Προς το περιεχόμενο

Καθαρισμός κουτιού

giorgos_di

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, θέλω να καθαρίσω το κουτί μου αλλά βαρέθηκα να αγοράζω σπρέι αέρα. Είδα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και φυσητήρας σαν αυτούς που έχουν στους κήπους. Η ερώτηση μου, είναι ασφαλής και αποτελεσματικός αυτός ο τρόπος και επιπλέον έχετε να προτείνετε κάποιον φυσητήρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, θέλω να καθαρίσω το κουτί μου αλλά βαρέθηκα να αγοράζω σπρέι αέρα. Είδα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και φυσητήρας σαν αυτούς που έχουν στους κήπους. Η ερώτηση μου, είναι ασφαλής και αποτελεσματικός αυτός ο τρόπος και επιπλέον έχετε να προτείνετε κάποιον φυσητήρα?

Mia χαρα ασφαλες ειναι οι φυσητηρες αρκει να τον εχεις κ απο καποια αποσταση να βαραει..

Αρκετος κοσμος χρησιμοποει..Απλα παρε το πιο φθηνο ιδικα αν το θες μονο για το PC θα σ κρατησει για παντα..εγω ειχω παρει απο μαγαζι της γειτονιας π ειχε 15 ευρο δν ξερω ο σκρουτζ γτ τα εχει τοσο :P

https://www.skroutz.gr/c/1963/Fysitires-Aporrofitires-Kipou.html?from=catspan&keyphrase=fushtires

• Like 2

Ει δυνατόν,τοποθετείς το case σε τραπέζι και όχι στο πάτωμα.Αν υπάρχει κάποια υποτυπώδη προστασία με φίλτρα,η σκόνη που θα μαζευτεί διαχειρίζεται άνετα με ένα πανάκι μικροινών (ή ένα swiffer).

Όλα αυτά για το προσωπικό σου μηχάνημα...

Αν καθαρίζεις μηχανήματα τρίτων που δέν ξέρουν/θέλουν/μπορούν να δώσουν την δέουσα προσοχή,κάνεις χρήση blower όπως προτάθηκε.

Γενικότερα απέφευγε τον πεπιεσμένο αέρα (λόγω υγρασίας).

• Like 2

Mia χαρα ασφαλες ειναι οι φυσητηρες αρκει να τον εχεις κ απο καποια αποσταση να βαραει..

Αρκετος κοσμος χρησιμοποει..Απλα παρε το πιο φθηνο ιδικα αν το θες μονο για το PC θα σ κρατησει για παντα..εγω ειχω παρει απο μαγαζι της γειτονιας π ειχε 15 ευρο δν ξερω ο σκρουτζ γτ τα εχει τοσο :P

https://www.skroutz.gr/c/1963/Fysitires-Aporrofitires-Kipou.html?from=catspan&keyphrase=fushtires

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ναι, θα το κρατούσε κανείς για πάντα.Εγώ είχα πάρει πριν μια δεκαετία δύο γι' αυτή τη δουλειά με 10-15€.Ένα για μένα ένα για φίλο μου.Με χρήση μόνο για καθάρισμα του pc.Εμένα λειτουργεί άψογα ακόμη, του φίλου μου στη διετία ενώ καθάριζε τον υπολογιστή του πέταξε κάποια κομμάτια από το μοτέρ του μέσα από το στόμιό του μαζί με φλόγες!Ευτυχώς δεν λαμπάδιασε ούτε έστω κάηκε τίποτα. ^_^

Κι εγώ πάντως το προτείνω.Από τότε που το δοκίμασα δε μπορώ να γυρίσω σε πανιά και λοιπές αλχημείες.Σε δύο λεπτά μετρημένα μία φορά κάθε 2-3 μήνες έχω ξανά καινούριο pc.

Φυσητήρας και από κάποια απόσταση και ρεγουλαριστό το γκάζι ώστε να μην τον δουλεύεις τέρμα στα ευαίσθητα σημεία του pc!

21 ευρώ από eshop http://www.e-shop.gr/fysitiras-aporrofitiras-krausmann-380watt-6330-p-TLS.040144 τον είχα πάρει και τον χρησιμοποιώ μόνο για το pc.

• Like 1

Παιδιά, είχα δει σε κάτι βιντεακια στο yt, κάποιοι επερναν άδεια σπρέι, άνοιγαν μια τρύπα και τοποθετουσαν μια βαλβίδα ροδας ποδηλάτου αν θυμάμαι καλά, και μετά γεμιζαν το σπρέι με αέρα και λειτουργούσε κανονικά. Το έχει δοκιμάσει κανείς; Επίσης, στα βιντεακια έδειχνε πως τα γεμιζαν με αέρα με ένα compressor, με απλή τρόμπα ποδηλάτου θα γίνεται δουλειά;

Ευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφορίες, μέσα στη βδομάδα θα πάω να πάρω έναν.

εγω τον δικο μου φυσητήρα τον πήρα 16 ευρώ απο το cosmodata  

• 2 εβδομάδες αργότερα...

21 ευρώ από eshop http://www.e-shop.gr/fysitiras-aporrofitiras-krausmann-380watt-6330-p-TLS.040144 τον είχα πάρει και τον χρησιμοποιώ μόνο για το pc.

Τον ίδιο έχω και εγώ. Νομίζω ότι είναι αρκετά αδύναμος , οπότε στο pc δεν έχει φόβο αν φυσάς από 7-8cm απόσταση να κάνει κάποια ζημιά. Πιστεύεις ότι θα μπορούσε ο συγκεκριμένος ποτέ να κάνει ζημιά ;

(για τη σκόνη του pc τον θεωρώ ικανοποιητικό).

Εμένα ένας παρόμοιος από Praktiker μάλλον μου έκαψε το τροφοδοτικό. Λέω μάλλον γιατί ήταν αρκετα παλιό, αν και Enermax, και ήταν στα τελευταία του φαντάζομαι. Υποθέτω ότι μάλλον γύρισε γρήγορα το ανεμιστηράκι του και δημιούργησε ηλεκτρικό πεδίο που κάτι έκαψε μέσα.

Εμένα ένας παρόμοιος από Praktiker μάλλον μου έκαψε το τροφοδοτικό. Λέω μάλλον γιατί ήταν αρκετα παλιό, αν και Enermax, και ήταν στα τελευταία του φαντάζομαι. Υποθέτω ότι μάλλον γύρισε γρήγορα το ανεμιστηράκι του και δημιούργησε ηλεκτρικό πεδίο που κάτι έκαψε μέσα.

Σιγά μην δημιούργησε και μαγνητικό. Ανάποδη τάση έδωσε το ανεμιστηρι καθώς γυρνούσε και το έκαψε. Προφανώς όταν φυσάμε με οποιοδήποτε μηχάνημα, κρατάμε τα ανεμιστηρακια.
  • Like 2

το ανεμιστηρακι πρεπει να το κραταμε οταν το καθαριζουμε γτ μπορει να καταστραφει ο ροτορας ενω τα υπολοιπα μερη του υπολογιστη δεν  καταστρεφονται τοσο ευκολα αν τα καθαρισεις με πεπιεσμενο αερα οποτε το μονο π θελει προσοχη οπως λεει και η cisco einai to φανακι !

Επειδή τώρα ανοίγει το pc και μετά από 3 δευτερόλεπτα κλείνει (δίνει κάποιο ρεύμα δηλαδή), αν δω ότι δεν δουλεύει ένα ανεμιστηράκι του psu παίζει αν το αντικαταστήσω να δουλέψει ή να το αφήσω καλύτερα;

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...