black16 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 καλησπέρα παρέα,εδώ και 2 βδομάδες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την μητρική μου, έχω την μσι b75a-g43 https://www.msi.com/Motherboard/B75A-G43.html#hero-overview .Ξαφνικά ξεκινούσαν να δουλεύουν στο 100% οι ανεμιστήρες της κάρτας γραφικών μου (RX460 4gb) και μετά από μερικά δευτερόλεπτα άρχισε να βάρα μπλε οθόνη, auto έγινε 2-3 φορες μέχρι που ξαφνικά δεν άνοιγε , παταγα το κουμπί ξεκινούσε και σε 2 δευτερόλεπτα έκλεινε,ξανά και ξανα μεχρη που εμενε ανοιχτο αλλα δεν έδινε σήμα στην οθόνη, νόμιζα στην αρχή ότι είναι θέμα gpu αλλα όταν την αποσύνδεσα και έβαλα το hdmi στην μητρική πάνω έκανε πάλι τα ίδια, δοκίμασα άλλο τροφοδοτικό και πάλι τα ίδια, ο μονος τρόπος για να άνοιξη είναι να έβγαζα το ρεύμα και τη μπαταρία της μητρικής και αυτο όμως δεν πετύχαινε πάντα.. τέλος αφού μετά από πολλές προσπάθειες κατάφερα να το ανοίξω έκανα update το βίος μήπως έφταιγε auto, δούλεψε μια μέρα και από την επομενη παλι τα ιδια, .... άρα όπως όλα δείχνουν πάω για νέα μητρική ? έψαξα αλλα δεν βρήκα κάτι καλο σε καλά λεφτά στην ελλάδα (socket 1155) οποτε έψαξα και εξωτερικό και βρήκα αυτο https://www.amazon.fr/Asrock-90-MXGQN0-A0UAYZ-Intel-Socket-Ethernet/dp/B00DGDINA2/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1494418632&sr=8-2&keywords=socket+1155# sos
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δοκίμασε και χωρίς την 460. Με τα ενσωματωμένα γραφικά και αν σου κάνει τα ίδια λογικά το πρόβλημα είναι η μητρική, Ελπίζω να δοκίμασες τροφοδοτικό της προκοπής.
black16 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δοκίμασε και χωρίς την 460. Με τα ενσωματωμένα γραφικά και αν σου κάνει τα ίδια λογικά το πρόβλημα είναι η μητρική, Ελπίζω να δοκίμασες τροφοδοτικό της προκοπής. δοκίμασα και θα ξανά δοκιμάσω,αυτο έκανα έβγαλα την gpu και έβαλα το hdmi πάνω στην μητρική στην ενσωματωμένη με λίγα λόγια και πάλι δεν μου δίνη σήμα στην οθόνη... η μητρική που βρήκα από το amazon.fr ξέρει κανεις άμα στέλνει ελλάδα και άμα έχω επιβάρυνση σε φόρους καθώς και εγγύηση? ευχαριστω
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Ξέχασα να γράψω πριν βγάλεις την 460 από το BIOS επέλεξε όχι pci-e αλλά igpu. Integraded δηλ. Ενσωματωμένα. Στη συνέχεια βγάζεις την 460 και το hdmi το βάζεις στην μητρική.
black16 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Ξέχασα να γράψω πριν βγάλεις την 460 από το BIOS επέλεξε όχι pci-e αλλά igpu. Integraded δηλ. Ενσωματωμένα. Στη συνέχεια βγάζεις την 460 και το hdmi το βάζεις στην μητρική. εννοείτε το έκανα. ευχαριστω! το θέμα είναι ότι πραγματικά θα τρελαθώ. βγάζω το ρεύμα .βγάζω την μπαταρία από την μητρική. ξανά βάζω την μπαταρία και το ρεύμα και το pc ανάβει κλεινει σε 2 sec και μετά ξεκινα κανονικά.. μόλις το κλείσω η πατήσω restart το pc ανοίγει και δεν κάνει τίποτα(μαυρη οθονη,χωρις να δειχνει bios)... τι φάση?
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Ή μητρική ή επεξεργαστής. Αν μπορείς βρες έναν επεξεργαστή να δοκιμάσεις. Αν δεν βρρίσκεις τότε αναγκαστικά σε κάποιο κατάστημα. Δες επίσης για στραβωμένα-κομμένα pins στο socket. ΑΠό θερμοκρασίες πως πας?
black16 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Ή μητρική ή επεξεργαστής. Αν μπορείς βρες έναν επεξεργαστή να δοκιμάσεις. Αν δεν βρρίσκεις τότε αναγκαστικά σε κάποιο κατάστημα. Δες επίσης για στραβωμένα-κομμένα pins στο socket. ΑΠό θερμοκρασίες πως πας? απο θερμοκρασιες ποτε δεν ειχα θεμα.. cpu 50-55 και μητρικης 35-40 *(μιλαω για σερφαρισμα-ταινιες κλπ- στα gameς δεν εβλεπα ) \ κομμενα και στραβωμενα pins δεν εχω... εχω σε αλλο πσ εναν 2500οποτε μπορει να το δοκιμάσω...υπαρχει περιπτωση να ειναι οντως επεξεργαστης?
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Λίγο δύσκολο το κόβω να φατίει ο επεξεργαστής. Δεν θα μπούταρε καθόλου αλλά καλό είναι μήπωε και υπάρχει 1% πιθανότητα. Για σερφάρισμα-ταινίες 50-50 είναι πολύ βαθμοί. Δες την ψύκτρα μήπως δεν πατά καλά.
black16 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Λίγο δύσκολο το κόβω να φατίει ο επεξεργαστής. Δεν θα μπούταρε καθόλου αλλά καλό είναι μήπωε και υπάρχει 1% πιθανότητα. Για σερφάρισμα-ταινίες 50-50 είναι πολύ βαθμοί. Δες την ψύκτρα μήπως δεν πατά καλά. Η ψήκτρα είναι κουμπωμένη σωστά, πραγματικά απορώ πως γίνετε αυτό , μόλις βγάζω το ρεύμα και την μπαταρία από την μητρική και τα ξανά βάζω το pc ανοίγει για 2 sec κλείνει και ξανά ανοίγει κανονικά,μπαίνω win το ζορίζω, το pc δεν δείχνει πρόβλημα. το μόνο πρόβλημα που εντόπισα από την στιγμή που κάνω όλα αυτά για να ανοιξει είναι ότι μου διαβάζει την κάρτα γραφικών (rx460) σε x8, η x4 στο pci 16x νόμιζα ότι ότι δεν την έχω κουμπώσει σωστά αλλα μετά από πολλά κουμπώματα το πρόβλημα δεν αλλάζει παραμένει 8x i 4x...
BlueBlood7 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Αν διαβάζει x8 και x4 αντί για x16 τότε μάλλον είναι η μητρική το πρόβλημα. Αλλά πρέπει να δοκιμάσεις και άλλον επεξεργαστή και για να τελειώνεις με τα τεστ δοκίμασε άλλες μνήμες/μνήμη ή αν έχεις πολλές δοκίμασε τις μία μία κάθε φορά. Να έχεις δηλ. στην μητρική μόνο μία μνήμη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα