Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα

Το πρόβλημα μα μου είναι πως έχω έναι μίνι λαπτοπ με Windows xp αλλά ο σκληρός δίσκος είναι χωρητικότητας μόλις 8 gb και θέλω να περάσω Linux και όταν πάω να κάνω την εγκατάσταση μου λέει μη επαρκής χώρος μπορώ να διαγράψω τα Windows για να ελευθερώσω χώρο στον σκληρό και ποια έκδοση Linux να περάσω ευχαριστώ

Δημοσ.

Όταν κάνεις την εγκατάσταση των linux, θα του πεις να χρησιμοποιήσει όλο το δίσκο. Αν ούτε αυτό δεν είναι αρκετό... δε ξέρω. Ίσως χρειαστεί να κάνεις την εγκατάσταση χειροκίνητα, φτιάχνοντας εσύ τα partitions που χρειάζεται το linux. Το swap από μόνο του θα τρώει μέχρι και δύο φορές τη μνήμη RAM σου σε χωρητικότητα, οπότε θα μπορούσες να το απενεργοποιήσεις. Άλλη επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσεις έναν εξωτερικό σκληρό με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Δημοσ.

Τα 8gb είναι "αρκετά" για το linux (τα εισαγωγικά μπήκαν εσκεμμένα). Απλά θα πρέπει να διαγράψεις πρώτα τον δίσκο μέσα από την εγκατάσταση ή μέσα από το live (αν έχει) σύστημα.

Ποια διανομή επέλεξες;

Δημοσ.

Πώς να τον διαγράψω δεν ξέρω όταν πήγανα κάνω την εγκατάσταση επέλεξα μόνο τα Linux ξεκίνησε η εγκατάσταση και μετά μου έβγαλε το μήνυμα μη επαρκής χώρος

Δημοσ.

Πώς κάνεις την εγκατάσταση? Αν χρησιμοποιείς το πρόγραμμα που το τρέχεις μέσω Windows, δε θα καταφέρεις ποτέ να τα βάλεις. Κατέβασε το ISO του distro που θες να εγκαταστήσεις και κάψε το σ' ένα dvd ή βάλε το σ' ένα στικάκι, με το UUI. Μόνο όταν bootάρεις με αυτό θα μπορέσεις να κάνεις format το δίσκο και να τον χρησιμοποιήσεις ολόκληρο για να βάλεις τα linux.

Δημοσ.

Με uui πήγα να κάνω την εγκατάσταση μήπως πρέπει να τσεκάρω το τετραγωνάκι που λέει format

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...