Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν είχα σε πελάτη τον ιο Dharma .wallet . Κρυπτογραφησε και τα δεδομένα όλα. Έγινε αποκατάσταση στην βάση και φαίνεται οκ. Βλέπω εγγραφές μία μέρα πρώτου την χτυπήσει ο ιός. Το θέμα είναι ότι όταν πάω να μπω στο πρόγραμμα που δουλεύει την βάση βγάζει το εξής σφάλμα

post-56928-0-67157000-1494448116_thumb.jpg

Αυτός ο πίνακας που βγαίνει το πρόβλημα δεν είναι πίνακας του προγράμματος. Εψαξα παλιότερο αρχείο της βάσης και δεν υπάρχει μέσα. Δεν ξέρω τι πρεπει να κάνω τώρα για να έχω πρόσβαση στην βαση. Ή βάση ανέβηκε χωρίς κανενα σφάλμα στο sql server.

Όποιος έχει καμία ιδέα ας βοηθήσει. Όσο ποιο αναλυτικά μπορεί. Ευχαριστω

Δημοσ.

Το πρόγραμμα, και ο sql server περαστηκε σε άλλο pc. Ο δίσκος ο μολυσμενος παραμένει ως έχει απειραχτος. Την βάση την δοκιμασα σε 2 διαφορετικά pc μπας και άλλα τπτ. :(

Δημοσ.

Αυτο απο οσο καταλαβαινω εχει να κανει με τον sql. Θα πρεπει να ειχαν περασει καποια queries για να διορθωσουν καποια πραγματα στα indexes μετα απο αναβαθμισεις κυριως. Aυτος που εχει την υποστηριξη του atlantis το εκανε. Δε θα βρεις ακρη μονος σου νομιζω.

Δημοσ.

Καταλαβα. Τρεχα γυρευε δλδ. Να σε ρωτησω, έχω και ένα back up παλιό της βάσης που είναι καθαρό. 1.5 μήνα πριν το χτυπήσει ο ιός. Από αυτό το backup υπάρχει τρόπος να βρεθεί άκρη?

Δημοσ.

Κοιτα, αν ηταν απο αναβαθμιση και ειχαν τρεχτει τα queries μπορει και να εχεις τυχη αν ειναι αυτο. Θα πρεπει να ξαναπερασουν δεδομενα 1,5 μηνα ομως παλι. Για δοκιμασε και πες μου αμα θες.

Δημοσ.

Λοιπόν έφτιαξε. Μπήκε δλδ στο πρόγραμμα. Έβαλα μία πολύ παλιά έκδοση. Δεν έκανε κάνα αναβάθμιση αυτόματη που κάνει. Επίσης πηγα σε κάποιους πίνακες στα indexes και έκανα κάτι δεν θυμάμαι τι. Σε λίγους και τυχαία μπήκα και δούλεψε. Αλλά εντός του προγράμματος άμα τρέξεις λειτουργία για να βρει λάθη στην βαση πετάει το ίδιο σφάλμα. Αλλά τουλ μπαίνει τώρα οπότε μπορώ να δω τα δεδομένα!!! Μεγάλη νίκη είναι αυτή κατά του κωλοιου .wallet! Δεν υπήρχαν αντιγραφα οπότε υπήρχε το κενό του 1.5 μήνα. Στα υπόλοιπα στα παντα.

Δημοσ.

κοιτα θα πρεπει να ζησεις ετσι τωρα. Τα queries γινονται στον sql και ΟΧΙ στο προγραμμα. Εσυ εβαλες παλιο προγραμμα αλλα στη βαση εχουν τρεξει τα queries. Κανονικα πρεπει να βαλεις ακριβως οτι ειχαν και πριν σε ολα.

Δημοσ.

Ναι το ξέρω ότι τα queries γίνονται στον sql. Όχι ότι ξέρω να το ψαξω τι μπορεί να έγινε κλπ. 'η να κάνω query που δεν έχω βρει έτοιμο από google... Πολύ βασικές γνώσεις έχω. Αν πιάνονται και σαν βασικές, ίσως και λιγότερες από τις βασικές.

Κοιτα και με το θέμα των εκδόσεων έχω μπερδευτεί. Κανονικά δεν θα έπρεπε να δουλέψει. 'η να κάνει τουλ κάποιο συγχρονισμό που δεν εκανε.

Γενικα μάλλον θέμα τύχης είναι που μπαίνει πλέον. Αφού σκέφτομαι να μην κλεισω το πισι!!! Χαχαχα.

Βασικά δεν ξέρω πως θα προχωρήσει ή διαδικασία από εδώ και πέρα. Ή βάση λογικά πάντα θα έχει θεματα. Αλλά αφού εμφανίζει τον χαμένο 1.5 μήνα όλα τέλεια. Τώρα αν με κάποιον γίνει "παντρια" των 2 βάσεων δεν ξέρω. Δεν θα το κάνω εγώ αυτό. 'η θα περαστούν όλα χειροκίνητα πάλι. Που και πάλι νίκη είναι και αυτό. Από το τπτ απλά ξεσκιζεσε και τα έχεις όλα όπως πριν.

Δημοσ.

Κανονικα δε θαπρεπε να εχεις καποιο θεμα αν εχεις βαλει παλι τον ιδιο sql με την ιδια εκδοση του προγραμματος και τη τελευταια βαση που ειχες. Επειδη τα queries στη ουσια τρεχουν και διορθωνουν τη βαση.

Δε χανεις τπτ να τους πεις να μιλησουν με τον αντιπροσωπο που αγορασαν το προγραμμα παντως. Αν και δε θα θελουν απο οτι εχω καταλαβει διοτι θα εχουν σταματησει και την υποστηριξη μαζι τους, διοτι θα τους ζητουσαν φραγκα καθε χρονο. Κλασσικη περιπτωση.

Εγω σε τετοιες πειπτωσεις μιλαω κατευθειαν με το κατασκευαστη του software, εταιρεια, ALTEC δλδ, οι οποιοι περπιπτοντως εχουν πολυ καλη υποστηριξη.  και δε γινεται αμεσως να ξερεις, σου λενε να τους στειλεις τη βαση, τη διορθωνουν και σου λενε τι queries να τρεξεις. Θελει το χρονο του αυτο.

Δημοσ.

Όχι δεν έχει σταματήσει η υποστήριξη. Ή ανανέωση είναι πληρωμενη. Τα συμβόλαια αυτά πάνε με τον χρόνο βάση νόμου. Δεν μπορείς να αγοράσεις το πρόγραμμα για πάντα. Δεν υπάρχει αυτο δλδ σαν επιλογη. Απλά το "νοικιάζεις" με τον χρονο. Είτε είναι unisoft είτε epsilon είτε είναι HIT είτε οτιδήποτε. Αλλιώς όπως λες αμα παθεις κάτι μένεις στον αέρα. Στον αντιπρόσωπο δουλεύω.

Γενικά σε θέματα κρυπτογραφησης από ιούς δεν σε καλύπτει κανένας. Καμιά υποστηριξη όσο καλή και αν είναι. Ο μόνος τρόπος είναι να πληρώσεις τους χακερς λολ! 'η σκιστεις να βρεις τρόπο. Μέχρι και σε εταιρίες της αθηνας που αναλαμβάνους τέτοιες δουλειές, recovery κλπ απευθυνθηκαμε αλλά δεν το αναλάμβαναν. Όλοι λένε να περιμένεις να βγάλει κάποια εταιρια το πρόγραμμα αποκρυπτογράφησης.

Θα μιλήσω αύριο με την εταιρία πάλι αν και αφού μπαίνει τώρα χαλαρά.

Απλά αν μπορούν εφόσον μπαίνει τωρα να φτιάξουν αυτή την βλακεία αν και από ότι ειπανε δεν σχετίζεται με την βάση του προγράμματος.

Θέλει πολύ δουλειά ακόμα αλλα πλέον υπάρχουν τα δεδομένα οπότε είμαι πανευτυχής. Πιστεύω εντός του σκ θα γίνει πλήρη αποκατάσταση. Όχι από μένα . Εγώ τελειωσα το κομμάτι μου :)

• Like 1
Δημοσ.

Ναι ισχυει. Αλλά δεν υπάρχει θέμα γιατί είχαμε στην εταιρία backup του πελάτη 1.5 μήνα πριν. Οπότε τώρα με το ξεκλειδωμα του .mdf έχουμε και αυτά που λείπουν. Ή βάση είναι κομπλε πέρα από αυτό το σφάλμα που δεν σχετίζεται με το πρόγραμμα.

Δεν μπορεις να μην χαρείς για κάτι τετοιο. Δεν έχουν σπάσει ακόμα τον ιό αυτόν οι εταιρίες οπότε είναι τεράστιο κέρδος. Μπορεί να περάσουν μήνες για να τον σπάσουν. Για να δώσει ο πελάτης 3.000£ στους ινδούς δύσκολο... και να του ζητάνε κι άλλα μετά όπως συνηθίζουν. Και αν ποτέ του το ξεκλειδώσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...