Προς το περιεχόμενο

Siemens XpressLink μη συμβατό με VIVODI?! O_o

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον ο ΟΤΕ μας τιμωρεί που δεν επιλέγουμε να μας κάνουν εγκατάσταση τα "εξειδικευμένα" συνεργεία του και αφαιρεί από τις συσκευασίες ότι θεωρεί περιτό. Ένας φίλος μου αγόρασε σήμερα το ίδιο modem (το πήρε ο ίδιος από το κατάστημα του ΟΤΕ) και είχε μέσα στο κουτί μόνο ένα τηλεφωνικό καλώδιο και τις βίδες γιά να το στηρίξει στο τοίχο (αυτές μάλλον θεωρούνται απαραίτητες).

Δημοσ.

paidia protou pigenetai na agorasete diabazete kai tis syskeyasies loipon exoume kai leme...gia to sygkekrimeno modem se pstn omos pou exo ego oi syskeyasies lene ta exis :

1.modem xpresslink gia pstn me kalodio rj45

2.cpe-splitter posn (pstn diladi) 1 piece me to serial toy kai kalodio rj11

3.cable utp mazi me to cd mesa for nt4600 me to serial tou

loipon opos blepeis de sat dosane kala....

Δημοσ.

me to sugkekrimeno modem eixa tin e3is apisteuti peripeteia:

ekana energopoiisi mesw 134 ki i vlameni i tilefwnitria anti na mou kanei energopoiisi panw se prwtokollo ppoe (me to opoio einai sumvato to xpresslink) ekane panw se ppoatm.mataia prospa8ousa epi mia vdomada na vrw lusi wspou dilwsa vlavi ston ote.me pire tin alli mera enas EUGENIKOTATOS otetzis, ta kaname ola vima vima mazi kai vrike ti eftaige.ekana aitisi allagis prwtokolou kai meta ola teleia.

PS:Ta simptwmata moiazoun tromera me ta dika sou.

Δημοσ.

εχω το ιδιο modem σε isdn γραμμή με το ακόλουθο setup.

α) Κάρτα δικτύου στο pc καρφωμένη στα 10Mbps full duplex.

β) Καλώδιο utp κανονικο από το pc σε ενα hub.

γ) Καλώδιο utp cross από το hub στο dsl modem.

λειτουργει μια χαρα.

Παλαιότερα είχα το modem απ'ευθείας πάνω στην κάρτα δικτύου φυσικά με utp κανονικό καλώδιο το οποίο μάλιστα ήρθε μαζί με το modem. Δεν έχει βέβαια σημασία αφού είναι ένα απλό κανονικό utp καλώδιο.

Θα έλεγα να βάλεις την κάρτα δικτύου του pc στα 10fd καρφωμένα και όχι σε auto, και φυσικά να βάλεις τους τελευταίους drivers.

To modem δεν χρειάζεται κανενός είδους drivers.

Δημοσ.

Σας παραθέτω το post που ετοίμασα την στιγμή ακριβώς που 'έπεσε' το forum, προχθές.

Παιδιαααααααααααααααααααααααά!!!

Σας γράφω το 1ο μου post με την DSL μου!!!

Αν το χαμόγελο μου έφτανε στ' αλήθεια ως τ' αυτιά, θα είχα γίνει σαν τον Kermit! :mrgreen:

Που λέτε... Με το που πήρα το καλώδιο το οποίο είχα ζητήσει να είναι για το DSL modem και όχι crossover, έκανα άπειρες προσπάθειες.

Αφού έπριξα κανονικότατα τον κακομοίρη τον Καβαλιώτη πρωί πρωί και πάλι τίποτα.

Αποφάσισα να χαναπάρω στην Vivodi όπου μου είπαν ότι δεν μπορούν να με βοηθήσουν διότι δεν υποστιρήζουν το modem αυτό.

Πήρα στον ΟΤΕ και μου είπαν πως δεν μπορούν να με βοηθήσουν ούτε αυτοί και να πάρω στις Βλάβες (121). Πήρα κι εκεί και μου είπαν θα μου τηλεφωνήσουν...

Αφού πέρασαν λίγα λεπτά, πράγματι με πήραν και 15 λεπτά μετά ήρθε ένας νεαρός στο σπίτι να δει την "βλάβη" του modem.

Αφού κοίταξε τα πάντα και όλα έμοιαζαν σωστά, είπε να το δοκίμασει το modem με το δικό του laptop. Βγάζει το καλώδιό μου και βάζει το δικό του.

Του λέω μήπως είναι καλλίτερα να το αφήσει και μου λεει πως δεν πειράζει, έχει το δικό του. Είχε φέρει ένα modem για περίπτωση αντικατάστασης.

Εκεί όλα λειτούργησαν άψογα, χρησιμοποιόντας ένα πρόγραμμα εν ονόματι 'NetVoyager".

Μου είπε πως δεν μπορεί να μου το εγκαταστήσει στο PC μου διότι δεν έχω κάνει εγκατάσταση από ΟΤΕ.

Έφυγε το παλικάρι και μπήκα net για να το κατεβάσω.

Το εγκατέστησα αλλά και πάλι τίποτα... Τι απογοήτευση!!!

Μη μπορόντας να σκεφτώ κάτι άλλο με παίρνει ο φίλος που μου είπε για το καλώδιο, τηλέφωνο, να με ρωτήσει αν είναι όλα ΟΚ.

Του είπα όλα τα προηγούμενα και είπε να έρθει από εδώ.

Δοκιμάσαμε από δύο φορητά, το ένα με Linux. Και πάλι τίποτα.

Όσπου καταλήξαμε πως το πρόβλημα είναι στο Modem ή στο καλώδιο. Πηγαίνει σπίτι του και δοκιμάζει την σύνδεσή μου. Όλα άψογα!

Έρχεται πίσω να μου πει τα νέα φέρνοντας και το δικό του καλώδιο...

Ε!!! Αυτό ήταν ρε παιδιά... Τώρα είμαι On Line!!! :D :D :D

Καλώς σας βρήκααααααααααα!!! :D

Υ.Γ.: Όλη μέρα είχα πονοκέφαλο επειδή είχα σκάσει με όλο αυτό, τώρα έχω πονοκέφαλο από την χαρά! :P

Το πρόβλημα πλέον είναι αλλού... Σε δουλειά να βρισκόμαστε...

Χθες κατά τις 3 το μεσημέρι, αποσυνδέθηκε κι έκτοτε δεν κατάφερα να συνδεθώ ξανά.

Από Vivodi είναι όλα ΟΚ. Ο ΟΤΕ δεν έχει πρόβλημα λέει...

Από βδομάδα θα δούμε, λεει ο ΟΤΕ...

Με έχει κουράσει πολύ όλο αυτό! :? :cry: :X

Δημοσ.

Αν δε συγχρονίζεται με το DSLAM, μάλλον είναι θέμα ΟΤΕ. Εμένα μου είχε συμβεί αυτό μετά από μιά διακοπή ρεύματος. Ο τεχνικός από τις βλάβες του ΟΤΕ έλεγε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά επειδή είχε διάθεση να βοηθήσει (αν και είχα κάνει το έγκλημα να μην αγοράσω modem από τον ΟΤΕ) έκανε κάποια "κόλπα" και τελικά το modem δούλεψε. Μου είπε ότι έκανε reset από το κέντρο.

Δημοσ.

Το μεσημεράκι είχα πάρει τηλέφωνο σε ένα νούμερο που είδα σε ένα άλλο post.

Ο κύριος που απάντησε, εξεπλάγην. Με ρώτησε που βρήκα αυτό το νούμερο... :P

Με τα πολλά, μου είπε πως θα το κοιτάξει και θα με καλέσει ο ίδιος αργότερα, όπως κι έκανε μετά από 1-2 ώρες.

Μού είπε πως μπορεί να είναι έτοιμη και μέσα στο επόμενο μισάωρο - μια ώρα.

Πάντως μέσα στην μέρα θα ήταν ΟΚ.

Πράγματι πριν από 20' που δοκίμασα ήταν εντάξει!

Επιτέλους!!! :D :D :D

Δημοσ.

κοίτα να τελειώνουν τα προβληματάκια σου....μωρέ καλά έκανα και πήρα modem από τον ΟΤΕ...στα ώπα ώπα με έχουν :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...