mordred Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Εγώ δε βλέπω Ελληνική κάρτα όμως και ανησυχώ; Είναι η γυρισμένη ανάσκελα; Και αν ναι σημαίνει κάτι αυτό;
thodoris1985 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Εγώ δε βλέπω Ελληνική κάρτα όμως και ανησυχώ; Είναι η γυρισμένη ανάσκελα; Και αν ναι σημαίνει κάτι αυτό; Επίσης η Αμερική ανήκει στην Ευρώπη..... επί του θέματος........
iPhoTe64 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Εγώ δε βλέπω Ελληνική κάρτα όμως και ανησυχώ; Είναι η γυρισμένη ανάσκελα; Και αν ναι σημαίνει κάτι αυτό; Δεν είναι γυρισμένη ανάποδα, δεν υπάρχει επειδή οι Έλληνες πάροχοι δεν είχαν να στείλουν, τις έχουν ξεπουλήσει όλες!
Hlapatsas Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Ὁπότε άν κατάλαβα καλά, ἐγώ που μένω ἐξωτερικό καί χρησιμοποιώ τόν ἑλληνικό ἀριθμό γιά να με παῖρνει ἡ μάνα μού, ἅν δέν βάλω αὐτο τό πρόγραμμα, τρώω πόρτα! Μάλιστα.. 2
nickmortonzikos4 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Φοιτητικό WU και CU δλδ, δεν έχει καμία απολύτως αλλαγή στην (ήδη υπερβολική) χρέωση για χρήση εντός ΕΕ. Με εξαίρεση τα "ειδικά πακέτα" που φαντάζομαι πως θα το κάνει και η COSMOTE στο WU μετά την Vodafone στο CU.Και τα οποία, μπορούν να τα βάλουν εκεί που ξέρουν. Η ερώτηση για το internet on the go, βέβαια υπάρχει ακόμα και μάλιστα αναπάντητη. απλά μας κοροϊδεύουν. Ειδικά για τα ταξίδια, το παν είναι τα GB και όχι τα λεπτά ομιλίας ή τα SMS.Με GB μιλάς, σερφάρεις, ποστάρεις, κάνεις κλήσεις, βιντεοκλήσεις κλπ. Με τα λεπτά ομιλίας και τα SMS (απορώ αν τα χρησιμοποιεί ακόμα ο κόσμος), ίσα που μιλάς για να πεις ένα γεια. και τα SMS είναι ό,τι πιο αργό υπάρχει πλέον σε επικοινωνία.Δηλαδή ακόμα και σήμερα, το πιο σημαντικό μέσο επικοινωνίας (τα δεδομένα / cellular), το καθορίζουν ανάλογα με αυτά που πληρώνεις , και όχι με αυτά που σου παρέχουν στην Ελλάδα. Επίσης κλαίω με το 15: "Στη χώρα σας, έχετε μια σύμβαση που περιλαμβάνει απεριόριστες κλήσεις, SMS και δεδομένα για 35 €/μήνα (χωρίς ΦΠΑ)". Μάλλον δεν έχουν ιδέα από τιμοκατάλογο Ελλάδας τα γατάκια της ΕΕ. Και Τέλος: Αν ΔΕΝ έχεις απεριόριστα GB (ώστε να σου δώσει GB ανάλογα με το πόσα πληρώνεις), και έχεις συγκεκριμένο αριθμό GB προς κατανάλωση το μήνα, τι παίρνεις μαζί σου στο ταξίδι? Δηλαδή αν έχω "πακέτο MB" και όχι απλά προπληρωμένη κάρτα (ευτυχισμένο 2004), παίρνω μαζί μου όλα τα GB που απομένουν από το πακέτο ή και εκεί υπάρχει κάποια συνάρτηση που λαμβάνει υπ' όψιν της το μηνιαίο κόστος που πληρώνω στον πάροχό μου; Γενικά, υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά ερωτήματα από αυτά που απάντησαν οι κύριοι - και μάλλον επίτηδες αφέθηκαν ακάλυπτα, γιατί εκεί κρύβονται και οι μεγάλες αδικίες. Οπότε όποιος μπορέσει να μου πει πόσα GB δικαιούμαι να χρησιμοοποιήσω έξω όταν εδώ έχω 5 GB στο tablet με 7 ευρώ το μήνα, του δίνω cookie Ελπίζω η απάντηση να μην είναι τύπου: θα έχω: 2 * (7/ 7.7) = 1,82 GB
Galaxia Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Αυτό που ισχύει αθτή τη στιγμή είναι ότι αν ζεις στο εξωτερικό και έχεις sim της χώρας στην οποία ζεις, μπορείς να κρατήσεις και την κάρτα sim της Ελλάδας για να τη χρησιμοποιείς όποτε έρχεσαι - αρκεί κάθε 3 μήνες να βάζεις ένα ποσό στην κάρτα. Τώρα θα μπορείς ακόμα να το κάνεις αυτό; Ή θα μπορείς να το κάνεις ΜΟΝΟ αν δεν χρησιμοποιείς συστηματικά την Ελληνική sim?
zianna Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Αν πας Γαλλία, ο ελληνικός αριθμός (π.χ. +306978111111) που καλεί άλλο ελληνικό αριθμό (π.χ. +306944222222) θα χρεώνεται σαν να ήσουν Ελλάδα. Καμία διαφορά. Εάν καλείς αριθμούς εξωτερικού από το κινητό το ελληνικό, θα χρεώνεσαι πάλι σαν να ήσουν Ελλάδα-ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ- ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΘΑ ΣΕ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Η περιαγωγή είναι ουσιαστικά ένα καπέλο που είχε επιβληθεί στους ταξιδιώτες. Πλέον αυτό μόνο καταργείται. Έχει να πέσει πολύ γέλιο με εξυπνάκηδες Ελληναράδες που θα την πατήσουνε γιατί δεν ρώτησαν δυο πράγματα όπως εσύ και νομίζανε ότι είναι πιο έξυπνοι από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς κολοσσούς της Ευρώπης. Κάτσε γιατί με μπέρδεψες.. Εγώ χρησιμοποιώ το βέλγικο κινητό και παίρνω τηλ ελληνικούς αριθμούς όταν είμαι Ελλάδα. Παλιά κόστιζε, τώρα αυτήν την στιγμή οι χρεώσεις είναι γελοίες, χρεώνομαι 0,0605 για τηλ σε ΕΕ και 0,0138 όταν με παίρνουν, 0,0242 για SMS που στέλνω και τζάμπα όταν έρχονται και 0,0605 για κάθε MB. Αυτά θα καταργηθούν και θα χρησιμοποιώ το υπόλοιπο του προγράμματός μου είτε θα έχω χρεώσεις Βελγίου. Τι εννοείς κλήσεις εξωτερικού; Πχ να έχω το βέλγικο νούμερο, να είμαι στην Ελλάδα και να πάρω τηλ στη Γερμανία;
thodoris1985 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Κάτσε γιατί με μπέρδεψες.. Εγώ χρησιμοποιώ το βέλγικο κινητό και παίρνω τηλ ελληνικούς αριθμούς όταν είμαι Ελλάδα. Παλιά κόστιζε, τώρα αυτήν την στιγμή οι χρεώσεις είναι γελοίες, χρεώνομαι 0,0605 για τηλ σε ΕΕ και 0,0138 όταν με παίρνουν, 0,0242 για SMS που στέλνω και τζάμπα όταν έρχονται και 0,0605 για κάθε MB. Αυτά θα καταργηθούν και θα χρησιμοποιώ το υπόλοιπο του προγράμματός μου είτε θα έχω χρεώσεις Βελγίου. Τι εννοείς κλήσεις εξωτερικού; Πχ να έχω το βέλγικο νούμερο, να είμαι στην Ελλάδα και να πάρω τηλ στη Γερμανία; Αν έχεις βέλγικο νούμερο, και είσαι στην Ελλάδα και πάρεις τηλ στην Ελλάδα...αυτό είναι χρέωση εξωτερικού.
zianna Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Αν έχεις βέλγικο νούμερο, και είσαι στην Ελλάδα και πάρεις τηλ στην Ελλάδα...αυτό είναι χρέωση εξωτερικού. Αυτό είναι roaming και δεν θα χρεώνεσαι πια, τι λέει ο άλλος ότι αν δεν έχεις πρόγραμμα για κλήσεις στο εξωτερικό θα χρεώνεσαι;
kallair Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα διατίθεται στα υφιστάμενα πακέτα του Καρτοκινητού Vodafone/Vodafone CU και του Καρτοπρογράμματος. Οι συνδρομητές που επιθυμούν τη χρήση υπηρεσιών περιαγωγής και συγκεκριμένα την πραγματοποίηση και λήψη εξερχομένων/εισερχομένων κλήσεων, την αποστολή SMS και το σερφάρισμα στο internet κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να αιτηθούν την ένταξή τους στο νέο πακέτο της Vodafone για χρήση εντός Ελλάδος και Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προσφέρει τις ακόλουθες παροχές : Νέο Πακέτο για χρήση εντός Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης http://www.vodafone.gr/portal/resources/media/myvodafone-mobile/eu-roaming Κοινώς αν κατάλαβα καλά, όταν είσαι εξωτερικό, τέρμα οι εισερχόμενες κλήσεις; θα είναι το κινητό σου σαν κλειστό;
NikosKallithea Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα διατίθεται στα υφιστάμενα πακέτα του Καρτοκινητού Vodafone/Vodafone CU και του Καρτοπρογράμματος. Οι συνδρομητές που επιθυμούν τη χρήση υπηρεσιών περιαγωγής και συγκεκριμένα την πραγματοποίηση και λήψη εξερχομένων/εισερχομένων κλήσεων, την αποστολή SMS και το σερφάρισμα στο internet κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να αιτηθούν την ένταξή τους στο νέο πακέτο της Vodafone για χρήση εντός Ελλάδος και Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προσφέρει τις ακόλουθες παροχές : Νέο Πακέτο για χρήση εντός Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης http://www.vodafone.gr/portal/resources/media/myvodafone-mobile/eu-roaming Κοινώς αν κατάλαβα καλά, όταν είσαι εξωτερικό, τέρμα οι εισερχόμενες κλήσεις; θα είναι το κινητό σου σαν κλειστό; Ειπα και εγω, τα λαμογια δεν θα εκαναν τα μαγικα τους, χαχαααααα
thodoris1985 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Αυτό είναι roaming και δεν θα χρεώνεσαι πια, τι λέει ο άλλος ότι αν δεν έχεις πρόγραμμα για κλήσεις στο εξωτερικό θα χρεώνεσαι; Αν το νούμερο μου είναι ελληνικό και καλέσεις Ελλάδα είσαι οκ. Αν το νούμερο μου είναι Ελληνικό, εγώ είμαι στο Βέλγιο (ή Ελλάδα ή Γερμανία ή δε ξέρω κι εγώ που στην ΕΕ) και καλέσω κάποιο Βέλγικο νούμερο, θα χρεωθώ κλήση εξωτερικού. Αν λέει κάτι διαφορετικό, θα ήθελα να δω που το λέει 1. Δεν θα πληρώσω τίποτα επιπλέον όταν ταξιδεύω και χρησιμοποιώ το smartphone μου στην ΕΕ; Ναι. Οι επικοινωνίες σας (τηλεφωνήματα, SMS, δεδομένα), τα οποία προέρχονται από άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. καλύπτονται από το εθνικό σας πακέτο-σύμβαση: Τα τέλη, τα SMS και τα gigabyte δεδομένων που καταναλώνετε στο εξωτερικό και εντός Ε.Ε. χρεώνονται ή αφαιρούνται από τον όγκο των εθνικών σας τελών, υπό τον όρο της “εύλογης χρήσης” (βλ. παρακάτω υπό ερώτηση 3).
yannis27gr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Να βεβαιωθώ ότι κατάλαβα καλά: Έχω κοσμοκάρτα, κάνω ανανέωση 10€ και με 4,5€ (αν θυμάμαι καλά) παίρνω 450' δωρεάν προς όλα τα σταθερά και κινητά. Την άλλη βδομάδα θα ειμαι Βερολίνο για λίγες μέρες. Ισχύει η άνωθεν προσφορά σα να ήμουν εδώ;
thodoris1985 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Αυτή είναι η λογική πίσω από τις αλλαγές. Ρώτησε και την cosmote αν έχει/πρόκειται να ενεργοποιηθεί για τις κάρτες όμως, γιατί από όσο λένε και κάποιοι άλλοι, οι πάροχοι δε συμπεριλαμβάνουν τις κάρτες (whatsup, cu, f2g κτλ) 1
iPhoTe64 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2017 Να βεβαιωθώ ότι κατάλαβα καλά: Έχω κοσμοκάρτα, κάνω ανανέωση 10€ και με 4,5€ (αν θυμάμαι καλά) παίρνω 450' δωρεάν προς όλα τα σταθερά και κινητά. Την άλλη βδομάδα θα ειμαι Βερολίνο για λίγες μέρες. Ισχύει η άνωθεν προσφορά σα να ήμουν εδώ; Νομίζω πρέπει να ισχύει, εφόσον ισχύει για σύνδεση. Βέβαια το καλύτερο είναι να το επιβεβαιώσεις με τον πάροχο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα