Προς το περιεχόμενο

Φωτογραφικη Μηχανη 300 - 500


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα:)

 

Χρήστης μόνο mobile cameras(τωρα sony Z5) και καθόλου σχετικός, θα ήθελα τη βοήθειά σας για να επιλέξω την καλύτερη φωτογραφική μηχανή που μπορώ με βάση τους παρακάτω περιορισμούς.Θα ήθελα να αναβαθμίσω την ποιότητα των φωτογραφιών λόγο παιδιού και ειδικότερα λήψεις σε δύσκολο φωτισμό και κίνηση όπου φαίνεται να υστερεί αρκετά το κινητό. Δεν θέλω να κάνω θαύματα ,απλά θέλω μια μηχανή να μπορώ να την έχω μαζί μου , να είναι καλή για αρχάριο και να κάνω αυτά που δεν μπορώ με το κινητό. Παρακάτω οι προδιαγραφές μου:

- κόστος έως 300-500 ευρώ
- βολική σε μέγεθος mirrorless/compact
- wifi
- σταθεροποίηση
- καλή απόδοση σε indoor καταστάσεις/κίνηση
- zoom να εχει περίπου Χ3 κάλο θα ήταν
-Video τουλάχιστον 1080/60 fps
- δεν θα ήθελα να μπλέξω με αλλαγές φακών και έξτρα κόστη - θα προτιμούσα ο 1 φακός να μου κάνει για τα περισσότερα που θα χρειαστώ για αρχή και μετά βλέπουμε , εάν πάω σε mirrorless.

-Καλή απόδοση σε auto και καλές "έτοιμες" jpeg

(Σκοπεύω να μάθω πάνω στην μηχανή και να ασχοληθώ,απλά δεν θα ήθελα αρχικά να χρειάζεται πολλά πολλά για να πετύχω μια γρήγορη φωτογραφία τον μικρο ενώ θα κάνει κάτι)

Τα μοντελα γενικα που μου εχουν προτεινει κοντα στο budget ειναι Rx100 mk1/mk3 , DMC-GF7(φακος??), G9X mk2 , a5000(φακος??) .

Γενικά εχω μπερδευτεί αρκετά και θα ήθελα κάποια επιπλέον βοήθεια για να διαλέξω την κατάλληλη μηχανή (ή Κιτ εάν πάμε σε mirror).

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα ,

 

Γι'αυτά που θέλεις να φωτογραφίζεις(τον μικρό σου σε γρήγορες κινήσεις, κτλ) θα πρέπει να αποκτήσεις μια κάμερα(mirrorless για μικρότερο μέγεθος αλλά μεγάλες δυνατότητες) με γρήγορο AutoFocus.

 

Τα παραπάνω μοντέλα, πέρα από την Sony A5000 δε τα γνωρίζω σχετικά με το AF τους. Μπορείς να δεις όμως σχετικά reviews.

 

Για τον φακό, εαν θέλεις να βγάζεις καλές φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, δίχως να χάνεις σε ποιότητα ούτε να έχεις "θόρυβο" θα πρέπει ο φακός να έχει όσο το δυνατόν πιο μικρή τιμή F(aperture). Συνήθως οι κιτ ζουμ είναι F3.5-6 - γύρω σ'αυτό το εύρος. Εσύ χρειάζεσαι F1.8 για καλές indoor φωτογραφίες (χωρίς αύξηση iso ή flash).

 

Οπότε πέρα από την αγορά της μηχανής με τον κιτ φακό, θα πρέπει να κοιτάξεις και για έναν prime φακό. Η sony έχει γενικά ακριβούς φακούς(ειδικά οι e-mount των mirrorless). Οπότε συνυπολόγισε κι αυτό στο συνολικό κόστος.

Βέβαια μπορείς να βάλεις και άλλους φακούς στην sony, με τον αντίστοιχο αντάπτορα.

 

Αν το budget σου καλύπτει την αγορά της Sony A5000 + adapter + φακό prime τότε στο προτείνω. Νομίζω γύρω στα 500-550€ θα σου κοστίσει το σύνολο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τον πιτσιρικα σε γρηγορη κινηση καμια απο αυτες δεν θα σε καλυψει επαρκως. Θα εχεις φυσικα και καλες φωτογραφιες αλλα θα εχεις και κουνημενες.

 

Σε καλυπτουν οι παρακατω αλλα στα 600€:

 

Sony A5100/A6000.

Μεγαλος αισθητηρας, γρηγορο AF, και ολα τα υπολοιπα που ζητας. Ο κιτ φακος δεν ειναι φωτεινος (κανενας δεν ειναι) αλλα ο καλος και μεγαλος αισθητηρας θα αντισταθμισει ως ενα σημειο αυτο το θεμα σε indoor. Η Α5100 ειναι μικροτερη απο την Α6000 αλλα δεν εχει viewfinder

 

Nikon 1 J5.

Το πιο γρηγορο AF. Η πιο μικρη (εκτος της RX100 που ειναι compact). Πολυ μικροτερος αισθητηρας 1" (οπως και η RX100) αλλα αρκετα καλη αποδοση. Σαφως και θα εχει διαφορα σε low light σε σχεση με την Sony. Αλλα στην τιμή των Sony A5100/A6000 (600€) παιρνεις και τον φακο Nikon 1 18.5mm f/1.8 και εισαι ισως καλυτερα σε low light σε σχεση με τον κιτ της Sony.

 

Olympus om-d-em10 mark ii

Λιγο μικροτερος αισθητηρας απο Sony αλλα και αυτη πολυ καλη επιλογη.

 

Απο τις αλλες που ανεφερες, η RX100 εχει για εμενα ενα προβαδισμα λογω του οτι έχει πολυ φωτεινό φακό και ειναι πολυ μικρή ακόμη και για compact. Μπορεις να την εχεις συνεχεια στην τσεπη σου ακομη και στο τζιν και δεν ασχολεισαι με αλλαγες φακων σε low light. Μειωνεκτημα το πιο αργο AF που θα σε κανει να χασεις καποιες στιγμες. Μαλλον μικρο το κακο θα ελεγα. Καλυτερα να πας να την δοκιμασεις ο ιδιος. Εννοειται οτι παιρνεις την RX100iii εαν μπορεις απο οικονομικης πλευρας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέχνα τη  sony a5000 δεν έχει καμιά σχέση σε επίπεδο auto focus με τις αδελφές a5100/a6000 που είναι ίδιες στα χαρακτηριστικά τους απλά η a6000 έχει evf ενώ η a5100 οθόνη αφής βολική στα βίντεο περισσότερο.

 

Μία rx100 m3 είναι καλή επιλογή για να έχεις κάτι πάντα μαζί σου και συνάμα αποφεύγεις το επιπλέον κόστος φακών με αυτό το σκεπτικό ακόμα και η rx100 m5 είναι καλή πρόταση μιας και προσφέρει 4k βίντεο. Μόνο μια θήκη χρειάζεσαι με τέτοια αγορά. Βέβαια υπολείπονται σε αυτόματη εστίαση και blur σε σχέση με τις μεγαλύτερες κάτι παίρνεις κάτι δίνεις έτσι είναι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις . Έχω διαβάσει και άλλα νήματα και περίμενα τις απαντήσεις σας :)

Με βάση τις ανάγκες μου ,για να είμαι πιο σαφής, αξίζει να πάρω μια μηχανή J5 κιτ + f/<2.0 ή  pana GF7 κιτ + f/<2.0(είδα οτι δεν αναφερθήκατε σε αυτή καθόλου) με τους f/<2.0 αγορα στο μελλον ή καλυτερα να παω σε Rx100mk1/mk3; Θα δω εγώ σαν αρχάριος σημαντική διαφορά όπου να αξίζει την διαφορά τιμής και τους 2 φακούς (Jpeg);

Sony rx100mk1 ~290euro

Sony rx100mk3 ~550euro

Pana      Lx100 ~630euro

Εαν καταλήξω σε μια από τις δυο sony αξίζει η τόσο μεγάλη διάφορα τιμής; Διαβάζω οτι είναι πολυ κοντά από τα Reviews κτλπ απο ποιότητας φωτογραφίας + Video που με ενδιαφέρει. Εαν φτάσω τόσο ψηλά μήπως είναι καλύτερα η Lx100;

 

ΥΓ.Αν μπορούσα να φτάσω πιο ψηλά θα πήγαινα στην 5100, μου αρέσει και έμενα. Αλλα κάτι τα 580 euro+1 χρονο εγγύηση +ότι ο φακός του κιτ δεν είναι οτι καλύτερο σκέφτομαι ειναι κρίμα να δώσω τοσα λεφτά για τις ανάγκες μου +οτι δεν γνωρίζω και πολλα απο φωτογραφία.

Επεξ/σία από gaspazet
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολες εχουν υπερ και κατα. Αυτες που ανεφερα καλυπτουν στο θεμα AF. Οι αλλες λιγότερο. Το τι θα επιλεξεις μονο εσυ μπορεις να το καθορισεις με τα δικα σου κριτήρια

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H rx100 3 εχει πιο γρηγορο φακο και το μεγαλυτερο πλεονεκτημα(τουλαχιστων για μενα) το pop up evf.

Εαν πιστευεις πως θα σου ειναι αχρηστο το δευτερο δεν αξιζει την διαφορα τιμης..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θεωρώ πως θα μου είναι άχρηστο.

Έχω μπει σε ενα δρόμο πιστεύω....

Κάτι τελευταίο παιδιά επειδή μπήκε στο μυαλό μου η α5100 και να πάω λίγο παραπάνω από το budget μου. Αναμεσα στην Rx100mk1 και στις α5100(κιτ φακός μόνο) και LX100 αξίζει ή διάφορα τιμής για κάποιον που δεν ξέρει πολλά και απλά θέλει να βγάζει καλές φωτογραφίες/video χωρίς noise - κουνήματα κτλπ σε διάφορες ώρες της μέρας;Αν ναι σε ποια από τις δυο να πάω;

 

Thanks!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...για κάποιον που δεν ξέρει πολλά και απλά θέλει να βγάζει καλές φωτογραφίες/video χωρίς noise - κουνήματα κτλπ σε διάφορες ώρες της μέρας;

 

 

Για φωτογραφιες με αυτες τις προυποθεσεις ΟΛΕΣ ειναι πανω απο υπεραρκετές. Η διαφορες που θα δεις ειναι μικρες.

 

Εχε υποχην σου οτι δεν βγαζει καμια μηχανη καλες φωτογραφιες μονη της. Ο φωτογραφος βγαζει καλες φωτογραφιες. Οποτε εαν δεν ασχοληθεις με το θεμα φωτογραφια τοτε με ολες τις ιδιες φωτο θα βγαλεις.

 

Εαν με το κουνηματα εννοεις γρηγορο AF τοτε η A5100 ειναι η επιλογή σου αλλα σε low light δεν θα ανταποκριθει σωστα με τον κιτ φακο.

 

Η RX100 θα τα παει καλυτερα σε low light αλλα τα ορια θα τα βαλει ο αισθητηρας της εαν μιλαμε για μη κινουμενα θεματα.

 

Η LX100 ειναι καπως καλυτερη απο την RX100 αλλα με πολυ μικροτερη αναλυση και με χειρισμο που απευθυνεται σε χρηστες που θελουν αμεση προσβαση σε ρυθμισεις (αρα ασχολουνται). Είναι και μεγαλυτερη. Δεν βλεπω νοημα για εσενα να πας προς τα εκει.

 

Σε κοβω για την RX100. Η RX100iii εχει πιο φωτεινο φακο στο zoom αλλα μικροτερο zoom και αλλες λεπτομερειες που μαλλον φαινεται να μην σε αφορουν.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η sony rx100 m1 δεν έχει backside illuminated αισθητήρα όπως η τρίτη γενιά άρα σε χαμηλό φωτισμό θα έχεις κάποιο θέμα με θόρυβο και μειωμένη ταχύτητα στην εστίαση δεν είναι μόνο το evf και ο φακός που διαφέρουν, Το ζήτημα δεν είναι μια φωτογραφία με χειροκίνητες ρυθμίσεις και μεγάλο χρόνο καταγραφής εδώ θέλεις κάποια ταχύτητα να πιάσεις τη στιγμή γιαυτό και το BSI παίζει σπουδαίο ρόλο (για μένα η m1 είναι εκτός συζήτησης ότι και με τη a5000 που ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο μου).

Εφόσον παίζουν παιδιά άρα υπάρχει κάτι που είναι ανεξέλεγκτο σε κίνηση κατά κάποιο τρόπο και εσωτερικός χώρος δύσκολος πάντα φωτιστικά θα πήγαινα προς τη a6000 λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα και καθαρά νικητή σε ταχύτητα εστίασης δες και το sports low light.iso index για να καταλάβεις https://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Sony-A6000-versus-Sony-Cyber-shot-DSC-RX100-II___942_896  

 

Αν έδινα προτεραιότητα στη φορητότητα κατευθείαν στη rx100m3 αλλά φορητότητα να εξηγούμαστε σημαίνει θέλω κάτι να το κουβαλάω κάθε ώρα και στιγμή μαζί μου γιατί είμαι ερωτευμένος και με τη φωτογραφία ή το βίντεο... πως να το εξηγήσω κατανοητά.

Σε κάθε άλλη περίπτωση και με προοπτική αγοράς ενός επιπλέον φακού η mirrorless δεν είναι dslr σε όγκο και θα σε βολέψει στις περισσότερες περιπτώσεις πιστεύω. 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποτε δεν υπαρχει περιπτωση να καλυψεις οτι θες στα χρηματα που διαθετεις .Παντα θα υπαρχει το κατι παραπανω που κοστιζει επιπλεον.Και σε λιγους μηνες γινονται ολα ξεπερασμενα σε τιμη και τεχνολογια.Οτι βρει καποιος φθηνοτερα .Οι mirrorless ειναι γενικα πιο ακριβες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κυρια πρακτικη διαφορα ειναι πως με την rx100 μπορεις να την εχεις συνεχια μαζι σου, εαν αυτο θελεις πηγαινε σε αυτη(ειτε την Ι,ΙΙ,ΙΙΙ).

Μην υποτιμας καθολου την διαδικασια του να κουβαλας εξτρα τσαντακι για να μπαινει μι a5100(η lx100 χρειαζετε και αυτη οριακα τσαντακι).

 

Και εγω που εχω ελαφρυ σχετικα εξοπλισμο (μικρη dslr aps-c) θα τσιμπουσα μια rx100 iii -θελω οπωσδηποτε evf- στα 300ευρω ευκολα.Αλλα στα ~διπλα χρηματα δυσκολευομαι να δικαιολογησω την αγορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες και την ricoh gr II.Απο ιδια πειρα σου λεω οτι ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βρεις στα χρηματα αυτα.Διαβασε διαφορα reviews και συγκριτικα και θα καταλαβεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά με σκοπό να ασχοληθώ λίγο παραπάνω και αργότερα να πάρω και έναν F/1.7 πήγα στην GX80.

Αφού πήγα και είδα πολλές μηχανές και διάβασα αρκετά review ,ήμουν ανάμεσα σε αυτή και στην super φορητοτητα της LX15.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...