεις αλλα σε καποιο σημειο το χανω.

Αν το Free Software μπορει να ειναι επι πληρωμη και να συνεχιζει να ειναι Free τοτε πως

Δεν καταλαβαίνω γιατι μπερδεύεσαι... δες το σαν όνομα μάρκας πως λέμε Nike; έτσι υπάρχει μια κατηγορία λογισμικού που την ονομάζουμε "Free Software"

Το Free σε μπερδεύει γιατι μια απο τις μεταφράσεις της λέξεις στα ελληνικά ειναι "δωρεάν"  μια άλλη όμως είναι "ελεύθερος" και την δεύτερη μετάφραση χρησιμοποιεί το κίνημα αυτό.

Παράλληλα συμβαίνει το μεγαλύτερο ποσοστό FreeSoftware να διατίθεται όντως ΔΩΡΕΑΝ.. αλλά το ότι ειναι ΔΩΡΕΑΝ δεν έχει σχέση με την ιδιότητα του ότι ειναι FREE SOFTWARE.

Για περισσότερα δες εδώ https://www.gnu.org/philosophy/philosophy.html

Μα αν μου δωσεις τον κωδικα, τοτε τι θα ειναι επι πληρωμη :wacko:

Η δουλειά μου να στον γράψω είναι αυτό που πληρώνεις εσύ μπορείς να δεις τον κώδικα και να τον αλλάξεις όπως θες αλλά δεν μπορείς να πουλήσεις τον δικό μου κώδικα θα πρέπει να αναφέρεις το όνομα μου ακόμη και τον δίνεις δωρεάν και ακόμη και αν έχεις κάνει αλλαγές.

Δημοσ.

Σημφωνα με την Wiki: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%8D_%CE%BA%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1

Στην ουσια το open source επιτρέπει σε κάθε χρήστη να εξετάσει και να χρησιμοποιήσει τη γνώση και τις δυνατότητες που προσφέρει ο παρεχόμενος πηγαίος κώδικας. Στην πράξη, τα περισσότερα προγράμματα ανοιχτού κώδικα παρέχονται δωρεάν και μπορούν να χαρακτηριστούν ελεύθερα.

Σημαινει πως υπαρχει και 0.1% πιθανοτητα να μην μπορω να τον τροποποιησω αλλα εχω παντα την δυνατοτητα να τον διαβασω και να τον μελετησω για να κινηθω αναλογα. Στο 99.9% το open source ειναι και free software

Το Ελεύθερο Λογισμικό, όπως ορίζεται στον ορισμό του Ελεύθερου Λογισμικού από το Ίδρυμα Ελευθέρου Λογισμικού (Free Software Foundation), είναι λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αντιγραφεί, μελετηθεί, τροποποιηθεί και αναδιανεμηθεί χωρίς περιορισμό.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF_%CE%9B%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C

Aπο την αλλη το Freeware ειναι αυτο που ειπα στην αρχη λαθος ως Free Software. Δηλαδη αυτο που σου δινεται δωρεαν αλλα ως εκτελεσιμο και δεν ειναι ουτε Free Software ουτε open source

Δημοσ.

Ρε λινουξαδες(οι υπολοιποι), που εξαφανιστηκατε?

Ειναι δυνατον το Ubuntu να ειναι open source και να μη ξερουμε πως δουλευει?

Για δωστε και μια αλλη αποψη. Μου φαινεται τρελο αυτο το πραγμα.

Εγω ηξερα οτι το Ubuntu στελνει σε τριτους τις λεξεις που γραφεις στο search bar. Τιποτε αλλο.

Απο καπου επρεπε να χρηματοδοτηθει. Καποιοι το δεχονται αυτο. Και καποιοι οχι.

Τωρα νομιζω το κατηργησαν το ρουφιανηλικι του search bar.

Το ubuntu είναι λειτουργικό σύστημα..

Το λειτουργικό σύστημα είναι σαν ένα σώμα έχει ένα σωρό όργανα και οργανισμούς μέσα του και μικρόβια κτλ δεν ειναι ενα ενιαίο μονοκόμματο πράμα...

Ξέρουμε πως δουλεύουν αρκετά απο τα κομμάτια του  αλλά όχι όλα.

Γιατι κάποια απο τα κομμάτια του ειναι proprietary και όχι Free (as in Free Software)  πχ το codec για τα MP3 είναι ένα τέτοιο δεν ξέρουμε ακριβώς τι κάνει..

Το app της amazon είναι ένα τέτοιο στοιχείο ή το script που τρέχει στο κουμπάκι της έναρξης (και επικοινωνεί με έναν server της amazon στέλνοντας τηλεμετρίες για να σου προτείνει να αγοράσεις κάτι.. ) κτλ..

Βέβαια πολλά απο αυτά μπορείς να τα αφαιρέσεις και να κάνεις πιο "free" το ubuntu αλλά δεν ειναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται γιατι ειναι πολύ μεγάλος "οργανισμός" το λειτουργικό και θα πρέπει να ξεψαχνίσεις κάθε λεπτομέρεια για να βρεις όλα τα μη FreeSoftware components.

Αν σε ενδιαφέρει να ψαχτείς περισσότερο με διανομές που ειναι 100% FREE (συμβαίνει να είναι τζάμπα αλλά είπαμε το FREE εδώ δεν σημαίνει τζάμπα αλλά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ) τσέκαρε εδώ: https://www.gnu.org/distros/free-distros.html

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...