Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για το κάπνισμα δνε είμαι σίγουρος... Ξέρω γέρους που καπνίζουν σαν μην πω και δεν μασάνε... Νομίζω η διατροφή συμβάλλει για έμφραγμα...

Αυτό δε σημαίνει κάτι. Είναι επιχείρημα τύπου "ο παππούς μου κάπνιζε σαν εργοστάσιο και πήγε ως τα 95". Δε σου εγγυάται κάποιος ότι αν καπνίζεις θα πάθεις έμφραγμα, όπως δε σου εγγυάται και ότι αν δεν καπνίζεις δε θα πάθεις. Παραμένει επιβαρυντικός παράγοντας όμως.

Αυτά. Πάω να φάω μισό κιλό κοντοσούβλι τώρα.

• Like 3
  • Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό δε σημαίνει κάτι. Είναι επιχείρημα τύπου "ο παππούς μου κάπνιζε σαν εργοστάσιο και πήγε ως τα 95". Δε σου εγγυάται κάποιος ότι αν καπνίζεις θα πάθεις έμφραγμα, όπως δε σου εγγυάται και ότι αν δεν καπνίζεις δε θα πάθεις. Παραμένει επιβαρυντικός παράγοντας όμως.

Αυτά. Πάω να φάω μισό κιλό κοντοσούβλι τώρα.

Δεν καπνίζω εδώ και 10 χρόνια..

Αλλά έβαλα κιλά και πιστεύω τα κιλά είναι χειρότερα.

Φαε παιδί μου... Σύριζα έχουμε :)

Δημοσ.

Αλλά έβαλα κιλά και πιστεύω τα κιλά είναι χειρότερα.

Kαι καποιοι αλλοι εβαλαν πολλα κιλα, αλλα εφτασαν τα 80 και συνεχιζουν.

ogkupg.jpg23svqs6.jpg

Δημοσ.

Eιναι σημαντικο να προσεχουμε να μη λυπομαστε αλλα να ειμαστε με θετικη διαθεση :)

Το βαρος από μονο του δε λεει κατι, τι υψος εχεις?

To τσογκινγ(στραμπουληξα τη γλωσσα μου για να το προφερω :-D ) το εκανε και πριν τα μπαλονάκια ή το αρχισε μετα?

Tρομερη διατροφή, εξαρταται τι εννοουμε. Δεν υπαρχει κατι στανταρ και δεν ειναι ιδια για ολους.

1.72 ύψος έχω

Δημοσ.

Για το κάπνισμα δνε είμαι σίγουρος... Ξέρω γέρους που καπνίζουν σαν μην πω και δεν μασάνε... Νομίζω η διατροφή συμβάλλει για έμφραγμα...

Αν έχεις τέτοια ατράνταχτα δεδομένα, τότε έτσι θα είναι.

Λοιπόν, πέρα από την πλάκα, το τσιγάρο είναι βασικός παράγοντας για καρδιαγγειακή νόσο. Μαζί με την υπερλιπιδαιμια, την υπέρταση, το διαβήτη και την κληρονομικότητα (έμφραγμα στην οικογένεια σε μικρή ηλικία).

Όσον αφορά την αγωγή, δεν είμαι ειδικός σε αυτό το ζήτημα. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι είναι βασικός ο υπολογισμός του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου, πριν τη συνταγογράφηση αγωγής (στατινη). Δεν χρειάζονται όλοι ο άνθρωποι με παθολογική χοληστερίνη ειδική αγωγή. Καλύτερα σε κάποιον ειδικό στο ζήτημα.

• Like 3
Δημοσ.

1.72 ύψος έχω

Αρα στοχευεις στα 65.

Με τα 82 που πηγες θεωρεις ότι εισαι ok? Υποθετω ότι θα εχεις και τοπικο παχος (κοιλια).

Και μη μου πεις οτι τη βγαζεις καθημερινα μονο με σαλατες και φρουρα.

Πως καταφερνεις να εχεις καλη χοληστερινη 46?

Δημοσ.

Αν έχεις τέτοια ατράνταχτα δεδομένα, τότε έτσι θα είναι.

Λοιπόν, πέρα από την πλάκα, το τσιγάρο είναι βασικός παράγοντας για καρδιαγγειακή νόσο. Μαζί με την υπερλιπιδαιμια, την υπέρταση, το διαβήτη και την κληρονομικότητα (έμφραγμα στην οικογένεια σε μικρή ηλικία).

Όσον αφορά την αγωγή, δεν είμαι ειδικός σε αυτό το ζήτημα. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι είναι βασικός ο υπολογισμός του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου, πριν τη συνταγογράφηση αγωγής (στατινη). Δεν χρειάζονται όλοι ο άνθρωποι με παθολογική χοληστερίνη ειδική αγωγή. Καλύτερα σε κάποιον ειδικό στο ζήτημα.

Για να καπνίζουν φουλ οι καρδιολόγοι και μάλιστα διευθυντές κλινικής.. Δνε ξέρω.. Εξάλλου δεν καπνίζω εδώ και 10 έτη, λογικά εγώ καθάρισα στο πνευμονί.

Το έμφραγμα δεν το φέρνει κ το άγχος;

Όταν είχα πάει για έλεγχο καρδιάς τεστ κλπ πριν 8 χρόνια μου είχε πει ότι έχω ανεβασμένους παλμούς.. Αν συνεχιστεί αυτό θα χάσω χρόνια ζωής, οι παλμοί είναι καλά να βρίσκονται στους 50-70 το λεπτό για να μην κουράζεται η καρδιά πολύ.

Εσυ φυσικά είσαι ιατρός εσύ θα μας πεις..

Δημοσ.

Αυτό θα έλεγα κι εγώ. Εσείς που παίρνετε στατίνες, πόσο χρονών είστε και τι άλλους παράγοντες κινδύνου έχετε;

Αν κάποιος είναι 30-35 ετών, δεν καπνίζει, δεν είναι υπέρβαρος, δεν έχει οικογενειακό ιστορικό κτλ., και 300 χοληστερίνη να έχει κανένας σοβαρός γιατρός δεν θα του δώσει στατίνη.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό θα έλεγα κι εγώ. Εσείς που παίρνετε στατίνες, πόσο χρονών είστε και τι άλλους παράγοντες κινδύνου έχετε;

Αν κάποιος είναι 30-35 ετών, δεν καπνίζει, δεν είναι υπέρβαρος, δεν έχει οικογενειακό ιστορικό κτλ., και 300 χοληστερίνη να έχει κανένας σοβαρός γιατρός δεν θα του δώσει στατίνη.

Στατινη τι κάνει;

Δημοσ.

Για να καπνίζουν φουλ οι καρδιολόγοι και μάλιστα διευθυντές κλινικής.. Δνε ξέρω.. Εξάλλου δεν καπνίζω εδώ και 10 έτη, λογικά εγώ καθάρισα στο πνευμονί.

Μακάρι το κάπνισμα να ήταν μόνο θέμα γνώσης. Θα το είχαν κόψει όλοι. Εδώ πάντως φαίνεται πόσο μεγάλη ζημιά κάνουν οι γιατροί που καπνίζουν. Άντε να πείσει τον vairass που έρχεται ως ασθενής σου ότι το κάπνισμα σκοτώνει...

• Like 2
Δημοσ.

Το έμφραγμα δεν το φέρνει κ το άγχος;

Όταν είχα πάει για έλεγχο καρδιάς τεστ κλπ πριν 8 χρόνια μου είχε πει ότι έχω ανεβασμένους παλμούς.. Αν συνεχιστεί αυτό θα χάσω χρόνια ζωής, οι παλμοί είναι καλά να βρίσκονται στους 50-70 το λεπτό για να μην κουράζεται η καρδιά πολύ.

Εσυ φυσικά είσαι ιατρός εσύ θα μας πεις..

Γνωμάτευση μέσω φόρουμ; Όχι βέβαια. Τη γνώμη μου την έγραψα, εσύ μπορείς να συνεχίσεις να διατηρείς τη δική σου για το άγχος και τις χαμηλές σφύξεις που "ξεκουράζουν" την καρδιά.

Σταματώ εδώ, όπως είπα η καρδιά Και τα λιπίδια δεν είναι το αντικείμενο μου.

• Like 1
Δημοσ.

Στατινη τι κάνει;

Η στατίνη ρίχνει την χοληστερίνη, αλλά ως φάρμακο έχει και παρενέργειες. Αν δεν έχεις σημαντικό καρδιαγγειακό κίνδυνο, δεν αξίζει να πάρεις στατίνη.

Εσύ τι ηλικία έχεις;

Δημοσ.

Γνωμάτευση μέσω φόρουμ; Όχι βέβαια. Τη γνώμη μου την έγραψα, εσύ μπορείς να συνεχίσεις να διατηρείς τη δική σου για το άγχος και τις χαμηλές σφύξεις που "ξεκουράζουν" την καρδιά.

Σταματώ εδώ, όπως είπα η καρδιά Και τα λιπίδια δεν είναι το αντικείμενο μου.

Ρέ γιατρέ τρελός είσαι ; ο καρδιολόγος μας τα είπε λέμε.. Χαμηλός σφυγμός μακροχρόνια ζωή, απλά ρωτάω την άποψη σου δεν είπα κάτι περίεργο :)

Η στατίνη ρίχνει την χοληστερίνη, αλλά ως φάρμακο έχει και παρενέργειες. Αν δεν έχεις σημαντικό καρδιαγγειακό κίνδυνο, δεν αξίζει να πάρεις στατίνη.

Εσύ τι ηλικία έχεις;

Εγώ ελεγχθεί πριν 1 χρονο με τεστ κοπώσεως κλπ, στα 42 είμαι, φυσιολογικά όλα απλά αν χαθούν κάποια κιλά καλό θα είναι, φέτος δεν έκανα τεστ θέλω να κάνω όμως γιατί θα αρχίσω γυμναστήριο.

Δημοσ.

Οι ανεβασμένοι παλμοί μπορεί να δείχνουν κάποιο πρόβλημα, οι κατεβασμένοι μπορεί να δείχνουν αθλητική καρδιά μπορεί όμως  να δείχνουν και αυτοί κάποιο πρόβλημα. Όταν λες όμως ανεβασμένοι φαντάζομαι εννοείς πάνω από 100 σωστά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...