Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιος ξέρει με τι υγιεινότερο αντικαθίσταται η λευκή ζάχαρη και η σοκολάτα;

Η επεξεργασμένη ζάχαρη, καστανή ή μαύρη, είναι προτιμότερη; αξίζει το κόστος;

Η μαύρη σοκολάτα ή η κουβερτούρα έχουν χολιστερινη;

με τι μπορεί να συνοδευτεί ένας καφές το απόγευμα; πχ τα μουστοκούλουρα ή τα κουλουράκια ανεβάζουν χολιστερινη;

Tη ζαχαρη καθε ειδους απλα τη καταργεις.

Μαυρη σοκολατα ναι αλλα με μετρο.

Όταν ρωτας αν κατι εχει χοληστερινη, εννοεις αν υπαρχουν κορεσμενα λιπαρα. Δυστυχως σχεδόν όλα τα συσκευασμενα τροφιμα  εχουν(το ποσοστο αναφερεται στην ετικετα τους).

Επισης καταργεις κουλουράκια, μουστοκούλουρα και λοιπα παρομοια. Καλο κουραγιο:)

Από το 2008 που βρήκα πρώτη φορά ότι έχω τόση χοληστερίνη κάνω εξετάσεις 2-3 φορές το χρόνο.

Έχω αλλάξει και μικροβιολογικα κέντρα και όλα συμβαδίζουν.

Προπόνηση κάνω μέρα παρά μέρα, δηλαδή 3-4 φορές την βδομάδα τρέχω ... πότε 7, πότε 10, πότε 15 χλμ, πότε τρεχω σε λοφους κτλ

Kαι γιατι εχεις ακομα κοιλια?

• Απαντ. 194
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από το 2008 που βρήκα πρώτη φορά ότι έχω τόση χοληστερίνη κάνω εξετάσεις 2-3 φορές το χρόνο.

Προπόνηση κάνω μέρα παρά μέρα, δηλαδή 3-4 φορές την βδομάδα τρέχω ... πότε 7, πότε 10, πότε 15 χλμ, πότε τρεχω σε λοφους κτλ

συγγενής μου  μου γύρω στά 90 κιλά κ 48 χρόνων μέ πολύ στενοχώρια αγχος κλπ λόγω προβληματικής οικογένειας(αρρωστο παιδί στήν οικογένειά του) κ λόγω υπεύθυνης 

κ υψηλής θέσης στήν αστυνομία ,ειχε 280-300 ακατέβατα χοληστερίνη γιά πολλά χρόνια ,επαιρνε φάρμακα - δίαιτες κλπ ελάχιστη βελτίωση ,ακουσε τήν απλή συμβουλή ενός γέροντα σέ κάποιο χωριό ,κάθε μεσημέρι θά βάζεις στή σαλάτα σου (ντομάτα η μαρούλι η λαχανοκαρώτο κλπ) μιά κουταλιά τού γλυκού μηλόξυδο ...τό εκανε εδώ κ 3 χρόνια κ οι εξετάσεις του ειναι εξαιρετικές σέ χοληστερίνη κλπ πού κ οι γιατροί απόρησαν...(εννοείται εκοψε μαχαίρι τά φάρμακα εδώ κ 3 χρόνια ) γιά δοκιμασέ το ...

• Like 2
Δημοσ.

συγγενής μου  μου γύρω στά 90 κιλά κ 48 χρόνων μέ πολύ στενοχώρια αγχος κλπ λόγω προβληματικής οικογένειας(αρρωστο παιδί στήν οικογένειά του) κ λόγω υπεύθυνης 

κ υψηλής θέσης στήν αστυνομία ,ειχε 280-300 ακατέβατα χοληστερίνη γιά πολλά χρόνια ,επαιρνε φάρμακα - δίαιτες κλπ ελάχιστη βελτίωση ,ακουσε τήν απλή συμβουλή ενός γέροντα σέ κάποιο χωριό ,κάθε μεσημέρι θά βάζεις στή σαλάτα σου (ντομάτα η μαρούλι η λαχανοκαρώτο κλπ) μιά κουταλιά τού γλυκού μηλόξυδο ...τό εκανε εδώ κ 3 χρόνια κ οι εξετάσεις του ειναι εξαιρετικές σέ χοληστερίνη κλπ πού κ οι γιατροί απόρησαν...(εννοείται εκοψε μαχαίρι τά φάρμακα εδώ κ 3 χρόνια ) γιά δοκιμασέ το ...

Εγω δεν πινω αυτό το μηλοξυδο που ειπες αλλα τρωω συνεχως μηλα και ξυδι, ειναι το ιδιο?

Δημοσ.

Τώρα...

Ποιος ξέρει με τι υγιεινότερο αντικαθίσταται η λευκή ζάχαρη και η σοκολάτα;

Η επεξεργασμένη ζάχαρη, καστανή ή μαύρη, είναι προτιμότερη; αξίζει το κόστος;

Η μαύρη σοκολάτα ή η κουβερτούρα έχουν χολιστερινη;

με τι μπορεί να συνοδευτεί ένας καφές το απόγευμα; πχ τα μουστοκούλουρα ή τα κουλουράκια ανεβάζουν χολιστερινη;

1)Αν θες να κανεις κατι σημαντικο στην ζωη σου ΚΟΨΕ την ζαχαρη.Εγω για παραδειγμα οπου μπορω την αποφευγω.

2)Η χαζομαρα που πολλοι πιστευουν οτι η καστανη ειναι καλυτερη κ πιο υγιεινη ειναι οπως ακριβως γραφω ΧΑΖΟΜΑΡΑ!!!ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

3)Επισης το τρεξιμο ειναι καλο αλλα πιστεψε με απο μελετες οι walkers εχουν περισσοτερα οφελη σε βαθος χρονου απο τους runners...250 λεπτα γρηγορο περπατημα την εβδομαδα ειναι αρκετο με σωστη διατροφη να χασεις κιλα!!!

4)Αρκετα καλη αντικατασταση της σοκολατας ειναι το ταχινι με κακαο...

5)Μικρες ποσοτητες μαυρης σοκολατας δεν κανουν κακο αλλα οχι τακτικα.

6)Μπορεις να εχεις σαν σνακ σπητικα κουλουρακια με ελαχιστη ζαχαρη (αν εχεις σακχαρωδη διαβητη τοτε φρουκτοζη αν οχι ζαχαρη) αν εχεις χρημα παρε στεβια.

7)Στο προβλημα σου τωρα ΠΕΤΑ το τηγανι απο το σπιτι. Προσθεσε στα γευματα σου σαλατες σε μεγαλη ποσοτητα και καταναλωσε φρουτα, απο αλκοολ κανε κοινωνικη χρηση 2-3 ποτηρακια την εβδομαδα κρασακι.

8)Αν θες μπορω να σου προτεινω κατι που δινω σε δικους μου νεους ασθενεις (ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΥΣΙΚΑ) στειλε μου pm αν θες.

Παλιο αλλα καλο αρθρο συναδελφου γνωστου πολεμιου των φαρμακων κατα της χοληστερινης.

http://www.ntellos.gr/index.php/arthra/diatrofi/ta-koresmena-lipi-athoonontai-oi-odigies-itan-lathos

• Like 2
Δημοσ.

αν απαντάς σε εμένα γραφω στο ξεκινημα του θέματος οτι περνω αγωγη και συγκεκριμενα 10mg (crestor).

με αυτο η χοληστερινη μου είναι στα 170mg/dL και είμαι 41ετών

το θέμα είναι αν με το χάπι είσαι πιο άνετος στο να φας κατι απαγορευτικό ή αν θα πρεπει να είσαι παντα προσεκτικός με την διατροφή !

αφου το χάπι σε φέρνει σε επιθυμητά όρια με μια ''απλά προσεκτικη - χωρίς υπερβολες διατροφή'' τότε γιατι να μην τρως πχ σοκολάτα καθε σαββατοκυριακο; ή να πίνεις 1-2 γαραφακια τσιπουρο με μεζε; ή οτι άλλο...''απαγορευτικό'';

Θα προσεχεις οσο μπορεις αλλα ΔΕΝ θα ζησεις μια ζωη με στερησεις. Ας ζησουμε και λιγοτερο ΑΝ φταιει αυτο.

Το τσιπουρο να ειναι branded να ξερεις τι πινεις. Αν γινεται παρε κατι αλλο(κρασι ουισκι βοτκα)...εχω διαβαςει ασχημα αρθρα για τσιπουρο και ουζο. Παιρνω ουζο βαρβαγιαννη πρασινο αλλα αραια και με μετρο.

http://anatropionline.gr/προσοχη-πίνετε-τσιπουρο-να-γιατί-πρ/

• Like 1
Δημοσ.

Σχωρατε με αλλα το αλκοολ με τη χολυστερινη πως σχετιζονται? Εμεσα μονο γιατι παχαινουν η σαν επιβαρυντικος παραγων.

Δημοσ.

ειχα 192 μετα βγηκε 230 και πλεον 130 (κατω απο το οριο).Αυτα που αλλαξαν ηταν διατροφη και πολυ περπατημα και γυμναστικη.δεν πηρα φαρμακα δεν πηρα be chel και τετοια που ριχνουν χοληστερινη αλλα καταφερα να την ριξω.Βεβαια σε καποια ατομα μπορει αυτο να μην δουλεψει οσο θα ηθελαν οποτε και να χρειαστει και φαρμακευτικη αγωγη μια που η διατροφη οπως λενε επηρεαζει ενα ποσοστο του ποσο χοληστερινη θα εχεις.

οποτε απο την μια ναι μπορει να χρειαζεται φαρμακευτικη αγωγη απο την αλλη να μην χρειαζεται.το λεω διοτι καλως η κακως για πολλα ατομα επειδη βαριουνται να αλλαξουν διατροφικες συνηθειες και να κανουν γυμναστικη προτιμουν τα φαρμακα σαν ευκολη λυση.βεβαια μπορει και καποιος να εχει σοβαρο προβλημα και η γυμναστικη μονο να μην φτανει.καλως η κακως πιστευω οτι ενα μεγαλο ποσοστο απλα δεν μπαινει στον κοπο να αλλαξει διατροφικες συνηθειες και ουτε καν να παρει τα ποδια του να περπατησει οποτε και ευκολη λυση τα φαρμακα.ας ειναι καλα η τηλεοραση να βλεπουν ολη μερα.

.να πω οτι καθε μερα εχω μεσο ορο 4 5 χιλιομετρα περπατημα.χτες πχ ειχα κοντα στα 10..οταν ο αλλος/αλλη εχει μπακα και τρωει οτι σαβουρα βρει.. εκει η ευκολη λυση ειναι φαρμακα.

• Like 1
Δημοσ.

192 δεν ειναι τιποτα. Η διατροφη δεν λειτουργει παντα, στα εντονα προβληματα δεν κανει τιποτα. Αν σας πω τι εκανα για 3 μηνες και ξανακανα εξεγασεις δεν επεσε καθολου σχεδον πιστευα οτι θα πεσει 80 μοναδες και επεσε 10.

Δημοσ.

Παλιο αλλα καλο αρθρο συναδελφου γνωστου πολεμιου των φαρμακων κατα της χοληστερινης.

http://www.ntellos.gr/index.php/arthra/diatrofi/ta-koresmena-lipi-athoonontai-oi-odigies-itan-lathos

Τι να πω; τώρα με μπέρδεψες και ενώ έχω συμβιβαστεί με την λύση του χαπιού με βάζεις πάλι να ξανασκεφτώ όπως και ο aristos12.

Όλα τα παραπάνω που έγραψες τα ακολουθω ένα προς ένα εκτός της ζάχαρης και του περπατήματος.

Επίσης τα περισσότερα Σαββατοκύριακα, ανάλογα ποτέ θα προπονηθώ, θα πιω 2-3 μπύρες ή 1-2 τσίπουρα με μεζέδες

Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι η ζάχαρη στον καφέ...θέλω 2-3 κουταλιές το πρωί και άλλες τόσες το απόγευμα.

πως να το λύσω αυτό; δεν μπορώ να πιο σκέτο καφέ με τίποτα!!!

επίσης με τι να συνοδεύω τον απογευματινό καφέ δεν έχω βρει!!! όλο φέτες με ταχίνι κακάο βαριέμαι και αρκετές φορές τρώω ότι βρω.

Απάντησε μου και εσυ ως πιο ειδικός στο καίριο ερώτημα μου....

με την χρήση φαρμάκου, τρώγοντας από όλα με μέτρο, όταν οι εξετάσεις σου είναι εντός ορίου, θεωρείται αποδεκτό;

Δηλαδή όταν δεν στέρησε τίποτα αλλά περνεις χάπι και είσαι κάτω του 200mg θεωρείσαι σε καλό δρόμο;

Και μη μου πεις τώρα ότι δεν συστηνεις χάπι και τέτοια...θέλω απάντηση στο ερώτημα.

192 δεν ειναι τιποτα. Η διατροφη δεν λειτουργει παντα, στα εντονα προβληματα δεν κανει τιποτα. Αν σας πω τι εκανα για 3 μηνες και ξανακανα εξεγασεις δεν επεσε καθολου σχεδον πιστευα οτι θα πεσει 80 μοναδες και επεσε 10.

συμφωνω και εγώ.

όλα όσα έγραψε ο poulinos τα έκανα τον πρώτο καιρό που ανακάλυψα την χοληστερίνη αλλά από 300 κατέβηκα στα 250-260.

Δημοσ.

δεν εχω φτασει ποτε τοσο ψηλα πχ 300 για να πω κατι.απλα σε μενα δουλεψε αυτο οπως φαινεται.το εγραψα σαν προσωπικη εμπειρια μηπως βοηθησει καποιον.

συμφωνω και εγώ.

όλα όσα έγραψε ο poulinos τα έκανα τον πρώτο καιρό που ανακάλυψα την χοληστερίνη αλλά από 300 κατέβηκα στα 250-260.

δεν κατεβηκεκαι λιγο αναλογως μετα απο ποσο καιρο ηταν αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλά θα κάνετε να προσέχετε τι γιατροσόφια δηλώνετε πως δούλεψαν στον καθένα πριν ενθαρρύνετε κάποιον να κόψει τελείως την αγωγή του γιατί μιλάμε για ένα ζήτημα που αλλάζει από οργανισμό σε οργανισμό. Εγώ πάντα χοληστερίνη και τριγλυκερίδια είχα κάτω από τα όρια π.χ. και χωρίς ιδιαίτερη προσοχή στα λιπαρά ή στα αυγά και χωρίς συστηματική άσκηση. Δεν σημαίνει ότι μπορώ να βγω να πω σε κάποιον να φάει άφοβα γιατί εμένα δεν κουνιέται καμία τιμή... 

• Like 4
Δημοσ.

για οποιον δεν μπορει να κοψει την ζαχαρη εγω προσωπικα στον καφε τον ενα και μοναδικο ριχνω ενα κουταλακι ζαχαρη καρυδας.και εχω την γλυκητητα που χρειαζομαι και χαμηλο υπογλυκαιμικο δεικτη.τωρα τα προιοντα becel και υποκαταστατα νομιζω ειναι μεγαλο παραμυθι.ασε που ειναι και ακριβα.βεβαια το καλυτερο χαπι για μενα ειναι η ασκηση και οχι η καθιστικη ζωη.και τι εννοω...οχι γυμναστηρια-μπρατσα κλπ.αλλα αεροβια..περπατημα και τωρα καλοκαιρι τι καλυτερο απο το κολυμπι.

• Like 1
Δημοσ.

Η ζαχαρη τι σχεση εχει ρε παιδια με τη χολυστερινη? Ομοιως και το αλκοολ.

Δημοσ.

Όπως κάθε φθινόπωρο πριν πάνε τα παιδιά σχολείο κάνουμε εξετάσεις.

Πάω στην παιδίατρο να τις δει και μου λέει 'Τα παιδιά σας έχουν οριακή χοληστερίνη'

Άσπρισα! Σκέφτηκα πως οι διακοπές στο βουνό με παϊδάκια κάθε 2η-3η μέρα δεν μας έκαναν καλό.

'-Τρώνε παγωτά τα παιδιά σας ;'

'-Ναι, ειδικά φέτος όποιος ερχόταν σπίτι έφερνε παγωτίνια' της απάντησα.

'Να μην τρώνε "παγωτά" τα παιδιά σας 1ον γιατί δεν είναι παγωτά και 2ο γιατί έχουν μέσα διάφορα που ανεβάζουν τη χοληστερίνη'

Εδώ που τα λέμε, όλα τα κωλοπαγωτά γράφουν απέξω γλύκισμα.

Φέτος θα απαγορεύσω την είσοδο σε όποιον φέρνει γλυκίσματα !

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...