iCyd Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Καλησπερα, πριν λιγες μερες αγορασα ενα Macbook Pro 15" Retina Late 2013 απο τις αγγελιες το οποιο δεν ειχε τον αυθεντικο φορτιστη του αλλα εναν after market. Στην αρχη φοβηθηκα μην παθει τιποτα ο υπολογιστη (με λαθος τασεις) και ρωτησα το παιδι και μου ειπε πως ο φορτιστης ειναι δοκιμασμενος και μετρημενος και δινει τα σωστα amber. Αυτο που παρατηρω εγω ομως ειναι οτι ο φορτιστης (το τουβλο) υπερθεμενεται παρα πολυ σε σημειο που δεν μπορεις να τον κρατησεις πανω απο 4-5 δευτερολεπτα στο χερι. Επισης σε απλη χρηση του macbook , youtube και insomnia , επειδη το εχω μονιμα στην μπριζα παρατηρω πως απο την ακρη του φορτιστη μεχρι περιπου τη μεση του υπολογιστη ( μεχρι το 5 του keyboard ) ζεσταινεται αρκετα. Δεν ξερω αν εχει να κανει με το φορτιστη μιας και η μπαταρια ειναι στο κατω μερος (touchpad) και κατω απο κεινο το σημειο ειναι ανεμηστηρακι και απλα βγαζει τη ζεστη γι αυτο και ζεσταινεται σε εκεινο το σημειο. Πιστευετε πως πρεπει να παω για καινουργιο αυθεντικο φορτιστη?Συγκρινω με τον φορτιστη του παλιου macbook οποιος δεν εχει ποτε τετοιες θερμοκρασιες. Καθε γνωμη δεκτη, Ευχαριστω εκ των προτερων 1
KiriosD Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Πρέπει να καταφύγεις σε άλλο φορτιστή άμμεσα, δε θα έπρεπε κανένας φορτιστής να πλησιάζει τέτοιες θερμοκρασίες που αναφέρεις ώστε να μη μπορεί να το διατηρήσεις στα χέρια σου. Το σημείου που υποδεικνύεις αν δεν απατώμαι έχει το ολοκληρωμένο για τα γραφικά από κάτω (ο επεξεργαστής πρέπει να είναι πιο κεντρικά αλλά δε θυμάμαι καλά.
iCyd Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) http://www.skroutz.gr/s/6604312/Apple-85W-MagSafe-2-Power-Adapter-for-MacBook-Pro-Retina-MD506.html http://store.istorm.gr/apple-magsafe-2-power-adapter-85w-macbook-pro-with-retina-display.html αυτα τα 2 πρεπει να ειναι τα ιδια λογικα μιας και στο σκρουτζ υπαρχει και το isystem στις πιο υψηλες τιμες του φορτιστη σωστα? Edit: κατι αλλο που παρατηρησα τωρα, οταν ο υπολογιστης φορτιζει τοτε ειναι που ζεματαει ο φορτιστης , μολις φτασει στο 100% τοτε απλα ειναι ζεστο, δεν ζεματαει. Επισης μια ερωτηση, ειναι καλο που εχει τον υπολογιστη συνεχεια στην μπριζα οταν τον δουλευω? Ή θα ηταν καλυτερο να τον εχω χωρις μπριζα και απλα να τον φορτιζω? Επεξ/σία 9 Μαΐου 2017 από iCyd
KiriosD Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Ναι είναι τα ίδια, όταν φορτίζει τη μπαταρία είναι που μάλλον υπερφορτίζει ο φορτιστής αυτός με αποτέλεσμα να φτάνει τα όρια του, όταν φτάσει η μπαταρία ~100% τότε απλά συμπληρώνει το ιδανικό είναι να το χρησιμοποιείς ενδιάμεσα, παρόλαυτα δε θα έχει μεγάλη επίπτωση και να τον έχεις συνέχεια στη τροφοδοσία
iCyd Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Ναι είναι τα ίδια, όταν φορτίζει τη μπαταρία είναι που μάλλον υπερφορτίζει ο φορτιστής αυτός με αποτέλεσμα να φτάνει τα όρια του, όταν φτάσει η μπαταρία ~100% τότε απλά συμπληρώνει το ιδανικό είναι να το χρησιμοποιείς ενδιάμεσα, παρόλαυτα δε θα έχει μεγάλη επίπτωση και να τον έχεις συνέχεια στη τροφοδοσία Οποτε οπως και να εχει , παω για καινουργιο αυθεντικο φοτιστη.
najinblue3 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 εννοειται να πας αυθεντικο, δε το συζηταμε καν, οσο και να κανει ειναι αμαρτια με τετοιο μηχανημα να το διακινδινευεις, γενικα και ο οριτζιναλ ζεσταινεται παρα πολυ ενα μεγαλο μειονεκτημα ειναι το υλικο που φτιαχνετια, καθως το δικο μου μετα απο 2 χρονια μαλλον παει για αλλαγη, εχει ζαρωσει σε παρα πολυ σημεια και αρχισε να ξεφλουδιζει
iCyd Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 εννοειται να πας αυθεντικο, δε το συζηταμε καν, οσο και να κανει ειναι αμαρτια με τετοιο μηχανημα να το διακινδινευεις, γενικα και ο οριτζιναλ ζεσταινεται παρα πολυ ενα μεγαλο μειονεκτημα ειναι το υλικο που φτιαχνετια, καθως το δικο μου μετα απο 2 χρονια μαλλον παει για αλλαγη, εχει ζαρωσει σε παρα πολυ σημεια και αρχισε να ξεφλουδιζει καλα ναι οι φορτιστες γενικα ειναι ευαισθητοι, το ειχα παρατηρησει και απο τα παλιο macbook μου,μεσα σε 2 χρονια αν και το προσεχα σαν τα ματια μου αλλαξα φορτιστη επειδη "εσπασε" το καλωδιο.
spydisz Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Έχω ένα original τον οποίο αγόρασα και δεν έκανε για το μηχάνημα μου ( MacBook pro 15" mid 2008) αν θες στειλεμ πμ το email σου να σου στείλω φωτó
KiriosD Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 Δημοσ. 9 Μαΐου 2017 magsafe 2 σε θύρα από 1 θέλει αντάπτορα για να παίξει
gRim Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Εάν αποφασίσεις να πάρεις τον γνήσιο θα σου πρότεινα να πας από κάποια μεγάλη αλυσίδα (public, plaisio κτλ) αλλιώς πολύ μεγάλη προσοχή από skroutzομάγαζα ή το e-shop.gr . Το λέω αυτό γιατί κυκλοφορούν φορτιστές (κυρίως για iphone, ipad) οι οποίοι μοιάζουν πολύ με τους αυθεντικούς και για να το καταλάβεις πρέπει να τους αποσυναρμολογήσεις. Για τον ίδιο λόγο πρόσεξε και εάν αγοράσεις από αγγελία. Ζήτα να δεις απόδειξη, συσκευασία, από που τον αγόρασαν κτλ...
iCyd Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Εάν αποφασίσεις να πάρεις τον γνήσιο θα σου πρότεινα να πας από κάποια μεγάλη αλυσίδα (public, plaisio κτλ) αλλιώς πολύ μεγάλη προσοχή από skroutzομάγαζα ή το e-shop.gr . Το λέω αυτό γιατί κυκλοφορούν φορτιστές (κυρίως για iphone, ipad) οι οποίοι μοιάζουν πολύ με τους αυθεντικούς και για να το καταλάβεις πρέπει να τους αποσυναρμολογήσεις. Για τον ίδιο λόγο πρόσεξε και εάν αγοράσεις από αγγελία. Ζήτα να δεις απόδειξη, συσκευασία, από που τον αγόρασαν κτλ... Το γνωριζω αυτο απλα αμα δεις και στο σκρουτζ απο το λινκ που εστειλα , το πρωτο μαγαζι τουλαχιστον λεει ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ . Δεν πιστευω να ειναι τοσο ψεμα πια. Ασχετα που διαφορα απο μεγαλες αλυσιδες ειναι περιπου 35-40 ευρω!
