Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από τις 12 Μαΐου έως και τις 12 Αυγούστου θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση για τις προτάσεις στις οποίες κατέληξε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), με σκοπό τη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για την πώληση και χρήση των μικρών drone, το οποίο θα ισχύει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέχρι σήμερα, κάθε κράτος-μέλος μπορούσε να θεσπίσει τους δικούς του κανόνες για τα μικρά drone, δηλαδή όσα έχουν βάρος μικρότερο από 150 κιλά, με συνέπεια να υπάρχουν αρκετές και σημαντικές διαφορές από χώρα σε χώρα.

Οι προτάσεις του EASA αποσκοπούν στη μείωση της πιθανότητας σύγκρουσης των drone με διερχόμενα αεροσκάφη και επομένως στον περιορισμού του ρίσκου πρόκλησης ατυχημάτων. Προβλέπουν τη χρήση εξοπλισμού στα drone που θα επιτρέπουν την αναγνώριση της “ταυτότητάς” τους από απόσταση, όπως επίσης και την εφαρμογή της τεχνολογίας geo-fencing, ώστε να μην μπορούν να πετάξουν σε απαγορευμένες περιοχές, όπως αεροδρόμια και πυρηνικά εργοστάσια.

Οι παραπάνω προδιαγραφές θα ενσωματωθούν στην πιστοποίηση CE, που πρέπει να συνοδεύει τα drone (όπως και κάθε άλλο προϊόν), για να μπορούν να πωλούνται εντός Ε.Ε. Παράλληλα, τα drone θα διακριθούν σε κατηγορίες, σε καθεμία από τις οποίες θα διαφέρουν οι επιτρεπόμενες περιοχές πτήσης, όπως και η διαδικασία απόκτησης άδειας για τον χειριστή. Τέλος, θα πρέπει να εγγράφονται σε ένα ειδικό μητρώο όλοι οι κάτοχοι drone βάρους μεγαλύτερου από 250 γραμμάρια.

Λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις που θα διατυπωθούν κατά τη δημόσια διαβούλευση, ο EASA θα πρέπει να υποβάλει τις τελικές του προτάσεις στην Κομισιόν μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς.

Link.png Site: Reuters

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οποτε δλδ θα πρεπει να προλαβουνε να ψωνισουμε προτου ισχυσει ακομα μια ^%$%^&*(.

Παντως απο τα συννεφα δεν πέφτω. Περιμενα και κάτι τετοιο. Αυτη η ΕΕ γινεται ολο και πιο σαπια κάθε μέρα. Nanny state.

• Like 7
Δημοσ.

Τα drones μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα για τους κυβερνώντες. Γι' αυτό πρέπει να ελέγχονται. Διαφορετικά χέστηκαν για τους πολίτες.

• Like 3
Δημοσ.

Που είναι το κακό στον περιορισμό των πτήσεων των drones? Αυτό είναι το σωστό, να ρυθμιστεί η χρήση τους και να ασφαλίζονται και για ζημιές σε τρίτους. Είναι τόσο διαδεδομένα που ο καθένας πια παίρνει ένα drone με εμβέλεια 8 χιλιόμετρα και κάνει ό,τι θέλει χωρίς να ελέγχεται.

• Like 23
Δημοσ.

Πληρώνουμε φόρους, για να μας βάλουν έξτρα φόρους, για να μας ελέγχουν άνθρωποι που θα πληρώνουμε με φόρους, το πως θα πετάμε τα γκατζετάκια μας. Nanny state σώσε μας... τι θα κάναμε χωρίς εσένα... αχ ΕΕ σε αγαπώ.

• Like 1
Δημοσ.

Μην ξεχνάτε πως λόγω της ΕΕ απολαμβάνετε πολλά προνόμια όπως

• η δυνατότητα να μείνεις, να εργαστείς και να συνταξιοδοτηθείς σε οποιαδήποτε χώρα μέλος
  • προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή
  • εύκολη μετακίνηση μεταξύ κρατών μελών
  • και σε λιγάκι άρση τελών κινητής τηλεφωνίας

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

• Like 13
Δημοσ.

• η δυνατότητα να μείνεις, να εργαστείς και να συνταξιοδοτηθείς σε οποιαδήποτε χώρα μέλος
  • προστασία των δικαιωμάτων του καταναλωτή
  • εύκολη μετακίνηση μεταξύ κρατών μελών

Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Καλύτερα μιας ώρας, ελεύθερης ζωής, παρά 40 χρόνια σκλαβιάς και φυλακής.

Επίσης, το ότι έγιναν αυτά κάτω από καθεστώς ΕΕ, δεν σημαίνει ότι δεν θα γινόντουσαν χωρίς ΕΕ. Logical fallacy το επιχείρημά σου.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πληρώνουμε φόρους, για να μας βάλουν έξτρα φόρους, για να μας ελέγχουν άνθρωποι που θα πληρώνουμε με φόρους, το πως θα πετάμε τα γκατζετάκια μας. Nanny state σώσε μας... τι θα κάναμε χωρίς εσένα... αχ ΕΕ σε αγαπώ.

Για πες, πόσοι κάτοχοι drones γνωρίζουν όλους τους κανόνες ασφαλείας? Πόσοι απο αυτούς έχουν πετάξει έστω και μια φορά το drone πάνω απο τα κεφάλια μας? Με τι δύναμη πέφτει ένα drone στο έδαφος αν πάθει κάτι στον άερα? Τι θα συμβεί αν σου έρθει στο κεφάλι?

Θεωρούμε τα πάντα "παιχνιδάκι" και το παίζουμε ...πιλότοι αγνοώντας τους κινδύνους. Το ότι δεν έχουμε πολλά ατυχήματα είναι γιατί ακόμη δεν έχει και η κουτσή Μαρία drone! Αν αποκτήσει, σκέψου λίγο τι θα γίνει.

• Like 13
Δημοσ.

Για πες, πόσοι κάτοχοι drones γνωρίζουν όλους τους κανόνες ασφαλείας? Πόσοι απο αυτούς έχουν πετάξει έστω και μια φορά το drone πάνω απο τα κεφάλια μας? Με τι δύναμη πέφτει ένα drone στο έδαφος αν πάθει κάτι στον άερα? Τι θα συμβεί αν σου έρθει στο κεφάλι?

Θεωρούμε τα πάντα "παιχνιδάκι" και το παίζουμε ...πιλότοι αγνοώντας τους κινδύνους. Το ότι δεν έχουμε πολλά ατυχήματα είναι γιατί ακόμη δεν έχει και η κουτσή Μαρία drone! Αν αποκτήσει, σκέψου λίγο τι θα γίνει.

Σόρρυ αλλά δεν θα συνεννοηθούμε. Εσύ για κάθε πρόβλημα της κοινωνίας, η μόνη σου λύση είναι να έρθει το κράτος να σε σώσει. Ιστορικά, κάθε κράτος καταλήγει να γίνεται τύραννος, οπότε συνέχισε να του δίνεις δύναμη και εξουσία.

18342781_1596411397053190_85113529176243

• Like 3
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι θα είναι ποτέ ....τζάμπα η κινητή τηλεφωνία. Μάλιστα παρά τον ευρωπαϊκό "παράδεισο" που περιγράφεις, στην χρεωκοπημένη Ελλάδα πληρώνουμε τα διπλά από το μέσο όρο της Ευρώπης για χειρότερες υπηρεσίες.

ΥΓ Κάποιτε σαν παράδεισο περιέγραφαν "από μέσα", οι κομμουνιστές τις χώρες του "Υπαρκτοιύ" σοσιαλισμού. Τώρα μας πασάρουν ως παράδεισο την ΕΕ.Οι καιροί αλλάζουν, οι καθεστωτισμοί ερήμην των πολιτών μένουν με άλλα ρούχα. Απλούστατα κάποιοι έχουν χοντρά συμφέροντα να νέμονται την εξουσία δίνοντας "καραμελίτσες" στους ανυποψίαστους πολίτες που νομίζουν ότι ζουν σε δημοκρατία....

• Like 2
Δημοσ.

Καλύτερα μιας ώρας, ελεύθερης ζωής, παρά 40 χρόνια σκλαβιάς και φυλακής.

Επίσης, το ότι έγιναν αυτά κάτω από καθεστώς ΕΕ, δεν σημαίνει ότι δεν θα γινόντουσαν χωρίς ΕΕ. Logical fallacy το επιχείρημά σου.

Πλάνη το επιχείρημα μου? Απο που κι ως που? Ενώ το δικό σου που βασίζεται σε μία απόλυτα υποθετική θεωρία είναι δεκτό?

Αν το Brexit αποδείξει σε λίγα χρόνια πως έχεις δίκιο τότε αλλάζει το πράγμα.

• Like 1
Δημοσ.

Πλάνη το επιχείρημα μου? Απο που κι ως που? Ενώ το δικό σου που βασίζεται σε μία απόλυτα υποθετική θεωρία είναι δεκτό?

Αν το Brexit αποδείξει σε λίγα χρόνια πως έχεις δίκιο τότε αλλάζει το πράγμα.

Γενικά, η κοσμοθεωρία μου, η φιλοσοφία μου, και οι αξίες που πηγάζουν από αυτές και στις οποίες θέλω να είμαι συνεπής, είναι πως ο σκοπός, δεν αγιάζει τα μέσα. Αν το μέσο είναι λάθος, τότε στην τελική δεν με ενδιαφέρει καν το αποτέλεσμα. Σε αυτά τα πλαίσια, θεωρώ πως είναι ανήθικο όσο δεν πάει η κυβέρνηση να έχει τόσο έλεγχο στην ζωή σου. Είναι φασισμός-κομμουνισμός, όπως καλά είπε ο kalmik, ντυμένος με άλλα ρούχα.

Δεν θα δείξει τίποτα το brexit. Θα δείξει σε 50 χρόνια που θα χουμε καταστραφεί, και θα κοιτάνε πίσω τον δυτικό κόσμο του 2000+ ως άλλον έναν ναζισμό. Και σκέψου το εξής. Νομίζεις οι ναζιστές δεν πιστεύανε ότι κάνουν καλό;

Ο κόσμος δυστυχώς δεν καταλαβαίνει ότι ο καθένας μας κρύβει έναν μικρό χίτλερ μέσα του. Οποιοσδήποτε μου λέει "δώσε μου εξουσία και εγώ θα την χειριστώ καλά" είναι πιο επικίνδυνος από κάθε χίτλερ.

• Like 2
Δημοσ.

Τι διάλο, όλοι οι επαναστάτες στο insomnia μαζεύτηκαν ρε πούστη μου;

Δε νομίζω ότι θα είναι ποτέ ....τζάμπα η κινητή τηλεφωνία. Μάλιστα παρά τον ευρωπαϊκό "παράδεισο" που περιγράφεις, στην χρεωκοπημένη Ελλάδα πληρώνουμε τα διπλά από το μέσο όρο της Ευρώπης για χειρότερες υπηρεσίες.

Φίλε μου, η κινητή τηλεφωνία, όπως και οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία, δεν θα είναι ποτέ τζάμπα. Είπαμε, ο τζάμπας πέθανε. Ο zx1234r προφανώς αναφερόταν στις χρεώσεις roaming.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...