yannis27gr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Όχι, δεν ισχύει. Εφαρμοζουν τον κανονισμό σε κάποια προγράμματα κι αυτό των 450' με 4€ δεν είναι ένα από αυτά. Μου πρότειναν να πάρω αυτό των 250' με 6€ για το οποίο ισχύει, κάτι που μάλλον θα κάνω.
makfil Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Ρώτησε και την cosmote αν έχει/πρόκειται να ενεργοποιηθεί για τις κάρτες όμως, γιατί από όσο λένε και κάποιοι άλλοι, οι πάροχοι δε συμπεριλαμβάνουν τις κάρτες (whatsup, cu, f2g κτλ) Ποιος το λέει αυτό; Στην ερώτηση 17 περιλαμβάνονται και οι προπληρωμένες κάρτες, δηλαδή οι κάρτες της καρτοκινητής, και περιγράφονται οι σχετικές προυποθέσεις.
thodoris1985 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Το λένε κάποιοι εδώ, πριν από το μήνυμα μου. Δε γνωρίζω από προσωπική εμπειρία. Από ότι φαίνεται όμως, το λένε και οι πάροχοι. (Βλέπε απάντηση από yannis27gr μόλις ένα λεπτό πριν τη δική σου). Ισχύει για κάποια πακέτα που προσφέρουν και είναι ακριβότερα και με λιγότερα λεπτά ομιλίας.
makfil Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Το λένε κάποιοι εδώ, πριν από το μήνυμα μου. Δε γνωρίζω από προσωπική εμπειρία. Από ότι φαίνεται όμως, το λένε και οι πάροχοι. (Βλέπε απάντηση από yannis27gr μόλις ένα λεπτό πριν τη δική σου). Ισχύει για κάποια πακέτα που προσφέρουν και είναι ακριβότερα και με λιγότερα λεπτά ομιλίας. Μπορεί καθένας να λέει τα δικά του. Η ΕΕΤΤ έβγαλε δελτίο τύπου την 14/6/17 και λέει ότι Η ΕΕΤΤ ενημερώνει τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας ότι από αύριο, 15 Ιουνίου 2017, καταργούνται οριστικά οι χρεώσεις περιαγωγής για κλήσεις, αποστολή και λήψη μηνυμάτων (sms), καθώς και χρήση δεδομένων εντός των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης στο Λιχτενστάιν, στην Ισλανδία και στη Νορβηγία. Η ρύθμιση αφορά τους κατόχους συμβολαίου και καρτοκινητής. Πλέον οι χρεώσεις για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στην ΕΕ θα είναι αντίστοιχες με αυτές που ισχύουν στην Ελλάδα ανάλογα με το οικονομικό πρόγραμμα του συνδρομητή ωστόσο οι εταιρίες έχουν το δικαίωμα να εφαρμόσουν ειδικές ρυθμίσεις για τη διασφάλιση πολιτικής ορθής χρήσης, σύμφωνα με τον Κανονισμό της ΕΕ. Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει για κλήσεις ή/και αποστολές sms από Ελλάδα στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ. Σε αυτή την περίπτωση, οι χρεώσεις θα επιβάλλονται ανάλογα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο ή το οικονομικό πακέτο του συνδρομητή. Η υποχρέωση στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, με την ονομασία «Roaming Like At Home – RLAH», επιβάλλεται στο πλαίσιο εφαρμογής του ευρωπαϊκού Kανονισμού για πλήρη κατάργηση των χρεώσεων διεθνούς περιαγωγής εντός της ΕΕ. Η ΕΕΤΤ ελέγχει τη συμμόρφωση των εταιριών κινητής τηλεφωνίας όσον αφορά την εφαρμογή του Κανονισμού και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά διεθνούς περιαγωγής σε συνεργασία με το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
thodoris1985 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Δίκιο έχεις. Αυτό μπορεί να γίνει με καταγγελία (email προς την ΕΕΤΤ). Δεν κοιτάει μόνη της η ΕΕΤΤ αν συμμορφώνονται οι παροχοι (τουλάχιστον έτσι έχω δει μέχρι σήμερα). Απλά να έχουμε στο νού μας ότι με αυτόν τον τρόπο το μόνο που θα πετύχουμε είναι να "χάσουμε" τα "καλά" πακέτα και να μας έχουν μόνο τα πιο "ακριβά" είτε είμαστε Ελλάδα είτε όχι. π.χ μόνο το "250' με 6€" όπως ανέφερε και ο yannis27gr πιο πάνω Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2017 από thodoris1985
ObeyWario! Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Αν κάποιος γνωρίζει, τα δωρεάν MB για mobile internet (περισσότερο) άλλα και ο δωρεάν χρόνος ομιλίας ισχύουν κανονικά και όταν θα είμαι στο εξωτερικό;
CheOnWeb Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Κατ' αρχάς, σταματήστε να ονομάζεται "δωρεάν" τα λεπτά και τα MB που έχετε ΠΡΟ-πληρώσει! Τα έχετε πληρώσει προκαταβολικά ακόμα κι αν δεν τα χρησιμοποιήσετε και το ονομάζετε αυτό "δωρεάν"??? Μην πέφτετε στη επικοινωνιακή παγίδα των παρόχων. Δωρεάν είναι μόνο αυτά που χαρίζονται στον χρήστη χωρίς αντίκρισμα. π.χ. τα 3GB που δίνει η Vodafone για την Colour Day. Αυτά, απ' ό,τι έχω καταλάβει, δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με τους όρους τού RLAH. Στην καρτοκινητή ίσως είναι πιο φλου (απ' ό,τι έχω καταλάβει, δεν είχα ποτέ) το ποια είναι δωρεάν και ποια προπληρωμένα.
Hapatingo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Το ebay αρχίζει να γεμίζει με ωραίες προσφορές. Εγώ εκεί που θέλω να σταθώ είναι η προϋπόθεση που λέει, ότι ο πάροχο σου σε περίπτωση που δει ότι ξοδεύεις περισσότερα από ότι στη χώρα σου μέσα σε περιθώριο 4 μηνών, τότε μπορεί και εφόσον θέλει να σου αυξήσει τις χρεώσεις. Το λέω αυτό γιατί μπορεί στο μέλλον να δούμε εταιρίες που όντως να δίνουν κάρτες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αν κάποιος γνωρίζει, τα δωρεάν MB για mobile internet (περισσότερο) άλλα και ο δωρεάν χρόνος ομιλίας ισχύουν κανονικά και όταν θα είμαι στο εξωτερικό; Μόνο ότι έχεις αγοράσει μπορείς να χρησιμοποίησης.
thodoris1985 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Hapatingo, είναι λάθος αυτό που λένε... (Εν τω μεταξύ, κάρτες από ebay, με δήλωση ποιας διεύθυνσης; περίεργα πράγματα) Η περιαγωγή είναι άλλο πράγμα*. Εκτός κι αν αυτές οι κάρτες έχουν καλές προσφορές για κλήσεις εξωτερικού. Εκεί ναι, έχουν δίκιο. Δεν έχω δει τις προσφορές οπότε δε μπορώ να εκφέρω άποψη. *Η καλύτερη διατύπωση τη μη χρέωση της περιαγωγής είναι η εξής: Οι πάροχοι, πλέον, δε θα χρεώνουν εξτρα για τη "διασύνδεση" των κινητών με τη χώρα προέλευσης τους. Θα "τρώς" από το πακέτο που έχεις αγοράσει
Hapatingo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Hapatingo, είναι λάθος αυτό που λένε... (Εν τω μεταξύ, κάρτες από ebay, με δήλωση πιας διεύθυνσης; περίεργα πράγματα) Η περιαγωγή είναι άλλο πράγμα*. Εκτός κι αν αυτές οι κάρτες έχουν καλές προσφορές για κλήσεις εξωτερικού. Εκεί ναι, έχουν δίκιο. Δεν έχω δει τις προσφορές οπότε δε μπορώ να εκφέρω άποψη. *Η καλύτερη διατύπωση της περιαγωγής είναι η εξής: Οι πάροχοι, πλέον, δε θα χρεώνουν εξτρα για τη "διασύνδεση" των κινητών με τη χώρα προέλευσης τους. Εννοώ ότι αγοράζεις κάρτα άλλης χώρας, καθώς γίνετε περιαγωγή στην Ελλάδα. Παράδειγμα αγοράζεις από Αγγλία με τα εκεί πακέτα πχ 200 λεπτά προς όλους και τα ξοδεύεις εδώ Ελλάδα σε τοπικούς αριθμούς. Νομίζω είναι νωρίς ακόμα για τις καλές λύσης που θα βρεθούν.
thodoris1985 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Μόνο αν έχει πακέτο για κλήσεις εξωτερικού (άλλο πράγμα από την περιαγωγή), ισχύει κάτι τέτοιο. Εκεί έχουν δίκιο, οκ.
Hapatingo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Μόνο αν έχει πακέτο για κλήσεις εξωτερικού (άλλο πράγμα από την περιαγωγή), ισχύει κάτι τέτοιο. Εκεί έχουν δίκιο, οκ. Τι εννοείς? Εάν εγώ πάω με ελληνική sim στην Γερμανία και καλώ εκεί αριθμούς και κινητά, ξοδεύω από το ελληνικό πακέτο που έχω προς όλους. Δεν χρειάζεσαι πακέτο εξωτερικού. Αυτό ισχύει μόνο όταν είσαι Ελλάδα και καλείς εξωτερικό, μιας και δεν υπάρχει καθεστώς περιαγωγής. Το ίδιο συμβαίνει και με Αγγλική sim στην Ελλάδα, θεωρείτε περιαγωγή και ξοδεύεις τα τοπικά Αγγλικά πακέτα προς όλους.
thodoris1985 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Το πακέτο που έχεις στην Ελλάδα ισχύει για να καλείς νούμερα στη Γερμανία; Αν όχι, ποιός ο λόγος να ισχύει κάτι τέτοιο όταν είσαι στη Γερμανία; Γίνεται κάποια αλλαγή στο πακέτο σου; Αυτό δεν εννοείς; ή εννοείς να καλείς ελληνικά νούμερα;
Hapatingo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δε με κατάλαβες, εάν πας ευρώπη δεν χρειάζεσαι πακέτο προς εξωτερικό γιατί ξοδεύεις τα λεπτά ομιλίας που έχεις από την χώρα σου με την ονομασία προς όλους (εννοώντας τα τρίτα δίκτια της χώρας σου) Εάν πάρεις κάρτα sim άλλης χώρας και την έχεις στην Ελλάδα ισχύει το ίδιο. Τα πακέτα προς εξωτερικό δεν εμπλέκονται καθόλου.
thodoris1985 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2017 οκ, άρα εννοείς να καλείς τω χώρα του κινητού σου με το πακέτο σου. Αυτό ναι, είναι όπως το λες. Απλά πολλοί λένε ότι παίρνω νούμερο από Γερμανία, είμαι Ελλάδα και καλώ νούμερα στην Ελλάδα και όλα καλά, χωρίς πολλές χρεώσεις. Προφανώς και ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά ΜΟΝΟ αν το Γερμανικό νούμερο έχει πακέτο για κλήσεις προς Ελλάδα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα