hara75gr Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, έχω δοκιμάσει να έχω το Asus μπροστά(ως μόντεμ) και πίσω το speedport(μόνο για κλήσεις), αλλά το asus απ' ότι φαίνεται δεν παίζει και πολύ καλά τη γραμμή του ΟΤΕ, και δεν έχω πολύ καλή ταχύτητα και βγάζει πολλά crc errors(που δεν είχε το speedport). Νομίζω η καλύτερη λύση σε τέτοια περίπτωσηθα είναι να έχω μπροστά το speedport και πίσω το Asus, σα ρούτερ, σωστά? Πώς μπορεί να γίνει αυτό(αν είναι σωστή η σκέψη), με αναλυτικές οδηγίες please(γιατί αυτό το voip πολύ με παιδεύει)? Επεξ/σία 9 Μαΐου 2017 από hara75gr
jkoukos Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Μπορείς εφόσον μία θύρα LAN του Asus παίξει ως WAN. Κανονικά αρχικά δεν είχε την δυνατότητα, αλλά προστέθηκε με στο firmware Version 1.0.9.2. ASUS DSL-N14U Firmware version 1.0.9.2 (This product supports both Annex A and Annex Β ).Notice: After upgraded with 1.0.9.2 please press the hardware reset button of DSL-N14U over 8 seconds to reset the DSL modem router.- Now supports configure LAN port as Ethernet WAN port feature. Οπότε αφήνεις κανονικά στην γραμμή το Speedport και απλά του ενεργοποιείς την επιλογή PPPoE Passthrough. Κατόπιν ρυθμίζεις το Asus να δουλεύει ως ασύρματο router, κάνοντας ξεχωριστή κλήση ΡΡΡ (με το ίδιο username/password και ρυθμίσεις που έχεις στον ΟΤΕ) και λαμβάνοντας άλλη δημόσια ΙΡ. Θα έχεις 2 ξεχωριστά δίκτυα που δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους. 1
hara75gr Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Έχω το 1.1.2.2_17-g00f2807(πιο πρόσφατο). Λίγο πιο αναλυτικά, και πες μου αν έχω κάποιο λάθος: Συνδέω γραμμή στο speedport. Ενεργοποιώ στο speedport το pppoe passthrough και προφανώς απενεργοποιώd dhcp(για να μην έχω τυχόν προβλήματα με ip's) και Wi-Fi. Μετά ανάβω το Asus και του βάζω μια static ip(π.χ. 192.168.1.251) στο ίδιο υποδικτυο(?). Κατόπιν το συνδέω στο speedport και το βάζω να δουλέψει με pppoe passthrough και βάζω username/password. Αυτή είναι η διαδικασία? Θέλω να τα ξέρω αναλυτικά, γιατί η γραμμή είναι σε μαγαζί και πρέπει να γίνουν όλα σε σύντομο χρονικό διάστημα, και να δουλέψουν όλα σωστά, για να μην υπάρξει πρόβλημα με τηλέφωνο κ.α.. Ξέχασα να σου πω Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση κιόλας!
jkoukos Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Το Speedport μόνο του στη γραμμή με ενεργοποιημένη την επιλογή PPPoE Passthrough, Μέσω αυτής θα μπορεί μετά να κάνει κλήση το Asus.Καλό είναι τον DHCP να μην το κλείσεις αρχικά. Ρυθμίζεις το Asus να δουλεύει ως ασύρματο router. Επειδή δεν έχω το Asus και το εγχειρίδιο που βρήκα δεν είναι αναλυτικό, μπορείς να να δώσεις τι δίνει στις επιλογές του WAN, ώστε να σου πω αναλυτικά; 1
hara75gr Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Αυτά έχει(είμαι από κινητό, sorry) Edit: βρήκα κι αυτό το demo αν βοηθάει http://event.asus.com/2012/nw/dummy_ui/en/index.html Επεξ/σία 10 Μαΐου 2017 από hara75gr
jkoukos Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δεν βοηθά το demo, διότι αναφέρεται σε κανονικό router και όχι modem/router που είναι το δικό σου. Μ' ενδιαφέρει να δω με ποια επιλογή μπορεί να παίξει μόνο ως router και σε ποια επιλογή γυρίζει μία θύρα LAN να παίξει ως WAN. Γι' αυτό θέλω όλες τις επιλογές του WAN. To εγχειρίδιο της συσκευής σου, δεν αναφέρει τίποτα σχετικό, ίσως λόγω του ότι εξαρχής δεν είχε τέτοια δυνατότητα και την απέκτησε με νεώτερο firmware αργότερα. Βασικά κυρίως μας ενδιαφέρει για αρχή, τι επιλογές δίνει στο "Transfer Mode" και το "WAN Connection Type"
hara75gr Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Καλησπέρα, λοιπόν στο "Transfer mode":ADSL WAN(ATM), Usb Modem, Ethernet Wan.Στο "WAN Connection Type" δίνει:PPPoA/PPPoE, Automatic IP, Static IP, BRIDGE.Τα υπόλοιπα νομίζω φαίνοντε στο προηγούμενο screenshot.Πιστεύω να σε καλύπτω και σε ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια Btw, γιατί είπες να μην κλείσω το dhcp στο speedport?Αφού μόνο σε μια συσκευή θα συνδεθεί.Το θέμα με το Asus που έχω γενικά, είναι ότι πολλές φορές έχω IP conflicts(συνδέω αρκετές συσκευές) και βάζω πολλές IP's καρφωτές, οπότε έλεγα να γλυτώσω πιθανά conflicts και από το speedport
jkoukos Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Στο Transfer mode, θέλουμε το Ethernet Wan, που είναι η λειτουργία που ζητούμε, δηλαδή WAN μέσω Ethernet και όχι την DSL σύνδεση. Λογικά πρέπει να σου δίνει κάπου επιλογή να ορίσεις ποια θύρα από τις 4 LAN, θα έχει αυτόν τον ρόλο. Στο WAN Connection Type, θέλουμε PPPoA/PPPoE (εδώ πιθανόν παίζει ρόλο ο DHCP του Speedport), ώστε να κάνει και αυτό κλήση ΡΡΡ. Αν μπορείς δώσε ένα screenshoot με επιλεγμένα τα παραπάνω, να δούμε τι άλλες ρυθμίσεις έχει.
hara75gr Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Στο Transfer mode, θέλουμε το Ethernet Wan, που είναι η λειτουργία που ζητούμε, δηλαδή WAN μέσω Ethernet και όχι την DSL σύνδεση. Λογικά πρέπει να σου δίνει κάπου επιλογή να ορίσεις ποια θύρα από τις 4 LAN, θα έχει αυτόν τον ρόλο. Στο WAN Connection Type, θέλουμε PPPoA/PPPoE (εδώ πιθανόν παίζει ρόλο ο DHCP του Speedport), ώστε να κάνει και αυτό κλήση ΡΡΡ. Αν μπορείς δώσε ένα screenshoot με επιλεγμένα τα παραπάνω, να δούμε τι άλλες ρυθμίσεις έχει. Όταν αλλάζω το transfer mode, αλλάζουν και οι επιλογές του connection type, τώρα δίνει :Automatic IP, Static IP, PPPoE. Αν μπορέσεις μόνο να μου πεις αναλυτικά τι θα κάνω στο speedport και στο Asus, θα σου είμαι κι περισσότερο υπόχρεος(ο λόγος είναι ότι ο χώρος είναι επαγγελματικός και δεν με αφήνει πολύ χρόνο για πειράματα)
jkoukos Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Όπως έγραψα και πριν, αφήνεις κανονικά στην γραμμή το Speedport και απλά του ενεργοποιείς την επιλογή PPPoE Passthrough. Τίποτα άλλο. Στο Asus τα βάζεις όπως είναι τώρα στην εικόνα και με: α. Enable το "Trasnfer Mode", ώστε ως WAN να παίζει η LAN No1. β. Βάζεις κανονικά Usename/Password στο "PPP Settings", που έχεις και στο Speedport για να συγχρονίσει στη γραμμή. γ. Συνδέεις με καλώδιο δικτύου μία LAN θύρα του Speedport με την LAN No1 του Asus. Ίσως χρειαστεί να κάνεις και στα 2 επανεκκίνηση. Κανονικά αν όλα έχουν πάει καλά, το Asus θα πάρει άλλη δημόσια ΙΡ και θα έχει το δικό του ανεξάρτητο εσωτερικό δίκτυο, από το οποίο θα βγαίνουν όσες συσκευές συνδέονται πάνω του. 1
hara75gr Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Thanks. θα το δοκιμάσω σύντομα(μόλις βρεθώ στο χώρο του φίλου).Να μην απενεργοποιήσω τον dhcp server στο speedport για να μην έχω πιθανά conflicts?Να μη βάλω static IP στο asus(εντός ή εκτός υποδικτύου, ανάλογα με την επιλογή για το speedport)?Εγώ θα ήθελα να τα κάνω και τα 2, για να μην έχω μελλοντικά προβλήματα, αλλά αν έχεις αντίθετη γνώμη, δεν τα πειράζω.Προφανώς απενεργοποιώ το wifi & firewall στο speedport, έτσι?
jkoukos Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Άσε τον DHCP ανοικτό. Δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των 2 δικτύων. Κλείσε WiFi μόνο, όχι το Firewall. Αν βάλεις στο Asus Static (αντί ΡΡΡοΕ) τότε θα παίρνεις σύνδεση μέσω του Speedport (άρα 2πλό ΝΑΤ) και όχι μέσω ανεξάρτητης δικής του σύνδεσης.
hara75gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Ok, το κατάλαβα, και πάλι σ'ευχαριστώ. Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα θα ξανα-ενοχλήσω...
kakos84 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 καλησπέρα μόλις παρέλαβα το royter και εγώ το θέμα μου είναι με το παλιό έπιανα ταχύτητα 11 μέχρι 13 τώρα με αυτό piano 9.3 τι πρέπει να κάνω να φτάσω πιο μεγάλη ταχύτητα η απλά την πάτησα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα