Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πακέτο που έχεις στην Ελλάδα ισχύει για να καλείς νούμερα στη Γερμανία;

Αν όχι, ποιός ο λόγος να ισχύει κάτι τέτοιο όταν είσαι στη Γερμανία; Γίνεται κάποια αλλαγή στο πακέτο σου;

Αυτό δεν εννοείς; ή εννοείς να καλείς ελληνικά νούμερα;

Μα τι ακριβώς εννοείς?

Εκτός από το roaming, καταργούνται και οι χρεώσεις κλήσεων μέσα στην EU. 

Με το πακέτο που έχεις στην Ελλάδα μπορείς να παίρνεις τηλέφωνα σε οποιαδήποτε χωρά EU χωρίς να χρεώνεσαι επιπλέον, πάρα μόνο "χρεώνετε" η σύνδεση σου. Φυσικα αυτό ισχύει μόνο όταν βρίσκεσαι εκτός Ελλάδας.

• Like 1
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα τι ακριβώς εννοείς?

Εκτός από το roaming, καταργούνται και οι χρεώσεις κλήσεων μέσα στην EU. 

Με το πακέτο που έχεις στην Ελλάδα μπορείς να παίρνεις τηλέφωνα σε οποιαδήποτε χωρά EU χωρίς να χρεώνεσαι επιπλέον, πάρα μόνο "χρεώνετε" η σύνδεση σου. Φυσικα αυτό ισχύει μόνο όταν βρίσκεσαι εκτός Ελλάδας.

"17 απαντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάργηση των τελών περιαγωγής εντός Ε.Ε." λέει ο τίτλος.

Βέβαια μπορεί κάτι να μου διέφυγε. Σε ποιό σημείο το λέει αυτό που λες;

Δημοσ.

οκ, άρα εννοείς να καλείς τω χώρα του κινητού σου με το πακέτο σου. Αυτό ναι, είναι όπως το λες.

Απλά πολλοί λένε ότι παίρνω νούμερο από Γερμανία, είμαι Ελλάδα και καλώ νούμερα στην Ελλάδα και όλα καλά, χωρίς πολλές χρεώσεις. Προφανώς και ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά ΜΟΝΟ αν το Γερμανικό νούμερο έχει πακέτο για κλήσεις προς Ελλάδα....

Αυτό ακριβώς χωρίς να χρειάζεσαι πακέτο προς Ελλάδα, αρκούν οι τοπικές σου μονάδες προς όλους.

Δημοσ.

"17 απαντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάργηση των τελών περιαγωγής εντός Ε.Ε." λέει ο τίτλος.

Βέβαια μπορεί κάτι να μου διέφυγε. Σε ποιό σημείο το λέει αυτό που λες;

Νομίζω ότι το λέει ξεκάθαρα στην πρώτη ερώτηση:

1. Δεν θα πληρώσω τίποτα επιπλέον όταν ταξιδεύω και χρησιμοποιώ το smartphone μου στην ΕΕ;

Ναι. Οι επικοινωνίες σας (τηλεφωνήματα, SMS, δεδομένα), τα οποία προέρχονται από άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. καλύπτονται από το εθνικό σας πακέτο-σύμβαση: Τα τέλη, τα SMS και τα gigabyte δεδομένων που καταναλώνετε στο εξωτερικό και εντός Ε.Ε. χρεώνονται ή αφαιρούνται από τον όγκο των εθνικών σας τελών, υπό τον όρο της “εύλογης χρήσης” (βλ. παρακάτω υπό ερώτηση 3).

Δημοσ.

Δεδομένου ότι δε διευκρινίζει προς τα πού γίνονται οι κλήσεις, sms κτλ, είχα αυτό το μπέρδεμα:

"Τα τέλη, τα SMS και τα gigabyte δεδομένων που καταναλώνετε στο εξωτερικό και εντός Ε.Ε. χρεώνονται ή αφαιρούνται από τον όγκο των εθνικών σας τελών"

Δεν παίρνω και όρκο ότι είχα δίκιο βέβαια, τώρα που το ξαναδιαβάζω :)

Thanks

(1.5 μήνα μου πήρε μόνο για να το καταλάβω....καλά πάμε)

Αυτό που με μπέρδευε είναι κάποια άρθρα που διάβαζα το παρακάτω:

Από τις 15 Ιουνίου 2017, οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν την κινητή συσκευή τους όταν ταξιδεύουν στην Ε.Ε. Και να παραμένουν συνδεδεμένοι με τη χώρα τους, πληρώνοντας τέλη εσωτερικού. Για παράδειγμα, εάν πληρώνετε για ένα μηνιαίο πακέτο δωρεάν ομιλίας, SMS ή δεδομένων στη χώρα σας, οποιαδήποτε χρήση τους γίνεται όταν ταξιδεύετε στην Ε.Ε., θα αφαιρείται από το πακέτο, ακριβώς όπως γίνεται και στη χώρα σας, χωρίς πρόσθετες χρεώσεις. Αυτό σημαίνει ότι τερματίζονται τα τέλη περιαγωγής.

και αυτό:

Για παράδειγμα, εάν πληρώνετε για ένα μηνιαίο πακέτο δωρεάν ομιλίας, SMS ή δεδομένων στη χώρα σας, οποιαδήποτε χρήση τους γίνεται, όταν ταξιδεύετε στην Ε.Ε., θα αφαιρείται από το πακέτο, ακριβώς όπως γίνεται και στη χώρα σας, χωρίς πρόσθετες χρεώσεις. Αυτό σημαίνει ότι τερματίζονται τα τέλη περιαγωγής.
Δημοσ.

Εννοώ ότι αγοράζεις κάρτα άλλης χώρας, καθώς γίνετε περιαγωγή στην Ελλάδα. Παράδειγμα αγοράζεις από Αγγλία με τα εκεί πακέτα πχ 200 λεπτά προς όλους και τα ξοδεύεις εδώ Ελλάδα σε τοπικούς αριθμούς.

Νομίζω είναι νωρίς ακόμα για τις καλές λύσης που θα βρεθούν.

Aυτο που περιγράφεις δεν είναι περιαγωγή

Δημοσ.

εδώ στο #11 (τού angmar απ' το άλλο νήμα)

For example: If you have a Belgian card and you travel to France and call either a hotel in France, back home to Belgium, or to any other country in the EU and the EEA, you are roaming, and you will pay Belgian internal domestic prices. On the other hand, if for example, a Belgian SIM card holder calls from Belgium to Spain, she/he will pay the international tariff. Calls from home to another EU country are not roaming and are not regulated.

• Like 1
Δημοσ.

Aυτο που περιγράφεις δεν είναι περιαγωγή

Από τεχνικής άποψης περιαγωγή θεωρείτε.

Από την άλλη, δεν σου το απαγορεύει κανένας, ούτε καθίσταται ως παραβίαση.

Δημοσ.

εδώ στο #11 (τού angmar απ' το άλλο νήμα)

For example: If you have a Belgian card and you travel to France and call either a hotel in France, back home to Belgium, or to any other country in the EU and the EEA, you are roaming, and you will pay Belgian internal domestic prices. On the other hand, if for example, a Belgian SIM card holder calls from Belgium to Spain, she/he will pay the international tariff. Calls from home to another EU country are not roaming and are not regulated.

Ευχαριστώ για την παράθεση.

Το europa.eu είναι πιο έγκυρο από τον κάθε δημοσιογράφο. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...