margaritagr Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Ε αμα λεει οτι ειναι αθεντικος ειναι εγγυηση! Not 1
Unabomber Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Το γνωριζω αυτο απλα αμα δεις και στο σκρουτζ απο το λινκ που εστειλα , το πρωτο μαγαζι τουλαχιστον λεει ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ . Δεν πιστευω να ειναι τοσο ψεμα πια. Ασχετα που διαφορα απο μεγαλες αλυσιδες ειναι περιπου 35-40 ευρω! Check this https://www.apple.com/uk/shop/product/MD506B/B/apple-85w-magsafe-2-power-adapter-for-macbook-pro-with-retina-display 94 euros @ Αpple Store..... 67 euros σε ενα τυχαιο μαγαζι, χμμμμ...... 1
mistr4l Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Φίλε iCyd πολύ το συζητάς. Πάρε έναν ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ από ένα ΓΝΩΣΤΟ μαγαζί κι άσε το skroutz. Πάρτο απόφαση πως θα βάλεις λίγο το χέρι στην τσέπη, αλλά είναι για το καλό σου. Για παράδειγμα, πριν 2 χρόνια ο δικός μου είχε καεί. Είχε πέσει η ασφάλεια του δωματίου. Ο original φορτιστής, όχι μόνο προστατεύει το laptop σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά έχει κι άλλα 'οφέλη'. Για παράδειγμα, στους made in china διάβαζα αρκετοί να είχαν θέματα με το ρεύμα στα aluminum macbooks. Ναι - ναι. Περνούσε το ρεύμα στο αλουμίνιο. Προσωπική μου άποψη, με αυτά δεν παίζουμε. Δεν έχει να κάνει με το laptop απλά. Δεν είναι δυνατόν να διαβάζω στο σχόλιό σου πως ο clone φορτιστής καίει σε σημείο που δεν μπορεί να κρατηθεί στο χέρι πάνω από 4 secs. No offence, αλλά παίζεις με την ασφάλειά σου από ένα σημείο και μετά. Σε καταλαβαίνω. Είχα κάνει την ίδια αναζήτηση μ'εσένα πριν 2 χρόνια και τελικώς πήρα istorm να μου στείλουν καινούριο. Μην το σκέφτεσαι. Μην το συζητάς. End of discussion. Period. Κι άλλα πολλά 1
gRim Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Δημοσ. 10 Μαΐου 2017 Το γνωριζω αυτο απλα αμα δεις και στο σκρουτζ απο το λινκ που εστειλα , το πρωτο μαγαζι τουλαχιστον λεει ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ . Δεν πιστευω να ειναι τοσο ψεμα πια. Ασχετα που διαφορα απο μεγαλες αλυσιδες ειναι περιπου 35-40 ευρω! Σε γνωστό ελληνικό φόρουμ ένα μέλος παράγγειλε "αυθεντικό" φορτιστή ipad σε bulk (χμ..) μορφή από e-shop.gr . To μέλος αυτό έχοντας κάποιες γνώσεις αποφάσισε να τον ανοίξει να δει τι γίνεται μέσα και να τον συγκρίνει με φωτογραφίες ενός γνήσιου και φυσικά εσωτερικά υπήρχαν μεγάλες διαφορές που μέχρι και ένας άσχετος όπως εγώ μπορούσε να τις διακρίνει. Κάτι τέτοιο ισχύει πιστεύω και στα περισσότερα σκρουτζομάγαζα που πουλάνε "γνήσιους" φορτιστές και ακουστικά αλλά χωρίς συσκευασία τις περισσότερες φορές. Προσωπικά για 20-30 ευρώ δεν το διακινδύνευα πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πολύ ακριβά μηχανήματα όπως τα macbook. Έτσι κι αλλιώς προσωπικά πιστεύω ότι οι φορτιστές των macbook είναι τα μοναδικά προϊόντα που η apple κοστολογεί σε μία λογική τιμή κρίνοντας τις τιμές άλλων αξεσουάρ. Εάν και πάλι σου φαίνονται ακριβά πήγαινε σε κάποια άλλη γνωστή εταιρία όπως belkin κτλ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα