vairass Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Μια χαρα εισαι τι δεν μπορεις πλακα κανουμε; joggingΡέ συ δεν μπορώ ούτε 30 δευτερόλεπτα... Στα 42 είμαι αγυμναστος 4.5 χρόνια.. Έβαλα σε 4.5 χρόνια 15 κιλά ( του γυμναστηρίου όλα).
vairass Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Καθεσαι και απαντας σοβαρα? Γιατι οχι ; συζητηση κανουμε..πιθανον δεν ξερει λεπτομεριες για εμενα
rus Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Κάτσε ρε συ τρέξιμο εγώ που είμαι 1.84 με 105 κιλά δεν μπορώ, τι να κάνω ; Να αδυνατίσεις. Στον poulinos αναφερομουν, όχι σε σενα. Καθολου πλακα δεν κανει και σταματήστε να το παιζετε ξερολες. Σαφως και το περπατημα ειναι πιο ηπιος και ασφαλης τροπος γυμναστικης για οσους ειναι υπερβαροι/αγυμναστοι/αντιμετωπιζουν προβλημα υγειας. Εξυπακουεται ότι ενας αγυμναστος χοντρος δε μπορει ξαφνικα να αρχισει να τρεχει. 2
Expertr Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Το τρεξιμο δεν ειναι τοσο απλο ΕΙΔΙΚΑ σε οσους δεν εχουν ασχοληθει ξανα βγαζει για πλακα προβληματα σε γονατα,αστραγαλους κτλ.Για υπερβαρους ειναι απαγορευτικο.Γρηγορο περπατημα ειναι οτι πρεπει και δουλευει μια χαρα 3
vairass Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Να αδυνατίσεις. Στον poulinos αναφερομουν, όχι σε σενα. Εξυπακουεται ότι ενας αγυμναστος χοντρος δε μπορει ξαφνικα να αρχισει να τρεχει. Το ξέρω απλά πήρα και εγώ συμμετοχή ηρέμησε.
rus Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Το ξέρω απλά πήρα και εγώ συμμετοχή ηρέμησε. Hρεμος είμαι φιλε μου, περισσοτερο το ειπα για τον xgol που μιλησε για "ξερόλες". 1
vairass Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Hρεμος είμαι φιλε μου, περισσοτερο το ειπα για τον xgol που μιλησε για "ξερόλες". Ναι Οκ.. Παιδιά είναι δύσκολο σε αυτά τα κιλά να τρέξει ο οποιοσδήποτε έτσι πιστεύω.
batman_gardiki Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Ναι Οκ.. Παιδιά είναι δύσκολο σε αυτά τα κιλά να τρέξει ο οποιοσδήποτε έτσι πιστεύω. γρηγορο περπατημα και πολύ υπομονή. τα αποτελεσματα αργούν αλλα θα έρθουν οταν θα δεις να χανεις μπολικα κιλα ισως να μπορεις να δοκιμασεις λίγο τζοκινγκ το οποιο θα αυξανεις με τον καιρο. υπαρχει και το ποδηλατο. εγω με αυτο έχασα τα κιλά (1ώρα την ημερα-συνεχόμενο χωρίς στασεις) και μετα ξεκινησα τζοκινγκ για να φτασω στο τρεξιμο 2
vairass Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 γρηγορο περπατημα και πολύ υπομονή. τα αποτελεσματα αργούν αλλα θα έρθουν οταν θα δεις να χανεις μπολικα κιλα ισως να μπορεις να δοκιμασεις λίγο τζοκινγκ το οποιο θα αυξανεις με τον καιρο. υπαρχει και το ποδηλατο. εγω με αυτο έχασα τα κιλά (1ώρα την ημερα-συνεχόμενο χωρίς στασεις) και μετα ξεκινησα τζοκινγκ για να φτασω στο τρεξιμο ποδηλατο δεν εχω και δεν νομιζω να θελω...θα ξεκινησω 1 μηνα γυμναστηριο να δουμε αν θα πεσουν τα κιλα και θα δω μετα ισως αργο τρεξιμο. 1
batman_gardiki Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 ποδηλατο δεν εχω και δεν νομιζω να θελω...θα ξεκινησω 1 μηνα γυμναστηριο να δουμε αν θα πεσουν τα κιλα και θα δω μετα ισως αργο τρεξιμο. αν είναι να κανείς αργό....μην το κανείς. δεν θα κερδίσεις τίποτα. 1
vairass Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 αν είναι να κανείς αργό....μην το κανείς. δεν θα κερδίσεις τίποτα. Είναι δύσκολα τα πρώτα 10 κιλά, έτσι ήμουν και πριν 4.5 χρόνια και μόλις τα έχασα μια πήγα στα 100 έτρεχα στο διάδρομο στο 7.5-8.5.
Zerg13 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 ποδηλατο δεν εχω και δεν νομιζω να θελω...θα ξεκινησω 1 μηνα γυμναστηριο να δουμε αν θα πεσουν τα κιλα και θα δω μετα ισως αργο τρεξιμο. Αν ειναι ετσι οπως τα λες, πρεπει να σε δει γιατρος πρωτα(αθλιατρος να σε εξετασει αν εισαι οκ για γυμναστικη. 5 χρονια ακινησιας; 1
vairass Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Αν ειναι ετσι οπως τα λες, πρεπει να σε δει γιατρος πρωτα(αθλιατρος να σε εξετασει αν εισαι οκ για γυμναστικη. 5 χρονια ακινησιας; Αθλιατρος για πιο λόγο; 5 χρόνια χωρίς γυμναστική... Σταμάτησα απότομα σε καλό σημείο...
rus Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Δημοσ. 15 Μαΐου 2017 Mιας και μιλατε για γυμναστκη, συμπτωματικα χτες διαβασα αυτό στο onmed.gr Μέσο αντιγήρανσης η γυμναστική – Πόσα λεπτά άσκησης χρειάζονται τη μέρα Δυστυχώς δεν έχει βρεθεί ακόμη τρόπος να σταματήσουμε τη διαδικασία της γήρανσης, όμως υπάρχουν τρόποι να την επιβραδύνουμε! «Αν κάποιος είναι 40 ετών αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι 40 ετών βιολογικά» αναφέρει ο Λάρι Τάκερ, καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ των ΗΠΑ. Σε μια νέα μελέτη του που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Preventative Medicine, ο Τάκερ κατάφερε να αποδείξει ότι ένας αποτελεσματικός τρόπος να βάλουμε «φρένο» στη γήρανση είναι η τακτική σωματική άσκηση. «Όσο πιο σωματικά δραστήριοι είμαστε, τόσο λιγότερο γερνά βιολογικά το σώμα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. Ποια θεωρείται όμως καλή «δόση» άσκησης για να πετύχουμε ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα; Σύμφωνα με τα ευρήματα του Τάκερ, μια γυναίκα που κάνει τζόκινγκ πέντε μέρες τη βδομάδα για τουλάχιστον 30 λεπτά τη φορά και ένας άντρας που επιλέγει την ίδια μορφή άσκησης με την ίδια συχνότητα αλλά για τουλάχιστον 40 λεπτά τη φορά είναι κατά 9 χρόνια νεότεροι βιολογικά από άτομα που κάνουν καθιστική ζωή ή κατά 7 χρόνια νεότεροι από άτομα που γυμνάζονται για λιγότερη ώρα ή επιλέγουν πολύ ήπιες μορφές άσκησης. Πώς κατέληξε ο καθηγητής σε αυτό το συμπέρασμα; Γνώμονας για να διαπιστώσει τη βιολογική ηλικία των συμμετεχόντων ήταν το μήκος των τελομερών τους, των περιοχών που βρίσκονται σε κάθε άκρο ενός χρωμοσώματος και το προστατεύουν από τη φθορά. Τα τελομερή μικραίνουν όσο μεγαλώνουμε αλλά και αν έχουμε υιοθετήσει ανθυγιεινές συνήθειες. Ο Τάκερ μελέτησε το μήκος των τελομερών περ 5.800 ενηλίκων σε σχέση με τα επίπεδα σωματικής τους δραστηριότητας και διαπίστωσε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση και η διάρκεια της άσκησης τόσο καλύτερα διατηρούνται τα τελομερή, άρα είναι και μικρότερη η βιολογική ηλικία του ατόμου. Ο μηχανισμός που καθιστά τη γυμναστική «μέσο αντιγήρανσης» δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως κατανοητώς, εκτιμάται όμως ότι σχετίζεται με τις φλεγμονές και με το οξειδωτικό στρες. «Αν θέλει κανείς να δει πραγματική διαφορά στη βιολογική του ηλικία, φαίνεται πως λίγη άσκηση δεν αρκεί» σχολιάζει καταληκτικά ο Τάκερ. «Πρέπει κανείς να γυμνάζεται τακτικά και σε υψηλή ένταση». 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις